Arkadaşımın sorumsuzluğu. Patlamak üzereyim.

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.784
1.839
333
Selam arkadaşlar,

Yüksek lisans yapıyorum, aynı zamanda da fulltime çalışıyorum. Arkadaşım da yl yapıyor, hem de iki küçük bebeği var.

Biz bı arkadaşla ortak bir projede çalışıyoruz. Ben tek yapmak istedim ama çok kapsamlı olduğu için yapamıyorum yani bu arkadaşla çalışmaya mecburum.

Hocamızla görüşmek için randevuyu ben ayarladım. Gittik ikimizde dinledik, yazdık, hatta bu ses kaydı da aldı.

Sorun şu ki; ben atılacak mailleri atıyorum, bu arkadaşa da sen de şuna at dediğimde; kadının adı neydi? Maili neydi gibi saçma salak sorular soruyor. E git okulun sayfasına bak, gerızekalı mısın demek istiyorum. Kadının mailini atıyorum, iki hafta olmuş mail atmayı unutmuş. Yapılması gereken şeyleri sürekli buna hatırlaıyorum ve bu beni inanılmaz sinirlendiriyor ve geriyor. En sonunda maili de oturup kendim attım. Bana gönderdiği mesaj şu: çok sabırsızsın. Güler misin ağlar mısın?

Ben de oturup sürekli sana hatırlatmaktansa kendim yaparım, daha az yorulur sinirlenirim diye bir cevap verdim. Sorumsuz oldğunu da söyledim.

Sonra fazla mı sert çıktım diyip, kırmak istememiştim diye bir mesaj daha yazdım. Buna karşılıksa; senden böyle birşey beklemezdim, şok oldum falan yazmış. Şimdi gidip iyice bir sataşasım var. Ben olsam mahcup olur özür dilerdim bu daha bir de üste çıkıyor.

Ne dersiniz? Hırsımı almak için iyice bir saysam döksem mi yoksa lanet olsun diyip sesimi cıkarmasam mı? Gelecek dönem yine birlikte çalışmamız gerekebilir.

Kendisi okul harcını yatırmayı unutacak kadar sorumsuz biri ama bunu bahane olarak kabul etmiyorum. Ben nasıl unutmuyorsam sen de unutamazsın. Onun haricinde notlarını paylaşır, arar sorar vs ama aynılaırnı ben de yapıyorum. Böyle sorumsuz insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Şunu da eklemek istiyorum; kendisi tanıdığım kadarıyla işten kaçmaz ancak ben aryık ona verdiğim görevleri de takip etmek zorundayım. Bu beni çok geriyor. Sürekli beni ccye koy, bugün yaz unutma diye telkin ediyorum be maillerimi sürekli kontrol ediyorum yazdı mı unuttu mu acaba diye. 30 yaşında iki çocuk annesi bu kadarı da fazla değil mi?

Çocukları çok mu küçük acaba?

İleride değişir mi bilmiyorum da benim şu anda aklım fikrim hep bebekte oluyor.

Raporluyum,evdeyim yani şu anda çalışmıyorum. Ama evdeki bir çok işi unutuyorum,atlıyorum,konuşmalara dikkat edemiyorum,

Yaptığım işi kolaylaştırması gereken bir proje arkadaşım var ve kendisi zorlaştırıyorsa kızarım da bozarım da..

Al benden de o kadar. Şu ara bir de ev taşıyor çok işi var faln diye alttan alıyım diyorum ama bilemiyorum ben çok geriliyorum. Yani daha çok verdiği tepkiler sanırım. İkimizde aynı bilgilere sahibiz. Kadının mailini ben bulacaksam sana atacaksam senin mail atmanın ne anlamı kaldı?

Ayy ben bir de gidip seni kırmak istemedim dedim. Halbuki kırmakla ne kadar haklıymışım.

Sorumluluk sahibi, her şeyi olması gereken biri olduğun için sana her şeyin batması normal haklısın çünkü.
Hiç bir zaman kırdığına pişman olma.
Burada bir arkadaş şunu yazmıştı “ben kırılacağıma başkaları kırılırsın, banane”

Taşınma arefesi vs var sanırım arkadaşın açık açık bir konuş bakalım ona göre hareket edersin

Benim de böyle bir çalışma partnerim olmuştu.
Tüm bağlantıların peşinden ben koşardım, bu salak da benim bağlantılarımla para kazanırdı. Uzak durun derim, şu an bu çalışma ortaklığını bozma şansınız varsa bozun, başkasıyla yapın bu ortak projeyi.

Çalışma ve okul ortamlarında bu tip sorumsuz insanlar, sizin de repütasyonunuzu bozar.
Onunla çalıştığınız için siz de üstlerin/hocaların hedefi haline gelirsiniz bir süre sonra.

Evet gayet haklısınız. Özür dilemesi gereken o şu an.
Üzerine düşeni yapmadığı için ve sizi gereksiz gerdiği için.

Birini bulabilsem hiç beklmeyeceğim ama kimseyi bulamam şuan. Bununla çalışmaya mecburum. İş yapılmayacak insanlar listesinde başı çekiyor bu arkadaş maalesef.

Ben bunu yanıma almadan gittim ve konuştum zaten. Hoca tek başına veremem, ancak birileriyle yaparsan olur dedi. Bunu atamıyorum maalesef.
Başka hiç mi kimse yok? Hocaya gidip şöyle de diyebilirsin. Hocam x normalde çok çalışkandır ama 2 küçük çocuğu var. Katkısı olmuyor. Var mı ogrencilerinizden x ile yer degistirebilecegim biri.

Başka hiç mi kimse yok? Hocaya gidip şöyle de diyebilirsin. Hocam x normalde çok çalışkandır ama 2 küçük çocuğu var. Katkısı olmuyor. Var mı ogrencilerinizden x ile yer degistirebilecegim biri.

Onu da demistim konusmaya gittigimde. Ama hocamiz kendin ayarla diyince kaldim oylece. Bir de bu hocada tezimi de yazmak istiyorum, o yüzden simdi birakirsam sanki tezi de yazdirmaz gibi geliyor. O kadar arada kaldim ki.

bence çekin konuşun içinizdekileri söyleyin tekrar çalışırsanız da daha dikkatli olur diye düşünüyorum böyle susunca insanlar rahatsız olmuyor herhalde diye aynı davranışları sürdürüyorlar

Üniversite zamanında arkadaşınızın aynısından bende de vardı. Bir de ben yardımcı olmayı, birine bir şeyler öğretmeyi falan çok seven bir enayi olduğum için iyice başıma çıktı bunlar. Kendimi tatildeyken onların projesini yaparken falan buluyordum. Sınırlarınızı çok keskin çizin hiç kırdım mı üzdüm mü falan da demeyin yoksa tek başına yaparsanız yorulacağınızdan daha çok yorulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…