• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bana fikir verin lütfen!

arkadaşlar atıp tutmuş ama kırmadan dökmeden soruna bir çözüm bulun unutmayın ki yaşlılık sizinde kapınızı çalıcak empati kurun hiç kimse evinden vazgeçmek istemez izine gidip geldiğimizde evim gibisi yok deriz tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır bence bir ortak yol bulunur dediğim gibi incitmeden allah yardımcın olsun

babanneme bir kere daha dua ettim valla benim babaannem ben asla evimi barkımı bozmam hiçbir gelinimle de oturmam derdi ve 85 yaşına kadar da sözünü tuttu çok dinçti istediği gibi yürür, işini de yapabilirdi 8 tane de gelini vardı bir sürü de torunu biz ondan gizli evinde iş yapmaya çalışırdık kaç kere yıkamaya çalıştığım bulaşığı elimden aldı

yaşlılık falan bahane değil istenildiğinde yapılabiliyor tamamen mantık ve bencillik meselesi haa tabii ki babaanneciğim kendine bakamaz halde olsaydı yalnız bırakmazdık o ayrı ameliyat olduğu zaman bir süre bir yengem baktı sonra da evime gideceğim dedi sırayla yanında kaldık

demem o ki kendine bakabilecek halde olan insanların illa ki çocuklarıyla yaşamak istemesini anlayamıyorum yaşlanınca da anlayamayacağım

arkadaşlar lütfen bana destek veya fikir verin . Kayınpederim vefat etti ve kayın validem yakın bir köyde yanlız kalamayacağını evinide kapatmayacağını söylüyor ve bende hamileyim sizin başınıza böyle bişey gelse orada yaşamaya mahkum edilseniz napardınız?ben mi kötü düşünüyorum lütfen bana fikir verin(eşim evin tek oğlu)

senın bır hayatın var esınle zor gelır kaynananında sızınle yasaması ama bır gercek varkı yalnızlık allaha mahsustur bır evde tek basına yasamak cok agr bır durum olsa gerek...haftada bır kac kez gıtsenız tek kalmasa 1 aylıgına sıze gelse ama temenlı oldumu sızede zor gelır kaynananada ama sakın ıstememezık yapma cunku bırgun o duruma dusebılırız ...en dogrusunu sen ve merhametın vıcdanın bılır cnm ıns en dogrusunu ve hayırlısını yaparsın buyuk fedakarlık olur eger yaparsanda:teselli:ALLAHIM yardım etsın sana

yaşlılar pek yurdunu yuvasını bırakmayı sevmiyo.orda bağda bahçede vakit geçirirken şehirde bir evin içinde sürekli oturmak sıkıntı verir.anneannemden biliyorum.hem cenazeniz yeniymiş.taziyeye gelen giden olur diye istemiyodur size gelmek.bu süre zarfında siz onun yanında olun.daha sonra konuşup halledersiniz bence.daha erken...hem kızları da varmış.biraz onlarda biraz sizde kalır...

Evinizi kapatıp gitmek istemiyorsanız güzellikle istemediğinizi anlatın. Gelmek istiyorsa yanınıza gelsin neden sizin huzurunuz bozulsun anlamadım. insan biraz da yalnızlığa alışık, barışık olmalı diye düşünüyorum.

Kendi evimi düzenimi bozmam diyen kişi o zaman kendi başına yaşamalı.
Kendine de bakabilecek durumda heralde.
Zaten bakamayacak durumda olsa, o zaman sizin yanınıza gelmeli.
Kayınvalideniz nasıl düzeninizi bozmak istemiyorsa ve rahatça söylüyorsa
siz de düzeninizi bozmak zorunda değilsiniz.
Gelsin kalsın sizde.
Yok istemiyorum diyorsa da yapacak birşey yok.
Eşimin dedesi 80 li yaşlarda köyde tek başına yaşıyor, hem de erkek haliyle.
O da çocuklarının yanında kalmak istemiyor.
Kimse de bu yüzden kendini köye zorunlu hissetmiyor.

Canım kayınpederin yeni vefat etmiş yazık kadına nasıl yalnız kalsın hemen , sen köye gitmede onu yanınıza alın , madem eşin tek oğul zaten sonuçta sana kalacak kaynanan , evini de kapatacak mecburenvereliniortak

ben olsam asla gitmezdim çokta uzak değilmiş illa yalnız kalamam diyosa kapatsın evini gelsin bi oda veririm mecbur...senin düzenini bozman çok saçma bunu eşine söylemen lazım 2 gün sonra hadi oraya yerleşiyoruz dediğinde sen olmaz derken baştan söyleseydin bu zamana kadar sustun ben bütün planları yaptım derse hiç bişey diyemezsin

ah benim kaynanacığımı bugün çağırsam gelir ne bebek bakar ne ev işi sadece gezer akşamda hazır hizmet eden gelin
canım kayınvalden sanırım sağlıklı evde uzak değil bence evinde kalsın ve siz yine çalışırken çocuğu bırakırsınız eşin evin alışverişini yapıp gider görüp sohbet eder hafta sonları ve sıkılınca çocuğa sizin evde bakar ama sizden sıkılınca kaçıp kafasını dinleyeceği bi evi olur sizde oda rahat eder bazen onlarda bizim sıkıldığımız gibi bizden sıkılabilirler iki ev olması daha iyi

kayınvalideniz kapısını kapatsın yanınıza gelsin.tek kişi düzenini bozmak istemiyosa siz ailece neden düzeninizi bozasınız.çocuğunuzun eğitimi içinde köye gitmemeniz gerek.şahsen ben olsam allaha büyük konuşmuyayım gitmem

kendinize ait bir düzeniniz var
devir degisti artik yani zor belki ama alisicaktir oda
olmadi size yakin bir ev tutun kendi evini kiraya verin
ama ben sahsen kendi düzenimi bozup gitmem kimsenin evine

ben olsam asla gitmezdim çokta uzak değilmiş illa yalnız kalamam diyosa kapatsın evini gelsin bi oda veririm mecbur...senin düzenini bozman çok saçma bunu eşine söylemen lazım 2 gün sonra hadi oraya yerleşiyoruz dediğinde sen olmaz derken baştan söyleseydin bu zamana kadar sustun ben bütün planları yaptım derse hiç bişey diyemezsin

işte bende eşimden bu yüzden korkuyorum

Back
X