merhaba bebeğinizde besin alerjisi olduğundan bahsetmişsiniz.yaşadığınız sorunun aynısını yaşıyorum bebeğim 3 aylık uyanıkken emmeyi reddediyor,uykuda emiyor ancak. doğduğundan beri arasıra emmek istemediği oluyordu ama çok nadirdi şimdi hiç emmiyo yarı uyur hale getirip ancak öyle emziriyorum.doktora götürdüm inek sütü alerjisi olabilir böyle emzirmeye devam et dedi olmazsa mama verirsin dedi.sizin yazınızı okumuştum doktorada sordum besin alerjisi olabilrmi dedim. sadece anne sütü alıyo olamaz dedi. benim kızımında dediğiniz gibi kafası terliyo ,poposunda kızarma oluyo,kakasıda sümüksü.bu konuyla ilgili sizinle görüşüp bilgi almak istiyorum cevap verirseniz sevinirim.ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. bi ara sağıp biberonla vermeye çalıştım bi süre içti oradan ondan sonra onu da bıraktı. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)
bebekler uykuda koku almazmış oyüzden emermiş uykuda ama uyanıkken almıyordu, meme emme pozisyonunu alıp memeyi uzatınca kendini geriye atıp çığlık çığlığa ağlıyordu. meğersem kokusunu alıp istemiyormuş yavrum. ama şimdi deli gibi emiyor çok şükür. bebek büyütmek zor. allah herkese kolaylık versin
ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. bi ara sağıp biberonla vermeye çalıştım bi süre içti oradan ondan sonra onu da bıraktı. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)
bebekler uykuda koku almazmış oyüzden emermiş uykuda ama uyanıkken almıyordu, meme emme pozisyonunu alıp memeyi uzatınca kendini geriye atıp çığlık çığlığa ağlıyordu. meğersem kokusunu alıp istemiyormuş yavrum. ama şimdi deli gibi emiyor çok şükür. bebek büyütmek zor. allah herkese kolaylık versin
ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. bi ara sağıp biberonla vermeye çalıştım bi süre içti oradan ondan sonra onu da bıraktı. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)
Emmeyen bebek hakkaten çok zor bende aynı sorunları yaşadım.ASLA PESETMEDİM Kızım 2 aylık. doğduğundan beri beni emmesi için büyük mücadeleler verdim.Çünkü biliyordumki anne sütünün bir damlasıbile kızım için şifa kaynağıydı....Kızım sezeryanla dünyaya geldi sütüm ilk günler çok az geldi bebeğimde iri doğduğundan kan şekeri düşmesin diye mama takviyesi yapıldı .Tabi biberonla tanışan kızım memeyi kabul etmedi.Memeyi ağzına aldığında 10 15 sn d emip bırakıyo kıpkırmızı kesiliyor terliyor. sinirleniyor ağlıyordu .Beslenme saatleri ikimiz içinde saatler süren bir işkenceye dönüşmüştü memeyi kafasını tutarak zorla ağzına veriyordum çok ağladığında bırakıyor iki pışpışlayıp kaşıkla mamayı göğsümden sızdırıyordum onun hatrına mememi ağzında geveliyordu buarada sütrüm kesilmesin diye sürekli göğsümü sağıp ilk günlerde gelen sütümü kaşıklada olsa ağzına veriyordum.Bu mücadele s sonunda bebeğim beni emmeye başladı hatta okadar çok emmek istiyordaki odadan çıkmama bile izin vermiyordu.Sütüm yavaş yavaş çoğalmaya başlamıştıki 1 ay sonra doktora gittiğimizde bebeğimin neredeyse hiç kilo almadığını öğrendim.Çok üzüldüm ağladım Asla mama vermiyceksin diyen doktor bu sefer 6 8 öğün mama vermemizi söyledi. Napıcağımı şaşırmıştım 120 mlgram mama 6-8 öğün çay kaşığıyla verilemiyeceği için biberonu vermek zorunda kaldım(ve tekrar aynı sorun başladı PESETMEDİM Sütümü sağdım kaşıkla verdim yarı uyur vaziyetteyken mememi verdim.10 cc mama 10 saniye meme 10 cc mama :))Yani anlayacağınız 40 takla attım kızım emmedi çok üzüldüm ağladım stresten sütüm kesildi 3 gün damla gelmedi PESETMEDİM.Sütüm gelsin diye bir oturuşta 3lt su içtim üzüm hoşafına humana sitik ve rezene cayını karıştırıp litre litre içtim.Tüm ümidimi yitirmiştimki 3 gün sonra mucize eseri kesilen sütüm tekrar geri geldi hatta 40 45 mlg zor sağdığım göğsümden bir sağışta 80 mlgram süt bile sağdım.Kızım bol sütü görünce yeniden beni emmeye başladı:)) Mutlu son...Sonuç itibariyle sorunu yaşayan annelerin büyük ihtimal sütü az olabilir .Öncelikle sütünüzü çoğaltmaya çalışın ASLA PESETMEYİN KAPIDAN KOVULUN BACADAN GİRİN.SÜTÜNÜZÜN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞIN.1 damla bile olsa şifadır ne emerse kardır diye düşünüp teselli bulun .Hepinize bol sütler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?