arkadaşlar 11 mayıs da doğumum var doktorum sezaryan günü verdi.

tugyann

sehle84
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
258
3
96
41
Kocaeli
sezaryanı benim istediğim için verdi normal doğumdan korkuyorum o yüzden aslında doktorum çok kolay doğuracağımı söyledi çatım gayet iyiymiş ama ben nasıl doğuracam diye düşünüyom sezaryanında iyi olmadığını söylüyolar sonrası zormuş eğer ayın 11 kadar sancım gelmezse sezaryan sizce ne yapmalıyım eşim sen bilirsin diyo kararsızın bide 37 haftalık 3500 kilo olmuş son aylarda çabuk kilo alıyo doğrana kadar 4000 kilo olursa nasıl doğururum korkusu var çünkü daha 3 haftam var 40 dolmasına 19 mayıs doığum tarihim benim. yardımcı olursanız sevinirimmm.zemuszemus
 
Arkadaşım şu an bebeğin 3.500 ise 11 mayısa kadar büyük ihtimalle 4000 i tamamlar.. Normalinde sezeryanında farklı durumları var.. psikolojin hangisine müsaitse ona yönelirsin zaten.. Allah yardımcın olsun.. Hayırla sağlıkla kavuşursunuz inşaAllah...
 
öncelıkle hayırlı olsun emınım cok heycanlısındır bence sezeryan dıye bır tutumun olmasın hangısı bızım ıcın hayırlıysa mevlam onu yasatsın bıze bu zamana kadar saglıklı geldık cok sukur bundan sonrada öle olur ınsallah herseyı akışına bırakmak en ıyısı dıye dusunuyorum
 
çok sevindim canım senin adına. sezeryanda normalde zor bence. hem sancı çekip hem dikiş ağrısı yaşayacağına direkt sezeryan ağrısı çek daha iyi. hem bebeğin kilosu süper zaten maşallah, hem erken kavuşucaksın bebeğine. Ne güzel işte. Şimdiden hayırlı doğumlar arkadaşım
 
catin musaitse normal derim ben
ama eger korkuyorsan,normal yapamam dersen dogum esnasinda sezeryan isteyeceksen sanci cekip sezeryan olmaktansa direkt sezeryan ol daha iyi.
hayirlisi neyse o olsun arkadasim...
 
sağolun arkadaşlar dedikleriniz çok doğru artık hakkımda hayırlısı neyse olur artık önüne geçemeyiz. herkese hayırlı doğumlar 11 mayısa çok var ama şimdiden heycanlıyım bebeğim için.
 
Sende benim gibisin. 34+3 te 3 kilo 100 gr dı. :nazar: Mayısın 5 inde kontrolüm var. 36+3 te gidicem yani. Ozamana 3.500 olur muhtemelen. Benimde doğum tarihim sata göre 30 mayıs. Doktorum 5 mayısta karar veririz doğum şekline bebek önden gidiyor muhtemelen normal doğum yapamazsın dedi. ılk doğumum olacak normal ebatlarda bi çocuk bile doğursak çok zorlanıcaz. Birde kilolu çocuk doğurmak beni korkutuyor. Okadar acı çekip okadar dikiş atılacaksa en azından acıyı çekmiyim dikişim de üstte olsun diyorum ben. Ki benimki gününü beklerse 4.500 olur belkide daha fazla. Sezeryan daha mantıklı geliyor bana o yüzden. Allah hakkımızda hayırlısın versin yinede.
 
benimde doğum tarihim 11 mayıs:))
canım allah kurtarsın bende sezeryan oldum kasımda
normal istiyordum bende ama oğlum gelmedi 40+0 da sezeryan oldum
ilk haftası zor oluyo dikişler acıyo ama sonrasında ben eski halime döndüm hemen
ama psikolojim bozuldu normal doğurmayı çok istediğim için:(
 
canım bence doktora sormalısın hangisi daha iyi diye...
eğer çatın müsait değilse de normal die diretirsen hem sancı çeker hem de sezeryan dikişi çekersin.. doktorun en iyisini bilir..
kendi namıma ben normal doğum istiyorum çok Allah nasip ederse, de değilse sezeryan da başım gözüm üstüne. yeter ki sağlıkla gelsin bebiş.
 
Tugyanncım sen kaç kiloydun hamile kalırken şimdi kaç kilosun? Bebeğinin kilo alması için özel olarak bişeyler yiyip içtin mi? Yoksa yapısal bi durum mu acaba ?
 
glupcum benim kızımda erken doğmasına rağmen 3.750 doğmuştu, özellikle son ay her gün 1 lt süt içmiştim, gece yatmadan yarım litresini içip, kalanını baş ucuma koyuyordum ve wc ye kalktıkça onuda bitiriyordum.. gece içilmesi çok önemli, çünki sen istirahat halinde olduğun için, vucudun onu sadece bebeğine kullanıyor arkadaşım... fakat gündüz içtiğinde o kadar yaramıyor...
 
Tugyanla aramızda sadece g harfi var. Ama bebeklerimizin durumu aynı. :) Bana sorarsan her şeyiyle önden gidiyor. Biraz genetik biraz yemenle alakalı dedi doktor. Mesela bebeğinin boyu uzun, boy tamamen genetiktir, yemenle alakası yok dedi doktor. Yemeye gelince hergün yumurta yerim mutlaka. Reflü beni çok zorluyor ama yinede herşeyden yiyorum. Sebzede meyvede hamur işide. Hatta bugün çok hamur işi yedim. Az önce gavisconu diktim kafaya yoksa yanıyor yemek borum. Yani kısaca Herşeyden yediğim için bence birazda dediğim gibi genetik oluyor.Aslında 4000 gr mın üstünü pek önermiyorlar şeker için. Ama benimki 4000 gr üzerinde olacak büyük ihtimal :nazar: ayrıca hamile kalmadan önce 58 dim şuan 75 :S
 
Son düzenleme:
benimde öle herşeyeden yiyom hamur işi tatlı iştahım açık baya ama süt fazla içemedim sevmiyom çünkü ama yoğurt ve peynir çok tükettim hergün bende yumurta yedim reflüm var benimde ama herşeyden yiyom ardından şurup içiyom bende benimde boyu uzun bacakları uzun dedi eşim uzun bende fazla kısa değilim genetik herhalde ama bende eşimde 2500 kilo doğduk bebeğim kilolu 51 kilo ile başladım 67 şuan ama sadece karnım var ama karnım ufak kimse 9 aylık zannetmiyo iç karnım geniş herhalde ufak olur bebeğin dediler karnım olmayınca maşallah ii inşallah doğunca sütümde gelir tosuncuk olur.
 
Aynen :) Bendede biraz basen var gerisi göbiş. Ama banada karnın 9 aylık gibi değil diyorlar. Nasıl bu çocuk önden gidiyor karnın küçük diyorlar. Benm ablamında çocuğu 4500 gr doğdu ama ablamın karnı çok büyüktü. Bende acaba doktor yanlışmı ölçüyor diye tereddüte düştüm başka bi doktora gittim oda 3 hafta önden gittiğini söyledi rahatladım. ıç karnım büyükmüş. Ben bayılırım tombiş bebişlere. Allah biliyor ya normal doğumdan çok korkuyorum. Sezeryan hem işime geliyor hemde bebeşim tombiş doğacak diye çok seviniyorum.
 
aynen canım biz aynıyız seninle ama benim okadar tombiş değil bende çok seviyom tombiş bebekleri aynen bende çok korkuyom doğumdan inşallah sezaryan olurum hakkımızda hayırlısı neyse o olsun dimi. uyanıp bebeğimizi yanımızda görücez senin ne zaman sezaryan tarihin yakın mı birbirimize.
 
Mayısın 5 inde gel dedi doktor. Doğum şekline en son ozaman karar veririz dedi. Eğer sezeryan olursa ayın 17 sinde 38 inci haftan doluyor. O günden sonra bir gün belirleriz dedi. Benim normal doğum yapma zamanım 30 mayıs. Bana bırakırsa bi sorunda çıkmazsa 25 mayıs gibi falan istiyorum. Ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi. Birde nebiliyim bu günleri özlicem galiba birazda onun için. Sabah tekmelemelerini, banyo yaparken göbişimi yıkıyışım, aynanın önünden geçerken birden gözümün aynaya takılıp göbiş bi yerden kalça bi yerden çıkmış halime bakıp gülümseyişim herşeyi özlicem yani kaydirigubbakcemile3 Annemde yüzünü bi gör o daha güzel diyor. Bakalım hayırlısı hakkımızda. Senin haftan bana göre daha ilerde heralde. Hangi hastanede karar kıldın doktorun kim cnm?
 
aralıkta bebeğimi sezaryenle dünyaya getirdim. normal doğum istiyordum ama olmadı. ikinci bebeği Allah nasip ederse normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum mümkün olacaksa. sezaryen doğumum çok güzel geçti öncesi, sonrası, her şeyi... başkası benim yerimde olsa böyle güzel geçtiği için sezaryen doğum isteyebilirdi tekrar.
ama ben doğal doğumu çok yaşamak istiyorum.
doğum yapacak kişinin tercihi önemlidir. Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.
 
bende öyle düşünüyom ne kadar durursa okadar iyi şuan çok rahatım hamd olsun çok güzel hamilelik geçiriyorum sorunsuz sıkıntısız aynı şeyleri bende özlüyecem diyom tekmelerini eşimin karnımı sevmesini bebeğim beni hiç rahatsız etmiyo geceleri çok rahat uyuyorum şimdiden onu çok seviyom doğunca nasıl severim bilmem artık..19 mayıs benim doğum tarihim canım 11 mayıs ta gel yapayım dedi doktorum.ben normalde darıcada oturuyom ama ümraniye afiyet hastanesinde doğum yapıcam kısmetse doktorum saliha eroğlu görümcemin akrabası çok ii bi doktor memnunum
 
glupcum benim kızımda erken doğmasına rağmen 3.750 doğmuştu, özellikle son ay her gün 1 lt süt içmiştim, gece yatmadan yarım litresini içip, kalanını baş ucuma koyuyordum ve wc ye kalktıkça onuda bitiriyordum.. gece içilmesi çok önemli, çünki sen istirahat halinde olduğun için, vucudun onu sadece bebeğine kullanıyor arkadaşım... fakat gündüz içtiğinde o kadar yaramıyor...
Datlım gıymatlım bak ben bunu bilmiyordum. Bende senin gibi yapayım o zaman.
 
sezaryanı benim istediğim için verdi normal doğumdan korkuyorum o yüzden aslında doktorum çok kolay doğuracağımı söyledi çatım gayet iyiymiş ama ben nasıl doğuracam diye düşünüyom sezaryanında iyi olmadığını söylüyolar sonrası zormuş eğer ayın 11 kadar sancım gelmezse sezaryan sizce ne yapmalıyım eşim sen bilirsin diyo kararsızın bide 37 haftalık 3500 kilo olmuş son aylarda çabuk kilo alıyo doğrana kadar 4000 kilo olursa nasıl doğururum korkusu var çünkü daha 3 haftam var 40 dolmasına 19 mayıs doığum tarihim benim. yardımcı olursanız sevinirimmm.zemuszemus

merhabalar allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. bende hayırlısıyla 11 mayısta bebeğimi kucağıma alıcam. bizimde bugün belli oldu sezeryan tarihimiz. bebeğinede maşallah. benimki zayıfmış doktorum öyle söylüyor 34. haftaya kadar çok iyi giderken kilo alımı durdu sanırım zayıf bir bebk dünyaya getiricem. burda söylenen herşeyi bende yyip içiorum çok dikkat ediyorum herşeye ama yapıyla alakası var demekki.
 
Back
X