Çocuk Hastalıkları arkadaşlar bebeğim emmiyor!..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

maminero

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
19
0
86
Bursa
bebeğim 2 buçuk aylıkken üşüttü. o günden sonra emmemeye başladı. mama yada ilaç kullanmamama rağmen birden emmeyi kesti. 2 ay boyunca uyuturak emzirdim. mama vermememe ve aç olmasına rağmen emmedi. 3 haftadır işe başladım. 2 haftadır uykuda bile almıyor.emzirmek istediğimde kıyameti kopartıyor. sizce sütüm çekilmişmidir. göğsümü sıkınca su gibi sıvı fışkırıyor. köyde çalıştığım için pompada alamadım. eğer pompa işe yarıyacaksa sütümü artıracaksa internetten alıcam. bana marka önerirmisiniz. şu anda çok çaresizim.lütfen deneyimlerinizi paylaşın

canım medela mini elektrikli kullanıyorum ben memnunum
avent ısıs manuelide kullanan arkadaşlar var medeladan daha iyi olduğunu söylüyolar.
3 saattebir düznli aksatmadan sağarsan sanırım çoğalır canım
kafana takma canım

benim çalışan bir arkadaşımın bebeğide asla emmiyor memeye yaklaştımı çığırıyor o yaklaşık 4 aydır sağarak biberonla veriyor manuel el pompasıyla sende al hemen alasıya kadar elinle sağ at buzluğa sağmaya başlayıncada geceleri uyurken ver sütün kesilmez merak etme hemen al pomba acele kolay gelsin

canım tamamen kesilmesine izin verme sıcak bi duş al masaj yap ayrıca elinlede sağ bebeğe ek gıda veriyorsan sağdıklarını kaşıkla ver meyve püresine kat mamasına kat eğer saklama poşetin varsa dolaba at yada hemen temin et ben pompa kullanmadım elimle sağınca bayağı etkili ama masaj yap ki süt kanalları açılsın sağma şeklide önemli ucundan sıkma yukardan gerdirerk sık bence pes etme ne kadar süre aç bıraktığın önemli yani bi kaç saat verme belki alır ama en önemlisi de moralini yüksek tutman eğer üzülürsen sütün tamamen kesilir geleceğine inan Allah ın izniyle herşey yoluna girer inşallah

ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. bi ara sağıp biberonla vermeye çalıştım bi süre içti oradan ondan sonra onu da bıraktı. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)
bebekler uykuda koku almazmış oyüzden emermiş uykuda ama uyanıkken almıyordu, meme emme pozisyonunu alıp memeyi uzatınca kendini geriye atıp çığlık çığlığa ağlıyordu. meğersem kokusunu alıp istemiyormuş yavrum. ama şimdi deli gibi emiyor çok şükür. bebek büyütmek zor. allah herkese kolaylık versin

soğuk algınlığı arkasından idrar yolu enfeksiyonu sık görülürmüş keza bende yaşadım ve halada kurtulamadık emmeyi reddeme gce sık uyanma hzursuzluk ve uykusualukda belirtisi olurmuş amacım telaşlandırmak değil sadece idrrar tahlili yaptır bence bişey kaybetmezsin

merhaba bebeğinizde besin alerjisi olduğundan bahsetmişsiniz.yaşadığınız sorunun aynısını yaşıyorum bebeğim 3 aylık uyanıkken emmeyi reddediyor,uykuda emiyor ancak. doğduğundan beri arasıra emmek istemediği oluyordu ama çok nadirdi şimdi hiç emmiyo yarı uyur hale getirip ancak öyle emziriyorum.doktora götürdüm inek sütü alerjisi olabilir böyle emzirmeye devam et dedi olmazsa mama verirsin dedi.sizin yazınızı okumuştum doktorada sordum besin alerjisi olabilrmi dedim. sadece anne sütü alıyo olamaz dedi. benim kızımında dediğiniz gibi kafası terliyo ,poposunda kızarma oluyo,kakasıda sümüksü.bu konuyla ilgili sizinle görüşüp bilgi almak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.

2. aydan sonra bebeklerde emme sorunu yaşanıyor nedense. Bize de bu besin testlerinden yapıldı. Kan alınarak. Hiçbir besin alerjisi yok dendi. Bizimki başka bir sorundan, laktoz intoleransından imiş. Deri altına enjekte edilerek de yapılıyor demekki. Enteresan.

sizin bebeğinizde ne gibi belirtiler vardı. hiçmi emmiyordu ve hangi ayda başladı sorununuz. peki şimdi düzeldimi, ne kadar sürdü emmemesi?

canım bıraz daha detaylı anlturmısıın bebısın kac aylıkken basladı bu sorun aynı seylerı bızde yasıyoruz

Merhabalar;
Mesajınızda besin alerjisinden bahsetmişsiniz.Bende İzmir.de yaşıyorum.4 aylık bir oğlum var.yaklaşık 2 aydır emmek istemiyor.Sadece uyurken emiyor.
Sizde İzmir.de bir doktoran bahsetmişsiniz.
Acaba doktorun adını ve adresini bana gönderebilirmisniz?
Çok teşekkür ediyor bebeğinizle sağlıklı günler diliyorum...

Merhabalar;
Mesajınızda besin alerjisinden bahsetmişsiniz.Bende İzmir.de yaşıyorum.4 aylık bir oğlum var.yaklaşık 2 aydır emmek istemiyor.Sadece uyurken emiyor.
Sizde İzmir.dde bir doktoran bahsetmişsiniz.
Acaba doktorun adını ve adresini bana gönderebilirmisniz?
Çok teşekkür ediyor bebeğinizle sağlıklı günler diliyorum...

bebeğim 2,5 aylık emmeyi red ediyor sadece uykudan uyanınca 5 dk emiyor sanki saate bakıyor 5 dk geçirmiyor dr götürdüm zorla emzir diyor memeyi uzatınca göz yaşlarıyla ağlıyor emmiyor tahliller sonunda bagırsagında iltihaplanma var dedi antibiyotik verdi umuyorum ki iltihaplanma geçince emicek mama ve sütümü sağdım vermeye çalıştım hiç birini istemiyor çok iştahsız

Emmeyen bebek hakkaten çok zor bende aynı sorunları yaşadım.ASLA PESETMEDİM Kızım 2 aylık. doğduğundan beri beni emmesi için büyük mücadeleler verdim.Çünkü biliyordumki anne sütünün bir damlasıbile kızım için şifa kaynağıydı....Kızım sezeryanla dünyaya geldi sütüm ilk günler çok az geldi bebeğimde iri doğduğundan kan şekeri düşmesin diye mama takviyesi yapıldı .Tabi biberonla tanışan kızım memeyi kabul etmedi.Memeyi ağzına aldığında 10 15 sn d emip bırakıyo kıpkırmızı kesiliyor terliyor. sinirleniyor ağlıyordu .Beslenme saatleri ikimiz içinde saatler süren bir işkenceye dönüşmüştü memeyi kafasını tutarak zorla ağzına veriyordum çok ağladığında bırakıyor iki pışpışlayıp kaşıkla mamayı göğsümden sızdırıyordum onun hatrına mememi ağzında geveliyordu buarada sütrüm kesilmesin diye sürekli göğsümü sağıp ilk günlerde gelen sütümü kaşıklada olsa ağzına veriyordum.Bu mücadele s sonunda bebeğim beni emmeye başladı hatta okadar çok emmek istiyordaki odadan çıkmama bile izin vermiyordu.Sütüm yavaş yavaş çoğalmaya başlamıştıki 1 ay sonra doktora gittiğimizde bebeğimin neredeyse hiç kilo almadığını öğrendim.Çok üzüldüm ağladım Asla mama vermiyceksin diyen doktor bu sefer 6 8 öğün mama vermemizi söyledi. Napıcağımı şaşırmıştım 120 mlgram mama 6-8 öğün çay kaşığıyla verilemiyeceği için biberonu vermek zorunda kaldım(ve tekrar aynı sorun başladı PESETMEDİM Sütümü sağdım kaşıkla verdim yarı uyur vaziyetteyken mememi verdim.10 cc mama 10 saniye meme 10 cc mama :))Yani anlayacağınız 40 takla attım kızım emmedi çok üzüldüm ağladım stresten sütüm kesildi 3 gün damla gelmedi PESETMEDİM.Sütüm gelsin diye bir oturuşta 3lt su içtim üzüm hoşafına humana sitik ve rezene cayını karıştırıp litre litre içtim.Tüm ümidimi yitirmiştimki 3 gün sonra mucize eseri kesilen sütüm tekrar geri geldi hatta 40 45 mlg zor sağdığım göğsümden bir sağışta 80 mlgram süt bile sağdım.Kızım bol sütü görünce yeniden beni emmeye başladı:)) Mutlu son...Sonuç itibariyle sorunu yaşayan annelerin büyük ihtimal sütü az olabilir .Öncelikle sütünüzü çoğaltmaya çalışın ASLA PESETMEYİN KAPIDAN KOVULUN BACADAN GİRİN.SÜTÜNÜZÜN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞIN.1 damla bile olsa şifadır ne emerse kardır diye düşünüp teselli bulun .Hepinize bol sütler

kızım 3 aylık ve emmeyi reddediyor. bu durum bir haftadır böyle.. dediğiniz gibi uyku arasında emiyor ama uyanıkken asla emmiyor. resmen savaşıyorum, memeyi ağzına tııktıkça ağlama şiddeti artıyor. ne yapacağımı şaşırdım yarın dr a gideceğiz bakalım ne diyecek.

merhaba bizdede emme problemi var bayadır şu anda 7 aylık oldu oğlum ama uyurken emiyor yavaş emiyor tabii bu süütm zaten hep azdı napsam faydası olurmu hem sütümü artırmaya hemde oğlum şöyle iştahlı emse demii...

aynı sorunları bende yaşadım çok sıkıntı çektim bu dönemlerde illa oluyo galiba ya.
benim kızım 3- 4 aylıktı emmedi hiç ağlayarak oynatarak zorla emziriyordum sonra çok rahatsızlandı bronşit oldu yavrum
dört beş saat aç kalırdı hiçbirşey ağzına almazdı uyuduğunda emerdi sadece çok kötü günlerdi 1 kilo zayıfladı yavrum sütüm azaldı kızım emmeyince ama pes etmedim zorlada olsa emzirmeye devam ettim
yavaş yavaş geri göğsüme düştü kızım şimdi iyi şükür düzeldi ama çok zor pes etrmeyin mama dayamayın çocuğa hemen ayakta zıplaya zıplaya emzirdiğim bile oldu babası keyfini ederdi oynardı göğsümü öyle tutardı şuan bile çok mızmızlanırsa göğsümü zor tutuyo ama devam zorda olsa.
çocuklarda tiksintide olurmuş bu zamanlarda zor emerlermiş annenin yediği birşey dokunurmuş.
birde benim kızımda enfeksiyon oldu boğazları iltihaplanmıştı aynı şekilde idrar doktora götürmektede fayda var çünki emmeme belirtileri 1 ay önceden başlıyo
herkese ALLAH kolaylık versin

kızlar benim problemim daha kötü( bebeğim 50 günlük ve sütümü içmiyor, ne emiyor, ne de biberonla alıyor, ne yapacagımı sasırdım sütümde iyice geri gitti sağıp vermeye calısıyorum öylede almıyo ne yapacagımı sasırdım bi fikri olan varsa yorumlarınızı beklliyorum.

Bizde de bu sorun var.
2ayımız bitti.Dün acildeydik doktor idrar kan kaka tahlili yaptı.
Kakada sümüksülük vardı zaten.Lökosit çıktı.Ama kan vs yoktu.
İdrar ve kan temiz.
Bu inek sütü alerjisinden şüphelendi.Alerji uzmanına gidin dedi.
Merak ettim bu inek sütü alerjisini ormal çocuk doktoru koyamıyormu illa alerji uzmanına mı gitmek gerekir.
Size nasıl teşhis kondu.
Hangi tahlliller nasıl ne şekilde yapıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…