• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bir bakın nolur..

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
107
26
298
Samsun
kızlar size danışmak istediğim bir konu var.benim kardeşim öğrenci. ev arkadaşıyla beraber kalıyordu bir buçuk yıldır. sonra kızın erkek arkadaşı oldu.erkek arkadaşı sürekli geliyor başka şehirde okuduğu için.kızla beraber kalıyorlar evli gibi yani.bu sürekli oluyordu kardeşim istemediğini söyledği halde geçen 29 ekimde 5-6 gün kaldı ve ev arkadaşıyla kardeşim arasında tartışma çıktı ve ipler koptu.ev arkadaşı toplanmaya başladı ev bakcakmış.kardeşim yine gidip yanına düzgün bi konuşma yaptı ayrılmayalım benburayı karşılayamam yakıt kira vs.oda demiş istemiyorum erkek arkadaşı gelin ce bir hafta kalmak istiyo demiş.kardeşim buna da tamam demiş yeterki bırakma ben maddiyatım yok yapamam diye.şimdi kız toplanıyor.
kira kontratındada kardeşim ve bu kızın ismi de varmış kiranın yarısı yani kontratta bunun üzerine.böyle çıkıp gidebilirmi?
nolur bir aklı verin kızlar..çok zorda kaldık..

kızlar size danışmak istediğim bir konu var.benim kardeşim öğrenci. ev arkadaşıyla beraber kalıyordu bir buçuk yıldır. sonra kızın erkek arkadaşı oldu.erkek arkadaşı sürekli geliyor başka şehirde okuduğu için.kızla beraber kalıyorlar evli gibi yani.bu sürekli oluyordu kardeşim istemediğini söyledği halde geçen 29 ekimde 5-6 gün kaldı ve ev arkadaşıyla kardeşim arasında tartışma çıktı ve ipler koptu.ev arkadaşı toplanmaya başladı ev bakcakmış.kardeşim yine gidip yanına düzgün bi konuşma yaptı ayrılmayalım benburayı karşılayamam yakıt kira vs.oda demiş istemiyorum erkek arkadaşı gelin ce bir hafta kalmak istiyo demiş.kardeşim buna da tamam demiş yeterki bırakma ben maddiyatım yok yapamam diye.şimdi kız toplanıyor.
kira kontratındada kardeşim ve bu kızın ismi de varmış kiranın yarısı yani kontratta bunun üzerine.böyle çıkıp gidebilirmi?
nolur bir aklı verin kızlar..çok zorda kaldık..

Bu durumu ev sahibine açıklasın, ve yanındaki arkadaşının ayrıldığını bildirsin. Gerekirse kontratı yenileme yapabilirler. Bu arada yeni ev arakdaşı arayabilir.

emlakçıyla konuşcak bugün kardeşim.ev arkadaşı gidecek diye.yani canım kontrat vesilesiyle o arkadaşı gitmesine engel olunabilirmi?

ben aynı sebepten evden çıkmıştım zamanında. kontrat ikimizin üzerineydi. çıkanın düşünmesi lazım içeride depozitosu kalan o. kardeşin mağdur kalmayacak şekilde her şeyini halletsin, sonra duruma göre evden kendim çıkarken vericem depozitoyu şu an durumum yok falan desin. benim çıkma sebebim biraz daha değişikti aslında, kızın sevgilisi bizim eve 20 dk mesafede ve tek başına oturuyordu, buna rağmen haftanın en az 5 günü bizdeydi. ben de 1 ayın sonunda hoşçakal dedim ve çıktım. banyoya bile rahat giremiyordum kendi evimde.

canım öyle güzel özetlemişsin ki durumu aynen kardeşim de öle her telefon açıyorum ağlamaklı.sifonu bile çekmeyen birisi yani bu erkek. kardeşimin bu durumu istemediğini bilerekten yinede gelip kalabilio.çok kötü bi durum banyo dahi yapmak istemiyo düşün yani..ev arkadaşı gidebilir yani durumda :( kontratın herhangi bir bağlayıcılığı yokmu yani....biz aslında durmumuz çok iyi olmamamsına rağmen bu evin tüm kirasını ödemeyi göze aldık.depozitosu içerdemi kalıyo çıkan kişinin ?

canım öyle güzel özetlemişsin ki durumu aynen kardeşim de öle her telefon açıyorum ağlamaklı.sifonu bile çekmeyen birisi yani bu erkek. kardeşimin bu durumu istemediğini bilerekten yinede gelip kalabilio.çok kötü bi durum banyo dahi yapmak istemiyo düşün yani..ev arkadaşı gidebilir yani durumda :( kontratın herhangi bir bağlayıcılığı yokmu yani....biz aslında durmumuz çok iyi olmamamsına rağmen bu evin tüm kirasını ödemeyi göze aldık.depozitosu içerdemi kalıyo çıkan kişinin ?

hayır içeride kalmıyor ama sen madem beni ortada bıraktın 1 senelik kontrat yapmıştık, ben de depozitoyu vermiyorum sana diyebilir. yani kardeşinden isteyebilir şimdi çıkarken bu parayı, o durumda söylesin diye diyorum. bir de o masraf çıkmasın başına diye. yeni bir ev arkadaşı bulabilir, ilan siteleri var, ayrıca okuldan sevdiği arkadaşlarına sorsun çıkar birileri mutlaka.

Kira kontratı hem ev sahibinin hem de kiracının mağdur olmaması için yapılan bir sözleşmedir,kontratlar 1 yıllık üzeri oluyor ve diyelim ki sözleşme olmasına rağmen 3.ayda kardeşiniz evden çıkmak istedi bu takdirde ev sahibi mağdur olmasın diye 3 aylık kirayı alabilir yada depozito ödemişseniz onu vermeyebilir ev sahibi çünkü evi siz tutmamış olsaydınz ev sahibi başkasına verebilirdi arkadaşınıza gelince depozito vermişseniz onu geri vermeyebilir ev sahibi çünkü kontrat iki kişinin üstüne yada 2-3 aylık yarı kirasını verebilir.

Evin kirası ne kadar bütçenizi çok zorlar mı ?

Kardeşinizin ev arkadaşı eğer kontrata imza attıysa o zaman o parayı ödemek zorundadır , tabi kardeşinle anlaşıp yeni birisinide bulabilirler abimin başına gelmişti şehir değiştirmek zorunda kalmıştı başka adam buldular sorun çıkmadı , uzun lafın kısası sıkmasın canını ordan evden çıkacak olan düşünmeli bu konuyu.

tamam canım en azından depozito başına sıkıntı olmasın sen alabilmişmiydin paranı?
aslında sene başında olsaydı birileri olurdu çıkmaya ama şimdi herkes çizmiş yolunu.
bide emlakçıyla konuşcak bakalım bişey çıkarmuı bilmiyorum bu işten.inş hayırlı bir şekilde sonuçlanır

Kira kontratı hem ev sahibinin hem de kiracının mağdur olmaması için yapılan bir sözleşmedir,kontratlar 1 yıllık üzeri oluyor ve diyelim ki sözleşme olmasına rağmen 3.ayda kardeşiniz evden çıkmak istedi bu takdirde ev sahibi mağdur olmasın diye 3 aylık kirayı alabilir yada depozito ödemişseniz onu vermeyebilir ev sahibi çünkü evi siz tutmamış olsaydınz ev sahibi başkasına verebilirdi arkadaşınıza gelince depozito vermişseniz onu geri vermeyebilir ev sahibi çünkü kontrat iki kişinin üstüne yada 2-3 aylık yarı kirasını verebilir.

Evin kirası ne kadar bütçenizi çok zorlar mı ?

canım evin kirası 275 yakıt ve 55o milyon kira.herşeyden kısar bi şekilde öderiz biz bunu ama hani belki bi çıkış yolu vardır diye araştıryorum.bu yıl zaten son senesi hazirana kadar çok zorlanırız ama bi şekilde halederiz kardeşim de çalışırım 2. dönem diyo.partime cafelerde iş varmış bende dedim kesinlikle olmaz oralarda insan gibi muamale etmiyolar sapığı var pisliği var diye.
hani güvendiğim bir kontrat vardı oda çok işe ayramıcak baksana.

canım evin kirası 275 yakıt ve 55o milyon kira.herşeyden kısar bi şekilde öderiz biz bunu ama hani belki bi çıkış yolu vardır diye araştıryorum.bu yıl zaten son senesi hazirana kadar çok zorlanırız ama bi şekilde halederiz kardeşim de çalışırım 2. dönem diyo.partime cafelerde iş varmış bende dedim kesinlikle olmaz oralarda insan gibi muamale etmiyolar sapığı var pisliği var diye.
hani güvendiğim bir kontrat vardı oda çok işe ayramıcak baksana.

Aslında kontrata göre kira parasını ödemek zorunda hemde hepsini fakat taraftarlar anlaşma yoluna giderse en az 3 aylık kira parasını ve yakıt parasını ödeyebilir çıkan kişi.Part time çalışmak istiyorsa kardeşiniz çalışabilir bir çok ögrenci çalışıyor.

İsteyen çıkıp gider kontratta adı yazıyor diye zorla kalmak durumunda değil ya.
Kardeşin kendine acil bir ev arkadaşı bulmaya baksın.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.zaman ayırdığınız için.bakalım inşallah en hayırlı şekilde sonuçlanır.

kızlar size danışmak istediğim bir konu var.benim kardeşim öğrenci. Ev arkadaşıyla beraber kalıyordu bir buçuk yıldır. Sonra kızın erkek arkadaşı oldu.erkek arkadaşı sürekli geliyor başka şehirde okuduğu için.kızla beraber kalıyorlar evli gibi yani.bu sürekli oluyordu kardeşim istemediğini söyledği halde geçen 29 ekimde 5-6 gün kaldı ve ev arkadaşıyla kardeşim arasında tartışma çıktı ve ipler koptu.ev arkadaşı toplanmaya başladı ev bakcakmış.kardeşim yine gidip yanına düzgün bi konuşma yaptı ayrılmayalım benburayı karşılayamam yakıt kira vs.oda demiş istemiyorum erkek arkadaşı gelin ce bir hafta kalmak istiyo demiş.kardeşim buna da tamam demiş yeterki bırakma ben maddiyatım yok yapamam diye.şimdi kız toplanıyor.
Kira kontratındada kardeşim ve bu kızın ismi de varmış kiranın yarısı yani kontratta bunun üzerine.böyle çıkıp gidebilirmi?
Nolur bir aklı verin kızlar..çok zorda kaldık..

gidebilir çünkü bnmde üni de başıma geldi.. Kız kardeşin bu duruma karşıysa mecbur yurt yada şu hani başka türlü evlerde kalsın.. Erkek arkadaşı gelebilir kalabilir.. Sosyal erkk arkadaşta kalabilir...kim olsa bu başına gelecek ve hep sıkıntı olacaktır... Kızlı erkekli evler yasak artık hem :))) rahat giremez ki şikayet giderse sorun olur...

Doğru demiyorum ama çoğu kişi üniversitede arkadaşlarım rahat gelsin, kalsın diye eve çıkıyolar oyüzden şimdi başkası da gelse oda getirecek arkadaş.

Madem bu olaydan rahatsız neden özel yurt düşünmüyosunuz? Hem güvenli hem de kurallar var.

emlakçıyla konuşcak bugün kardeşim.ev arkadaşı gidecek diye.yani canım kontrat vesilesiyle o arkadaşı gitmesine engel olunabilirmi?

Anlasamadiklari,yasam tarzlarinin uymadigi belli. Bu durumda ev arkasini emlakci vs baskisiyla kalmaya zorlamak ne kadar dogru?
Ayrica ev arkadasi da evden ayrilmak konusunda hakli. Anlasamadigi biriyle(gerekceler hakli yada haksiz) ayni evde kalmak zorunda degil.
Ev arkadasini kalmaya zorlamanizi da dogru bulmuyorum.
Universite doneminde ogrenci evinde kalanlar bilir. Anlasamayip ev degistirmeler yasanir. Kardesiniz kendine yeni bir ev arkadasi bulmali. O zamana dek idare etmelisiniz.
Bence kardesinizin yurtta yada tek odali bir evde kalmasi daha uygun aslinda. Cunku ev ortaminda kim olursa olsun baska sorunlar da yasamasi muhtemel

bende olsam bende rahatsız olurum yani ne bileyim . başka odada erkek arkadaşıyla yatıyor kalkıyor . adamın ne olduğu belli değil . öğrenciyken misafirliğie gittim bir öğrenci evine . arkadaşımın arkadaşı bir çocukla geldi el ele . girdi odaya falan . ya ne bileyim bana ters ben sevmem . modern bir insan olmama rağmen hoşlanmam . hem rahat edemem . belki şortla dolanıcam evde belki banyoya giricem yani evde yabancı adam . neden tuhaf karşılanmış bilmiyorum . bir arkadaşla eve çıkıyorsan yaşam tarzlarının benzer olması gerek bence . kardeşin başka bir arkadaş bulabilir soruştursun çevresine .

erkek- bayan farketmez odaya/eve misafir gelmesinden bende çok rahatsız olurdum. ben hep kız apartlarında kaldığım için erkek misafir sorunum hiç olmadı ama olsa bende sorun ederdim. çünkü tanımadığım 3. bir kişinin varlığı çok sinir bozucu.

bence kardeşiniz yine şanslıymış ev arkadaşı gidiyor. kendi gitmek zorunda kalmamış. bir iki ay idare edebilirseniz ve bu sürede oda kendine ev arkadaşı bulsa çok güzel olur aslında.

kontrat sonuçta yasa değil, isteyen istediği zaman çıkar. orada yazanlar önemli aslında. kontrat sonuna kadar ödeme yapacağının altına imza attıysa ödemesi gerek. ama bu biraz insafsızlık olur. o kızda öğrenci sonuçta.

Back
X