arkadaşlar aranızda 3 boyutlu ultrason yaptıran varmı?

nagehan86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
13
0
36
Ankara
mrb arkadaşlar öncelikle 17 haftalık gebeyim,en son 3 lü tarama tahlilini yaptırdım ve doktorum 3 boyutlu ultrason istedi bebeğin damarlarına kadar görünüyor dedi.ama ben çok kararsız kaldım aranızda yaptıran varmı bi sakıncası olurmu ?

Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun bebişin.Üç boyutlu ultrason o haftalarda detaylı ultrason olarak biliniyor,bende de aynısı oldu hatta sonrasında sürekli o ultrasona gitmeyi tercih ettim,ne var ne yok her şey daha belirgin.Bir zararı da yok,zaten ultrason ses dalgası demek,ses dalgasının bu güne kadar verdiği bir zarar görülmemiş.İçin rahat olsun,inşallah bebeğinde de sağlık problemi çıkmaz,ha bişey daha benim detaylı ultrasonda bebeğin kalbinde delik olduğu söylendi,ama bebek anne karnında gelişimini tamamladıkça o tür problemler kaybolabiliyor,sonuçta henüz gelişmemiş bir bebek oluyor o haftalarda,sonrasında çok şükür kapanmıştı bişeycik kalmadı,böyle bir durumla karşılaşırsan için rahat olsun diye söyledim.

çok teşekkür ederiiim gerçekten içim rahatladı :) çünkü çevremde sakın üç boyutlu ultrasona girme çok zararlı olur dediler ama doktorum bi sorum olmaz demişti ikilemde kalmıştım,yine de bu ultrasona giden birinden bilgi almak istedim. inş. temiz çıkar da içim daha da rahatlar :)

bende hamileliğim boyunca 3-4 defa girdim. Hiç bir zararını görmedim. Rahat ol...

arkadaşım sen etrafındakilere kulak asma tabikide doktorunu dinleyeceksin doktor zararlı olan birşeyi sence sana uygular mı?? ben her muayenemde giriyorum 22. haftamda da ayrıntılı olarak girdim. bebeğin beyin gelişiminden göz, damak yarığı, böbrek, mide, omurga, kordonuna kadar herşeye bakıp sağlıklı olup olmadığını söylüyor. bence bu çok çok önemli.

bende her zaman doktorumu dinlemekten yanayım gerçekten ama çevrede etkilemiyor değil :)
ama sizdende duydum ve dahada rahatladım çok teşekkürler, zamanı gelsin yaptırıcam bende inş :)

hamilelikte yapılan tüm testler gibi bu da çok normal bi şey canım
bence yaptır, doktorunun da dediği gibi bir çok hastalığın tespiti bu sayede erken yapılıyor
ki inşallah senin bebeğin sapasağlamdır

hem bebeğinin yüzünü renkli göreceksin
rutin kontrollerden çok farklı ,resmini verecekler,
benim bebeğim -21.haftaydı sanırım- resimde nasılsa aynen öyle doğdu
inanılmaz bir şey bence

yaptıran varmı deyince şaşırdım ben vanda yaşadığım halde normal ultrasona hiç girmedim başından beri 7 haftalıktan beri 3 boyutluya giriorum zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…