• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar acil yardımcı olur musunuz ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
390
59
13
Arkadaşlar bende ölüm fobisi var . Çok kafaya takıyorum yaygın anksiyetem var . Hayatım canımı sıkıyor yaşadıklarım şiddetler baskılar vs . Kendimi bulma yolundayım terapide fakat rahatlayacağım an yine şiddet gördüğüm sürekli gergin o ev zihnime geliyor sanki hala ordayım gibi ve devamında birazdan ölücem fobisi oluşuyor . Resmen bunaldım artık. Azrail’i bekliyorum sanki her an diğer dünyaya gidicem gibi . Sanki bizler burda kendimizi oyalıyoruz bi dizi bi film izlerken bile üzerimde baskı hissediyorum ayağımı dizi izlerken uzattım diye şiddet gördüm mesela her an tetikteyim ve zaten ölümü bekliyorum ne yapsam anlamsız gibi hissedip daralıyorum . Bi türlü rahatlayamıyorum. Herşey bi oyalama anlamsız bişey gibi geliyor çünkü her an kötü bişe olabilir hissimdeyim . Ne önerirsiniz ?

Merhaba, sizin adınıza çok üzüldüm.. Yaşadığınız zor anılar sizde derin travma yaratmış. Bundan kurtulamıyorsunuz. Düşüncelerinizi olumlu yönde tutmaya çalışın. Psikolog İzzet Güllü'nün videolarını izleye bilirsiniz. Ve ya internetten bu konuyla ilgili başka motive edici videolar izleye bilirsiniz. En önemlisi kendinize destek olmaya çalışın, zor olduğunu biliyorum. Ancak bunu kendi ruh sağlığınız için yapmalısınız. Böyle zor durumlarda şeytan vesvese vere biliyor. Aklınıza gelen kötü düşünceleri düşünmemekte ısrar ederseniz zaman geçtikce unuta bilirsiniz. Vesveseyle ilgili sözler köşkü, uhre istanbul, hayalhanemim de videolarını izleye bilirsiniz. Devamlı ben iyi olacağım, bunlar benim düşüncelerim değil, bunların hepsini unutacağım gibi cümleler kurarak fikirlerinizi olumlu yönde tutmaya çalışın. Kötü düşünce geldiği an onu uzaklaştırmaya çalışın, karanlığın sizi çekmesine izin vermeyin. Umarım iyi olursunuz.

Back