Arkadaşınız sürekli size yalan söylüyorsa ne yaparsınız?

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
Cok sevdiginiz bi arkadasiniz size surekli yalan soyluyorsa ne yaparsiniz ? Yalanlari cok buyuk degil belki ama yinede rahatszilik veriyor.mesela suraya gittin mi ? Hayir gitmedim ben surdaydim gibi.halbuki onun orda oldugunu biliyorum bu yalani soylemesindeki amacida kestiremiyorum acikcasi bunlar kucuk yalanlar ama yakaladikca bende ona karsi hircinlasiyorum ve aramiz bozuluyor.yuzune kesinlikle vurmuyorum yalanlarini ama bazende dayanamiyorum soyluyorum cok kizdigimda.basina boyle bisey gelen var mi ne onerirsiniz?

Benim bi arkadaşım vardı
Yalanın bini bin para
Küçük falan da değil atıp tutardı
Bigün vurdum yüzüne bütün yalanlarını,içim rahatladı
Sonradan kestim kendisiyle ilişkimi
Çıkarın hayatınızdan böyle şahsiyetleri

Boyle insanlar adami aptal yerine koyarlar. Sen tum samimiyetinle, inanirsin, dinlersin, hatta yalanin ustune dusunur, konusursun o kisiyle. Onlar artik zevk mi alir nasil kandiriyorum diye bilinmez.
Benim de var olmaz mi, hem de en yakin arkadasim dedigim insan. Ben 6 yildir yurtdisindayim, 2-3 senede bir gorusuyoruz. Cocukluk arkadasim, birlikte buyuduk. Hadi eskiden cocuktuk, eyvallah. Ama en son 3 sene once gorustugumuzde yalanini gordukten sonra bir daha kendisiyle gorusmek istemedim, cok sogudum. Aradi, gorusmek istedi, gorusmedim. Sonralari yine aramiz duzeldi. Gelecek yaz yine gorcem kendisini. Bakalim yine ayni mi, eger yine yalanini yakalarsam belki de bitiririm arkadasligimi, gorusmem, belli olmaz. Bununla kardes gibi buyuduk, aileden biri gibi, arkadasligi bitirmek cok zorlasiyor kardes gibi olunca insanlar. Ama yeni tanistigim insanlarin yalanini yakaladim mi atiyorum hayatimdan. Surekli yalan soyleyen arkadas, olmasa da olur.

benim de vardı lise yıllarında böyle bi arkadaşım.. artık o kadar alışmıştık ki onun bu yalan huyuna hı hı der geçerdik. garip bi sabır vermişti Allah bize :1:
ama bazen de üzülürdüm haline, sonuçta herkes farkındaydı onun doğru sözünün az olduğunun ve kimse takmazdı ciddi konuşmalarını..
sen de ille de görüşmek zorundaysan takma, hıı öyle mi de geç olsun bitsin..

her konuda seçici olmak lazım...gün içinde yeterince stres ve sıkıntıyla baş ederken bir de dengesiz insanların dertleriyle meşgul olmak...arkadaş bana bişiy katmalı,beni katlamalı..yoksa zarardan başka bişeye sebep olmaz..

benim arkadaşım da çooook yalan atar, senin ark.ın gibi küçük yalanlar. ben de bozuluyorum ancak basit palavralar arkadaşlığınıza zarar vermez. dediğim arkadaşım benim en yakın arkadaşlarımdan biri ve onu çok seviyorum.

Vardı, en son dönemlerimizde artık yalanlarını yüzüne vurmak için yanıp tutuştuğumu farkettim silkelendim ve artık görüşmüyorum...

söylediği yalanların farkında olduğumu belli ederdim. :6::6::6:

Bunu nasıl yapabiliriz ? Biri yardım etsin.
Benim de arkadaşım hep yalan söylüyor , yutuyormuş gibi yapıyorum ama artık yetti.
Nasıl dokundurmalı bir şekilde onun bir yalancı olduğunu söyleyebilirim yüzüne? :43:

Bunu nasıl yapabiliriz ? Biri yardım etsin.
Benim de arkadaşım hep yalan söylüyor , yutuyormuş gibi yapıyorum ama artık yetti.
Nasıl dokundurmalı bir şekilde onun bir yalancı olduğunu söyleyebilirim yüzüne? :43:

bilen varsa banada söylesin arkadaşım bana sürekli '' eşimle şurdaydık yemeğe çıktık gezdik kahvaltıya gittik '' gibi yalanlar söyler yalan olduğunu biliyorum ama inanaıyormuş gibi yapıp bide üstüne ohh iyi yapmışsınız diyorum bana hava atıyor ama onu kıskanmadığımı ve asla kıskanmayacağımı bilmesi gerek :) bende artık belli edeyim karşısında salak yok onun demek isitiyorum ama nasıl belli edeyim kii...

Cok sevdiginiz bi arkadasiniz size surekli yalan soyluyorsa ne yaparsiniz ? Yalanlari cok buyuk degil belki ama yinede rahatszilik veriyor.mesela suraya gittin mi ? Hayir gitmedim ben surdaydim gibi.halbuki onun orda oldugunu biliyorum bu yalani soylemesindeki amacida kestiremiyorum acikcasi bunlar kucuk yalanlar ama yakaladikca bende ona karsi hircinlasiyorum ve aramiz bozuluyor.yuzune kesinlikle vurmuyorum yalanlarini ama bazende dayanamiyorum soyluyorum cok kizdigimda.basina boyle bisey gelen var mi ne onerirsiniz?

Çevremde böyle arkadaşlarım vardı benimde. biriyle irtibatımı tamamen kestim, biriylede artık fazla samimi değilim. bunlarınki zannedersem hastalık. şuna katılırım kırmamak adına söylenen küçük yalanlara, ama seni aptal yerine koyan kendini akıllı zannedenlere hiç tahammülüm yok. insanlar zaten kendi dertleriyle uğraşırken :1:

bende şuana kadar hiç yüzüne vurmadım yıllardır dinliyorum...ark.ım 7 yıl önce evlenirken daha da bir abartılı yalan yane öyle büyük değilde küçük ve sürekli kendini ailesini (ozamanlar için)müstakbel eşini sürekli övmek için yalan diyordu ki benim çocukluk ark.ım olur kendisi daha çok yalanı oldu ama artık sürekli söylemeye başlayınca görüşmeyi kestim(kestiğimde hamileydi çok sonra pişmanlık duydum ben kestiğimde daha 15 o 19 yaşındaydı)nese hala görüşürüz ama 6-7 ayda bir görürüm onu ama yinede mutlaka laf arasında yalanını yakalarım hiç yüzüne vurmam

o yalan söyleyen samimi arkadaşımı karşıma alırım
sanki başka bir arkadaşım yalan söylüyormuş gibi ona anlatarak sayıp söverim:34:

samimi ise çatır çatır söylerdim . değilse zaten değildir. az görüşürüm ..kesinlikle. ne var canım millet yalan söylesin bizde oyun oynayalım . samimiyetsizliğe tahammülüm ypk hiç.

yemiyorum deyin bu yalanlari.neden onun bu kucuk oyunlari oynamasina sizi aldatmasina izin veriorsunuz ki.soyleyin acikca herseyi: kendini kotu hisseder ve belki bu kotu huyundan vazgecer.siz uyarmazsaniz baskasi uyarmazssa, ne kadar kotu bir durumda oldugunu nasil anlayacak bu sahis.aslinda kendi kandiriyor haberi yok.yinede acik aci konusun..

Son düzenleme:
başta belli ederdim yalan söylediğni anladğmı.belki aklı başına gelirde söylemez artık diye. yok anlamıyorsa yalan söylemekteki amacın nedir diye sorardım.salak mı sanıyor beni:19::19: yok yine ypıyorsa arkadşlğmı keserdim .öyle arkadş hayatımda olmasda olur :19:

Back
X