Eşimin tuhaf arkadaşı

Kızlar merhaba açıkçası bu konuyu açıp açmamak konusunda biraz kararsız kaldım ama yine de fikirlerinizi merak ediyorum siz olsaydınız nasıl davranırsınız?
Eşimin bir çocukluk arkadaşı var bazen sık bazen az görüşürler ama yani yıllardır var olan bir arkadaşlık mevcut herneyse bu bahsi geçen kişi son 2 senedir çok feci bir borç batağında yani sürekli borç istiyor ve burda bahsedemeyeceğim tarzda özel aile sorunları mevcutmuş açıkçası çok da bilmek istemedim . Eşim son zamanlarda bu kişiyle her konuşmasında çok etkileniyor sürekli para istemesinden de rahatsızlık duyuyor zaten vermiyor bu kişiye para çünkü ihtiyacı varsa bana gelene kadar başka şekilde karşılayabilir diyor şimdi ben eşime konuşma iletişimi kes vs ya da tam tersi herhangi bir yorum yapmıyorum ama böyle bahsettiği zaman yorum yapabiliyorum genel geçer tarzda şimdi size sormak istediğim siz olsaydınız bu kişiyle iletişimini kesmesini ister miydiniz yoksa karışmaz mıydınız?
Bana sormadan verilen bir borç yok evin ekonomik olarak her hesabını beraber yaparız öyle özel durumlar hariç sormadan arkadaşa borç verme olayımız yok yani örneğin birisi benden isterse danışırım eşime ya da ondan isterse o da bana danışır mesela bu arkadaşı için ilk defa istediğinde bana sorarak bir miktar borç verdi ama sonrasında malesef bir türlü alamadı bu parayı baktım bunu stres yapıyor ben de önemli değil isteme gerek yok giden gitsin sıkıntı değil diyerek konuyu kapatmaya çalıştım ama eşim alana kadar istedi ve aldı sonrasında da hiç bu konular geçmedi şu son günlerde yeniden bu kişiden bahsetmeye başladı ve geçen salı küçük bir miktar verdim sana o an soramadım özür dilerim dedi çok sıkıştırdı beni çok açım demiş galiba herneyse yani belirtmeyi unuttum bu kişi bir memur olarak çalışıyor eşi de iyi bir şirkette çalışıyor mühendis .
Engelleyin gitsin şu asalağı.

Kumar oynuyor olabilir mi diye düşündüm. Adı üstünde batak. Bir noktadan sonra ibre çok oynak olabiliyor bu insanlarda.
İsteme konusunda kimin ne kadar düşebileceği belirsiz hale gelebilir. Eşiniz bana gelene kadar bir sürü insan var demiş ama başkalarından devamlı borç alan biriyse diğerlerinde kredisini bitirmiş ve sıra eşinize gelmiş olabilir. Eşinizdeki limiti düşüktür. Yada hepten yüzgöz olmamak için ufak meblağ istiyordur. Durum tuhaf ama kumar veya problemi her neyse onu düzenli borca soktuğuna göre adamın açım diyerek bu miktarı istemesi o profile normal geldi bana.

Bazı insanlar zamanı geldiğinde vicdan yapmadan hayatından çıkarabilmek için son raddeye gelene kadar karşıdakini tolere ederler. Eşiniz biraz daha bu arkadaşlığı kaldırabilir durumda ama bir yandan da değerlendiriyor. Yani arkadaşlığını kes, bitir demesenizde o yöne evrilecek şekilde konuşun. Kendi kararıymış gibi olsun. Kendisi bitirme kıvamında zaten.

Back