Arkadaşımın yanında mahçup hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aleeyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2023
79
-26
8
İlk olarak çok saçma gelebilir bu durum biraz da abartiyorum muhtemelen ama yine de içimde kalsın istemedim .

Yurtta kalıyorum öğrenciyim, yakın bir arkadaşım var her ay binlerce para harcar . Benim de hamdolsun elime geçiyor biraz ama annemler lafını çok yapıyor, işte şu kadar para attık ne çabuk bitirdin vs diye. Ama üniversite de çok dışarı cikmamama rağmen elimden kayıp gidiyor. Annemlerden de istemek istemiyorum çünkü yine ne yaptın da yedin laflarını duymak istemiyorum. Her neyse , bursun yatmasina daha bir hafta var . Bugün arkadaşım ziraatten bir şeye bakmak için telefonumu aldı . Kartım da sadece 50tl gözüküyordu diğer kartlarım da bakiyem 0 TL . Arkadaşım sadece bu kartları mi kullanıyorsun diyip şaşırdı . O an moodum düştü çünkü kendimi garip bir şekilde mahçup hissettim . Acımış gibi geldi , içime bir öküz oturdu o yüzden. Bu hissiyattan nasıl kurtulabilirim?

Hiç canını sıkma öğrencilikte olur öyle evet ya erken bitti bu ay param diyebilirsin mahcup olacak bir şey yok. Herkesin durumu çok iyi olmak zorunda değil. Ama 1 hafta 50 tl ile idare edemezsin ailenle paylaş mutlaka

Kuzucum part-time bir iş bulamaz mısın? Bu zamanda sadece ailenin yolladığı ile okumak çok zor.

Hiç utanacak bir şey yok bunda. Ben de öğrenciyim, fazla para almama rağmen bazen 100 lira kalıyor hesapta, olur öyle. Gül geç. Arkadaşının tepkisi de abartı geldi.
Part time garsonluk yapabilirsin. Özellikle büyük şehirdeysen parası fena değil. Ben 1 hafta çalışıp 2bin almıştım, kovuldum sonra

Ben de üniversitedeyken senin gibiydim
Orta halli idare ediyorduk
Yakın arkadaşım da ailesinin maddi durumu çok iyiydi. Beraber avmye giderdik pahalı kıyafetler makyaj ürünleri çok alırdı bana da alırdı hediye ederdi benim ailemin durumunu biliyordu.
Herkes aynı değil işte ama kendini mahcup hissetmeni anlayabiliyorum.
Ne diyecegimi bilemedim

Hepimiz geçtik o yollardan hiç sıkma canını. Üniversite yıllarında oluyur. Herkesin dondurma aldığında param olmadığı için alamadığımı bilirim . Unutulmuyor ama umursamıyorsun bir yerden sonra

Ben de iban'dan arkadaşıma para atacaktım ve nakitte belli miktar var sanıyordum, kart borcuna kesilmiş. Biraz kötü hissetmiştim ve ailem gönderiyor normalde. Siz de birisi sorarsa kart borcuna kesilmiş, ailem atacak diyebilirsiniz.

Zaten öğrencilik böyle bir dönem. Bizim sosyal medya, influencer bilmem neler yüzünden algımız değişti sanırım. Belli bir harçlığın olur, bursun veya kredin olur, çalışabilirsen part-time çalışırsın, belli sayıda kıyafetin olur kısaca idare edersin. Biz kardeşlerimle kıyafetlerimizi birlikte giyerdik, kredim vardı onu harcardım ki masraflı bir okulda okudum.

Arkadaşının ailesinin durumu daha iyi olabilir, gerçi aynı yurtta alıyorsanız az çok maddi durumunuz benzerdir. Kısaca kimseye hava atmak veya olmadığın biri gibi davranmak zorunda değilsin.

Merak etme o günler de geçiyor.

Öğrenciyken normal olan parasız olmak zaten arkadaşın istisna olmuş:) Sadece ailenin tavrını çok yanlış buldum başına kakar gibi, hayat çok pahalı zaten, çocuğun da okuyorsa para verirsin. Her ailenin yaptığı okutma işlemini bu şekilde söylene söylene, başına kaka kak yapmaları yanlış.

ülkenin nüfüsü 90 milyon olmuş ve durumu iyi olmayanların sayısı iyi olanların neredeyse 3 katı olmuş yaniii merak etme sende çogunlugun oldugu taraftasın arkadaşının durumu iyiymiş harcıyor bircok arkadasında seninle aynı seviyede belki daha kotuleride vardır herkes kaderini yaşar sen derslerine bak kendine iyi bir gelecek kur ki senin cocugunda zamanı gelince bu mahcubiyeti yaşamasın

Gir bir ise calis kazan prenses cavidan hanimefendi hazretleri.
Katılıyorum.

Mutlaka ders programına uyan bir iş bulursun.

Hem çalıştığın zaman boş beleş insanlara ayıracak vaktin olmaz. Hem de kendi bütçeni oluşturursun.

İş bulamıyorsan da harcamalarına dikkat edeceksin,utanacak sıkılacak bir şey yok.

Ogrencisin adı üstünde. Niye utanacaksin ? Sakın bu konuda taviz verme yüz bulmasın ! Herkes zengin olmak zorunda mı ? Okulun müsaitse parttime bir iş bak okul içinde de basvurabiliyorsun araştır. Ayıp değil hatta ne kadar gözün açık olursa o kadar iyi olur.

Ben ogrencilikte biraz da sürünmek lazım diye düşünüyorum. Biraz hayatın tokatini yesin , bir iki patron azarı isitsin de okuluna sıkıca sarılsin. Benim arkadaşım bursunu direk annesine yolluyordu, kendisi de çalışmak zorundaydi çünkü çok çok yoksul bir ailenin çocuğuydu. Haziranda mezun olduk Eylül de atanmış öğretmendi :) herkes bir calisiyorsa o 3 çalışıyordu. Bizden kitaplarimizi rica ediyordu başka bir kağıda cozuyordu geri bize veriyordu.

Ben hiç katılmıyorum buna, kimse sürünmek zorunda olmamalı, insanca ve stressiz yaşamalı, hele ki öğrenciyken çocuklar sadece derslerine odaklanmalı. Geçim sıkıntısı derdyle, ac karnına bilim, teknoloji, ilerleme hiçbir şey olmaz. Kimse sürünmemeli özellikle de gençler. Nedense yokluk ve sefalet ülkemizde yüceltiliyor ama hiçbir alakası yok, fakir edebiyatı ülkemizi anca aşağı çekiyor

Bence durumun için değil de kendi yapamayacağı için şaşırmıştır, ki 1 hafta için 50 tl ye şaşırmamak da elde değil bence.

Gir bir ise calis kazan prenses cavidan hanimefendi hazretleri.
Üslubun hoşuma gitmedi, çalışmasını tavsiye etmende sıkıntı yok.
Öğrenci sonuçta okul saatlerine uymamış olabilir, anlattığı şey üzücü çünkü. Çoğu gencin başına gelecek şeyler, benim arkadaşlarimda benim fakirliğime şaşırıyor ama benim çıkıp çalışma imkanım yok işte herkes kendi penceresinden bakıyor

Öğrencinin parası az olur yani en azından benim öyleydi
50 tl artık para değil ama yol biletim varsa yurtta kalıyosam yemek masrafım yoksa. sigara vs
İçmiyosam 50 tl ye bi hafta geçinebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…