Arkadaşımın sorduğu bir soru var yorumları alabilir miyim

Sonuçta o kimlik ölen bir bebeğin kimliği bu konuda nasıl bir yaptırım uygulanır ?

Sonuçta o kimlik ölen bir bebeğin kimliği bu konuda nasıl bir yaptırım uygulanır ?
Avukata danışmak gerekir, şu anda sadece kulaktan dolma bilgilerle fikir veriyoruz, bebeğin ölüm kaydı olsa zaten nüfus kaydı silinirdi, demek ki ölüm kaydı yok, kısıtlı bilgilerle tahmini yorumlar bunlar. Bütün bilgilerle bir avukata danışmak en sağlamı olur.

Evlatlıktan red davaları oluyor ya açabilir.

Konuyu baştan sona yanlış anlamışsınız
Kız amcanın kizi gozukuyor bu durumda amca vefat ettiğinde miras hem kıza hem yengeye kalır
Konu sahibi miras kanununa göre zaten eğer amcanın başka çocuğu yok ise amcanın vefatı durumunda mirasın yarısı eşine yarısı üst soyuna geçer yani anne ve babasına ( bu durumda kızın babaanne ve dedesine geçiyor)
Babaanne ve dede vefat ettiyse kardeşe geçer yani kızın öz babasına, öz babadan da yine kıza kalır
Yani amcanın miras yüzünden bunu istemesi saçma, zaten eninde sonunda o pay kıza kalacak nüfusta kızı gozukmese bile
Arkadaşınıza çok uzuldum bu arada, kimsenin istemediği bir cocuk olarak büyümüş, çok zor bir hayat , inşallah geri kalan ömründe mutlu olur

Benim eşim annesi vefat ettikten sonra reddi miras yaptı. Yaşarken oluyor mu bilmiyorum.

Avukata danisacak maddi imkani var mi? Bu is mahkemesiz olmaz. Amca da bir gerizekali, oylece cik git diyemez, bu isin mahkemede yapilmasi gerek.

peki arkadaşınızın adı o ölen bebeğe koyulan ad mı yoksa herhangi bir kimse isim koymaya tenezzül etmiş mi?

sorularınız için avukata danışmak en doğrusu

öncelikle muge anlıda anne babasını bulsun ben ne yapacağım niye dünyaya gelme sebebim oldunuz kimligimi verin diye yüzlerine vursun. sonrada ne halleri varsa görsünler inşallah.

Karısına düşen mirastan kocaya neyse

Yuh olayda tek suçsuz arkadasiniz. Kabak ona patlamış. Amca gerizekalisi vermeseymis olen çocugunun kimligini madem. Adlari da mı ayni olen kuzenle.

peki arkadaşınızın adı o ölen bebeğe koyulan ad mı yoksa herhangi bir kimse isim koymaya tenezzül etmiş mi?

sorularınız için avukata danışmak en doğrusu

kimlikte yazılan ismi kullanıyor başka isim koysalar ne olacak ki kimlikte yazan önemli olan

kimlikte yazılan ismi kullanıyor başka isim koysalar ne olacak ki kimlikte yazan önemli olan
Kimse bir isim bile koymamış yahu. Arkadaşinizın hayatı kolaylasır umarım. Babasının mali mulkü vardır vence babalik davası açıp ona mirasçı olsun. Hayir gormemiş bari az malindan alır

Kuzeninin ölüm belgesi yok mu? Bir bebek hayatını kaybettiğinde kendi kafalarına göre hadi bunu gömelim diyemezlerki belge alınıyor.
Avukatla görüşün amcanın ve yengenin başı belaya girebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…