Hayatınız boyunca, çevrenizden başarılı insanları uzaklaştırabilecekseniz olur.
Sizinki arkadaslik degil onun da size karsi bir rekabet duygusundan soz ediyorsunuz. Sizin kiskancliginiz malum. Size iyi gelmeyen insanlardan uzak durun diyecegim ama oncelikle bu kiskancligi cozmelisiniz.
Tanimadaigim insan bile mutlu olsa sevinirim kiskanclik duygum hic gelismemis :)
Bence bunun zayıflıkla ilgisi yok. Kendinizi yeterince ölçebilirseniz asıl nedeni bulursunuz. Böyle bir kalıba kendinizi sokmak, yapabileceğiniz en kötü şeylerin ilki.Çok zayıf bir karakterim farkındayım ama bunu nasıl onaracağımı bilmiyorum .
Bence bunun zayıflıkla ilgisi yok. Kendinizi yeterince ölçebilirseniz asıl nedeni bulursunuz. Böyle bir kalıba kendinizi sokmak, yapabileceğiniz en kötü şeylerin ilki.
Herkes güzel olmak zorunda değil. Ben ise hiç güzel değilim zaten. Her yanım noksan. 23 yaşıma aylar kaldı elimde somut hiçbir şeyim yok. Ne bir diploma, ne ehliyet, ne de sımsıkı bir psikolojim. Yaşıtlarım mezun oluyor, aile kuranlar var aralarında, yurtdışı hayali olanlar, sıkı bir vücut için spor yapanlar daha nicesi. Ben olduğum yerde duruyorum belki, ama kendimi seviyorum. Toplumun dayattığı güzellik algısını kendime dayatmıyorum. Kahve içip story (böyle mi yazılıyor emin değilim) atanlardan, kitap fotoğrafı paylaşanlardan değilim. Bir şeyi yapacaksam hakkıyla yapmayı seçiyorum. Kitap mı okuyacağım, hakkıyla okuyorum. Baktım okuyamıyor muyum? Koyuyorum gözümün önüne, okumak isteyene kadar bakışıyorum kendisiyle. Kahve mi içmek istiyorum, sessizce bir müzik açıyorum keyifle içmeyi tercih ediyorum. Onca hengame ve kalabalıktan uzak. Ben sizi anladım diyebilirim ama kelimelere dökemedim. Az çok anlamışsınızdır umarım. Ayrıca kendinizi tamir etmek zorunda da değilsiniz. Neden zorunda hissedesiniz ki? Kendinizi sevin ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri, keyif alarak yapmaya çalışın. Bir yerden sonra bir şeyler düzene girecektir, kesinlikle mükemmel biri olacağım diyorsanız..Her açıdan çökmüş gibiyim Desmond . Kendimde hiç güzel bir şey bulamıyorum . Artık yavaş yavaş son çırpınışlarımı yaşıyor gibi hissediyorum . Her yerim o kadar yıkılmış ki nereden tamire başlasam bilmiyorum .
Herkes güzel olmak zorunda değil. Ben ise hiç güzel değilim zaten. Her yanım noksan. 23 yaşıma aylar kaldı elimde somut hiçbir şeyim yok. Ne bir diploma, ne ehliyet, ne de sımsıkı bir psikolojim. Yaşıtlarım mezun oluyor, aile kuranlar var aralarında, yurtdışı hayali olanlar, sıkı bir vücut için spor yapanlar daha nicesi. Ben olduğum yerde duruyorum belki, ama kendimi seviyorum. Toplumun dayattığı güzellik algısını kendime dayatmıyorum. Kahve içip story (böyle mi yazılıyor emin değilim) atanlardan, kitap fotoğrafı paylaşanlardan değilim. Bir şeyi yapacaksam hakkıyla yapmayı seçiyorum. Kitap mı okuyacağım, hakkıyla okuyorum. Baktım okuyamıyor muyum? Koyuyorum gözümün önüne, okumak isteyene kadar bakışıyorum kendisiyle. Kahve mi içmek istiyorum, sessizce bir müzik açıyorum keyifle içmeyi tercih ediyorum. Onca hengame ve kalabalıktan uzak. Ben sizi anladım diyebilirim ama kelimelere dökemedim. Az çok anlamışsınızdır umarım. Ayrıca kendinizi tamir etmek zorunda da değilsiniz. Neden zorunda hissedesiniz ki? Kendinizi sevin ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri, keyif alarak yapmaya çalışın. Bir yerden sonra bir şeyler düzene girecektir, kesinlikle mükemmel biri olacağım diyorsanız..
Arkadaşınızı seviniyorsanız ve güveniyorsanız bence içinizdeki şeyleri paylaşın onunla bu zamanda sevicek güvenecek arkadaş bulmak zor ikinizdede bu tarz sorun varsa düzeltmiş olursunuz ni arkadaşım ile aynı şeyleri yaşadık açıkça da bu konu üzerine konuştuk sonra aramızda espri malzemesi oldu bu bişey olunca sen kıskançsın nazarın değdi maaşallah de yada dur fesatlık yapma diye espiriler yapıp güldük..kıskançlık mevzusuda olağan bişey bana göre kardeş kardeşi kıskanıyor..kaybetmeyin arkadaşınızı paylaşın herşeyi inanın daha samimi mutlu bi arkadaşlığınız olurİçimdeki atamadığım sıkıntıların bir sebebi de en yakın arkadaşım olabilir mi ?
Kendimi sürekli onunla kıyaslıyorum .Onun başarılarını takdir ediyorum ama içimde bir kıskançlık oluşuyor daha sonra sen en yakın arkadaşını nasıl kıskanırsın diye kendi içimde kötü hissediyorum . Onun bunlardan haberi yok ama onun da bana karşı bir rekabet yaşadığını hissediyorum . Mutsuz olunca yanımda oluyor evet amabana karşı bazı şeylerde nispet yaptığını hissediyorum .
En yakın arkadaşım beni strese sokuyor ve mutsuz ediyor nasıl olur bu halbuki onu seviyorum . Ne yapmalıyım sizce?
Başarılı bir arkadaşın insana nasıl bir zararı olabilir ki? İlginç. Aksine artıları olmalı.
Kendisini bu kadar takdir ediyorsanız, siz de o başarıyı yakalamak için mücadele edin o zaman. Niye yapmıyorsunuz bunu?
Birilerini günah keçisi ilan etmekle sorunlar basite indirgenmiyor maalesef. Sizin sorununuz bambaşka ve sorunları ortadan kaldırmak adına da hiçbir çabanız yok gibi.
Hem diyelim ki bu arkadaşınızı hayatınızdan çıkarmaya karar verdiniz. Eee, çok mu güllük gülistanlık olacak hayatınız? Tüm sorunların kaynağı bu arkadaş mı yani?
Çok haklısın Summer . Gerçekten kendi sorunlarımı kabul etmemek adına insanları suçluyorum . O kadar haklısın ki teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?