Arkadaşımın sorunu

pollyan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
537
2
0
İstanbul
Kızlar merhaba,

Aynı işyerinde çalıştıgım arkadasım benmle bi sorunun paylaştı.Tarafsız gözle bakıp,cözüm bulamadım acıkcası o da sizinle paylaşmak istedi,lütfen konuya farklı açıdan bakıp yorumlamanızı istiyorum.

Tuğçeyle dün akşam eşinin hiç bi problemi yokmus,yatmıslar uyumuslar saat 1.30 gibi arkadasım inanılmaz mide ağrısıyla uyanmıs,nefesi bile zor alıyodum agrıdan diyor.Eşine ilk bas hiç bişi dememiş, cünkü gec yatmıslar ve eşi sabah cok erken kalkıyormus uykusunu bölmeyim demiş.Ama dayanamamıs neyse yarım saat sonra eşine, askım midem cok fena oldu, babamları ara da acile gidelim demiş.Eşide bıktım hasta olmandan kimseyi arayamam bu saatte ne yaparsan yap demiş, arkadasım öteki odaya gecmiş yürüyecek hali yok o dereceymiş eşinin telefonundan kayınvalidesini aramıs. Anne gelebilir misiniz benim midem cok fena oldu demiş. O da tamam kızım geliyoruz demiş. sonra arkadasım eşinin yanına gitmiş ben hastaneye gidiyom demiş eşi hiç cvp bile vermemiş.Neyse arkadasım gecenin 1.30da cıkmıs dısarı kayınpederinin arabası var onları beklemiş gelmişler 10dk da acile gitmişler, (hastane yakın onlara arabayla 10 dk) acilde igne vurmuslar, midesinde gaz sıkışması varmıs.Sonra eve gelmişler kayınvalidesi bende senle kalayım demiş ,tamam demiş arkadasımda sonra oturma odasında 2 koltugu var arkadasımın kayınvalidesi yatak acmıs yat uzan demiş,limon sıkmıs falan vermiş içirmiş arkadasa iyi gelsin diye, sonra kendiside öteki koltuga yatmıs.

Arkadasım sabah alarma uyanmıs, kalkmıs eşine kahvaltı hazırlamıs sonra bi bakmıs eşi yatak odasında yok.Neyse odalarda eşini aramıs sonra salonun kapısı kilitliymiş, eşi orada kendisine yatak açmıs yatmıs sonra arkadasım uzanmıs koltuga 10-15 dk sonra salonun kapısı acılmıs gitmiş 5-10dlk sonra eşinin yanına dün gece acile gittim demiş. Neyin varmıs demiş eşi o da merak ettigini sanmıyorum demiş kahvaltı hazır gel ye demiş o da yemicem demiş sonra işe gitmiş işte böyle arkadaslar.

Az önce eşi arkadası aradı nasıl oldun demiş o da merak etseydn dün aksam ilgilenirdin dedi fln sonra eşi de beni uyandırmaya hakkın yok fln dedi kapattılar telefonu.Kızlar arkadasım ne yapsın şimdi?

ayy çok zor bir durum yanii sonuçda gecenın bir yarısı kimse hastaneye gitmek istemez bence eşi çok haksız ne olursa olsun kalkıp götürmesi gerekiyordu

Ne yapacak arkadaşın güzelim tabi ki hiç bir şey, birkaç gün küslük olur sonra barışılır unutulur gider. Bu sebeple yuva yıkılmayacağına göre. Netice itibariyle arkadaşın eşinin yontulmamış olduğunu anlamıştır.

Bunları bir kenara bıraksında arkadaşın o kaynana-kayınbabayı öpsün tepesinde taşısın bence, gecenin bir yarısı kalkıp gelmişler kızı hastaneye götürmüşler ve üstüne üstlük k.validesi gelinle ilgilenmek için yanında kalmış bunlar bence önemli ve güzel şeyler. Boşverecek arkadaşın eşinin yaptığı hödüklüğü yapacak başka birşey yok.

Hem biz ne odunlar gördük bu birşey değil ki.

Kusura bakmayın okurken çok sinirlendim, adam gece acile giden, sabah da kendisine kahvaltısını hazırlayıp önüne koyan karısını takmıyor,umursamıyor, sonra da bunun adı evlilik oluyor, ha bir de iyi gün kötü günde diye söz verme meselesi de var.
Allahtan arkadaşın kayınvalide bakımından şanslıymış, onlar da oğulları gibi umursamasaydı gece gece ne halde kalırdı düşünmek bile istemiyorum.Değil mi ya en yakının olması gereken eşin bile acillik olduğunda umursamıyorsa, kaynanan da umursamasa kimse garipsemez.

Eşi haksız. daha kötü birşeyde gelebilirdi başına. ne olursa olsun eşi hastaneye götürmesi gerekiyordu.

örnek vereyim. dün çok rahatsızlandım. eşiminde o kadar çok işi vardıki iş yerinde. ama yinede eşim beni hastayene götürdü:nazar:. hatta ben diyorum eşime "nerden buldun bu çürüğü" diye. o da nedemek götürcem diyor.

Allah korusun ben onun yerinde olsam. bırak kahvaltı hazırlamayı, uzun süre yüzüne bakmak istemezdim.

Son düzenleme:
Ne kadar bencil bir adammış. Midesinde gaz sıkışması değil de kanama vs gibi daha ciddi bir sorunu da olabilirdi. Uykusuna eşinden daha fazla önem verdiği belli. Bir kaç saat uykusuzluk kimseyi öldürmez..

Arkadaşınızın eşi de sizin eşiniz gibi.
Demek ki böyle erkekler çoğunlukta.
Arkadaşınızın yerinde olsaydım biraz zor affederdim sanırım.

hastalığa dahi merhameti olmayan adama ne diyelim ki şimdi?

arkadaşınızına Allah'tan şifa ve sabır; kocasına da merhamet diliyorum..

arkadaşınız adına çok üzüldüm.
iyi günde kötü günde diye başlıyoruz evliliğe
ne demek hastaneye götürmemek,insan komşusu kapısını çalsa
onu bile götürür hastaneye koşa koşa
ama benim anlamadığım arkadaşınız gece yaşanan olaya rağmen niye yine sabah bir şey olmamış gibi davranmış

Ne yapacak arkadaşın güzelim tabi ki hiç bir şey, birkaç gün küslük olur sonra barışılır unutulur gider. Bu sebeple yuva yıkılmayacağına göre. Netice itibariyle arkadaşın eşinin yontulmamış olduğunu anlamıştır.

Bunları bir kenara bıraksında arkadaşın o kaynana-kayınbabayı öpsün tepesinde taşısın bence, gecenin bir yarısı kalkıp gelmişler kızı hastaneye götürmüşler ve üstüne üstlük k.validesi gelinle ilgilenmek için yanında kalmış bunlar bence önemli ve güzel şeyler. Boşverecek arkadaşın eşinin yaptığı hödüklüğü yapacak başka birşey yok.

Hem biz ne odunlar gördük bu birşey değil ki.

kayınvalidesi ve kayınpederiyle sorunu hiç yok onları cok sever ve onlarda onu severlr eşi böyle bişi nasıl yapptı bende anlayaamdım.

Kusura bakmayın okurken çok sinirlendim, adam gece acile giden, sabah da kendisine kahvaltısını hazırlayıp önüne koyan karısını takmıyor,umursamıyor, sonra da bunun adı evlilik oluyor, ha bir de iyi gün kötü günde diye söz verme meselesi de var.
Allahtan arkadaşın kayınvalide bakımından şanslıymış, onlar da oğulları gibi umursamasaydı gece gece ne halde kalırdı düşünmek bile istemiyorum.Değil mi ya en yakının olması gereken eşin bile acillik olduğunda umursamıyorsa, kaynanan da umursamasa kimse garipsemez.

evet bende öyle dedm yoksa napacaktı sabaha kadar :(:( off allahım yaa

Eşi haksız. daha kötü birşeyde gelebilirdi başına. ne olursa olsun eşi hastaneye götürmesi gerekiyordu.

örnek vereyim. dün çok rahatsızlandım. eşiminde o kadar çok işi vardıki iş yerinde. ama yinede eşim beni hastayene götürdü:nazar:. hatta ben diyorum eşime "nerden buldun bu çürüğü" diye. o da nedemek götürcem diyor.

Allah korusun ben onun yerinde olsam. bırak kahvaltı hazırlamayı, uzun süre yüzüne bakmak istemezdim.

iyi niyetli yaklasmıs canım ama haketmiyo eşi bu durumda tabii bi de arayınca dedim herhalde affettirecek kendini fln ama nerde:(kızı üzdü kapadı hödükk yaa hödükk...Sanada gecmiş olsun arkadasım.Çok sanslısın eşin konusunda

Ne kadar bencil bir adammış. Midesinde gaz sıkışması değil de kanama vs gibi daha ciddi bir sorunu da olabilirdi. Uykusuna eşinden daha fazla önem verdiği belli. Bir kaç saat uykusuzluk kimseyi öldürmez..

Çok haklısın canım cok ben arkadasıma bunları söylemeye calıstım ama üzmek de istemiyorum bi yandan:( sizin yazdıklarınızı okutuyorum sadece.

Arkadaşınızın eşi de sizin eşiniz gibi.
Demek ki böyle erkekler çoğunlukta.
Arkadaşınızın yerinde olsaydım biraz zor affederdim sanırım.

kusura bakmayın da konunun benm eşimle olan ilgisi ne anlamıs degilim durduk yere niye böyle bi söz ettiniz anlamıs degilim su an konumuz baska bişi zaten.

Çok kötü bir durum. Böyle bir durumda ne yapılabilir ki? Kayınvalide kayınbaba o satte kalkıp hastaneye götürebiliyorlar ama uğruna ömrünü adadığın eş kılını kıpırdatmıyor. Yazık.

Eşinin ailesi ile konuşmalı, bari onlar konuşsun oğullarıyla. Vicdansız adam!

Çok kötü bir durum. Böyle bir durumda ne yapılabilir ki? Kayınvalide kayınbaba o satte kalkıp hastaneye götürebiliyorlar ama uğruna ömrünü adadığın eş kılını kıpırdatmıyor. Yazık.

Eşinin ailesi ile konuşmalı, bari onlar konuşsun oğullarıyla. Vicdansız adam!

Canım arkadasın özellikle annesi oglunun hep arkadasındadır suclamaz kayınpederi kızar ve arkadasımı cok sever ama arkadasım eşinin hatasını kendisinin anlamasını istiyor.

Eşinin hatasını anlayacağını düşünmüyorum, zira hata olarak da görmüyor sanırım..
Kayınvalidesinden Allah razı olsun.. Bu arkadaşınız için büyük şans en azından..

Eşinin üstüne gitmesin arkadaşınız... Karaktere kazınmış olan ve bize hoş gelmeyen şeyleri ne yazık ki ancak yıllarca emek vererek değiştirebiliyoruz.. O an, ne kadar üzgün olduğumuzu belirterek değil.. Çok zor... Gerçekten zor.. Ancak belirttiğim gibi.. Zamana ve Rahman'a bırakın.. Normal şartlar altında yapılabilecek bir şey görseydim, inanın yazardım..

Geçmiş olsun,

Son düzenleme:
E yok artık!
Bu kadarda düsüncesizlik olamaz..
Allahtan kayınvalide, kayınpeder ilgili, düsünceliymis.
Ben böyle bir adama bu davranısından sonra kahvaltı hazırlayacagımı hic sanmıyorum....

Back
X