Arkadaşımla olan sorun

Momyteam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2021
683
En iyi cevaplar
1
298
53
28
Merhaba arkadaşlar ben şuan çocuğun olduğu için çalışamıyorum ev hanımıyım. evden yurtdışından çanta getirtip ikinciel sitelerinde satıyorum ve bir kaç kişi daha bu işi yapıyor sürekli bir rekabet var. Size şunu sormak istiyorum en yakın arkadaşımda nereden aldığımı ettiğimi hep bilir ne kazandığımı hicbiseyimi saklamam şuan oda alıp satmayı düşünüyormuş aynı sitede sizce nasıl tepki vermeliyim ? Herkesin kendi ekmegi tabiki ama dediğim gibi rekabet var bazen benim müşterimide çalıyorlar. Şöyleki mesela sipariş üzerine istediği modeli getiriyorum 1 ayı buluyor sonrasında kişiyle iletişime geçiyorum sabah diger satıcıdan 10 TL uyguna aldım diyor bunun gibi vs. Arkadaşıma sizce kizmalimiyim ?

Merhaba arkadaşlar ben şuan çocuğun olduğu için çalışamıyorum ev hanımıyım. evden yurtdışından çanta getirtip ikinciel sitelerinde satıyorum ve bir kaç kişi daha bu işi yapıyor sürekli bir rekabet var. Size şunu sormak istiyorum en yakın arkadaşımda nereden aldığımı ettiğimi hep bilir ne kazandığımı hicbiseyimi saklamam şuan oda alıp satmayı düşünüyormuş aynı sitede sizce nasıl tepki vermeliyim ? Herkesin kendi ekmegi tabiki ama dediğim gibi rekabet var bazen benim müşterimide çalıyorlar. Şöyleki mesela sipariş üzerine istediği modeli getiriyorum 1 ayı buluyor sonrasında kişiyle iletişime geçiyorum sabah diger satıcıdan 10 TL uyguna aldım diyor bunun gibi vs. Arkadaşıma sizce kizmalimiyim ?
Karışık bı durum aslında arkadaşınızın başka bı imkanı varsa onu degerlendirebilirdi ya da farklı bı ürün getirebilirdi rekabetten dolayı siz zor durumda kalabilirsiniz. Bide ben böyle bişey yapmaya cekinirdim rekabet olmasa neyse ama o durumu farklılaştıriyor. Tepki göstermesem bile alinirdim heralde

Karışık bı durum aslında arkadaşınızın başka bı imkanı varsa onu degerlendirebilirdi ya da farklı bı ürün getirebilirdi rekabetten dolayı siz zor durumda kalabilirsiniz. Bide ben böyle bişey yapmaya cekinirdim rekabet olmasa neyse ama o durumu farklılaştıriyor. Tepki göstermesem bile alinirdim heralde
Tepki göstermedim ama alınmadım desem yalan söylemiş olurum çünkü o şekilde harçlığımı çıkardığımı biliyor sevdiğim bir arkadaşım ama ben olsam o şekilde bişey düşünmezdim bu ince düşünceden birgün başıma bela alacağım 😑

Tepki göstermedim ama alınmadım desem yalan söylemiş olurum çünkü o şekilde harçlığımı çıkardığımı biliyor sevdiğim bir arkadaşım ama ben olsam o şekilde bişey düşünmezdim bu ince düşünceden birgün başıma bela alacağım 😑
Bende sizin gibi düşündüm üzülürdüm yani gelir kaynağım oysa başka imkanım yoksa neden benle aynı şeyi yapsın en azından aynı sistemle farklı bir ürün deneyebilirdi birebir aynısı olunca sıkıntı gerçekten. O da ev hanımı falan mı yoksa ekstra bı geliri var mı ? Hele ki başka bı imkanı varken yapacaksa ayıp etmiş oluyor

Mantikli şuan ufak tefek yapiyorum 3 ay içinde buyuteyi düşünüyorum ortaklikta olabilir
Bence ortak bişey yapmayın para işin içine girince dostluklar bozuluyor. Bide bunu yapmanız için satışlarınızı iyi olacağının garantisi olmalı getirme süreciniz uzun alıcının vazgeçme ihtimali var vs. Şartlar sizi zorlayabilir

Kapora alarak garantili satış yapamıyor musunuz?

yani ben olsam kızmazdım hatta destek olurdum, her yapılan işte rekabet var zaten, dükkan da açsanız, internetten de satış yapsanız tek sizin yapabileceğiniz bir iş dalı yok. sonuçta herkesin rızkı bellidir.

Yani yapmak isterse yapar engel olamazsınız. Ama sizin müşterinizi elinizden alır o zaman hop der mesafeyi çeker ,iletisimi kesersiniz.
Yaptığınız işin bütün detaylarını anlattınız mi ? Yurt dışından nasıl getirdiğinizi , ödemeyi musteriyi vb herşeyi biliyor mu ?

Bizde yurtdışından ayakkabı getirip satıyoruz.İyide kazancı var yüzlerce kişi bu işi yapıyor paylaştığımız ayakkabı fotosu bile aynı ama herkesin kısmeti kimi çok satıyor kimi az. Sen aldığın yeri söylemeseydin biraz kârina sen ona satardin senin çalışanın gibi olurdu

Yaşadım ben bunu, bahsettiğiniz sitede diktiğim mefruşat işlerini satıyordum, sonrada eli dikişe yatkın bir arkadaşıma öğrettim, sende yap dedim herkes rızkını yer. Fiyatlarımı kırdı, on lira karla çoğunlukla da zararına sattığını bilirim, maliyetlerimiz aynı çünkü. Zarar ediyorsun neden yapıyorsun diye sordum ben bu işle oyalanıyorum kafam dağılıyor parasında değilim dedi. Uzatmadım konuyu çok eski arkadaşım çünkü bazı sıkıntılarını da bilirim. Ürünleri kaldırdım o siteden bir daha da koymadım çünkü kendime hakim olamayıp kalbini kırabilirdim. Haliyle epey mesafe girdi aramıza, küsmedim ama güvenimi kaybettim, ben üç kuruş ek geliri olsun diye iş öğrettim o benim işimi bozdu canı sağolsun diyecek bir şey yok, ben artık başka mecralarda satıyorum, herkes rızkını yer takılmayın çok

Satacak artık yapacak bir şey yok ama bundan sonra söylemeyin nereden ne aldığınızı. Birebir aynısını yapıyor olması hoş değil. Birinden ilham almış olsam mutlaka farklı bir şey satar ya da bir değişiklik yapardım.

Öncelikle hiç hoş değil bozulmakta çok haklısınız. Arkadaşlık başka ticaret başkadır işin içine para girdi mi kardeş kardeşi vuruyor ,bin senelik evliler düşmana dönüyor. Hatayı Baştan yapmışsınız. Paranı ve yatak odanı kimseyle paylaşmayacaksın derdi anaannem çok doğru. Yol göstermeyin ön ayak olmayın akıl vermeyin soruları ve tedarik sürecini yuvarlayın. Ekmeğinizden olmayın. Malesef iyiliğin çok elzem ve hayati değilse yapılmaması gereken bir dönemdeyiz

Arkadaşın da olsa rakibin olmasına izin verme, senin paranı o kazandırmıyor sonuçta, sonuna kadar git.

Kızmamalısınız. Ne diyeceksiniz; benim yaptığım işi yapma mı? Bu işi yapan kişi olmanız size bu hakkı veriyor mu ki? Sizinle aynı işi yapacak sadece, gelip de ev kasanızdan para almayacak ya. Rekabet her alanda var. Ve yine, aynı işi yapacaksınız ama herkesin kendine göre satış yöntemi vardır.

Ben arkadaşımı desteklerdim. Belki o daha geniş bir alana yayılacak, ileride ortak bir çalışma yürütür ikimiz de kazanırız. Başkası olsa neyse de, en yakın arkadaşıma kızamazdım ben.

Kabul ederseniz arkadaşlığınızın bitme ihtimali %90, bunu göze alabiliyorsanız kabul edin bence :)

Back
X