• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar acil tecrübeli asker yarenlerinden bilgiye ihtiyacım var!!

İnanmıyorum ya bide buna askerlik diyolar vatan korumak diyolar resmen köle gibi kullanıyolar lanet olsun oğlum olursa biriktiricem parayı göndermicem askere olmaz olsun böyle şey
???
Askeri usûl budur arkadasim. Askerlik yapiyolar orda her onune geleni siperlere kosamazlar bu askerlerin de temizligi yemegi vs vs bir suru ihtiyaclari var ve gene bu ihtiyaclar askerler tarafindan karsilanir askeriye de sivil adamjn ne isi var. Ileride oglun olursa da askere giderse dua ette kantinci olsun. Daglarda jandarma olarak gecirmesin askerligini.

nöbet değil canım, kantinci oldu ve koca kışlada 1 tane kantinci olduğu için bu kadar yoğun çalıştırıyorlar.. her gün, haftada sadece 1 gün çarşı izninin olduğu gün çalışmıyor.. onun dışında 14 saat görevli.. ramazandan dolayısıyla nöbetten düştü ama ramazan bitince bir de yine 2 saat gece nöbeti olacak.. etti 16 saat.. geriye uyuması için 8 saati kalıyo..

Aynı benim erkek arkadaşımda bunları yaşamıştı. Sabah 8 de kantini açardı, öğlen 12-4 nöbeti tutardı sonra tekrar kantin gece 8-12 nöbeti tutar, ondan sonra uyur sabah 8 de kantini açardı. Nerede yapıyor askerliği İzmir mi?

Istanbulda hasdal kislasinda.. sevinmistim ilk gordugumde istanbulu ama hasdal olmasi kotu oldu bizim icin

???
Askeri usûl budur arkadasim. Askerlik yapiyolar orda her onune geleni siperlere kosamazlar bu askerlerin de temizligi yemegi vs vs bir suru ihtiyaclari var ve gene bu ihtiyaclar askerler tarafindan karsilanir askeriye de sivil adamjn ne isi var. Ileride oglun olursa da askere giderse dua ette kantinci olsun. Daglarda jandarma olarak gecirmesin askerligini.

Pasa hanimlarinin kopeklerinin egitimlerinden, yemeklerinden, tuvalet ihtiyaclarinin giderilmesinden sorumlu askrrleri hic gormediniz galiba.. ya da orduevlerinde asker eslerine ve cocuklarina hizmet etmek icin gorevlendirilmis askerleri.. yahut yemeklerine eslik etmek icin tum gun egitimden sonra aksam yemegi saatinde muzik yapip, gece 3-5 nobetine giden askerleri.. sirf bir enstruman calmayi biliyor diye asker cocuklarina ogretmekle gorevlendirilmis, cocuk beceremeyince ogretememkle suclanmis, ceza almis askerleri. Askeriyede usul budur arkadasim. O yuzden insanlar profesyonel orduya gecilmesini destekliyor. O yuzden en verimli caglarinda, okullarinda yahut islerinin basinda olmasi gereken adamlari gorev ve borc adledilerek butun sosyal yasantisindan koparip izole edilip birilerine hizmet vermek zorunda birakilmamasi icin ugrasiliyor. Ve evet bir oglum olursa ben de bedeli neyse verip gitmemesini saglayacagim. Gorusum budur.

Pasa hanimlarinin kopeklerinin egitimlerinden, yemeklerinden, tuvalet ihtiyaclarinin giderilmesinden sorumlu askrrleri hic gormediniz galiba.. ya da orduevlerinde asker eslerine ve cocuklarina hizmet etmek icin gorevlendirilmis askerleri.. yahut yemeklerine eslik etmek icin tum gun egitimden sonra aksam yemegi saatinde muzik yapip, gece 3-5 nobetine giden askerleri.. sirf bir enstruman calmayi biliyor diye asker cocuklarina ogretmekle gorevlendirilmis, cocuk beceremeyince ogretememkle suclanmis, ceza almis askerleri. Askeriyede usul budur arkadasim. O yuzden insanlar profesyonel orduya gecilmesini destekliyor. O yuzden en verimli caglarinda, okullarinda yahut islerinin basinda olmasi gereken adamlari gorev ve borc adledilerek butun sosyal yasantisindan koparip izole edilip birilerine hizmet vermek zorunda birakilmamasi icin ugrasiliyor. Ve evet bir oglum olursa ben de bedeli neyse verip gitmemesini saglayacagim. Gorusum budur.
Gordum arkadasim gördüm... ve gene diyorum ki vatan sagolsun yapilmasi gerekiyorsa yapilacak askerlik buysa eğer ki?? Ha daglarda catismada yüreğin agzinda beklemektense varsin pasa hanımlarının kopeklerini gezdirsin. Bazisi bu isi 15 ay bazisi 5 ay bazisi da 21 gun yapar. Ama yapar sonuçta.!

Parasi olan 21 gun de yapmadi.. bu esitsizlik degil de nedir? Bana kalirsa savunilacak bir tarafi yok bu isin. Kisilere ozgur iradeleri disinda dayatmalar uygulamak cag disiliktir bence. O yuzden dagda catisan askere de yazik, kantinde calisip gece nobet tutan askere de, askeri kamplarda deniz kenarinda barmenlik yapan askere de.

???

Oğlum olursa göndermeyeceğim askere neyse bedeli doğduğundan itibaren biriktiricem genede göndermicem başlarım böyle askerliğe olmaz olsun.

parasi olan 21 gun de yapmadi.. Bu esitsizlik degil de nedir? Bana kalirsa savunilacak bir tarafi yok bu isin. Kisilere ozgur iradeleri disinda dayatmalar uygulamak cag disiliktir bence. O yuzden dagda catisan askere de yazik, kantinde calisip gece nobet tutan askere de, askeri kamplarda deniz kenarinda barmenlik yapan askere de.

çok haklısınız..

Back
X