Arkadaşımın nişanlısı?!?

Sizce tepki göstermeli mi ?

• Evet

OY: 60 75,0%
  • Hayır

OY: 20 25,0%

• Ankete Katılan
    80
Merhaba kızlar bu soruyu arkadaşım için soruyorum kendisinin üyeliği yok ancak cevapları ileticem kendisine.
Sorun şu nişanlısının durumu iyi ancak şu sıralar biraz sekteye uğradı.Ekonominin durumu malum.Normalde temmuzda düğünleri vardı yani düşünüyorlardı ama yapamıyorlar.Çünkü nişanlısı durumumu biraz düzelteyim diye oyalıyor( bana göre)
Ancak bu zaman zarfında düğün yapamıyorum diye dert yanıp 3 tane kız kardeşini yurtdışına tatile gönderse 1 haftalığına(maddiyat tamamen abiye ait) birşey deme ihtiyacı hisseder misiniz?
Kendi bir çift laf söylemek istiyor ancak yanlış anlaşılmak istemiyorum beni ilgilendirmez onların paraları diyor.
Bende söyle diyorum bana göre haksızlık yani.
Sizce ne yapmalı?
Benim için olay olurdu tatilmi önemli düğünmü onların yurt dışı tatil parası Türkiye de düğün parası kadar dır ikinci plana atmışlar bu işi uzun ömürlü olmaz

Pırlanta takısı var yüzüğü 250 bin tl değerinde
250 bin tl değerinde takı mı almışe enişte bey arkadaşınıza.. Keşke bu acıklamaları en başta yapsaydınız.. Bende gerçekten maddi durumu kötü buna rağmen düğününü erteleyip kardeşlerini tatile gönderdi zannettim.. Yanılttınız bence... Sadece bir takıya ve yüzüğe bu parayı verebilen birisine tatil icin birşey söyleyemeyiz kusura bakmayın.. Beklediği şey onun ve düğüna icin önemli demek ki.. Arkadaşınız sussun ve beklesin sende arkadaşının aklını karıştırma kötü sen olursun

Pırlanta takısı var yüzüğü 250 bin tl değerinde

E bunun yanında 3 kişilik tatil devede kulak kalır. Yüzüğe 250,000 TL veren adam 3 kişilik tatil parasıyla düğün yapmaz zaten. Adam bir yerden para da bekliyormuş. Dillere destan bir düğün yapmak istiyor belki. Boşuna arkadaşınızı fitlemeyin, ilişkileri bozulmasın.

Siz eksik bilgi verdiğiniz için ankete evet demiştim, değiştiremiyorum da. Hayır cevap vermişim gibi düşünün.

yuzukten once ve yuzukten sonra diye ayırmak gerekir konuyu.

y. once... tatil gercekten gereksiz gorunuyor. cunku o tatil bedeli kadar dugun yapılıyor genelde. bu durumda oyalamis olur kızı. oyalamasa bile deger vermiyor olur. kardeslerinin mutluluğu , sevgilisiyle evlenmekten daha onceliklidir demek olur.

y. sonra ise konu baya kalburustu bir yere gider. yuzuk icin 250 bin harcayan insan 200 bin falan da dugune harcar. hazir elindeki paralarla istedigi dugunu yapamayacagini dusunmus olabilir. maddiyatina da guveni var demekki. gelecek paraya falan guveni var ki parayi elinde tutmak yerine kardeslerine harciyabiliyor. o zaman da damat in bakis acisi normal geliyor.

yani sonuc olarak konuşacak birsey yok. demekki adamin durumu cok iyi. maddi durumu iyi olan biri de ister dugun yapacak olsun ister yapmayacak olsun kardeşlerini tatile gonderebilir.

250.000 mi? Yüzük mü? :rolleyes: Ben de benim gibi fakir sanmıştım da konuşsun para hakkında diyordum.

Anlamadım neyi bekliyor adam, ama siz karışmayın bence. Yazacaksanız da eksik bilgi verip cevaplara göre gaza getirmeyin arkadaşınızı.

Ne kadar garip insanlar var, kardeşlerini tatile göndermekten rahatsız olmak nedir? Düğünü ekonomik problemlerden dolayı erteliyorsa, o onun kararıdır. Hani ekonomi kötüydü millet cafelerden çıkmıyor kafasından vazgeçelim. Para adamın parası istediği gibi harcar, beraber mi kazandınız? O parada arkadaşının bir hakkı mı var? Birisi benim kazandığım paraya, hıı tabi bize harcama git kardeşlerine harca hıh yapsa, direkt ilişkimi keserim.

Düğün erteleme işine gelince; düğün hazırlığı yapılmamış, salon vs. tutulmamış, belli ki ağırdan alınmak isteniyor ya da daha büyük bir hazırlık için kendisini hazırlıyor olabilir. Eğer düğün erteleme durumu konuşulacaksa, bu kesinlikle kardeşlerinin tatile göndermesiyle alakasız olmalı, kimse kimseye kazandığı para hakkında hesap vermek zorunda değil.

Merhaba kızlar bu soruyu arkadaşım için soruyorum kendisinin üyeliği yok ancak cevapları ileticem kendisine.
Sorun şu nişanlısının durumu iyi ancak şu sıralar biraz sekteye uğradı.Ekonominin durumu malum.Normalde temmuzda düğünleri vardı yani düşünüyorlardı ama yapamıyorlar.Çünkü nişanlısı durumumu biraz düzelteyim diye oyalıyor( bana göre)
Ancak bu zaman zarfında düğün yapamıyorum diye dert yanıp 3 tane kız kardeşini yurtdışına tatile gönderse 1 haftalığına(maddiyat tamamen abiye ait) birşey deme ihtiyacı hisseder misiniz?
Kendi bir çift laf söylemek istiyor ancak yanlış anlaşılmak istemiyorum beni ilgilendirmez onların paraları diyor.
Bende söyle diyorum bana göre haksızlık yani.
Sizce ne yapmalı?
Bence arkadaşınızı oyalıyor.

Nasıl bir düğün istendiğine bağlı olarak değişir. İki nişanlı da kendi arasında anlaşıp makul birşeyler yapmayı düşündüğü halde kardeşler yurtdışında takılıyorsa ve düğün erteleniyorsa tamam haklısınız. Ama anladığım kadarıyla yüksek bütçeli bir düğün yapılacak ve damat adayı düğünü üstlenecek. Bu durumda damat adayı yalan söylemiyorsa maddi durumu ile ilgilidir edilecek birşey yok.
2-3 karat yüzükler geziyormuş forumda yok mu arttıran;)
Ayrıca durumlarınız benzer sanırım. Sende de sağlam bir yüzük iyi gelire sahip bir nişanlı, önce Nisa’n sonra Haziran şimdi de Eylül olan düğün tarihi... Çok dert edilecek birşey değil.

Son düzenleme:
Back
X