arkadaslar bı bakın tesetturle ılgılı :(

zeynep_ist21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
213
0
46
Bursa
gecenlerde şal esarp aldım bır turlu baglayamıom bol baglıom olmuyor su arkadasımın gıbı baglayamadım yardım edın nasıl baglıcam :(

$u3cb8.webp

http://o1310.hizliresim.com/1g/z/u3cb8.jpg

resımdekı gıbı baglamak ıstıyorumm :32:

Son düzenleme:
Ben akraba baskısı ile kapanamayan ama kapandığı zaman çok güzel yakıştıran biri olarak kendi yöntemimi anlatayım :)
Tunikler, eşarplar, şallar hatta feracem bile hazır :) İnşallah ben de sizler gibi örtümle çıkarım sokağa.. :16:

Eşarp mıknatısı satılıyor eşarpçılarda. çifti 5 liragibi bir fiyata satılıyor. karşılıklı iki mıknatıs ne yaparsan yap çözülmüyor gün boyu sağlam kilit :)

Şalın önünü kıvırıp başıma geçirince önce uçlarını eşitliyorum. Sonra çenemin altında 2 parmak boşluk kalacak şekilde tutup bir çift mıknatısı takıyorum oraya. Sonrasında uçları gevşek bir şekilde çapraz yaparak arkaya atıyorum şalı.
2 parmak bırakmamın amacı eşarp gibi bağlamıyorum. Öyle aşırı bir gevşeklik olmadığı için kulaklarım da görünmüyor :34:
Boynunuza attığınız parçaları kalın katlarsanız mıknatısı da kamufule eder bıraktığımız iki parmak boşluğu da gizlersiniz..
Kayan cins şal ise tepeye de toplu iğne ile sapasağlam oluyor artık. Başka iğne vs. kullanmaya hiç gerek yok..
Mıknatıs şart değil elbet toplu iğne de olur ama mıknatıs öyle kuvvetli ki çok rahatlık sağlıyor..

canım öncelikle tesettürün hayırlı olsun...
söylemeden geçemedim...
bu tür şallar evet hoş ve rahat....fakat biraz dikkatli örtmek gerekiyor....çok gevşek bağlarsan kulaklarına kadar görünüyor...
uçlarını arkaya attıktan sonra boyun kısmı görünüyor....
eğer üst kısmı fazla katlanırsa bu sefer ense kısmı görünüyor...şal tam tesettüre uygun kaçmayabiliyor...çünkü eni dar olduğundan her saniye hakim olamayabilirsin...güzelce iğneyle tuturmalısın ki boyun kısmı açılmasın...enseninde görünmemesi için yüksek yakalı şeyler giymelisin...
eşarp çok daha garanti ve şık bence...

topuzun çok sivri olduğu için olmuyor,baş hizasından yanlara doğru eşit yap topuzunu
o zaman istediğin gibi bağlarsın şalını...

anladım sagol ıgnelerım ama yapısık gıbı olmasın sonra

tam çenene yapıştırmazsın hafif biraz daha aşağıdan iğnele bide arkadaşın dediğine katılıyorum açılma olabilir enseden dolama da yapabilirsin bağlama modellerini pek bilmiyosan türban satılan yerler var işte eşarp olsun türban kıyafetleri olsun hepsi bi yerde satılan yerler var oraya git de ki ben yeni kapandım türban bağlamayı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz diye onlar sana model model bağlamayı öğretirler ayıp olmasın diye de bi tane dolama eşarp alırsın :1:

tam çenene yapıştırmazsın hafif biraz daha aşağıdan iğnele bide arkadaşın dediğine katılıyorum açılma olabilir enseden dolama da yapabilirsin bağlama modellerini pek bilmiyosan türban satılan yerler var işte eşarp olsun türban kıyafetleri olsun hepsi bi yerde satılan yerler var oraya git de ki ben yeni kapandım türban bağlamayı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz diye onlar sana model model bağlamayı öğretirler ayıp olmasın diye de bi tane dolama eşarp alırsın :1:
tsk ederım yardımcıların ıcın cok sagolun daha bır tane aldı şal esarpı gıdıp gıne alcam

tsk ederım yardımcıların ıcın cok sagolun daha bır tane aldı şal esarpı gıdıp gıne alcam

rica ederim canım hayırlı olsun

şal ignelenmez arkadaşlar hoş olmaz eşarpta ignesiz kullanılmaz

yoo çokta güzel iğneleniyo arkadaşım geçen gün kapandı beraber eşarp filan bakmaya gittik orda bi bayan vardı yardımcı oldu nasıl bağlaması gerektiğini filan gösterdi ayrıca sizin şal dediğiniz dolama eşarp oluyo kumaşı şal gibi ama değil ve normalde bağlananın haricinde çok farklı modeller gösterdi ve hepsi çok hoş duruyodu :31:

evet belkide ben biraz öğrendim birde iğne takmayı tam yapabilsem sıkıntı kalmıcak çok gevşek takıom olmuo birde ne olursa olsun şu tepe sivri olmuyor bakalım artık yavaştan öğrenicez :1::1:

ayna karşısında sürekli yapmaya çalış. Iğne gerdirerek takmaya çalış. Bir kaç güne çok rahat yaparsın :-)

Back
X