Doğuma Hazırlık arkadaşlar bebeğim aşağıdaymış tecrübeli annelerden yardım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
merhaba arkadaşlar. 32. haftalık hamileyim. 29. haftamda doktorum bebeğimin aşağıda olduğunu söyledi. ilk duyduğumda şok oldum ve hiçbirşey soramadım bir kaç dakika sonra kendimi toparladım ve bir problem olup olmayacağını sordum. hiçbir problem olmaz erken doğumla alakası yok dedi. sadece sen iş yapamazsın seni yorar ve göbeğinin alt kısmına basınç yapar dedi. erken doğumla alakası yokdedi. ben genede bu gibi durumla karşılaşan anne adaylarına veya annelere sormak istedim. bir sakınca olurmu diye. cevaplarınızı bekliyorum. pazartesi günü tekrar kontrolüm var doktoruma soracağım ama genede sizlerede sormak istedim 1 haftalığına taile gitmek istiyoruz ama bebeğin aşağıda olması yolculuk yapmama acaba engelmidir?

Bebek aşağıda olmaz. Bebeğin eşi aşağıda olur. bunun adı da plasenta previa'dır. ben de de var. Sezeryan olması lazım ve erken doğum riski var..

ama ben doktoruma bil hassa sordum eşi değil bebeğin kendi aşağıda dedi ve hiç sezeryan falan demedi. 36. haftada çatı muayenesinden sonra belli olacak dedi. internettede araştırdım bebeğin eşinin aşağıda olanıda varmış ama bebek aşağıda olanıda varmış bende bebek aşağıda dedi doktor bak şimdi merak ettim gidince gene sormam lazım yaaa...

ama ben doktoruma bil hassa sordum eşi değil bebeğin kendi aşağıda dedi ve hiç sezeryan falan demedi. 36. haftada çatı muayenesinden sonra belli olacak dedi. internettede araştırdım bebeğin eşinin aşağıda olanıda varmış ama bebek aşağıda olanıda varmış bende bebek aşağıda dedi doktor bak şimdi merak ettim gidince gene sormam lazım yaaa...

benim bebiş dönmüş ve kafası aşağıda. olması gereken yerden biraz aşağıdaymış,aynı sizin durum gibi. doktorum korkulacak birşey olmadığını, yalnız adet sanıcısına benzer sancılar yaşarsam bilgilendirmemi söyledi. uzun süre ayakta kalmamak lazım. dinlenme gerekebilir.bi sorun olmaz inşallah. erken doğum yapmak istemiyorum :(

kızlar bende 33 haftalık hamileyim benimde 30 haftalıkken bebeğin hareketleri hep aşağıdaydı başı hep aşağılardaydı leğen kemiklerim çok ağrıyordu dr bu yüzden olduğunu ve erken doğum tehlikesi olduğunu söyledi 10 gün progestan kullandım tehlike geçti dendi ama benim bacaklarımdaki ağrı her geçen gün artıyor:( ALLAH hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi zamanında sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin

kızlar bende 33 haftalık hamileyim benimde 30 haftalıkken bebeğin hareketleri hep aşağıdaydı başı hep aşağılardaydı leğen kemiklerim çok ağrıyordu dr bu yüzden olduğunu ve erken doğum tehlikesi olduğunu söyledi 10 gün progestan kullandım tehlike geçti dendi ama benim bacaklarımdaki ağrı her geçen gün artıyor:( ALLAH hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimizi zamanında sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin

merhaba bende 31 haftalık hamileyim. ama bildiğim kadarıyla plesanta previa nın aşağıda olması farklı bişey benim 4 aylıkken öyleydi fakat sonradan o düzeliyor ilerleyen aylarda. bebeğin aşağıda olması farklı bişey ama korkulacak birşey yok doktoruna güven bence.

Benim karnımın altında çok basınç hissi vardı. O zaman doktoruma sorduğumda bebek aşağıya baskı yapıyor istirahat et dedi..Bende o yüzden iş güç yapmıyorum fazla..İşten gelince dinleniyorum hep..Verdiği ilaçlar baskıyı hafifletti iyiyim şuanda çok şükür. Korkulacak bir durum değil dinlenmeye bak sende..

canımcım korkma ya, yaramazlar dönüp duruyolar içerde, benimde her gittiğimde bi aşağıda bi midemde oluyo kafası. :49:
önemli olan son haftalarda kafasının nerde durdugu, doktoruna güwen bence. bi sıkıntı olsa zaten seni uyarırdı :34:

Back
X