Eşim manipülatör mü ben mi haksızım ?

sadece kendi fikirleriyle hareket etmesi evlilikte nasıl oluyor?
Bu konu bu zamana kadar başımıza gelen tek şey. Her konuyu bana danışır bu konuda ne dediysem -bekarlık parasına güvenerek sanırım- ikna edemedim. O yüzden hiç fikrimi almaz dersem yalan olur. Öyle bir durum olsa zaten boşanırım öyle bir evlilikte kalmak istemem. Ama genel olarak manipülatif biri olduğunu düşünüyorum son zamanlarda. Bu konu bir örnek

İnanın açıklamak istemiyorum. Durdukça batıyoruz öyle düşünün. Detay veremediğim sebeplerim var. Burda açıklarsam ifşa olurum. Düşünün ki bir sebepten dolayı acilen elimizden çıkması lazım durdukça zarar ediyoruz. Eşim de bunu biliyor aksini düşünen kimse yok yani ortak kanı elden çıkması. Orda anlaşamadığımız bir şey yok. Bu kısmı aşikar hepimiz için. O yüzden bu detayı cevaplamak istemiyorum
Cevaplamak zorunda değilsiniz ama illegal bir iş yapıyor gibi konuşuyorsunuz çünkü durdukça sizi batıran birşeyi bir başkası nie alsın ?

Cevaplamak zorunda değilsiniz ama illegal bir iş yapıyor gibi konuşuyorsunuz çünkü durdukça sizi batıran birşeyi bir başkası nie alsın ?
İllegal işle ne işimiz var allah aşkına. İfşa olmamak için açıklamıyor daha nasıl izah edeyim. Yani konumun bununla alakası yok ısrarla buraya takıldınız. Bize zararı var bu kadar bilmek yeterli, konumda bunu sormuyorum ki.

İllegal işle ne işimiz var allah aşkına. İfşa olmamak için açıklamıyor daha nasıl izah edeyim. Yani konumun bununla alakası yok ısrarla buraya takıldınız. Bize zararı var bu kadar bilmek yeterli, konumda bunu sormuyorum ki.
Konunun cevabını da verdim zaten manipülasyon değil eşinizin yaptığı.Sizin fikirlerinize saygı duymuyor sonuna kadar kendi doğrusunda ilerliyor sonuç hüsran olunca da sizi kavga cikartmasin diye haklıydın diyor bukadar açık.Ayrica bu kadar gizeme gerek yok sizin elinizdeki maldan nasıl sizi tanıyıp ifşa edileceksiniz o da ayrı garip bu kadar gizlenecek birsey üstelik zarara da uğratıyor muhtemelen elinden cikartamayacak bu yüzden de sunduğunuz çözümleri oyuzden dikkate almiyor

Herkese merhaba,

4 yıllık evliyim. Eşim ilgili alakalı biridir. Sevgisini ilgisini belli etmeyi sever, ev işlerinde ortak hareket eder, beni düşünür çoğu zaman. Sevmeyi ve sevilmeyi önemser.
Ama onun tarafından bazen manipüle edildiğimi düşünüyorum. Ben zaten yapı olarak kendimi suçlamaya çok meyilliyim. Bazı konularda da haklıydı. Zaman geçince hak verdiğim çok şey oldu. Ama ben de haklı olduğum şeylerde ona anlatmakta çok zorlandım ve hala da zorlanıyorum.

En son şöyle bir şey yaşadık, eşim geçen sene bekarlıktan kalma parası ile bir iş yapmaya karar verdi. Ben onaylamadım. Bekarlık parası dışında bir miktar kredi de çektik. Akrabası ile yaptığı bir işti ve ben baştan bu işe sıcak bakmadım. Sonuç olarak işe girdi ve 1 yıllık süreçte işin bize hiç bir getirisi olmadı. Israrla söyledim. Her defasında burnundan kıl aldırmadı. Bugün yarın diye diye biz büyük battık. Tabi batana kadar ki süreçte ben defalarca konuştum ve her defasında beni ciddiye almadı. Yeri geldi tersledi yeri geldi büyük kavgalar ettik ve sonunda dediğime geldik. Battık.

Bir gün beni karşısına alıp özür diledi, battım, seni dinlemeliydim, haklıydın, seni çok üzüp ağlattım , haksızlık ettim bundan sonra senin onayın olmadan bir iş yapmam vs dedi ki yapacak paramız da kalmadı. Ama sen de süreçte çok üstüme geldin, zaten pişman oldum, senin böyle yapacağını bilsem girmezdim vs dedi (yani süreçte uyarmış olup sormam bile hata ve her şekilde ben de hatalıyım onun gözünde)

İş bir mal üzerine ve malı satıp kurtulmamız lazım. Bekledikçe zarar edeceğiz. Anlayacağınız battık ama tam anlamıyla kurtulmuş da değiliz. Cepten vericez diye korkuyorum. Ne zaman konusu açılsa yine başlıyor tepki vermeye, çok üstüme geliyorsun, ben bu konuyu konuşmak istemiyorum demeye. Yani korka çekine konuyu açıyorum. Açarken bile kırk kere düşünüyorum. Sonu hep kavga.

Geçen malı satmak için bir yol öğrendim ve çok naif bir dille anlattım, böyle böyle yapabiliriz diye. Başladı yine, nefes aldırmıyorsun, ben de düşünüyorum, bıktım, çok üstüme geliyorsun dedi. Ben de patladım. Yani bu konu için hala bana surat yapma hakkın var mı gerçekten dedim. Ben olsam bunca zaman ettiklerimden sonra bir zahmet artık biraz susarım, hem uyardı ben dinlemedim, üzdüm, ağlattım ve dediğine geldim battım. Bari yaptığım şeye rağmen hala naif bir dille beni uyarıyor yol arıyor. Hala surat yapma hakkım var mı diye bir düşünürdüm dedim.

Bu işten kurtulacağımıza güvenim yok. O yüzden tedirginim. Battık ama cepten vericez diye tedirginim. İşten zerre anlamıyor. Söylediğim en basit şeyi bile yapmamış oluyor. Zaten üstünden durmadığı için battık bir yerde. Doğru düzgün konuşturmadığı için de yine dediğime gelicez ve daha büyük sıkıntıya giricez diye korkuyorum. Ama korkumu bile anlatmaya çalıştığımda kavga çıkıyor. Yani ben aynı durumda olsam utanırım. Bunca laf söz söylesem çekinirim ve dinlerim onu. Mecbur kalırım dinlemeye. Netice de kredi çektik ikimiz ödedik. Borç kalsa yine biz ödeyeceğiz.

Tartıştık ve seninle konuşmak istemiyorum diyor bana. Asla yüzüme bakmıyor. Neymiş gerilmişim, öfkelenmişim, yine aynı konuyu açmışım. Halbuki çok naif ve güzel bir dille öğrendiğim bir yolu paylaştım.

Manipüle edildiğimi düşünüyorum. Öfkelendiğimi söyledim ama süreç içinde bu noktaya geldiğimi de anlattım. Ondan da bir adım bekledim. Ben öyle bir durumda kalsam bırak adım atmasını beklemeyi kendim mahçup olurum. Adam daha benle konuşmuyor ve tavrı gayet net.
Bastan istemiyorum dediğiniz ise neden kredi cekip ödüyırsunuz?
Dinlemiyorsa otursun kendi toplasın,benden kurus isteme vermem diyin.

İnanın mahcup falan değil. Ya da bana hissettirmiyor. Mahcup olan insan adım atan eşine en azından seninle konuşmak istemiyorum demez. Benim de hatam var o da adım atıyor madem ben de atayım der burnundan kıl aldırmıyor. Mahcup olduğunu söylüyor ama her şey dilde. İcraata gelince ağzımı açmak için izin almam lazım bu konuda. Onun belirlediği sınırlarda konuşabilirim. Yani daha kötüye giderse ikimiz ödeyeceğiz yine. Benim korkmadan sormaya hakkım yok mu ? İşin ucu beni de mağdur ediyor ama sormaya hakkım yok. O belirliyor ne zaman ne kadar soracağımı
alıp karşısına özür dilemiş. kafasını topladıktan sonra konuşmak istiyordur belki. suçlu hissedince kaçar bazı insanlar. körükle gidince hepten kaçacak. kredi borcunuz ne kadar?

İşte manipüle edildiğimi bu nedenle düşünüyorum. Bir anda “bizim için” bir şeyler yapmaya çalışan birini suçlayan biri oldum. Para kazandığında mahcup olacağım gibi hissettirdi. Kendi çekti ben değil kendi ödedi ama netice de bizim bütçemizden ödendi fark eden bişi yok.

İşte manipüle edildiğimi bu nedenle düşünüyorum. Bir anda “bizim için” bir şeyler yapmaya çalışan birini suçlayan biri oldum. Para kazandığında mahcup olacağım gibi hissettirdi. Kendi çekti ben değil kendi ödedi ama netice de bizim bütçemizden ödendi fark eden bişi yok.
alıp karşısına özür dilemiş. kafasını topladıktan sonra konuşmak istiyordur belki. suçlu hissedince kaçar bazı insanlar. körükle gidince hepten kaçacak. kredi borcunuz n

alıp karşısına özür dilemiş. kafasını topladıktan sonra konuşmak istiyordur belki. suçlu hissedince kaçar bazı insanlar. körükle gidince hepten kaçacak. kredi borcunuz ne kadar?
Özür dilenecek şeyler yaptı o bir yıl boyunca. Batacağımızı bile bile ne söylediysem üsten üsten davrandı. Aklımla dalga geçti. Cevaplamadı, bağırdı , çağırdı çoğu zaman. Bu kadar yıpratılmanın üzerine kuru bir özür kim olsa diler. Lafta diliyor ama icraatta burnundan kıl aldırmıyor hala. Bugün daha seninle konuşmak istemiyorum yazma bana arama beni diyebiliyor. Bunca yaptığı şeyin karşılığında adım atıyorum ama o gayet net. Hayret ediyorum. Ben olsam mahcup hissederdim gerçekten. Ki öyle güzellikle söyledim ki ne suçladım ne kötü bişi dedim.

Özür dilenecek şeyler yaptı o bir yıl boyunca. Batacağımızı bile bile ne söylediysem üsten üsten davrandı. Aklımla dalga geçti. Cevaplamadı, bağırdı , çağırdı çoğu zaman. Bu kadar yıpratılmanın üzerine kuru bir özür kim olsa diler. Lafta diliyor ama icraatta burnundan kıl aldırmıyor hala. Bugün daha seninle konuşmak istemiyorum yazma bana arama beni diyebiliyor. Bunca yaptığı şeyin karşılığında adım atıyorum ama o gayet net. Hayret ediyorum. Ben olsam mahcup hissederdim gerçekten. Ki öyle güzellikle söyledim ki ne suçladım ne kötü bişi dedim.
Anladım. Böyle maceralara atılmak evliyken kolay değil. Ticaret geçmişi yoksa hele ki. İşin ne olduğunu bilmeden yorum yapmak cidden zor. Eğer hiç olmayacak bir şeyse daha düşünceli olması gerekirdi.
Eşinizden hep övgüyle bahsettiğiniz için diğer üyeler kadar katı bakamadım olaya.

Herkese merhaba,

4 yıllık evliyim. Eşim ilgili alakalı biridir. Sevgisini ilgisini belli etmeyi sever, ev işlerinde ortak hareket eder, beni düşünür çoğu zaman. Sevmeyi ve sevilmeyi önemser.
Ama onun tarafından bazen manipüle edildiğimi düşünüyorum. Ben zaten yapı olarak kendimi suçlamaya çok meyilliyim. Bazı konularda da haklıydı. Zaman geçince hak verdiğim çok şey oldu. Ama ben de haklı olduğum şeylerde ona anlatmakta çok zorlandım ve hala da zorlanıyorum.

En son şöyle bir şey yaşadık, eşim geçen sene bekarlıktan kalma parası ile bir iş yapmaya karar verdi. Ben onaylamadım. Bekarlık parası dışında bir miktar kredi de çektik. Akrabası ile yaptığı bir işti ve ben baştan bu işe sıcak bakmadım. Sonuç olarak işe girdi ve 1 yıllık süreçte işin bize hiç bir getirisi olmadı. Israrla söyledim. Her defasında burnundan kıl aldırmadı. Bugün yarın diye diye biz büyük battık. Tabi batana kadar ki süreçte ben defalarca konuştum ve her defasında beni ciddiye almadı. Yeri geldi tersledi yeri geldi büyük kavgalar ettik ve sonunda dediğime geldik. Battık.

Bir gün beni karşısına alıp özür diledi, battım, seni dinlemeliydim, haklıydın, seni çok üzüp ağlattım , haksızlık ettim bundan sonra senin onayın olmadan bir iş yapmam vs dedi ki yapacak paramız da kalmadı. Ama sen de süreçte çok üstüme geldin, zaten pişman oldum, senin böyle yapacağını bilsem girmezdim vs dedi (yani süreçte uyarmış olup sormam bile hata ve her şekilde ben de hatalıyım onun gözünde)

İş bir mal üzerine ve malı satıp kurtulmamız lazım. Bekledikçe zarar edeceğiz. Anlayacağınız battık ama tam anlamıyla kurtulmuş da değiliz. Cepten vericez diye korkuyorum. Ne zaman konusu açılsa yine başlıyor tepki vermeye, çok üstüme geliyorsun, ben bu konuyu konuşmak istemiyorum demeye. Yani korka çekine konuyu açıyorum. Açarken bile kırk kere düşünüyorum. Sonu hep kavga.

Geçen malı satmak için bir yol öğrendim ve çok naif bir dille anlattım, böyle böyle yapabiliriz diye. Başladı yine, nefes aldırmıyorsun, ben de düşünüyorum, bıktım, çok üstüme geliyorsun dedi. Ben de patladım. Yani bu konu için hala bana surat yapma hakkın var mı gerçekten dedim. Ben olsam bunca zaman ettiklerimden sonra bir zahmet artık biraz susarım, hem uyardı ben dinlemedim, üzdüm, ağlattım ve dediğine geldim battım. Bari yaptığım şeye rağmen hala naif bir dille beni uyarıyor yol arıyor. Hala surat yapma hakkım var mı diye bir düşünürdüm dedim.

Bu işten kurtulacağımıza güvenim yok. O yüzden tedirginim. Battık ama cepten vericez diye tedirginim. İşten zerre anlamıyor. Söylediğim en basit şeyi bile yapmamış oluyor. Zaten üstünden durmadığı için battık bir yerde. Doğru düzgün konuşturmadığı için de yine dediğime gelicez ve daha büyük sıkıntıya giricez diye korkuyorum. Ama korkumu bile anlatmaya çalıştığımda kavga çıkıyor. Yani ben aynı durumda olsam utanırım. Bunca laf söz söylesem çekinirim ve dinlerim onu. Mecbur kalırım dinlemeye. Netice de kredi çektik ikimiz ödedik. Borç kalsa yine biz ödeyeceğiz.

Tartıştık ve seninle konuşmak istemiyorum diyor bana. Asla yüzüme bakmıyor. Neymiş gerilmişim, öfkelenmişim, yine aynı konuyu açmışım. Halbuki çok naif ve güzel bir dille öğrendiğim bir yolu paylaştım.

Manipüle edildiğimi düşünüyorum. Öfkelendiğimi söyledim ama süreç içinde bu noktaya geldiğimi de anlattım. Ondan da bir adım bekledim. Ben öyle bir durumda kalsam bırak adım atmasını beklemeyi kendim mahçup olurum. Adam daha benle konuşmuyor ve tavrı gayet net.
Evet manipüle ediliyorsunuz...Hem suçlu hem güçlüsün tek başına bu bataklıktan çıkacaksın üstüne ihtiyaçlarım var diyip para isteyin

Hayır değil. Olsa öyle söylerdim zaten. Çıkarmak istiyor ama çıkaramıyor. Doğru düzgün çabası da yok. Kaldıkça zarar olduğunu o da biliyor.
Gayrimenkul kaldıkça değerlenir, kaldıkça zarar getiren gayrimenkul bilemedim konteynır mı,prefabrik ev mi,karavan mı kalsın ne olacak bunlardan biri ise illa satılır

Diğer konularınızla beraber sizin detaycı, ince eleyip sık dokuyan biri olduğunuzu düşünüyorum. Eşinizde dominant. Ben yaparım, ben bilirim. Öyle baskasının tavsiyesini dinleyecek biri değil.
Eğer başından sonuna haksız olmasaydı detaycı olmasaydınız da bu şekilde davranır mıydı derdim. Ancak eşinizin pişkin biri olduğunu düşünüyorum.

Bir risk alıyorsa kararda ortak olmalısınız. Değilseniz, o kadar biliyorsa madem bedelini size ödetmeyecek şekilde yol alacak.

Size yapılanı yerine size yapılana verdiğiniz tepkiyi konuşmak bir manipülasyondur. Eşiniz manipülatör mü bilemem. Ama bu meselede manipüle ediliyorsunuz.

Herkese merhaba,

Eşiniz haksız ama size fırsat vermiyor sanki tüm yükü kendi çekecekmiş siz güle oynaya hayatınıza devam edeceksiniz gibi sizi ne kaale alıyor ne dinliyor fırsat veriyor.Karakterini bilmem ama bu adamla yola devam etmek bayağı sabır ister ...."Sen bilirsin kocacım,haklısın kocacım ,battıysak battık kocamın canı sağolsun ,ömrün kocama feda olsun"diyen bir kadın olursanız evlilik gayette devam eder...

Gayrimenkul kaldıkça değerlenir, kaldıkça zarar getiren gayrimenkul bilemedim konteynır mı,prefabrik ev mi,karavan mı kalsın ne olacak bunlardan biri ise illa satılır
Ya lütfen artık konunun şu kısmını geçebilir miyiz ? İfşa olmamak için açıklamıyorum gayrimenkul değil tabi ki. Yani defalarca yazdım. Konunun bu kısmı önemsiz. Zarar ediyoruz işte bu kadarı yeterli. Lütfen artık. Nedir nedir diye konuyu başka yöne çekmeyin. Ne olduğu önemli değil şuan zarar ettiğimiz bir şey. Konu dağılıyor böyle, lütfen

Ben manipülasyondan ziyade kuru erkek gururu görüyorum burda . Başarısız olmuş hemde sizin lafiniza gelerek . Türk erkeği için büyük bir şok bu hem sonu kötü bitecek hem karın haklı çıkacak çünkü kendilerini büyük tüccar karılarını da aptal zannediyorlar . Siz ağzınızi açıp kibarca konussaniz bile hatası dedikleniyor zihninde bağırmaya başlıyor . Zannımca çözümü yok ve gereğinden fazla kibar davraniyosunuz . Biraz tavır koyup mesafeli olun . Sizi zora ve bu ekonomide borca sokan o .Bu işi de fazla takmayın nasıl borç yaptı ise öyle öder zırnık vermeyin.

Ben ödemesem ne değişecek ki ? Evliyiz. Bütçemiz ortak haliyle. O maaşıyla ödese de sonuçta bizim bütçemizden ödüyor. Tabi ki ben dahil olmayacağımı söyledim ama bu çözüm değil. Bizim bütçemizden gidecek.

O net bir şekilde tavrını koyuyor. Seninle konuşmak istemiyorum diyor. Gerçekten hayret ediyorum. Ben neden böyle değilim. Daha üstüne hata yapıyorum gibi hissettiriyor. Konuşmuyor. Çok üzgünüm. Manipüle mi ediyor beni anlamıyorum. Ben bu durumda olsam asla böyle davranamam, utanırım bir kere.
Hayır siz odemeyeceksiniz o ödeyecek onun hatasını siz neden ödüyorsunuz. Fazla kibar olduğunuz için zaten hatasını anlamayip dayilaniyor size . Sert bir tavırla senin yanlış kararlarından dolayı benim konforum kisitlandi bana yasattigina bak diye sizin üste çıkmanız lazım. Sınır cizmiyorsunuz tatlı dillisiniz hala anlasin diye bekliyorsunuz ama eşiniz oralarda değil bile erkeklik gururu onun için sizden daha kıymetli .

Hayır siz odemeyeceksiniz o ödeyecek onun hatasını siz neden ödüyorsunuz. Fazla kibar olduğunuz için zaten hatasını anlamayip dayilaniyor size . Sert bir tavırla senin yanlış kararlarından dolayı benim konforum kisitlandi bana yasattigina bak diye sizin üste çıkmanız lazım. Sınır cizmiyorsunuz tatlı dillisiniz hala anlasin diye bekliyorsunuz ama eşiniz oralarda değil bile erkeklik gururu onun için sizden daha kıymetli .
Evlilikte onun ödemesi ne demek o kısmı anlayamıyorum. İkimizde maaş alıyoruz ve ev için kullanıyoruz. Yani o ödese ne değişecek ki ? Sonuçta ikimizin bütçesinden gidecek. Anlayamadığım için soruyorum yanlış anlamayın. Sen öde diyicem tamam diyecek zaten kendi öder. Maaşından öder başka geliri yok ki. Eee biz yine kısıtlanıcaz. Yani başka geliri yok olsa da gelir bizim gelirimiz. Ödeyeceği her şey benim de zararıma kimin ödediği önemli değil ki. Ben maaşımı vermese kredi çeker. Yani bir şekilde biz ödemiş oluyoruz, ev arkadaşı değiliz ki evliyiz bütçemiz ortak neticede.

Back
X