• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın sözlüsü

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Bu saatte kafama ciddi ciddi bunu taktım. Bencilmiyim acaba ben diye.
Lise 1den beri kız arkadaşım var universiteyide beraber okuduk. Ailece tanışıklıgımız var. Evlerimize girer çıkarız.
Arkadaşım sozlendi 6 aydır sözlü. Biz cumartesi günü arkadaşımla kahvaltı ya gitme karari almıştık. Nerdeyse 3 aydır gorusemiyoruz. Sozlusu babing gelsin x yere ben ismarlicam yeriz iceriz sen hicbiyere gidemezsin hep beraber bulusucaz demiş. Ben kabul etmek istemedim 3 aydır zaten görüşemedik ozel anlatacağım bir sey vardır vs zaten sozlusuyle ne mana yani hangi samimiyet ben anlamadım. Böyle çift icinde de bulunmak istemiyorum çünkü zamaninda başıma çorap oruldu baska bir arkadaşım tarafından korkar oldum. Ben cok alındım kızlar. Sanki ben 7 senelik arkadaşımı kötü yola dusurecekmisim davranışlar engellemeler felan. Yalan soyleyip gelicem ben dedi arkadaşım. Bende nereye kadar yalan soyleyip geleceksin yarin birgun evlendiginizde nolucak dedim.
Cocuk daha onceden arkadasimi aldattığı icin durum artık kişi kendinden bilir işi durumuma geldi. Senlik degil durum deyip diyor. Bu sefer bende cok ağır konuştum kiza. Ailenden kaçmaya çalışırken daha büyük bir boka batiyorsun acaba nasil gozun acilicak dedim. Haklısın vs dedi. Bu seferde sen bize gel diye tutturdu. Yok dedim aslinda da giderdim ama bana sanki cok büyük terbiyesizlik yapılıyormuş gibi hissediyorum ya.
Arkadaşım sonra sen konussana x ile dedi ben konusamam problemlerinizi kendiniz çözün dedim. Telefonu kapattim bu sefer Sozlusu aradi açmadım. Simdi ben alinmakta kizmakta haklimiyim yoksa abartiyormuyum? Zaten evlenince herkes bir sorumlulugun altina girecek bekar hayati gibi olmayacak daha şimdiden benle gorusmesi problem oldu.

Bence arkadaşınla küsme, ama yalnız görüşmekte de ısrarcı olma. Genellikle böyle olur. Bazı kadınlar sevgilileri olunca, sözlenince veya nişanlanınca kız arkadaşlarını ihmal ederler. Bu durum sık görülen bir şey. Üstünde durma.

Problem tamamen arkadaşında... sana böyle bir saçmalığı yansıtmakla büyük ayıp etmiş. Evet çok doğru söylemişsin başına daha büyük dert açtığı konusunda... evlenince görüştürmez o adam kimse ile bu kızı.. ben şimdiden acıdım kıza ama senin yapabileceğin hiçbişey yok.. tabiki çocuk yanınızda olmak şartı ile de görüşme! Ne münasebet!

Arkadaşın sana hatta kendine biraz değer verse bunları yaşamaz sana da yansıtmazdı zaten..

Bence arkadaşınla küsme, ama yalnız görüşmekte de ısrarcı olma. Genellikle böyle olur. Bazı kadınlar sevgilileri olunca, sözlenince veya nişanlanınca kız arkadaşlarını ihmal ederler. Bu durum sık görülen bir şey. Üstünde durma.
Küsmek istemiyorum ama bu olay 2 3 kere tekrarlandı ya artık cidden kafaya takiyorum. Cocukla tanıştım sozlerine gittim onlarin ailesi daha mutasip onlara ayak uydurdum giyimimle kusamimla. Kotu bir insan olsam neyse dicem ama bana haksizlik gibi bu

Problem tamamen arkadaşında... sana böyle bir saçmalığı yansıtmakla büyük ayıp etmiş. Evet çok doğru söylemişsin başına daha büyük dert açtığı konusunda... evlenince görüştürmez o adam kimse ile bu kızı.. ben şimdiden acıdım kıza ama senin yapabileceğin hiçbişey yok.. tabiki çocuk yanınızda olmak şartı ile de görüşme! Ne münasebet!

Arkadaşın sana hatta kendine biraz değer verse bunları yaşamaz sana da yansıtmazdı zaten..
Bana ilk mesaj atmış "babing x ile kavga ettik birbirimize girdik o da gelmek istiyor ama ben sen istemezsin diye hayir dedim telefonu yuzune kapattim konusmuyoruz vs" yav dedim noluyo? Sanki gecenin bir yarisi bara gidip eglenicez sabahlicaz. Bende siz hic keyfinizi huzurunuzu bozmayin gorusmesekte olur daha uygun bir zamanda görüşürüz dedim. Ne diyeyim ki baska ?

Ah şu buldumcuklar.
Arkadaşın cidden .oka batacak.Tekrar aldatılacak.
Tedavisi olmayan tek ruh hastalığı aldatmakmış.
Yarın bir gün işler yolunda gitmezse bu sefer ağladığında bende onun yanında olmayacağım.
Ki umarım istediği mutluluğu evliliğinde bulur banada sarmaz. Bu sefer kötü günümde babing yok olur.

erkekleri bulunmaz nimet sayan bir kisi daha. seninle gorusmek istemiyorsa kendi kaybeder. bence sende israr etme bir daha.

Biz bunlara buldumcuk diyoruz canım. Evlenince de dünyada tek evliy miş gibi bi havaya girer ilk bi sene sonra küüüt diye çakılarak ayaklar yere basar. O zaman seni arar da bulur mu orası meçhul tabi...

Bir kere bir arkadaşımla kafede otururken babası telefona beni istemişti .
Aileler bizi az biraz biliyordu . Adam kızacağımı bile bile ''yanınızda sevgilileriniz var mı ? '' diye sormuştu :-)
Şu an gülüyorum ama o an donup kalmıştım ve bağırdım adama bizim sevgilimiz yok diye :D

Şimdi senin başına gelen benim başıma gelse ... ( empati yapıyorum şuan )

Ben senin pez... ğini mi yapacakmışımdan girer .
Senin çıktığın yerden çıkardım sanırım . :( Bazen insanların gözüne perde iniyor . Benimde çok uzun süreli arkadaşlığım var ve anlıyor sayılırım seni ...

Uyarma konusuna gelince uyarma bence ; lise sonra sıra arkadaşımla bu konuda yüz göz oldum . Çocukla ilgili ne dediyse hangi konuda uyardıysam çıktı . Dediklerim çıktığı için ben kötü oldum . Kuzenimin de varmış böyle arkadaşı . İlişiği kesmiş kızla .
Kız adamı terk etmeyi başarabildiği gibi eski arkadaşlarına dönmüş ama eskisi gibi olmamışlar .

İlişkilerinin sonu ya tımarhane yada ayrılık . İlişkiyi kesmen bence mantıklı olan olur yoksa çok yıpranırsın .

Bu saatte kafama ciddi ciddi bunu taktım. Bencilmiyim acaba ben diye.
Lise 1den beri kız arkadaşım var universiteyide beraber okuduk. Ailece tanışıklıgımız var. Evlerimize girer çıkarız.
Arkadaşım sozlendi 6 aydır sözlü. Biz cumartesi günü arkadaşımla kahvaltı ya gitme karari almıştık. Nerdeyse 3 aydır gorusemiyoruz. Sozlusu babing gelsin x yere ben ismarlicam yeriz iceriz sen hicbiyere gidemezsin hep beraber bulusucaz demiş. Ben kabul etmek istemedim 3 aydır zaten görüşemedik ozel anlatacağım bir sey vardır vs zaten sozlusuyle ne mana yani hangi samimiyet ben anlamadım. Böyle çift icinde de bulunmak istemiyorum çünkü zamaninda başıma çorap oruldu baska bir arkadaşım tarafından korkar oldum. Ben cok alındım kızlar. Sanki ben 7 senelik arkadaşımı kötü yola dusurecekmisim davranışlar engellemeler felan. Yalan soyleyip gelicem ben dedi arkadaşım. Bende nereye kadar yalan soyleyip geleceksin yarin birgun evlendiginizde nolucak dedim.
Cocuk daha onceden arkadasimi aldattığı icin durum artık kişi kendinden bilir işi durumuma geldi. Senlik degil durum deyip diyor. Bu sefer bende cok ağır konuştum kiza. Ailenden kaçmaya çalışırken daha büyük bir boka batiyorsun acaba nasil gozun acilicak dedim. Haklısın vs dedi. Bu seferde sen bize gel diye tutturdu. Yok dedim aslinda da giderdim ama bana sanki cok büyük terbiyesizlik yapılıyormuş gibi hissediyorum ya.
Arkadaşım sonra sen konussana x ile dedi ben konusamam problemlerinizi kendiniz çözün dedim. Telefonu kapattim bu sefer Sozlusu aradi açmadım. Simdi ben alinmakta kizmakta haklimiyim yoksa abartiyormuyum? Zaten evlenince herkes bir sorumlulugun altina girecek bekar hayati gibi olmayacak daha şimdiden benle gorusmesi problem oldu.
Arkadaşınızın yaptığı çok ayıp. Siz niye muhattap olasınız ki ? Sizin arayıp konuşmanızı istemiş, sözlüsü sizi aramış vs. Ben olsam bende sözlüsüyle beraber görüşmek istemem ne alaka yani ben onunla oturup ne konuşacağım ?

İzin vermemek de ne demek ? Kim ki o izin alıyor ? Eşi bile olsa izin alması zaten saçma.

Daha önce aldatılmış ve arkadaşınız bunu kabullenip sözlenmiş...

Ayy çok saçma sapan , mantıksız şeyler bunlar. Ben bile bunaldım, görüşmeyin en iyisi.

Arkadaşınızın aklı biran önce başına gelir umarım. İleride çok pişman olur yoksa.

Erkek bulunca beyin çalışmayı bırakmış.
Bu kişi evlendiğinde daha beter olacak. Sadece kocişiyle kavgalı olduğunda ağlamak için arayacak. Aslında hayatından çoktan çıktı. Zorlama bence...

Bu konudan biraz farklı ama aklıma geldi ben de şöyle bi anımı özetleyeyim:

İlkokuldan beri çok yakın olduğum 12 senelik bi arkadaşım vardı. Çok samimiydik. Sonra ben nişanlımla tanıştım, sevgili olduk vs derken... Bu nişanlım (o zamanlar sevgilim iken) bana sürekli ''o arkadaşını sevemiyorum, kötü bi enerji alıyorum, samimi gelmiyor bana, mesafe koysan, vs'' der dururdu.

E doğal olarak ben de her seferinde ağzının payını verir oturturdum. Sonuçta hayatıma yeni girmiş bi insanın lafıyla, 12 senelik dostumu silemezdim, mesafe de koyamazdım.

Hatta bu arkadaş bi keresinde bunu duydu, ''onla ömür boyu birlikte olmayacaksın ya, o gidecek ben kalacağım, o gidince benim omzumda ağlarsın ama'' gibi laflar etti. Suçlar gibi konuştu, sanki ben bi hata yapmışım gibi, sanki onun lafıyla arkadaşımla görüşmemişim gibi. Halbuki ben bu konuda sevgilime asla taviz vermemiştim ve bunu en iyi kendisi biliyordu.

Aradan baya zaman geçti, ben bu arkadaşımın arkamdan konuşmalarını duydum. İftira atıyolardır diyemedim, çünkü bana bunu söyleyen kişilerin söylediği şeyler, sadece o arkadaşımın bildiği şeylerdi. Yani o anlatmadıysa, imkanı yok duyamazlar.

Nitekim yüzleştim ve itiraf etti, arkamdan neler söylemiş... Üstelik özür dileyerek değil, çirkefleşerek yaptı bunu.

Zaten son zamanlarda kendine yeni bi arkadaş bulup onunla sık sık buluştuğundan beri de beni arayıp sormuyordu.

Öyle derken derken arkadaşlığımız bitti, görüşmedik bi daha. Sonuç olarak bugün yanımda o yok, ama nişanlım hala var.

Bazen böyle istisnalar da olabiliyor işte. Konudan farklı ama anlatmak istedim, hala içimde yaradır bu arkadaşım dediğim kız.

Şimdiden ne çok taviz vermiş. Evliliğini hayal edebiliyorum, çok yazık
Yerinizde olsam aklı başına gelene kadar görüşmem

Arkadaşınız daha şimdiden kendisini kısıtlamaya kalkan biriyle bir ömür mü geçirmeyi düşünüyo yani?

Back
X