aklı belden aşağı çalışan bir arkadaşın var:)Merhaba..
Kaç gündür hastaydım. Bizim bir arkadaş grubumuz var orda da yazmıştım.Onlar buluşacaktı ben gidemeyecektim. Terliyorum ateşleneceğim galiba diye gelemeyeceğim belirttim. Arkadaşım dedi ki "bunlar aids belirtisi ben sana demedim mi herkese verme diye" sonuna da gülücük kahkahaları koydu.
Öyle kalakaldım. Bir süre sonra gülümseyerek nazikçe, "böyle şakalar yapma bana ben sevmem" yazdım. Ardından birsürü laf saydı. Aman ne dedim ki ben şaka yaptım falan diye. Sinir oldum şu an sana beni niye azarlıyorsun birdaha sana şaka yapmayacağım gibi birsürü şeyler. Hem sen bana ne tür şeyler yersin derken iyiydi dedi. Onu da anlatayım: Çay bahçesinde oturuyorduk. Bu dedi ki "çok açım çok açım" Ben de "burda ne var acaba.. ne tür şeyler yersin? dedim Niyetim hiç kötü değildi. Şimdi söylücem ben sana dedi. Hay Allah yanlış anlaşıldım dedik beraberce güldük falan. Sonra bu bizim aramızda espri kalmıştı öyle. Yine başka günlerde bile ne tür şeyler yersin derken ben başka erkeklerinkini kastetmedim espriyi arada hatırlatıp birlikte gülümserken. Ya ne bileyim sevdiğim bir arkadaşımdı niyeti kötü değildir tabi ama ben birşeyden rahatsız olup dile getirdiysem bu normal değil mi?Pardon canım şaka bi yana geçmiş olsun dese daha doğru olmaz mıydı.. Hasta halimle üstüme vardı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Aslında bu aklıma geldi ama demedim. Çünkü birdaha aramızda bu tarz birşey konuşulmasın istedim."semptomları bildiğine göre tecrübelisin herhalde hahay." deseydiniz. Kendinizi germeye gerek yok, seviyesiz şaka yüzünden ara bozmaya da gerek yok. Şakasının dozunu arttırarak geri dönüş yaparsanız; "aman buna bulaşmayayım, insanı morartıyor." diye düşünüp kendiliğinden geri çekilir.
Tabii, sizin arkadaşınız. Aranızdaki dinamikleri daha iyi bilirsiniz. Ben genelde (sözüm meclisten dışarı) "dinsizin hakkından imansız gelir." yöntemini kullanarak bertaraf ederim.Aslında bu aklıma geldi ama demedim. Çünkü birdaha aramızda bu tarz birşey konuşulmasın istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?