Doğuma Hazırlık arkadaşlar bende oğluşuma isim arıyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mltem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
296
0
96
Ankara
arkadaşalr minik böcüğüme isim bulamıyorum.
hem kuranda gecsin hemde değişik güzel bir isim olsun istiyorum ama karar veremiyorum...

Bende oğluma çok düşüdüm isim annam Taha olsun dedi( hz. Ömer'in dinleyip müslan olduğu sure ) içime sindi çok seviyorum oğlumun ismini. genelde talha var. taha daha nadir. Ben birde Alper koymak istemiştim ( yüce asker) demek.

Rica ederim kendini çok kasma doğru isim zamanında gelir. Zahid isminide severim ben kararsız kaldığım bir isimdi.

ben aslında arda ismini severim ama ona da eşim sıcak bakmıyor....
kasmak değilde
son anda acele ile tuhaf bir isimde karar kılmaktan korkuyorum..

eğer oğlum olursa koyacağım isim: :emir_bebek: EGEMEN :emir_bebek:

Zahid anlamı Zühd sahibi, şüpheli şeyleri bile terkederek günahtan kaçan, Allah korkusuyla dünya nimetlerinden el çeken (kimse) muttaki

'Bilal' benim favorim
Onun dışında değişik değil ama asil olduğunu düşündüğüm isimler
Ahmet-Ömer-Ali-Osman-Yusuf

yazmayı unuttum ' Sirac' mutlaka düşün derim.

1. Işık meşale, kandil, çerağ. 2. Nur saçan anlamında Rasulullah için kullanılmıştır.

Son düzenleme:

tesekkurler canım bakıyorum...

'Bilal' benim favorim
Onun dışında değişik değil ama asil olduğunu düşündüğüm isimler
Ahmet-Ömer-Ali-Osman-Yusuf

yazmayı unuttum ' Sirac' mutlaka düşün derim.

1. Işık meşale, kandil, çerağ. 2. Nur saçan anlamında Rasulullah için kullanılmıştır.

tesekkurler canım eşimde yusuf ismini önermişti....

ben de kurandaki hz. zekeriyya ve yahyanın hikayesinden çok etkilendiğim için oğlum olursa YAHYA koymak istiyorum.ama şimdi farklı alternatifler de düşünüyor eşim.. YAHYA- SAMET- HARUN-ESAT-SACİT... ŞİMDİLİK AKLIMIZDAKİLER BUNLAR, belki sana da fikir verir bunlar

mrhb canm öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah
kerem,eymen(her n kadar çok olsada güzel isim)
eren,mert
mete,

ben de kurandaki hz. zekeriyya ve yahyanın hikayesinden çok etkilendiğim için oğlum olursa YAHYA koymak istiyorum.ama şimdi farklı alternatifler de düşünüyor eşim.. YAHYA- SAMET- HARUN-ESAT-SACİT... ŞİMDİLİK AKLIMIZDAKİLER BUNLAR, belki sana da fikir verir bunlar

tsekkurler canım evet güzel isimler....bende yazdım bir kenara :49:

mrhb canm öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah
kerem,eymen(her n kadar çok olsada güzel isim)
eren,mert
mete,

amin canım inş.evet güzel isimler teşekkürler...

Yeni doğan çocuklar için Peygamber efendimize isim sorulduğunda, her defansında ilk önce Abdullah ismini tavsiye edermiş babasına olan özleminden dolayı. Eşim ve ben buna dayanaraktan kendi oğlumuzun isminide Abdullah koyduk.
Abdullah ismi çok güzel bence düşünmelisin ;)

Yeni doğan çocuklar için Peygamber efendimize isim sorulduğunda, her defansında ilk önce Abdullah ismini tavsiye edermiş babasına olan özleminden dolayı. Eşim ve ben buna dayanaraktan kendi oğlumuzun isminide Abdullah koyduk.
Abdullah ismi çok güzel bence düşünmelisin ;)
tesekkurler canım ...aklımda;)

beni favori isimlerim muhammed berat miraç yusuf raşit ve yasin düşünürsen bence çok güzel isimler

Back
X