Arkadaşımla ilgili akıla ihtiyacımm var

RooSE

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
1.004
11
358
35
selam kızlar bir kaç gündür kötü durumdayım.

Benim eski okul arkadasım olan bir insan vardı ve sürekli görüşüyorduk.Gel zaman git zaman bunun işe ihtiyacı oldu bende o sırada çalıştığım işyerine aldırdım.Buraya herşey normal fakat daha sonra klasik iş dedikodularını bilirsiniz onlarla bir olup benim arkamdan iş çevirmeye başladı.Ki ozaman 5 aylık hamileydi ve ben tüm sorumluluğu kabul ederek zorla aldırdım yanıma.Herşeyimi paylaştığım can dediğim bir arkadaşımdı.

Fakat daha sonra bu olaylardan ve işteki yetersizliğinden dolayı iş anlaşmasını fesh ettrdim.Yani nasıl aldırdıysam öyle de çıkarttırdım.Tabi bana düşman oldu ama işyerinde de sürekli huzurluklarımız vardı.Sanırım tamamen aşağılık kompleksinden kaynaklandı herşey.Ve malesef 3-4 ay önce onun oturduğu apartmana taşındım tamamen kısmetsizlik ya başka bişey değil.Geçen akşam merdivenlerde karşılastık aramızda çok önemsenmiycek bir laf dalaşı oldu.Daha sonra ertesi gün facebookta adıma yazılmış bir ileti gördüm.Çok çirkin şyler zamanında onunla paylaştığım zor zamanlarım herşey ortada.Bide benim için 3.kattaki 3.sınıf insan ben hayvan eğitir gibi eğiticam falan yazmış.O kadar moralim bozuk ki anlatamam.O sinirle gidip kapısına dayanıp saçını başını yolmak geldi içimden yapaıcaktım da ama zor engelledim kendimi.

Daha öncede çoğu kere ortak arkadaşarımıza yaptığı dedikoduları geldi kulağıma.Ama görmemezlikten geldim allaha havale ettiim ama bu seferki çok ağır.Ne yapsam içim soğumuyor.Savcılığa şikayette bulunmak istedim ama avukat bir arkadaş var KK da o arkadaş takipsizlikle sonuçlanacağını söyleyince pek aklım yatmadı.Sonuçta yaptım bişe olmadı diyip yine üstün olucak.Bizim çocuğumuz olmuyor yaklasık 1 yıldır tedavi falan ugrasıyoruz.En çok koyanda bunu yüzüme vurması oldu.Ortak bir arkadaşımızın çocuğuna yorum yapmıştım oraya herkes evlat sahibi olmaya uygun değil allah bize vermiş falan gibi saçma sapan şeyler yazmış.Çok canım acıdı ben bunu hakedicek hiçbirşey yapmadım.Yardımcı oldum kocası evden kovdu geldi benim evime sığındı,kocası at yarısı oynardı gelir bende ağlardı bu kadar yakın olduğum birinin bu şekilde davranması beni çok kötü yaptı.Ne yapsam içim soğumuyor.Haklıyım ama haklı olduğumu savunacak bişeyim yok adalet mi bu şimdi benim tüm özel hayatımı herkes görüyor şuan oda gururla geziyor ortada.Bana bişeyler söyleyin ne olur için soğusun azıcık da olsa..Çok sağolunn şimdiden..][/CENTER]

bazı insanlar hakikaten densiz densiz konuşuyor ''neden herkes evlat sahibi olmaya uygun değil Allah bize vermiş''

kimsin nesin ki boyle bir cümle kurabiliyorsun
evladın olurken garantisinide verdiler mi eline omür boyunca seninle sağlıklı sıhhatli yaşayacak diye..
terbiyesiz..

çok sinirlendim çok

En çok ona üzüldüm benim eksiğim senin fazlan ama garantin yok yinede allah düşmanıma bile vermesin öyle bir acı..İçim bu yüzden soğumuyorum alıp elime hırsımı atana kadar dövesim varr

En çok ona üzüldüm benim eksiğim senin fazlan ama garantin yok yinede allah düşmanıma bile vermesin öyle bir acı..İçim bu yüzden soğumuyorum alıp elime hırsımı atana kadar dövesim varr

cumalar yüzügozü hürmetine Rabbim sana hayırlısıyla nur topu gibi bir evlat nasip etsin İNŞALLAH..

Yalnız bu densizi de bir silkelemek lazım ne yapılabilir diye düşünüyorum valla üslubunca tabii:26:

Çok büyük densizlik gerçekten, görmezden gelmelisin, karşındaki insan anlayacak bir hamura sahip değil ne yazık ki..
Facebook iletisini de şikayet et, ortak arkadaşlarınız varsa onlar da şikayet etsinler..

kendi evine davet et ve bi güzel saçını başını yol

yukarda ALLAH olmasa böyle derdim ama inan aklıma hiçbirşey gelmiyor. terbiyesiz ve merhametsizmiş. Allah bilsin/görsün ve cezasını o versin inş.

sizin için çok üzgünüm

Böyle insanlar her yerde mevcuttur,siz üzülmeyin Allah ın izni ile en kısa zamanda siz de anne olursunuz inşallah hem de bir beklerken ikizleriniz üçüzleriniz olur inşallah arkadaşınızın sizin adınıza face yazdıgı mesajlara gelince bilişim suçlarına şikayet edebilirsiniz.

onda senin sırların varsa onun sırlarınında sende olması muhtemeldir. snde onunkileri dök diyeceğim ama çamura bulaşma çamuru sana sıçratır sözü geliyor aklıma.. Allah çocugu verdiyse almasınıda bilir. Bunlar çok sakıncalı laflar Allah akıl fikir versin. En güzel cevabın onu takmamak olur bence.

kaç tane örnek gördüm en yakın arkadaşını işe aldıyor kendi canı yanıyor, hatta koltuğunu kaptırıyor.. ben de böyle şeylere bulaşmayı pek sevmiyorum aynı ortamda özellikle. kaldı ki iki kişinin bildiği sır değildir. yani ne kadar yakın arkadaşım da olsa sır olan şey sadece benimle kalıyor. dünyanın 40 türlü hali var. bundan sonra en azından bu konuda biraz daha dikkatli olabilirsin. bazen acıdığın insan seni daha acınacak duruma düşürebiliyor. deşifre ettiklerini geri getiremezsin. bir yere kadar konuşacak sonra susacak. çok çirkefse eğer dağılabilir olay ama aynı apartman olayı kötü olmuş. takipsizlik verilse de bence göz dağı olur en azından ağzına kilit vurmasını öğrenir..bizim halkımız korkar polisten

Allah verdiği gibi almasını da bilir ,diceksin ama bizim vicdanlarımız buna müsait değil,sen de diyemessin belli..neyse çok sinirlendim bu lafına...

Canım bak onu kalitesi,seviyesi terbiyesi ortada zaten,bu laflarıyla böyle anlaşılıyor..
Senin yapman gereken tek şey yaptıklarına ve dediklerine karşılık vermemen.
Slmlaşma ,görmemezlikten gel.Bize zarar veren insanları kendimize hiç yaklaştırmamalıyız.
Sosyal paylaşım sitelerinde ekliyse sil,görme yazdıklarını.
Maalesef insanlara iyilik yaramıyor.Hiç kimse kıymet bilmiyor.
Ben her zaman derim,iyiliği yardımı ya kendi ailene yapıcan ya da tanımadıklarına yapıcan.
Sıkma canını sen,Allah en kısa zamanda sağlıkla hayırlısı ile bir evlat nasip etsin sana,unut gitsin takma kafana..

canım arkadaşın olacak insan çok büyük terbiyesizlik yapmış
helede bebekle ilgili yorumları çok yanlış sen takma bunları kafana
canını acıtmak istediği ortada

Canım yaşadıkların çok üzücü insan dost dediğinden böyle şeyler görmesi insanı yıkıyor ama unutma ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz.Gün gelir yapılan iyilik de kötülük de karşılığını bulur.sen Allah'a havale et.Ben ilk evlendiğim de bebeğim karnımda öldü sonra da düşük yaptım.Çevremde bir insan senle evlenenler doğurdu bir sen doğuramadın dedi ve ben çok üzülmüştüm hatta çok ağlamıştım şimdi çok şükür sağlıklı bir kızım var yakında birde oğlum olacak herşeyin bir vakti vardır.Rabbim de sana zamanı geldiğinde nasip eder inşallah üzülme......O arkadaşının çocuğu olmuş bununla da övünmesi çok kötü birşey ne oldum demek yerine ne olacam demeli sürekli sağlıklı mı olacak çocuğu yada hayırsız bir evlat olursa ileride neler neler yaşar insanın bunları da düşünmesi gerekli............Sen sabırla bekle faceden sil o kişiyi gördün mü görmemezlikten gel ve en önemlisi kafana takma kendini üzdüğüne değmez böyleleri hatta mümkünse imkanın varsa o apartmandan da taşın taşınamıyorsan yoksay gitsin emin ol ki bu onu daha çok rahatsız edecektir.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bazi insanlarin bu huylari var. Zamaninda arkadas oldugunu unutup sonradan sarfedilmeyecek sozler soyleyebiliyorlar. Cok onemli degil, o da boyle bir insanmis deyip gececeksin.

Babam hep bunu der bana 'Sen dogru ol da egri belasini bulur'. Hayattaki hatalarin hepsinin cezasini Allah veriyor. Allah'a havale et. Kendini de uzme. Cocugu olmayan bir tek sen degilsin , bunun senin iyiliginle ya da kotulugunle alakasi yok. Icini temiz tut, bir gun o da olur.

Dip not: Dedikodu yapan insandan uzak dur. Hic hayirli bir sey degil.

Son düzenleme:
Saağolun kızlar moral oldu biraz.En iyisi evet kendi evimde bir güzel dövmek ama bulaşsan olmaz bulaşmasan kendini bişey sanar.Aynı apartmanda bir kadın daha var o kadında benim yaptığım hataya düştü ve benden önce onun yanında çalışıyordu ve kadın onu işten çıkarttırdı ozaman anlamamıştım ama şimdi okadar iyi anlıyorum kii başka bir deshaneye girdi ordada dedikodu yaptığı için kızlar şikayet etti ordanda kovuldu.Ben kabul ediyorum arandım bunlar başıma gelsi diye.Ama acıdım karnında bebek kocası doğru düzgün çalışmaz iddia at yarışı peşinde para lazımdı yardım ettim iş öğrettim.Kendimi aptal giibi hissediyorum sırf bu yüzden..

Kapıya dayanmak, hesap sormak haklıyken haksız duruma düşmek olur. En güzel cevap savcılığa şikayette bulunmak. Takipsizlik kararı bile cıksa onu uğraştırır ve bu yol sizin bu durum karşısında seviyesizleşmeden hakkınızı aradığınızı gösterir.

Yapmalıyım dimi bencede.Ama takipsizlik çıkarsada busefer yaptım yanıma kar kaldı diycek?? Kafam çok karıştı

Aman böyle insanlarla dalaşmaya gelmez.. Densiz,saygısız,düşüncesiz...

En güzeli yok saymak..Birine verilecek en büyük ceza yok saymaktır. Görmezden gel,merdivende görsen önüne bak,ne dese bakma,duyma.. Hatta evden çıkarken kulaklığını tak,keyifle müzik dinleyerek çık..Facebookta da ne yazarsa yazsın hakarete varan şeyler varsa şikayet et..Site bu konuda müdahale eder..

Kimseye sır vermemek gerek..dostum dediğin böyle karaktersiz çıkabiliyor işte...

insanda hiç mi Allah korkusu olmaz???bir insanın canını çocukla yakmak ne demektir ya? ahın çıkar senin ondan.merak etme.

Yapmalıyım dimi bencede.Ama takipsizlik çıkarsada busefer yaptım yanıma kar kaldı diycek?? Kafam çok karıştı

Olur mu tekrarı olursa bu sefer ceza devreye girer herhalde, takipsizlik cıkması onun ceza almayacağı anlamına gelmez. Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilirler.

Ayrıca bu terbiyesizliğin hesabı sorulmalı, söyledikleri gerçekten cok cirkin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…