Öncelikle başın sağolsun. Tabii senin acin varken blendir isteyen ayrı

o bambaşka bir kategori.
Ama eş dost arkadaş , senin amcan/manevi amcan için bir 'basın sağolsun' dese,bence yeterli. Bir de o günlerde ekstra iyi davranabilirler belki. Ama bu yani. Elalem ne kadar acını paylaşabilir ki?
Çekirdek aileyi içine almıyorum tabii ki ama kuzeni, dayisi,kuzeninin karısi,dedesi... Yani bu kişiler için eşten dosttan telefon bekleyip gelmeyince küsmek bana saçma geliyor .
Benim dedem öldü birkac sene önce. Duyan mesaj attı, sağol dedim geçtim. Gittik, gömdük duasını okuduk geldik. Kuzenim aynı şekilde o da birkaç sene önce öldü,onda kimse bir şey demediler bile. İş yerinde duyanlar 'aa genç miydi, basın sağolsun' dediler , geçti gitti.
Daha yeni cocukluktan beri arkadaş olduğum,komşum yakın arkadaşımın ananesi vefat etti. Memlekete gittiler.
'Aradım,başın sağolsun. Annen nasil' dedim,geçtim
Ne yapabilirim ki yani.
En yakin arkadaşımın iki kuzeni peşpeşe uyuşturucudan vefat etti, ona da 'aaa nasıl olmuş? Tuh yazık olmus' dedim,geçtim.
Yani ne yapayım ki?
Elalemin hiç tanımadığım amcasına,kuzenine ne kadar üzülüp destek olabilirim? Ateş düştüğü yeri yakar. Ben kuzenime iki ah vah yaptım,döndüm. Anne babası hala toparlanamadi. Ya da dedemde ben 'yasliydi zaten,Allah hepimizi böyle cektirmeden ele düşürmeden alsın' modundaydim. Ama annem,ananem kahroldu. Hala daha içlerinde sızı var.
Acı insanın içindedir, annemi yüz kişi arasin, onun acısı bir gram bile azalmaz.
O yüzden bana gereksiz bir beklenti geliyor böyle zamanlarda ısrarla ilgi bekleyip gelmeyince silmek. 'Bir kere aradın,beş kere aramadın' derdine düşmek
Benim bir arkadaşımın annecigi koronadan öldü,cenazesine de sonradan kuranina da gittim. Ama ne kadar üzülsem de çok destek olamadım çünkü konuyu açsam üzülürdü,gibi geldi. Ben de bir şey olmamış gibi keyifli şeyler anlattım hep sonrasında. Hatta birkaç ay geçti, ısrarla onu kampa getirdim , moraline biraz katkı saglamak icin.
Bu örnek verdiğim kisilerin hepsini cidden çok seviyorum,benim için kiymetliler.
konu sahibininki gibi cenazelerinden sonra sadece bir kere basın sagolsun dedim ,daha aramadım diye bana küsselerdi bence güzel bir arkadaşlığı hiç uğruna bitirmiş olurlardı