• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımla aramızda geçen diyalog

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.046
83
Kızlar merhaba,

Bir konu hakkında danışmaya geldim, kısa ve öz olacak.
Çok yakın bir arkadaşımla işlerimiz hakkında konuşuyorduk olan olaylar vs, bana dedi ki senin işin zor ,yapılacak bir iş değil. Ben de cevaben, yok ya iyi bence dedim, karşılık olarak neresi iyi yaaa yapılmaz o iş , sen şimdi yatığın için öyle düşünüyorsun dedi. Ben de sabah akşam çalışıp emek verdiğim işe böyle demesinin beni demoralize ettiğini söyledim. Bana lafı başka yere çekme demoralize olacak bir şey yok iş zor diye dedim dedi. Ben de diyorum ki, öğretmen doktor memur fark etmez birine , senin yaptığın iş yapılacak bir iş değil demen, herhangi bir işi yapılmaya değer bulmaman ve bunu bu şekilde dile getirmen şık değil neden kabullenmiyorsun diyorum hayır sen çok gereksiz alınganlık yapıyorsun aş bunları. Beni bilmiyor musun diyor. İnsanoğlu azcık konuştuğu laf sözü bilmeli diye düşünüyorum yanlış anladığımı düşünmüyorum.

Yani bazen insan en yakınlarını tanıyamıyor, ben gereksiz alınganlık yaptığımı düşünmüyorum söylediği şey bence yerinde ve şık değildi. Siz olsanız ne düşünür ne hissederdiniz?

Bana da gereksiz alınganlık gibi geldi. Belki çok zor yapılacak iş değil derken işi siz yapabildiğiniz için sizi yüceltmek istemiştir.
öyle bir diyalog gerçekleşmedi ki, neresi iyi yaaa falan dedi güldü hatta yapılacak bir iş değil vallaha dedi. hatta örnek verdim sesi kısılan bir öğretmene offf senin işin de hiç yapılacak bir iş değil demen doğru mu mesela dedim. İşin zor allah kolaylık versin dersin. Bu iş yapılmaz demezsin bana hissettirdiği yapılmaya değer görmediği

Sen çok alıngansın aş bunları neden böyle bir şey diyim ki falan diye üsteliyor resmen tartışmaya döndü
Bu devirde iş kolay bulunmuyor. Sen işini sevdiğini söylediğin halde ısrarcı davranması bana samimi gelmedi. Kimse kimsenin işini küçümseyemez. Şu ülkede herkes ekmek parası derdinde zaten.

:d takdir görmüşseniz demek başkalarından. Takılmayın bazen yakın arkadaşlar arasında bile kıskançlık olabiliyor.

Kimseye işi ile ilgili yorum yapmam kendi iş konularını anlatırsa dinlerim sadece. Bir arkadaşım işten çıkınca sürekli karaladı karaladı en sonunda lafı soktum sabah sabah insana bunları niye diyorsun ben sonuçta hala ordayım dedim. Rahatsız edici dedim.
Bu tür toksik insanlarla diyalog sevmiyorum.

Şimdi bu söz ancak işinden dert yanan biri işin soylenebilir.
Siz yanında yakinmissaniz tamam.
Kiz, durup dururken kendince hallendiyse orada haklısınız.
Çok takılmamak lazım,belli ki ayarı yok ağzının.

Kızlar merhaba,

Bir konu hakkında danışmaya geldim, kısa ve öz olacak.
Çok yakın bir arkadaşımla işlerimiz hakkında konuşuyorduk olan olaylar vs, bana dedi ki senin işin zor ,yapılacak bir iş değil. Ben de cevaben, yok ya iyi bence dedim, karşılık olarak neresi iyi yaaa yapılmaz o iş , sen şimdi yatığın için öyle düşünüyorsun dedi. Ben de sabah akşam çalışıp emek verdiğim işe böyle demesinin beni demoralize ettiğini söyledim. Bana lafı başka yere çekme demoralize olacak bir şey yok iş zor diye dedim dedi. Ben de diyorum ki, öğretmen doktor memur fark etmez birine , senin yaptığın iş yapılacak bir iş değil demen, herhangi bir işi yapılmaya değer bulmaman ve bunu bu şekilde dile getirmen şık değil neden kabullenmiyorsun diyorum hayır sen çok gereksiz alınganlık yapıyorsun aş bunları. Beni bilmiyor musun diyor. İnsanoğlu azcık konuştuğu laf sözü bilmeli diye düşünüyorum yanlış anladığımı düşünmüyorum.

Yani bazen insan en yakınlarını tanıyamıyor, ben gereksiz alınganlık yaptığımı düşünmüyorum söylediği şey bence yerinde ve şık değildi. Siz olsanız ne düşünür ne hissederdiniz?
Alıngan hassas bir döneminize denk geldi galiba, söylediğinde birşey yok.

Şimdi bu söz ancak işinden dert yanan biri işin soylenebilir.
Siz yanında yakinmissaniz tamam.
Kiz, durup dururken kendince hallendiyse orada haklısınız.
Çok takılmamak lazım,belli ki ayarı yok ağzının.
haftada bir iki sohbet ediyoruz, o bana anlatıyor kendi işini o daha yeni başladı, ben de ona anlatıyorum yaşadığım bazı olayları , ki türkiyede hangi iş yeri sessiz sedasız. O esnada da başka konular da dönüyor bazen. Yine öyle sohbetlerin birinde dedi. Yapılmaz o iş dedi, ben de yok ya iyi dememe rağmen ısrarla ya neresi iyii vallaha yapılacak bir iş değil diyor. Açıkcası şuna da takıldım , sonuçta kaç yıllık arkadaşım söylediğin şey hoşuma gitmedi diyorum açık ve net beklediğim cevap da kusura bakma . Israrla hayır sen alınganlık ediyorsun aş bunları diyor

öyle bir diyalog gerçekleşmedi ki, neresi iyi yaaa falan dedi güldü hatta yapılacak bir iş değil vallaha dedi. hatta örnek verdim sesi kısılan bir öğretmene offf senin işin de hiç yapılacak bir iş değil demen doğru mu mesela dedim. İşin zor allah kolaylık versin dersin. Bu iş yapılmaz demezsin bana hissettirdiği yapılmaya değer görmediği
Üslubu yanlış olmuş, başta arkadaşınız gibi düşünmüştüm ama size hissettirdiği duygu önemli sonuçta arkadaşınızı diz taniyorsunuz kucumsedigini düşünüyorsanız doğrudur.

Üslubu yanlış olmuş, başta arkadaşınız gibi düşünmüştüm ama size hissettirdiği duygu önemli sonuçta arkadaşınızı diz taniyorsunuz kucumsedigini düşünüyorsanız doğrudur.
Yani ısrarla iyi yine de ya dememe rağmen ya neresi iyi diye üsteliyor vallaha yapılmayacak bir iş diyor, o yapılmaya değer bulmadığı işte 8 saat çalışıp kafa patlatıyorum ben ayıp ve yersiz buldum. Ne olursa olsun kimsenin mesleğine öyle denmez bence çok ayıp

İnsanların mesleklerine karşı, yapılacak iş değil demek hassaslık o zaman
Yüzünüze karşı söylemesi kabalık olmuş sonuçta sizin arkadaşınız ilk kabaligi degildir büyük ihtimal. Yoksa hepimize göre parasına bakılmadan yapilmayacak iş/meslek vardır. Göreceli bir durum. Arkadaşınızin kusuru kırıldığınız halde uzatması.

Yüzünüze karşı söylemesi kabalık olmuş sonuçta sizin arkadaşınız ilk kabaligi degildir büyük ihtimal. Yoksa hepimize göre parasına bakılmadan yapilmayacak iş/meslek vardır. Göreceli bir durum. Arkadaşınızin kusuru kırıldığınız halde uzatması.
Evet diyorum ki bu laf yersiz bir laf ve üzdü beni. Ya kusura bakma inan üzmek için söylemedim falan dese amacım o değildi ama sen şöyle hassassın böylesin şöylesin aş bunları, o öyle dedi bu böyle yaptı şu şuraya girdi çıktı elli tane laf kalabalığı yapıyor çevirmek için daha da sinirleniyorum.

Yapılacak iş değil demek istememiş aslında.Benim yapabileceğim iş değil, benim k.çım yemez demiş. E iyi sen yapma, sanki gel benimle çalış diyen var.
Hayır işte üstüne üstelik, daha önce o da buna benzer bir iş yaptı yapılmaz işte vallahaaa yapılmaz diyor, beğenmiyor kısaca ama inkar ediyor beğenmediğini. şimdi o daha mesleğine yakın bir iş buldu, benim bu iş kendi alanımın dışında ama mecburum da yani çalışmaya iş seçecek durumum da yok şu türkiye standartlarında böyle söyleyince de insan üzülüyor gerçekten, ya ardından da ısrarla demoralize olacak bir şey yok diyor diyorum nasıl olmayım yaaa senin böyle söylediğin işte 8 saatimi geçiriyorum ben. İnsan emeğini hiçe saymak ne kolay ya

Back
X