• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın olayını yorumlar mısınız?

LyudmilaAnyaAleksandrovna

sınavlar belimizi büktü..
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
403
141
133
Elazığ
merhaba hanımlar.

en yakın arkadaşımın bir sevgilisi var ve bir konudan ötürü kafası karışık. size konuyu anlatayım yorumlarınızı bekliyoruz...

şimdi ikisi de memuriyet için uğraşıyorlardı bir yıldır. arkadaşım öğretmen olarak atandı bir yere. çocuk da düşük bir puan aldı ve umut yok açıkçası. şu anki işi de özelde, maaşı az. evlilikle ilgili konuşurlarken aralarında bir diyalog geçiyor. arkadaşım normalde memleketinde yaşamak istemeyen birisi, atandığında kurtuldum buradan diye tepindiğini hatırlıyorum :-) neyse. çocuk ailesiyle baya sorunlu, özellikle babasıyla. yani evlensek ailemle aramdaki şuncaağızcık bağ da gider diyormuş. o yüzden sizin memlekette yaşarız demiş. arkadaşımın ailesi de maddi açıdan orta halli fakat değerli tarlaları falan var. annesi ve babası da yanlız yaşıyor, kendi evleri var. çocuk demiş olmazsa (yani memur olamazsa), sen tayinini memleketine istersin ailenle birlikte yaşarız, kira da vermemiş oluruz. kızın buna kafası takılmış. anladığım kadarıyla memlekette yaşama olayından çok çocuğun iç güveysi gibi yaşamak istemesi arkadaşın tuhafına gitmiş.

ilişkileri iki yıla yaklaşıyor. sizler bu durumda ne düşünürdünüz?

Kesinlikle kabul etmezdim..

Oda nedemek ya kizin ailesine güvenerekmi evlenecekmis..

Calissin ugrassin kendisine güvenerek evlensin evlenecekse..

evet biraz tuhaf olmuş.ya evliliğin sorumluğundan korkuyor kolaya kaçıyor ya da gerçekten iyi niyetli maaşını yetiştiremem belki dıye böyle bir seçenek sundu ama garip olmuş

Ablamin iki yillik bi iliskisi vardi. Cocugun ailesi borc icinde yuzuyodu. Her evlilik lafinda baban sen evlenince dairelerden birini ustune yapacak di mi borcumuz olursa satariz di mi diye konusurdu. Cok sukur ayrildilar sonra kendine almanyadan bi kiz buldu ailecek onu somuruyolar.

oldu gözlerim doldu deseydi senin arkadaşında , çok akıllıymış sevgilisi maşallah olmadı evde oturur çoluk çocuk bakar arkadaşında çalışır eve ekmek götürür ne günlere kaldık:KK53: bassın tekmeyi bence ...:KK14:

merhaba hanımlar.

en yakın arkadaşımın bir sevgilisi var ve bir konudan ötürü kafası karışık. size konuyu anlatayım yorumlarınızı bekliyoruz...

şimdi ikisi de memuriyet için uğraşıyorlardı bir yıldır. arkadaşım öğretmen olarak atandı bir yere. çocuk da düşük bir puan aldı ve umut yok açıkçası. şu anki işi de özelde, maaşı az. evlilikle ilgili konuşurlarken aralarında bir diyalog geçiyor. arkadaşım normalde memleketinde yaşamak istemeyen birisi, atandığında kurtuldum buradan diye tepindiğini hatırlıyorum :-) neyse. çocuk ailesiyle baya sorunlu, özellikle babasıyla. yani evlensek ailemle aramdaki şuncaağızcık bağ da gider diyormuş. o yüzden sizin memlekette yaşarız demiş. arkadaşımın ailesi de maddi açıdan orta halli fakat değerli tarlaları falan var. annesi ve babası da yanlız yaşıyor, kendi evleri var. çocuk demiş olmazsa (yani memur olamazsa), sen tayinini memleketine istersin ailenle birlikte yaşarız, kira da vermemiş oluruz. kızın buna kafası takılmış. anladığım kadarıyla memlekette yaşama olayından çok çocuğun iç güveysi gibi yaşamak istemesi arkadaşın tuhafına gitmiş.

ilişkileri iki yıla yaklaşıyor. sizler bu durumda ne düşünürdünüz?
ya simdi ilk okudugumuzda hemen tuhaf geliyor haliyle.. ic guveysiligi teklif etmis diye.. ama o andaki diyalog tarzi ve cocugun ne dusunerek bunu soyledigi onemli.. eger kizin ailesini sevmisse, evlatlari olarak goruyosa kendini ve onlarla yasamakta beis gormuyosa, durumumuzu da toparlamis oluruz diye bakiyosa; cok da buyuk bi olay dgl bence.. ama yasayacaklari sehre, yere beraber karar verseler daha iyi

sırayla gideyim... açıkçası bana da ev alırlar düşüncesinde gibi geldi. şahsi fikrim, ben olsam istemezdim böyle bir şeyi ve bunu açıkça derdim sevgilime, hayır iç güveysi gibi ne o öyle diye... ama arkadaşım bir şey dememiş bakalım falan diye geçiştirmiş. kendisinden gelecek davranışları ölçüp tartmaya çalışacağını söyledi. nasıl olacaksa artık.

aile sıcaklığına ihtiyaç duyduğu kesin, tabi anlattıkları doğruysa... ama bunun için de eşinin ailesiyle dip dibe olma isteğinde olmaz bir erkek bence.

evet tarlalardan haberi varmış.

ya simdi ilk okudugumuzda hemen tuhaf geliyor haliyle.. ic guveysiligi teklif etmis diye.. ama o andaki diyalog tarzi ve cocugun ne dusunerek bunu soyledigi onemli.. eger kizin ailesini sevmisse, evlatlari olarak goruyosa kendini ve onlarla yasamakta beis gormuyosa, durumumuzu da toparlamis oluruz diye bakiyosa; cok da buyuk bi olay dgl bence.. ama yasayacaklari sehre, yere beraber karar verseler daha iyi

birbirlerinin aileleriyle tanışmadılar işte o_O

hele bi evlensin ailesiyle azcık olan bağı öyle bir kuvvetlenir ki!

tarlladan falan bahsetmeseymiş ne gereği var otursun dersine çalışsın atanmaya baksın

armut piş ağzıma düş misali

arkadaşınız kafaya takmakta haklı

tarlalardan beklentisi varsa bile, ha ayri oturmuslar ha icice.. yine payina bsy duser mi diye bekleyecek ki damat, niyeti buysa.. bence ilgisi yok..

hele bi evlensin ailesiyle azcık olan bağı öyle bir kuvvetlenir ki!

tarlladan falan bahsetmeseymiş ne gereği var otursun dersine çalışsın atanmaya baksın

armut piş ağzıma düş misali

arkadaşınız kafaya takmakta haklı

tarlaları söylemezdi belki ama tarımıyla ünlü bir il olduğundan sormuşsa öyle söylemiştir.

Ortası yokmu bunların yaa biri içgüveysi olmak ister biri senede 1gitmeye fıtık olur..ayarsız ertekler iste...

Back
X