• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımla olan para mevzuları

Badgirlunicorn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
250
76
18
Meraba arkadaşlar. Benim aklıma bişey takıldı çok önemli olmasa da. Ben şuanda öğrenciyim ve her ay belli bi parayla geçinmeye çalışıyorum. Yurtta kalıyorum ve burda bi oda arkadaşım var. Kötü niyetli biri değil buna eminim ama birkaç olay dikkatimi çekti. Şimdi bu kişi kesinlikle cimri yada paragöz biri değil. Ama mesela bigün yemeğe gittik bozuk param yok sen ver ben sana veririm birazdan dedi ve vermedi. Ondan sonra başka bi zaman kendine bişey almıştı 30 lirası eksikti ben verdim aradan belli bi zaman geçti 20 lira mı vericektim sana dedi evet dedim(para konularında aşırı utanıyorum asla hayır 30 lira falan diyemem çok kötü olurum bi de samimiyiz) daha sonra en son bi fotokopi istedi benim notlarımdan. Ben de çektirdim verdim ona ve ne kadar tuttu bile diye sormadı. Hem de çok çok az param kalmıştı(6 lira tuttu) resmen sadece yol parasını zor bulmuştum o günlerde o kadar zor durumdaydım yani. Ve mecbur kalıp (attım burasını yani)benim de hiç param kalmadı kantinciye parasını sonra vereceğimi söyledim dedim belki aklına gelir anlar sorar falan diye çünkü çok ihtiyacım vardı paraya hiç yorum bile yapmadı başka bişeyler söyledi. Sizce unutuyo mu yada duymadı mı acaba? Yani öyle biri değil gerekirse o öder öyle şeyleri yoktur ama bu son seferki olay çok dikkatimi çekti

sizde ögrenciymissiniz acik acik konusmakta fayda var. Kötü niyetli biri degil diyorsunuz demeki ince düsünemiyor.

o ne düşünüyor bilemeyiz.
ama sizin söylemeyi öğrenmeniz gerekir.
cebinizde para yoksa direk borçlarını isteyin.

o ne düşünüyor bilemeyiz.
ama sizin söylemeyi öğrenmeniz gerekir.
cebinizde para yoksa direk borçlarını isteyin.
Ama para konularını asla ağzıma alamıyorum çok utanıyorum bu kadar tuttu ver yada yemek parasını ödeyecektin ver diyemem

Ama para konularını asla ağzıma alamıyorum çok utanıyorum bu kadar tuttu ver yada yemek parasını ödeyecektin ver diyemem

bu gidişlee zamanla öğrenirsiniz.

belki başka koşullarda iyi yapıyorsunuz denilebilir.

ama öğrencilikte değil, sonuçta sizin aileniz size ne zorluklarla gönderiyolar belki harçlığınızı, o harçlıkla bonkörlük yapılmaz.
bu şekilde düşünebilirsiniz kendi paranız değil nihayetinde ailenizin parası.

Paragoz değil diyorsun belki zamanında onun da senin için yaptığı biseyler vardır ve seninle odesmis gibi hissettiği için sormuyordur. Bi düşün bakalım o sana fazla para harcamış olabilir mi

Önemsemiyor olabilir, ihtiyacınız olabileceğini fark etmemiştir siz söylemeden de bilemez söyleyin bence. Ben de öyleyim çünkü arkadaşıma verdiğime çok takılmam onlar verdiğinde de illa ödemek için tutturmam hepimiz bi şekilde hesap ödüyoruz çünkü yeri geldiğinde. Arkadaşınızın geçmişten gelen böyle bir alışkanlığı varsa o yüzden rahattır diye düşünüyorum, uyarmakta fayda var.

Paragoz değil diyorsun belki zamanında onun da senin için yaptığı biseyler vardır ve seninle odesmis gibi hissettiği için sormuyordur. Bi düşün bakalım o sana fazla para harcamış olabilir mi
Bilmiyorumki ama ben çok dikkat ederim böyle şeylere

Meraba arkadaşlar. Benim aklıma bişey takıldı çok önemli olmasa da. Ben şuanda öğrenciyim ve her ay belli bi parayla geçinmeye çalışıyorum. Yurtta kalıyorum ve burda bi oda arkadaşım var. Kötü niyetli biri değil buna eminim ama birkaç olay dikkatimi çekti. Şimdi bu kişi kesinlikle cimri yada paragöz biri değil. Ama mesela bigün yemeğe gittik bozuk param yok sen ver ben sana veririm birazdan dedi ve vermedi. Ondan sonra başka bi zaman kendine bişey almıştı 30 lirası eksikti ben verdim aradan belli bi zaman geçti 20 lira mı vericektim sana dedi evet dedim(para konularında aşırı utanıyorum asla hayır 30 lira falan diyemem çok kötü olurum bi de samimiyiz) daha sonra en son bi fotokopi istedi benim notlarımdan. Ben de çektirdim verdim ona ve ne kadar tuttu bile diye sormadı. Hem de çok çok az param kalmıştı(6 lira tuttu) resmen sadece yol parasını zor bulmuştum o günlerde o kadar zor durumdaydım yani. Ve mecbur kalıp (attım burasını yani)benim de hiç param kalmadı kantinciye parasını sonra vereceğimi söyledim dedim belki aklına gelir anlar sorar falan diye çünkü çok ihtiyacım vardı paraya hiç yorum bile yapmadı başka bişeyler söyledi. Sizce unutuyo mu yada duymadı mı acaba? Yani öyle biri değil gerekirse o öder öyle şeyleri yoktur ama bu son seferki olay çok dikkatimi çekti

nıye utanıyosun anlamadım 30 lıra borcu varsa 30 lıradır neden 20ye evet dıyorsun...bunda utanacak ne var.....o da utandıgını anlarsa potansıyelıde varsa senden gecınmeye calışır...tamam 6 lıra bırsey degıl ama mutlaka en azından vermeyı teklıf etmesı gerekırdı..yemek olayınıda oyle...gözunu ac derım

Kirmaktan korkuyorsan arkadasini nazik bir sekilde dile getir sende ogrencisin anlayisli davranacaktir bence davranmazsa da kendi bilir

Back
X