• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasımın sevgilisinin tehditi

Melis303030

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2023
669
367
23
Arkadaşlar demin bir konu açtım ama asıl şimdi büyük bir sorun var.

Ev arkadaşımın 4 aydır sevgilisi var ve çocuk böyle çok iyi, ilgili duruyor. Ama böyle hafif şiddet içeren hareketleri vardı. Ama sürekli görüşen, eve eşyalar alan biri. Asırı kısıtlayıcı, hatta arkadaşımın överek ilgisini anlattığı biriydi. Kızın geçmişine takmıştı. Ama bana dışarıya karşı çok iyi. Neyse arkadaşım yabancı burda okumus birisi. Şimdi çocuk arkadaşıma benım düşüncelerimi kabul edeceksin, yoksa seni şikayet ederim diyormuş. Kıza çakmak felan fırlatmıs. Kız ayrılcam ama beni şikayet edecek diye ayrılamıyor . Tehdit ediyor.

Ay bu durumdan nasıl kurtulunabilir? Bende korkuyorum.

Arkadaşlar demin bir konu açtım ama asıl şimdi büyük bir sorun var.

Ev arkadaşımın 4 aydır sevgilisi var ve çocuk böyle çok iyi, ilgili duruyor. Ama böyle hafif şiddet içeren hareketleri vardı. Ama sürekli görüşen, eve eşyalar alan biri. Asırı kısıtlayıcı, hatta arkadaşımın överek ilgisini anlattığı biriydi. Kızın geçmişine takmıştı. Ama bana dışarıya karşı çok iyi. Neyse arkadaşım yabancı burda okumus birisi. Şimdi çocuk arkadaşıma benım düşüncelerimi kabul edeceksin, yoksa seni şikayet ederim diyormuş. Kıza çakmak felan fırlatmıs. Kız ayrılcam ama beni şikayet edecek diye ayrılamıyor . Tehdit ediyor.

Ay bu durumdan nasıl kurtulunabilir? Bende korkuyorum.
Arkadaşınız burada kaçak göçmen statüsünde mi? Yani düzensiz göçmen deniyor ve onlar sınır dışı ediliyor.
Sanırım bu konuda tehdit ediyor.

sigortasını başka yerde ödetiyormus

O ne demek anlamadım ama sigortası ödeniyorsa kaçak değil doğru mu anlıyorum?
Çalışıyor çalıştığı iş yeri sigortasını yatırmıyor mu?
Çalışma izni var mı, varsa sigortası da ödeniyorsa sorunu anlamıyorum.
Bu kız ne iş yapıyor?

sigortasını başka yerde ödetiyormus
Hiçbir şeyi doğru düzgün yazmıyosunuz. Ağzınızdan laf almak için bin tane soru sormak gerek sanırım. Ne iş yapıyor da sigortasını nerde ödetiyor? Neden çalıştığı yerde ödenmiyor? Bu işverenin sorunu cezayı işveren yer o niye bu kadar kasıyor ki?

Bu kız ne iş yapıyor?
sigortası ödendiğine göre çalışma izni var demektir
herhalde x yerde çalışırken resmiyette y yerde çalışıyormuş gibi görünüyor. ya da çalışmıyor y yer onu çalışıyor gösteriyor. ama bunun için de çalışma iznin çıkmış olması lazım, kaçak olamaz.

anladığım bu yani.
ama hani bunun için şiddete meyilli erkek arkadaş neden çekilir bilmiyorum. Allah korusun fiziksel bir zarar verse yarın, o zaman ne olacak?

Bu kız ne iş yapıyor?
çalışma izni var, ama sigortası çalıştıgı yerde ödenmiyor

herhalde x yerde çalışırken resmiyette y yerde çalışıyormuş gibi görünüyor. ya da çalışmıyor y yer onu çalışıyor gösteriyor. ama bunun için de çalışma iznin çıkmış olması lazım, kaçak olamaz.

anladığım bu yani.
ama hani bunun için şiddete meyilli erkek arkadaş neden çekilir bilmiyorum. Allah korusun fiziksel bir zarar verse yarın, o zaman ne olacak?

İyi de bu kızın sorunu değil ki işveren ceza alır bundan kız haberim yoktu der çıkar. Bir de en kötü işten çık saklan yani. Ne var.

anladığım bu yani.
Ayrılmasına ızın vermıyor. Sıkayetle tehdır edıyo diyor.

Elit çevreye ne oldu?

Çalışmadığı yerde sigorta ödeniyorsa işveren ceza yer, işçinin de ödenen primleri silinir normal şartlarda. Ancak vatandaş olmayanlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Yine de saçma sapan insanları bunun için hayatında tutmamalı. En fazla ülkesine geri döner.

Ayrılmasına ızın vermıyor. Sıkayetle tehdır edıyo diyor.
Tamam o kısmı anladık zaten. Ancak bu durum şikayet edilirse dahi şiddete meyilli, kendisine çakmak fırlatan bir herifi çekmeye neden olacak kadar büyük bir şey değil diyoruz. Şikayetten çok adamdan korkması gerek.

Arkadaşınız bu kişiden ayrılmak istemiyor ama siz bu durumu yadırgarsınız diye bunu bahane olarak söylüyor olabilir haberiniz olsun.

Son düzenleme:
Tamam o kısmı anladık zaten. Ancak bu durum şikayet edilirse dahi şiddete meyilli bir herifi çekmeye neden olacak kadar büyük bir şey değil diyoruz. Arkadaşınız bu kişiden ayrılmak istemiyor ama siz bu durumu yadırgarsınız diye bunu bahane olarak söylüyor olabilir.
ay bılmıyorum ben basıma bela akmakta ıstemıyorum

çalışma izni var, ama sigortası çalıştıgı yerde ödenmiyor
yahu ben x yerde çalışıyorum ama y firmasını onun taşeronuymuş iştirakiymiş bilmem nesiymiş sigortamı onlar üzerinden yapmışlar ben de işimi kaybetmemek için ses edemedim...bitti gitti

bu öyle atla deve bir şey değil ki...

Elit çevreye ne oldu?

Çalışmadığı yerde sigorta ödeniyorsa işveren ceza yer, işçinin de ödenen primleri silinir normal şartlarda. Ancak vatandaş olmayanlarda süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Yine de saçma sapan insanları bunun için hayatında tutmamalı. En fazla ülkesine geri döner.
ülkesine dönmek istemiyor 10 yıldır burda, ve para vererek okudu . Hem çocuk baktı hem okudu. öğretmen ve işinide hakkıyla yapıyor

Back
X