arkadaşlar bi bakrmısınız ??

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
slm kızlar sizlere bişi danışmak istiyorum 6 aylık evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz ama bnde polikistik over var hem bu durum için hem korunma amaclı doğum kontrol hapı kullanıyorum özel bi hastaneye bunun için 4 ayda bir kontrole gidiyorum polikistik over hastalıgım oldugu için cocuk biraz zor oluyomus hapta kullanıyorum 8 aydan beri hap kullandığım için tembelleşmesinden korkuyorum çocuk olması biraz zormus benim hastalıgımda hapta tembelleştirir daha çok die korkuyorum ama tedavi içinde kullanıyorum doktora sorduğumda herhangi bir problem yaratmaz merak etme hap tembelleştirmez dedi kızlar acaba doktor para için böle demiş olabilirmi biliosunuz tüp bebek flan hep para kafama takıldı sizce ilacı bırakmalımıyım bana yol gösterin bebeğimin olmasını cok istiyorum cunku sadece yeni evli oldugumuz için su an düşünmüyoruz

slm kızlar sizlere bişi danışmak istiyorum 6 aylık evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz ama bnde polikistik over var hem bu durum için hem korunma amaclı doğum kontrol hapı kullanıyorum özel bi hastaneye bunun için 4 ayda bir kontrole gidiyorum polikistik over hastalıgım oldugu için cocuk biraz zor oluyomus hapta kullanıyorum 8 aydan beri hap kullandığım için tembelleşmesinden korkuyorum çocuk olması biraz zormus benim hastalıgımda hapta tembelleştirir daha çok die korkuyorum ama tedavi içinde kullanıyorum doktora sorduğumda herhangi bir problem yaratmaz merak etme hap tembelleştirmez dedi kızlar acaba doktor para için böle demiş olabilirmi biliosunuz tüp bebek flan hep para kafama takıldı sizce ilacı bırakmalımıyım bana yol gösterin bebeğimin olmasını cok istiyorum cunku sadece yeni evli oldugumuz için su an düşünmüyoruz

geçmiş olsun canım bende dogum kontrol hapı kullanıyorum 3aydır ama bende korkmuyor degılım ama sımdıkı haplar eskısı gıbı degıl dıyorlar eskı ılk cıkanlar kısır yapıyormus . doktorlar sımdı dırek dogum kontrolu ıcın hap verıyorlar ...buarada pko oldugunu nasıl anladın canım belırtılerı nelerdır ?

uzun süre hap kullanıp 2 sene çocuk bekleyende biliyorum, 5 sene hap kullanıp 2 ay içinde hamile kalanda, ama bu kişilerde pko yoktu, senin bu konuda çekincen varsa birazda eşin korunsun

kızlar aslında bende korkuyorum yahu bu pko işi ne kadar yaygınlaştı, bide sağlıkçı olucam korkuma doktora gidemiyorum jinekolojik muayeneden korkuyorum belirtileri ne

pko nun tek tedavisi zaten doğum kontrol hapıdır, çoğu kadın o hapı kullanmadan adet göremez ya da düzensiz görür, tedavi olacak pko lulara önce doğum kontrol hapı kllandırılır ki yumurtlama dursun yumurta kistleri atılsın diye, çocuk düşünene kadar kullanmalısın

kızlar aslında bende korkuyorum yahu bu pko işi ne kadar yaygınlaştı, bide sağlıkçı olucam korkuma doktora gidemiyorum jinekolojik muayeneden korkuyorum belirtileri ne

pko nun dereceleri olmakla beraber en yaygın düzensiz adet görme veya hiç görmeme, bölgesel kıllanma, kilo artışı, göbek ve bel çevresinin yağlanması, ama çoğu kadında hafif pko vardır ve ççocuğa engel olmaz ama yukarıdaki belirtilerde tedaviyle çocuk olur çünkü kaliteli yumurta oluşmaz normalde her ay 1 tane folikül yumurtaya dönüşür ama pkoda çok fazla folikül büyümeye çalışır hiçbiri büyüyemez ve kist olarak yumurtalıklarda kalır,

benim adetlerim duzenlide killanma icin gitmistim doktorum pko lu oldumu soyledi ve ileride cocuk olmada zorlanabilirsin dedi tedavi icin dogumkontrol hapi verdi ama bn korkuyorum bu hastalimi iyilestiricam derken tembellestirirsem die doktorum surekli dogumkontrol hapi tembellestirmez dio ne yapicami sasirdim

benzer bır konu açmıştım bende görebılırsın. bende 4,5 aylık evlıyım. bende sneın gıbı sormuştum arkadaşlara .
şimdi korunmayı bıraktım ikinci aydayız henuz olmadı. benımde adetlerım hep duzenszdı hep yasmın kullanıyordum. bebek ıstediğime karar verdım ve 2 ay one ilacı bıraktım şimdilik bebek yok inş ALLAHım çok aratmaz

PKOlu biri olarak bebek denemesiyle 2bucuk yıl geçirdim.2 defa tedavi gördüm sonuc alamadım. Yıllarca tedavi görüp sonuc alamayan kişiler var okuduk/duyduk/gördük. Hatta aşılama tüp bebek denemeleri başarısız olan kişilerde var.Oyüzden bence korunmayı bırakın..oluruna bırakın.Bebek istediğinizde korundugunuz zaman için pişmanlık duyabilirsiniz. Haplarla ilgili fikrim yok ben hiç kullanmadım. Bu arada ben tedavi görmeden hiçbirşey yapmadan tamamen kendiliğimden gebe kaldım.

Yani siz aylarca yıllarca tedavi görüp başarısız oolabilirsiniz.Veya Birkaç denemeden sonra gebe kalabilirsiniz.Veya hiç tedavi görmeden ilk denemelerde gebe kalabilirsiniz.Bana sorarsanız yukarıdada yazdığım gibi korunmayı bırakın oluruna bırakın derim. Şans işi biraz.

ama konu sahibi arkadaş çocuk istemiyor pko lu olduğu içinde en iyi korunma yöntemi haptır..

Hapla ilgili fikrim yok söylemiştim kullanmadım yarar/zarar hiç bilmiyorum. Çocuk istemiyor evet farkındayım. PKO lu olduğu için cocuk istediği an hapı bırakıp cocuk sahibi olma ihtimali kücük bir ihtimal. Ben olayın başka yönünden bakarak yorum yaptım :) Elbet cocuk isteyecek ve hapı bırakır bırakmaz hamile kalma olasılıgı cok düşük.

benim adetlerim duzenlide killanma icin gitmistim doktorum pko lu oldumu soyledi ve ileride cocuk olmada zorlanabilirsin dedi tedavi icin dogumkontrol hapi verdi ama bn korkuyorum bu hastalimi iyilestiricam derken tembellestirirsem die doktorum surekli dogumkontrol hapi tembellestirmez dio ne yapicami sasirdim

arkadaşım zaten senin kaliteli yumurtlaman olmadığı için pko lusun hap kullandığın zaman hiç yumurtlaman olmayacağı için yumurtalıkların dinlenecek ve kistler baskılanacak hapı bıraktığın ilk 3 ay yumurtlaman iyi olacağı için hemen çocuğun olabilir

sibelim84 cnm insallah bi bebegin olur Allahim tum isteyenlere versin su an bebek fusunmuyoruz ama bole bi durumum varken cokta geciktirmek istemiyirum acikcasi doktorum en az 1sene kullanmami istedi 1senede mayis2013de doluyor indan sonra bi bebis dusunuyoruz ama bunun icin ya cok gec kalirsam die korkuyorum keske kullanmasaydim demek istemiyorum o yuzden bilgilerinize ihtiyacim var

Güzel arkadaşım PKOnun 'tedavisi yoktur- pkodan kurtulmak diye birşey yoktur.Şöyle yaygın bir örnekle açıklıyım durumu.. Göz rengin yeşilmi? ne yaparsan yap yeşil olarak kalır. değiştiremezsin. Pkonun tedavisi yoktur kendimizi kandırmak yerine böyle yaşamayı kabullenmek gerekir.Zaten aman aman kötü birşeyde yok :) Üzülme bukadar kendini sıkıp stres yapma. Korunmakmı istiyorsun korun tabi :) ama bana sorarsan yapma. çünkü bebek istediğinde muhtemelen hemen olmayacak.

Hapla ilgili fikrim yok söylemiştim kullanmadım yarar/zarar hiç bilmiyorum. Çocuk istemiyor evet farkındayım. PKO lu olduğu için cocuk istediği an hapı bırakıp cocuk sahibi olma ihtimali kücük bir ihtimal. Ben olayın başka yönünden bakarak yorum yaptım :) Elbet cocuk isteyecek ve hapı bırakır bırakmaz hamile kalma olasılıgı cok düşük.

bunu hangi bilimsel bilgiye dayanarak söylediğinizi merak ettim doğrusu

bunu hangi bilimsel bilgiye dayanarak söylediğinizi merak ettim doğrusu

:))) Şöyle yapalım.. hemen ''damdan düşenlerden yardım alalım isterseniz. Konu sahibi arkadaş foruma baksın pkolular topiklerine. Pkolu olup korunmayı bıraktıgı ay gebe kaldıgını söyleyen kişiler varmı diye? (ben 1 kişi bile görmedim yıllardır forumdayım) Birde pkolu olup aylarca yıllarca tedavi görüp gebe kalamayanlara baksın..

Siz hapı bıraktıgından veya bebek istediğinde hemen gebe kalabiliceği ihtimalinin yüksek olduğunumu söylüyorsunuz? :)) Keşke öyle bir ütopik dünya olsaydıda. Binlerce kadın böyle acı çekmeseydi. Size iyi tartışmalar :) Malum.. konu sahibi kişi fikir istemiş bende bir pkolu olarak fikrimi söyledim. Hayırlısı olsun gönlüne göre olur umarım..

Son düzenleme:
pko hayatimda hep olsun bana tek zarari killanma onuda bi sekilde hallediyorum ama bi bebegim olmazsa o zaman cok uzulurum bunun icin surekli doktor kontrolundeyim ama doktorda sanki biraz para icinmi bole yapio bisi olmaz korkma dio buna anlam veremiyorum arastirmalarim hep olumsuz yonde cunku

Back
X