• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasimiza cok ayip ettik. Cok üzgünüm.

siz arkadaşa mı ayıp ettik diyorsunuz yoksa manevi annenizin ailesine mi anlamadım.
arkadaşı arayıp başsağlığı dilemişssiniz belki 2 3 hafta sonrada evde ziyarete gidilebilirdi .başka ne yapacaksınız ki ?
Manevi anneme ayip etmedik. Kendisi telefonumu acmadi. Arkadaslarimza ayip ettik cünkü kirildiklarini ifqde ettiler.

Konulardaki "ablalarım" hitabını hiç sevmiyorum ya :KK53: Tutamadım valla, amacım konuyu dağıtmak değil.
Buraya yazdığınız gibi güzelce ifade edin, böyle böyle düşündük diye, gerisi onlara kalmış.
Yok olsun önemli degil, saygidan dolayi söyledigim bir kelime. Evet öyle yapacagiz insallah affederler 🙏🏻

Arayıp başsağlığı dilendiği halde gereksiz alınganlık yapan insanları anlamıyorum, sevmiyorum da.. Ölüm herkese var. Ölenle ölüp kendimizi paralamamız mı gerekiyor anlayamıyorum.
Şahsen ben ailemden birinin kaybını aklıma getirecek oluyorum da yalnız kalmak kimseyi görmemek isterim. Kendimi yalnız hissedince de desteğine ihtiyaç duyduğum arkadaşlarımı eşimi dostumu arar yanımda olmalarını isterim.
Cenaze evlerindeki gereksiz kalabalığı ve kıtlıktan çıkmış gibi kazan kazan yapılan yemekleri hiçbir zaman anlamayacağım..

Arkadasin davranisi garip. Tetikte bekler gibi su aradi bu aramadi diye hesap yapilmiyor yakin vefat edince. Annem vefat etti 2 ay once. Kim aramis kim aramamis hic pesine dusmedim. Insanlarin samimiyetine guveniyorum. Bu kadar yakinsam bir insana mutlaka bir nedeni vardir arayamamasinin diye dusunurum. Samimiyetim yoksa zaten aramasini bile beklemem. Bir kere aramissiniz zaten. Bunun icin sizi sileceklerse silsinler. Boyle hesapci inaanlardan hazzetmiyorum.

Yok hayir. Telefonu acmayan manevi annemdi.

Arkdasimizi aradik bassagligi diledik. Ama onlar bi kac kez daha arayip hatta cenazeye gelmemizi istemisler. Öleni tanimadigim icin cenazeye gitmek aklimiza gelmedi. Gitsek daha iyi olurdu tabi
Bence yaptığınız gayet yeterli.
Millet de acısını bırakmış sizin kaç kere aradığınıza,gelip gittiğinize bakıyor,bana tuhaf geldi

Kuzenine nasıl bir anlam yukledi bilinmez ama bu kadar hassas olmaya gerek var mı bilemedim. Aramak yerine bir kez gitseydiniz daha hoş olurdu tabii ama beni kimse aramasa bile umursamam. Burada yazdığınız gibi anlatıp gönlünü alırsınız arkadaşınızın

Aramak değil ama taziyeye gitmelisiniz onu yapmanıza kırılmıştır.ayni sehirdeysek genelde aramam giderim sonra rahatsız etmem bı sure.ayrica böyle durumlar nasıl bunları düşünüyor insanlar.ben birinin vefatına çok uzulsem kimin aradığı aramadigi umrumda bile olmaz.hatta kimse arasim istemem

Böyle anlatın, düşünemedik deyin.
İyi niyetinizi fark ederler, etmezlerse de kendileri bilirler.

Bunlar da acıyı yaşiyacaklarina insan silecek yer arıyor ya. Silen silsin siliyorsa napiyim dur etme eyleme diye bi de millete mi yalvarcaz hic derdimiz kalmamis gibi. Aramissiniz başsağlığı dilemissiniz daha ne. Uc kere daha arasan acısı mi hafifleyecekti. Ne soylenir ki ölüme zaten ah vah tuh tuh ayni seyler hep.

Yorumlardan anlaşılıyor ki türlü türlü insan var. Bana kalırsa sizin arkadaşınız çok saçmalamış. Ben kendi acımı içimde yaşamayı severim hatta diğer bahsettiğiniz abla gibi telefonu açmam. Yapmacık geliyor o konuşmalar bana, sonuçta ben de birisini aradığımda üzüldüğüm için aramıyorum, karşıdaki de beni aradığında biliyorum ki üzülmüyor, herkes bunu bilirken gerek yok bu kadar protokole. Ay çok üzüldüm yok çok gençmiş falan yani insanın acısını azaltiyorsa değişik tabi. Ben olsam bu kadar ilgi bekleyen birisi ile görüşmem ya.

Yorumlardan anlaşılıyor ki türlü türlü insan var. Bana kalırsa sizin arkadaşınız çok saçmalamış. Ben kendi acımı içimde yaşamayı severim hatta diğer bahsettiğiniz abla gibi telefonu açmam. Yapmacık geliyor o konuşmalar bana, sonuçta ben de birisini aradığımda üzüldüğüm için aramıyorum, karşıdaki de beni aradığında biliyorum ki üzülmüyor, herkes bunu bilirken gerek yok bu kadar protokole. Ay çok üzüldüm yok çok gençmiş falan yani insanın acısını azaltiyorsa değişik tabi. Ben olsam bu kadar ilgi bekleyen birisi ile görüşmem ya.
Evet haklisiniz. Farkli farkli yorumlar geldi ve aklima yatan bir cok yorumlar var. Arkadaslarimizi cok seviyoruz. Acilari daha cok taze umarim zamanla yine eskisi gibi kaynasiriz. 😊

Hayirli aksamlar herkese..

Suan cok üzüldügüm bir konuda sizden tavsiyeler bekliyorum.

Esimle ailece görüstügümüz arkadasin kuzeni vefaat etmisti iki Hafta önce. Vefaat haberi aldigimizda esimle arkadasi arayip bassagligi diledik. Yaninda oldugumuzu söyledik. Daha sonra bidaha Telefon acip rahatsizlik vermek istemedik cünkü:

Bundan bir gün sonrada benim manevi annemin babasi ölmüstü. Yurt disinda yasadigi icin yalnizca telefondan görüsebilirdik ama kendisi telefonumu acmadi. Konusmak istemedi. Bassagligi hic dileyemedim. Ben sandimki insanlari aramak onlara rahatsizlik veriyor

Ya ben ölüm nedir hic bilmiyorum. Ailemdem herkes sag. Ben ömrümde hic cenazeye gitmedim. Yani yakinini kaybetmek nedir bilemiyorum. Ayrica kuzenlerimle de aram soguktur. Yani arkadasa empati yapamadim.

Simdi bu yakin arkadaslar bize kirildigini ifade ettiler. Daha fazla aramamizi beklemisler. Hatta bir cok kisiyi sildiklerini söylediler.

Ablalarim bana ne yapmam gerektigni söylerseniz cok sevinirim. Niyetimiz onlari kirmak degildi kesinlikle. Ben gercekten aramanin rahatsizlik verdigni düsündüm manevi anneme ulasamayinca.
Cok ayip ettik farkindayim. Gönül almayi cok isterim nasil alabilirim bu arkadaslarimizi kaybetmek istemem.
Kimi insanlar böyle zamanlar da çok fazla ilgi bekliyor, kimisi de aramasınlar da acımı yaşasam diyor. Ben ikinci tipteki insanım, ama şuda var ki baş sagligi diledikten sonra yanıma gelinmese bile halimin hatrımın sorulmasını beklerim en yakınlarımdan. Dedemi kaybettim üniversite dönemimde yakın arkadaslarim benden çıkmadı ve acımı yaşayamadim yani bu kadar sık boğaz edilmek istemem ancak bir şeye ihtiyacın var mı nasılsın gibi 2 3 günde bir mesaj almak isterim. Yakinliginiza bağlı aslında

Ben de hastası cenazesi varken çetele tutanlara uyuz oluyorum. Benim çevremde de var, kadın sakinlestiricilerle yarı baygın geçirmiş süreci,ayilir ayılmaz "şunu sildim,bunu sildim"
Dedem öldükten sonra dedemin çok iyiliği dokundugu , çocuklarıyla da arkadas bir adam ananemi aramış, büyük teyzemi aramış, dayımı aramış . Annem mesela 7 yıldır o adamla küs, kendisini aramadı diye. Bana saçma geliyor
Düşüncene katılıyorum ama mekanizma bir değişik çalışıyor o yoğun acı zamanlarında
İki örnek vereyim mi? Vereyim: amcam vefat ettiğinde kayınvalidem geldi erkeklerin amcamı defnedip mezarlıktan dönmelerini bekliyorum o sıra tansiyonum 5-3 e düşmüş ben farkında değilim uzanıyorum ağlıyorum dua ediyorum filan, kv demez mi görümcenin blender ı sendeymiş onu istedi unutmadan kalk da ver, sözü geçen görümcem amcamın kestiği odunlarla ısındı bir kış boyu blender için haber yolladı ne gelip baş sağlığı diledi ne aradı, şimdi gel bunu farketme hatırlama…..
Manevi amcam vefat etti, doğduğum andan itibaren kendi evlatlarından kıl kadar ayırmadan sevdiler beni emekleri okadar çoktur ki, neyse durumları kötüydü sülale çok kalabalık uzaktan cenaze için yatıya gelen giden filan babam maddi destek verdi ben çocuklarını rencide ederim diye çekindim maddi yardım yerine yemek yaptım hazır yemek de aldım misafirleri için ev halkı için, birkaç gün onları mutfağa sokmadım para da harcatmadım, geçenlerde rahmetlinin kızı bir fotoğraf yolladı baktım kuskus salatası, dedim abla bu nedir, yavrum babamın yıldönümü bugün senin cenaze günü bize yapıp getirdiğin salatayı yaptım babamın ruhuna değsin seni bizden hiç ayırmadı bende senin hayrın için bunu yapıp dağıtmayı uygun gördüm dedi. Nasıl ağladım biliyor musun. Şimdi bu abla babasının cenaze günü yemek peşinde miydi?hayır. Ama insanlar o kadar saçma şeylere tutunuyor ki acı anında bunun bir mantığı yok

Düşüncene katılıyorum ama mekanizma bir değişik çalışıyor o yoğun acı zamanlarında
İki örnek vereyim mi? Vereyim: amcam vefat ettiğinde kayınvalidem geldi erkeklerin amcamı defnedip mezarlıktan dönmelerini bekliyorum o sıra tansiyonum 5-3 e düşmüş ben farkında değilim uzanıyorum ağlıyorum dua ediyorum filan, kv demez mi görümcenin blender ı sendeymiş onu istedi unutmadan kalk da ver, sözü geçen görümcem amcamın kestiği odunlarla ısındı bir kış boyu blender için haber yolladı ne gelip baş sağlığı diledi ne aradı, şimdi gel bunu farketme hatırlama…..
Manevi amcam vefat etti, doğduğum andan itibaren kendi evlatlarından kıl kadar ayırmadan sevdiler beni emekleri okadar çoktur ki, neyse durumları kötüydü sülale çok kalabalık uzaktan cenaze için yatıya gelen giden filan babam maddi destek verdi ben çocuklarını rencide ederim diye çekindim maddi yardım yerine yemek yaptım hazır yemek de aldım misafirleri için ev halkı için, birkaç gün onları mutfağa sokmadım para da harcatmadım, geçenlerde rahmetlinin kızı bir fotoğraf yolladı baktım kuskus salatası, dedim abla bu nedir, yavrum babamın yıldönümü bugün senin cenaze günü bize yapıp getirdiğin salatayı yaptım babamın ruhuna değsin seni bizden hiç ayırmadı bende senin hayrın için bunu yapıp dağıtmayı uygun gördüm dedi. Nasıl ağladım biliyor musun. Şimdi bu abla babasının cenaze günü yemek peşinde miydi?hayır. Ama insanlar o kadar saçma şeylere tutunuyor ki acı anında bunun bir mantığı yok
Öncelikle başın sağolsun. Tabii senin acin varken blendir isteyen ayrı 😅 o bambaşka bir kategori.
Ama eş dost arkadaş , senin amcan/manevi amcan için bir 'basın sağolsun' dese,bence yeterli. Bir de o günlerde ekstra iyi davranabilirler belki. Ama bu yani. Elalem ne kadar acını paylaşabilir ki?
Çekirdek aileyi içine almıyorum tabii ki ama kuzeni, dayisi,kuzeninin karısi,dedesi... Yani bu kişiler için eşten dosttan telefon bekleyip gelmeyince küsmek bana saçma geliyor .
Benim dedem öldü birkac sene önce. Duyan mesaj attı, sağol dedim geçtim. Gittik, gömdük duasını okuduk geldik. Kuzenim aynı şekilde o da birkaç sene önce öldü,onda kimse bir şey demediler bile. İş yerinde duyanlar 'aa genç miydi, basın sağolsun' dediler , geçti gitti.
Daha yeni cocukluktan beri arkadaş olduğum,komşum yakın arkadaşımın ananesi vefat etti. Memlekete gittiler.
'Aradım,başın sağolsun. Annen nasil' dedim,geçtim
Ne yapabilirim ki yani.
En yakin arkadaşımın iki kuzeni peşpeşe uyuşturucudan vefat etti, ona da 'aaa nasıl olmuş? Tuh yazık olmus' dedim,geçtim.
Yani ne yapayım ki?
Elalemin hiç tanımadığım amcasına,kuzenine ne kadar üzülüp destek olabilirim? Ateş düştüğü yeri yakar. Ben kuzenime iki ah vah yaptım,döndüm. Anne babası hala toparlanamadi. Ya da dedemde ben 'yasliydi zaten,Allah hepimizi böyle cektirmeden ele düşürmeden alsın' modundaydim. Ama annem,ananem kahroldu. Hala daha içlerinde sızı var.
Acı insanın içindedir, annemi yüz kişi arasin, onun acısı bir gram bile azalmaz.
O yüzden bana gereksiz bir beklenti geliyor böyle zamanlarda ısrarla ilgi bekleyip gelmeyince silmek. 'Bir kere aradın,beş kere aramadın' derdine düşmek
Benim bir arkadaşımın annecigi koronadan öldü,cenazesine de sonradan kuranina da gittim. Ama ne kadar üzülsem de çok destek olamadım çünkü konuyu açsam üzülürdü,gibi geldi. Ben de bir şey olmamış gibi keyifli şeyler anlattım hep sonrasında. Hatta birkaç ay geçti, ısrarla onu kampa getirdim , moraline biraz katkı saglamak icin.
Bu örnek verdiğim kisilerin hepsini cidden çok seviyorum,benim için kiymetliler.
konu sahibininki gibi cenazelerinden sonra sadece bir kere basın sagolsun dedim ,daha aramadım diye bana küsselerdi bence güzel bir arkadaşlığı hiç uğruna bitirmiş olurlardı

Öncelikle başın sağolsun. Tabii senin acin varken blendir isteyen ayrı 😅 o bambaşka bir kategori.
Ama eş dost arkadaş , senin amcan/manevi amcan için bir 'basın sağolsun' dese,bence yeterli. Bir de o günlerde ekstra iyi davranabilirler belki. Ama bu yani. Elalem ne kadar acını paylaşabilir ki?
Çekirdek aileyi içine almıyorum tabii ki ama kuzeni, dayisi,kuzeninin karısi,dedesi... Yani bu kişiler için eşten dosttan telefon bekleyip gelmeyince küsmek bana saçma geliyor .
Benim dedem öldü birkac sene önce. Duyan mesaj attı, sağol dedim geçtim. Gittik, gömdük duasını okuduk geldik. Kuzenim aynı şekilde o da birkaç sene önce öldü,onda kimse bir şey demediler bile. İş yerinde duyanlar 'aa genç miydi, basın sağolsun' dediler , geçti gitti.
Daha yeni cocukluktan beri arkadaş olduğum,komşum yakın arkadaşımın ananesi vefat etti. Memlekete gittiler.
Ne yapabilirim ki yani.
En yakin arkadaşımın iki kuzeni peşpeşe uyuşturucudan vefat etti, ona da 'aaa nasıl olmuş? Tuh yazık olmus' dedim,geçtim.
Yani ne yapayım ki?
Elalemin hiç tanımadığım amcasına,kuzenine ne kadar üzülüp destek olabilirim? Ateş düştüğü yeri yakar. Ben kuzenime iki ah vah yaptım,döndüm. Anne babası hala toparlanamadi. Ya da dedemde ben 'yasliydi zaten,Allah hepimizi böyle cektirmeden ele düşürmeden alsın' modundaydim. Ama annem,ananem kahroldu. Hala daha içlerinde sızı var.
Acı insanın içindedir, annemi yüz kişi arasin, onun acısı bir gram bile azalmaz.
O yüzden bana gereksiz bir beklenti geliyor böyle zamanlarda ısrarla ilgi bekleyip gelmeyince silmek. 'Bir kere aradın,beş kere aramadın' derdine düşmek
Benim bir arkadaşımın annecigi koronadan öldü,cenazesine de sonradan kuranina da gittim. Ama ne kadar üzülsem de çok destek olamadım çünkü konuyu açsam üzülürdü,gibi geldi. Ben de bir şey olmamış gibi keyifli şeyler anlattım hep sonrasında. Hatta birkaç ay geçti, ısrarla onu kampa getirdim , moraline biraz katkı saglamak icin.
Bu örnek verdiğim kisilerin hepsini cidden çok seviyorum,benim için kiymetliler.
konu sahibininki gibi cenazelerinden sonra sadece bir kere basın sagolsun dedim ,daha aramadım diye bana küsselerdi bence güzel bir arkadaşlığı hiç uğruna bitirmiş olurlardı
cok haklisiniz.. Arkadaslarimizla konustuk bizi affetigni söylediler ama ben anladim bunu unutmayacaklar. Sanirim arkadasligimiz zedelendi.. yani evet keske bir iki kere arasaydik ama yani arkadasligimizi zedeleyecek bi konu olmamaliydi bence.. ates düstügü yeri yakar evet dogru. Baska insanin ölümü beni haftalarca etkileyemezki. Neden Halk olarak hemen küsmeye megiliyiz anlamiyorum. Neden bukadar beklenti icindeyiz onu da anlamiyorum. Olmasak hayat daha kolay olacak halbiki. Herkesin derdi kendine. Keske halk olarak biraz daha yapici ve affedici olsak 🙁

Yaa size cok ayip etmisler. Blendirin nesine 🙁

Hayirli aksamlar herkese..

Suan cok üzüldügüm bir konuda sizden tavsiyeler bekliyorum.

Esimle ailece görüstügümüz arkadasin kuzeni vefaat etmisti iki Hafta önce. Vefaat haberi aldigimizda esimle arkadasi arayip bassagligi diledik. Yaninda oldugumuzu söyledik. Daha sonra bidaha Telefon acip rahatsizlik vermek istemedik cünkü:

Bundan bir gün sonrada benim manevi annemin babasi ölmüstü. Yurt disinda yasadigi icin yalnizca telefondan görüsebilirdik ama kendisi telefonumu acmadi. Konusmak istemedi. Bassagligi hic dileyemedim. Ben sandimki insanlari aramak onlara rahatsizlik veriyor

Ya ben ölüm nedir hic bilmiyorum. Ailemdem herkes sag. Ben ömrümde hic cenazeye gitmedim. Yani yakinini kaybetmek nedir bilemiyorum. Ayrica kuzenlerimle de aram soguktur. Yani arkadasa empati yapamadim.

Simdi bu yakin arkadaslar bize kirildigini ifade ettiler. Daha fazla aramamizi beklemisler. Hatta bir cok kisiyi sildiklerini söylediler.

Ablalarim bana ne yapmam gerektigni söylerseniz cok sevinirim. Niyetimiz onlari kirmak degildi kesinlikle. Ben gercekten aramanin rahatsizlik verdigni düsündüm manevi anneme ulasamayinca.
Cok ayip ettik farkindayim. Gönül almayi cok isterim nasil alabilirim bu arkadaslarimizi kaybetmek istemem.
Ah aynısını ben de yaşadım. Yük olmayayım gibi düşüncelerle geriye çektim ama kesinlikle gidilmeyi yardımcı olmayı bekliyorlar aynı sitemi ben de duydum. Burada dediğiniz gibi ne yapacağımı bilemedim şeklinde açıklarsanız anlayacaklarını düşünüyorum onların da…

Yaa size cok ayip etmisler. Blendirin nesine 🙁
Evet öyle de bu biraz da nasıl baktığınızla alakalı
Yani bence onlar ne kadar insan olabildiklerini gösterdiler ben de gördüm, zor zamanda güvenilmeyecek insanlar olduklarını ölümün bile etkileyemeyeceği kadar kalplerinin katılaştığını gördüm. Bu onlarla ilgili birşey benim bir kaybım olmadı. Soktum poşete eşime verdim o zaman nişanlımdı bu ne dedi dedim böyle böyle annene ver eşim paramparça etti blenderı. Herkes kendine yakışanı yapar. Aynı görümcem aylarca babaannemde kaldı babaannem rahmetli olduğunda başsağlığı bile dilemedi. Kayınvalidemin babası rahmetli oldu yıllar sonra, cenazeye memlekete gittiklerinde ben arkalarından evlerini temizledim döndüler 10gün yemeklerini yaptım hergün gittim götürdüm yedirdim temizledim evime döndüm ki hiiiiç cici gelin filan değilim normalde onlara gidince kendi çayımı bile doldurmam. Kayınvalidem ağlaya ağlaya helallik istedi. Ben de kendime yakışanı yaptım. Allah kazanan kullarından eylesin bizleri

Ne yapabilirim ki yani.
Yani ne yapayım ki?
Teşekkür ederim

Babam öldüğünde beni arayan insanları da, onlarla ne konuştuğumu da hatırlamıyorum.
Bunu ciddi ciddi küslük sebebi yapmak tuhaf açıkçası.
Aramayan da sağ olsun, arayan da.

Back
X