• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasimiza cok ayip ettik. Cok üzgünüm.

Aramışsınız başsağlığı dilemişşiniz zaten.Hani kuzeniylede tanışıklığınız var ise belki cenazeye gelmiş olmanızı beklerdi, ama kuzen ve kuzen tarafıyla tanışıklık yoksa yeterli bence arkadaşınız çok alıngan geldi bana.

Bana böyle şeyler hep cok sacma gelmiştir
Yakın akrabalarımdanda vefat eden oldu
Birisi beni arayınca o gelmeyecek yada acım dinmeyecek ..
Ben acımı kendı ıcımde yaşamak ısterım
Benım yakınım vefat etmısse varsın bırısı benı arasın ,aramasın banane..ne değişecek…
Nezaketen arayıp başsaglıgı dılersın ok
Onu bıle aramadı demez,konu yapmazdım
Siz bize anlattıgınız gibi anlatın
Onlarda biraz abartmışlar .. aramışsınız zaten..
Daha fazla uzatırlarsa demekkı bahane arıyorlar derdim ..

yani ben gereksiz buldum arkadaşınızın tribini. Anası babası vs değilmiş ki. (Kuzeni onun için ne anlam ifade ediyor bilmiyor olabilirsiniz. Benim iki kuzenim var ölürlerse üzülürüm ama sadece o kadar)
Başsağlığı da dilemişsiniz. Tanımadığınız insanın cenazesine de gitmemişsiniz sanırım ki normal bu da.

Ay bu bassagligini telefonla elli kere aramak nedir birde bu davadan küsme var ben şahsen hiç aranmak istemem açımı yasayacam millete sağol teşekkür ederim mi diycem ben sevmiyorum herkes acısını paylasarak yaşamak istemez ben öyleyim meselaama eşimin akrabaları hepsini tek tek arayacan elli yıl dedikodusunu yapıyorlar cenazede aramadı diye konu sahibi telefon edin açarsa arkadaşınız aynen bu hislerinizi anlatın sildilerse sizi güle güle hiç üzülmeyin millette değişik gercekten

Aramışsınız başsağlığı dilemişşiniz zaten.Hani kuzeniylede tanışıklığınız var ise belki cenazeye gelmiş olmanızı beklerdi, ama kuzen ve kuzen tarafıyla tanışıklık yoksa yeterli bence arkadaşınız çok alıngan geldi bana.
Kuzenini ben hic tanimiyorum, esim ismini biliyormus sadece. Tanisiklik yok
Ailecek görüştüğünüz birine yüz yüze başsağlığı dilemek daha sağlıklı olmaz mıydı?
Bir kere yüz yüze başsağlığı dilemeniz yeterliydi bence ama aynı şehirde olup telefonla aramak bilemedim.
Ever sanirim dogru olani buydu 🙁

Aynı şehirde yaşayan arkadaşa yüz yüze başsağlığı vermek gerekirdi bence. Buradakiler çetele mi tutuyor falan demiş ama insan yakınlarının öyle bir çetelesini tutuyor ki. Acı paylaştıkça , destek gördükçe azalır. Bence onları rahatsız etmek istemediğiniz için sık aramadığınızı yoksa kaybına çok üzüldüğünüzü belirtin ve alttan alın. Acı yaşayan bir insana ay bence çok abartıyorrr diye üstünlük sağlamak kimseye fayda getirmez.

Sanırım bu konuyla ilgili yorum yapabilirim, benimle yaşıt olan kuzenimi birkaç sene önce kaybettik. Haberini sadece bir arkadaşıma verebildim, o da koşa koşa cenazeye geldi. Benden başka da kimseyi tanımıyordu. Yani bunu ben ömrüm boyunca unutmam.

Ha telefonda da baş sağlığı dileyebilirdi ama yine de sonrasında gelmesini beklerdim. Nedeni de şu, ben ailemin yanında iken güçlü olmak zorundayım. Onlara destek olmalıyım. Birinin yanında da benim güçsüz olmam gerekiyor. Diyeceksiniz ki yalnızken acını yaşa, yalnızken yaşarsam daha bunaltıcı daha ağrılı bir süreç olur. Hem neticede arkadaşlar da bugünler için değil midir?

Arkadaşınıza gidin konuşun derim. Sizi şu an anlayabilir mi bilemem.

Kuzeni vefat etmiş, annesi babası kardeşi eşi gibi birinci yakını değil ki, arayıp başsağlığı dilemişsiniz , daha ne yapacaktınız? Bence normal yaptıgınız

Ama aramışsınız telefonla,açmamış karşıdaki kişi? Kırılmaya ne hakları var ki,aramamış olsanız hadi bir derece

Bir de böyle acı olaylarda kim aradı kim aramadı oturup liste mi yapıyorlar insanlar ,nedir bu trip anlayamıyorum gerçekten.

Aramasanız neyse de aramışsınız. Demek ki sizi yakın hissettiği için birkaç kez aramanızı beklemiş ya da gelmenizi istemiş. Hassas bir dönemden geçiyor. Biraz zaman geçsin güzelce kendinizi ifade edin.

Ben de hastası cenazesi varken çetele tutanlara uyuz oluyorum. Benim çevremde de var, kadın sakinlestiricilerle yarı baygın geçirmiş süreci,ayilir ayılmaz "şunu sildim,bunu sildim"
Dedem öldükten sonra dedemin çok iyiliği dokundugu , çocuklarıyla da arkadas bir adam ananemi aramış, büyük teyzemi aramış, dayımı aramış . Annem mesela 7 yıldır o adamla küs, kendisini aramadı diye. Bana saçma geliyor
Aynen aynısını arkadaşım yaptı. Aradık şehir disundaydik. Sonra gitmek istedik eşimin abisi gelecek gelmeyin dedi. Sonra da aramadiniz yanımda olmadınız iyi gün dostuymussun diye storyler attı. Bende sildim geçtim. O kadar acının içinde bunu mu dusundun yani?!

Aramissiniz zaten daha ne yapacaksiniz ki. Ben de boyle durumlarda ne diyecegimi bilemem, rahatsiz etmemek icin de mesaj atarim bir ihtiyaci olup olmadigini sorarim. Kendim gecen sene kayip yasadigimda kimsenin telefonuna cikmadim mesela, aci paylasmayi seven biri degilim, kendi icimde proses edebiliyorum.

Ben de bir kez ararım, hatta mesaj atarım konuşası yoktur diye. Kendi zor günümde de zırt pırt aranmak istemem. Mesaj bile istemem de atılırsa cevap yazarım. Bence saçmalamışlar.

Hayirli aksamlar herkese..

Suan cok üzüldügüm bir konuda sizden tavsiyeler bekliyorum.

Esimle ailece görüstügümüz arkadasin kuzeni vefaat etmisti iki Hafta önce. Vefaat haberi aldigimizda esimle arkadasi arayip bassagligi diledik. Yaninda oldugumuzu söyledik. Daha sonra bidaha Telefon acip rahatsizlik vermek istemedik cünkü:

Bundan bir gün sonrada benim manevi annemin babasi ölmüstü. Yurt disinda yasadigi icin yalnizca telefondan görüsebilirdik ama kendisi telefonumu acmadi. Konusmak istemedi. Bassagligi hic dileyemedim. Ben sandimki insanlari aramak onlara rahatsizlik veriyor

Ya ben ölüm nedir hic bilmiyorum. Ailemdem herkes sag. Ben ömrümde hic cenazeye gitmedim. Yani yakinini kaybetmek nedir bilemiyorum. Ayrica kuzenlerimle de aram soguktur. Yani arkadasa empati yapamadim.

Simdi bu yakin arkadaslar bize kirildigini ifade ettiler. Daha fazla aramamizi beklemisler. Hatta bir cok kisiyi sildiklerini söylediler.

Ablalarim bana ne yapmam gerektigni söylerseniz cok sevinirim. Niyetimiz onlari kirmak degildi kesinlikle. Ben gercekten aramanin rahatsizlik verdigni düsündüm manevi anneme ulasamayinca.
Cok ayip ettik farkindayim. Gönül almayi cok isterim nasil alabilirim bu arkadaslarimizi kaybetmek istemem.
Hiç aramasan neysede aramışsın birkere böyle insanları hayatınızdan çıkması daha iyi bence

siz arkadaşa mı ayıp ettik diyorsunuz yoksa manevi annenizin ailesine mi anlamadım.
arkadaşı arayıp başsağlığı dilemişssiniz belki 2 3 hafta sonrada evde ziyarete gidilebilirdi .başka ne yapacaksınız ki ?

Ama aramışsınız telefonla,açmamış karşıdaki kişi? Kırılmaya ne hakları var ki,aramamış olsanız hadi bir derece

Bir de böyle acı olaylarda kim aradı kim aramadı oturup liste mi yapıyorlar insanlar ,nedir bu trip anlayamıyorum gerçekten.
Yok hayir. Telefonu acmayan manevi annemdi.

Arkdasimizi aradik bassagligi diledik. Ama onlar bi kac kez daha arayip hatta cenazeye gelmemizi istemisler. Öleni tanimadigim icin cenazeye gitmek aklimiza gelmedi. Gitsek daha iyi olurdu tabi

Konulardaki "ablalarım" hitabını hiç sevmiyorum ya :KK53: Tutamadım valla, amacım konuyu dağıtmak değil.
Buraya yazdığınız gibi güzelce ifade edin, böyle böyle düşündük diye, gerisi onlara kalmış.

Aramissiniz zaten daha ne yapacaksiniz ki. Ben de boyle durumlarda ne diyecegimi bilemem, rahatsiz etmemek icin de mesaj atarim bir ihtiyaci olup olmadigini sorarim. Kendim gecen sene kayip yasadigimda kimsenin telefonuna cikmadim mesela, aci paylasmayi seven biri degilim, kendi icimde proses edebiliyorum.
Evet bende onlari öyle sandim. Aramak rahatsizlik veriyor gibi algiladim cünkü manevi annem de öyle davrandi

Back
X