• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bir sorum var ?ags ? Akademi ?

muallimeanneee

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhabalar şuan özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum . İyi de kazanıyorum özel derslerde var . Üç çocuğum var . Annem bulunduğum ilde ev aldılar . Ben çalışırken yardımcı oluyor çocukları okuldan alıyor sağolsun . Arkadaşlar ags çalışalım dediler . Duymussunuzdur akademi diye bir şey çıktı iki yıl başka bir şehire gidilecek sonra atama olacak . Bulunduğum il olacak mı orası da başka bir konu . İkizler birinci sınıfta . Büyük oğlum 4. Sınıfta . Çocuklara bunu da yapmak istemiyorum . Sınava hazırlanan ya da bir fikri olan var mı ? Aslında KPSS çalışmak istemiyorum . Hem duzenim bozulmasın hem de para kazanıyorum düşüncesindeyim. Eşimde devlet memuru kurumunda müdür . Sizlerin fikirlerini merak ettim ? Hayırlı Ramazanlar

Şimdi yalan değil memuriyetin konforu hiçbir şey de yok. Ama maaşın iyiyse biraz daha düşün derim. Faydalarını eksilerini iyi değerlendir.

Ben bu akademi sisteminin uzun yıllar devam edeceğini düşünmüyorum, temeliniz yoksa biraz biraz çalışın, sistem değişince bransinizin ataması iyiyse kolayca atanirsınız

Merhabalar şuan özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum . İyi de kazanıyorum özel derslerde var . Üç çocuğum var . Annem bulunduğum ilde ev aldılar . Ben çalışırken yardımcı oluyor çocukları okuldan alıyor sağolsun . Arkadaşlar ags çalışalım dediler . Duymussunuzdur akademi diye bir şey çıktı iki yıl başka bir şehire gidilecek sonra atama olacak . Bulunduğum il olacak mı orası da başka bir konu . İkizler birinci sınıfta . Büyük oğlum 4. Sınıfta . Çocuklara bunu da yapmak istemiyorum . Sınava hazırlanan ya da bir fikri olan var mı ? Aslında KPSS çalışmak istemiyorum . Hem duzenim bozulmasın hem de para kazanıyorum düşüncesindeyim. Eşimde devlet memuru kurumunda müdür . Sizlerin fikirlerini merak ettim ? Hayırlı Ramazanlar
Branşınız nedir ona göre yorum yapacağım gerçi tüm branşlarda sıkıntı var ama . Ben de hazırlanıyorum şuan

Eğer garanti iş olacaksa bence düşün
Özel işler belli bir yaşa kadar maalesef

Niye belli bir yaşa kadar olsun? Futbolcu ya da manken falan değilseniz özel sektörde yaşın geçti hadi seni kovalım demiyorlar.
sektörden sektöre değişir belki
ama bizim sektörde genelde 40 yasını geçen kişileri işe almada biraz daha tereddütlü yaklaşıyorlar
deneyimli kişiler hem daha dolgun maaşı istiyor tecrübesi olduğu için
hem de enerjileri yetmiyor diye düşünüyorlar sanırım
bence de yanlış ama özel sektör mantığı biraz böyle ne yazık ki

sektörden sektöre değişir belki
ama bizim sektörde genelde 40 yasını geçen kişileri işe almada biraz daha tereddütlü yaklaşıyorlar
deneyimli kişiler hem daha dolgun maaşı istiyor tecrübesi olduğu için
hem de enerjileri yetmiyor diye düşünüyorlar sanırım
bence de yanlış ama özel sektör mantığı biraz böyle ne yazık ki
Hangi sektör o?

Zaten halihazırda olan işten bahsediliyor. Yeni baştan iş aramayacak ki konu sahibi. Öğretmenlikte tecrübe tercih sebebidir. Özel okulların iyi olanları özellikle yaşı olan öğretmen tercih eder ki hem veliye karşı tecrübeli öğretmen kozu kullansın hem atanma derdine işi ihmal etmesin hem de yılın ortasında atanıp gitmesin.

Niye belli bir yaşa kadar olsun? Futbolcu ya da manken falan değilseniz özel sektörde yaşın geçti hadi seni kovalım demiyorlar.
cidden patladım bu yoruma ya. ülkede herkes ya memur olmaya çalışıyor ya da memurluğu tek iş sanıyorlar değişik bir vizyon ahahhahs

Maaş iyi, çalıştığınız okulda mutluysanız düzen değiştirmek mantıklı değil, çocuklar da okullarından olacak. Çocuklar okuldan memnunsa boşverin.

Hangi sektör o?

Zaten halihazırda olan işten bahsediliyor. Yeni baştan iş aramayacak ki konu sahibi. Öğretmenlikte tecrübe tercih sebebidir. Özel okulların iyi olanları özellikle yaşı olan öğretmen tercih eder ki hem veliye karşı tecrübeli öğretmen kozu kullansın hem atanma derdine işi ihmal etmesin hem de yılın ortasında atanıp gitmesin.
benimki dış ticaret

bilişim, finans , banka sektörlerinde de çalıştım.
genel olarak iş ilanları bile ''35 yaşını geçmemiş '' diye başlıyor.

benimki dış ticaret

bilişim, finans , banka sektörlerinde de çalıştım.
genel olarak iş ilanları bile ''35 yaşını geçmemiş '' diye başlıyor.
Tecrübesizler için geçerli o. Banka sınavlarında 27-30 yaş sınırları da var mesela. Ama yönetici pozisyonlarına yaş sınırı koymazlar. Aksine yaşını almış, otorite kurabilecek insan seçerler. Başlangıç pozisyonu için zaten 35 yaşını geçmiş insanı ne yapsınlar haklı olarak.

Tecrübesizler için geçerli o. Banka sınavlarında 27-30 yaş sınırları da var mesela. Ama yönetici pozisyonlarına yaş sınırı koymazlar. Aksine yaşını almış, otorite kurabilecek insan seçerler. Başlangıç pozisyonu için zaten 35 yaşını geçmiş insanı ne yapsınlar haklı olarak.
yönetici pozisyonlarında da yaş sınırı oluyor
orta düzey yönetici , uzman , uzman yardımcısı pozisyonlarında da var yaş sınırı
ve evet belli bir yaştan sonra iş bulmak zorlaşıyor

yönetici pozisyonlarında da yaş sınırı oluyor
orta düzey yönetici , uzman , uzman yardımcısı pozisyonlarında da var yaş sınırı
ve evet belli bir yaştan sonra iş bulmak zorlaşıyor
Şu dediğinizin genel geçer bir yanı olsa özel sektörden emekli olabilen kimse olmazdı.

İşsiz kalma durumunda yaş sıkıntı olabiliyordur, ona katılırım. Ancak halihazırda iş varken ya da iş değiştirme durumlarında sıkıntı yaratan bir kriter değil yaş.

Şu dediğinizin genel geçer bir yanı olsa özel sektörden emekli olabilen kimse olmazdı.

İşsiz kalma durumunda yaş sıkıntı olabiliyordur, ona katılırım. Ancak halihazırda iş varken ya da iş değiştirme durumlarında sıkıntı yaratan bir kriter değil yaş.
ok
sensin

Ben 3 çocuklu birinin farklı şehirde akademiye gidip asgari ücretle kendini sefalete sürükleyeceğini düşünüyorum.

Ben bekarım ama buna rağmen hiç bilmediğim bir şehirde asgari ücretle 2 sene geçim mücadelesi vermek istemezdim muhtemelen.

Back
X