Arkadaşlar biri bana yardım etsin...

hmkh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
189
125
103
Merhaba arkadaşlar geçenlerde sıkıntımı yazmıştım.işle alakalı.şimdi bir şey sormak istiyorum sizlere bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok mutlu olucam.

5 senedir çalıştığım işimden memnun değilim ve ayrılmak istiyorum.gecen sene 10/10/2013 te evlendim işten çıkıp evlilik tazminatımı da almak istiyorum fakat işverene bunu bildirmemeyi düşünmüyorum.bana yaptıkları onca şeyden sonra artık onlara acımamaya karar verdim bu yüzden böyle bir şey yapmak istiyorum.ve bir hafta sonra tatile gideceğim tatilden sonra işyerine gelmeyip
direk noterden tebligat yollatsam tazminatım tehlikeye girer mi.yada farklı bir şekilde nasıl ayrılabilirim. şuan şirkette muhasebe bilgisine sahip iki kişiyiz biri ben biride patronun oğlu oda ağustosta askere gidecek 6 aylığına.bazen vicdan azabı duyuyorum ama bunu hakettiler diyorum.sizce ne yapmalıyım.:18:

Merhaba arkadaşlar geçenlerde sıkıntımı yazmıştım.işle alakalı.şimdi bir şey sormak istiyorum sizlere bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok mutlu olucam.

5 senedir çalıştığım işimden memnun değilim ve ayrılmak istiyorum.gecen sene 10/10/2013 te evlendim işten çıkıp evlilik tazminatımı da almak istiyorum fakat işverene bunu bildirmemeyi düşünmüyorum.bana yaptıkları onca şeyden sonra artık onlara acımamaya karar verdim bu yüzden böyle bir şey yapmak istiyorum.ve bir hafta sonra tatile gideceğim tatilden sonra işyerine gelmeyip
direk noterden tebligat yollatsam tazminatım tehlikeye girer mi.yada farklı bir şekilde nasıl ayrılabilirim. şuan şirkette muhasebe bilgisine sahip iki kişiyiz biri ben biride patronun oğlu oda ağustosta askere gidecek 6 aylığına.bazen vicdan azabı duyuyorum ama bunu hakettiler diyorum.sizce ne yapmalıyım.:18:

tazminat istiyorsanız, iş yerinin sizin çıkarması gerekir hem siz işten çıkıp tazminat alamazsınız evlilik tazminatının şartlarını bilmiyorum ama süreden sıkıntı çıkabilir. birde iş yeri tarafından ihbar tazminatı kesilmemesi için 8 hafta öncesinden bilinmesi gerekiyor

tazminat istiyorsanız, iş yerinin sizin çıkarması gerekir hem siz işten çıkıp tazminat alamazsınız evlilik tazminatının şartlarını bilmiyorum ama süreden sıkıntı çıkabilir. Birde iş yeri tarafından ihbar tazminatı kesilmemesi için 8 hafta öncesinden bilinmesi gerekiyor

teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.fakat evlilik sebebiyle işten ayrılınca yani 1 yıl dolmadan ayırlınınca tazminat alınabiliniyor diye duydum okudum internette ve ihbar önelinin olmadığınıda duydum.acaba yeni bir yasa geldide kalktımı ki...

Tazminat alırsın ama 8 hafta önceden haber vermen gerekir, onlar uygun görürse süre daha kısa tutulabilir. Haber vermezsen, karşı dava açıp kazanabilirler diye biliyorum.

Haber vermeniz gerek diye biliyorum habersiz işten çıkıp tazminat isterseniz de işvereniniz karşı dava açabilir haber verilmedi yada iş yönünden mağdur edildik diye,sonuçta siz karşı tarafa işten çıkacağınızı haber vermenizin amacı onlarında kendilerini hazırlamasıdır yeni eleman vs.gibi nedenlerle.

boyle bırşey yapamazsın tazmınatın tehıkeye gırer.tatıle gıdıp gelmemek olur mu hıç....evlılık sebbeıyle cıkışının olacagını soyle...eğer sorun çıkarırlar dıyorsan 2 ay onceden noterden ıhtarname gönder kı evılık sebebıyle çıktıgın için tazmınatını ödemek zorunda kalsınlar

boyle bırşey yapamazsın tazmınatın tehıkeye gırer.tatıle gıdıp gelmemek olur mu hıç....evlılık sebbeıyle cıkışının olacagını soyle...eğer sorun çıkarırlar dıyorsan 2 ay onceden noterden ıhtarname gönder kı evılık sebebıyle çıktıgın için tazmınatını ödemek zorunda kalsınlar

Katılıyorum. Zaten uygun süre içinde istifa ederseniz evlilik tazminatını vermek zorundalar. Ayrıca sizin sektörde nasıl bilmiyorum ama misal ben bu şekilde işten çıksam sektör küçük, bir daha zor iş bulurdum. Sonuçta patronlarında kendi bağlantıları var. Ve yaptığınız etik değil. Siz ne kadar hakettiler deseniz de. Bundan sonra işe başvuracağınız yerler için bu bir şey ifade etmez.

Katılıyorum. Zaten uygun süre içinde istifa ederseniz evlilik tazminatını vermek zorundalar. Ayrıca sizin sektörde nasıl bilmiyorum ama misal ben bu şekilde işten çıksam sektör küçük, bir daha zor iş bulurdum. Sonuçta patronlarında kendi bağlantıları var. Ve yaptığınız etik değil. Siz ne kadar hakettiler deseniz de. Bundan sonra işe başvuracağınız yerler için bu bir şey ifade etmez.

inanın artık gözüm okadar karardıki ne başka bir iş nede başka bir şey düşünebiliyorum.haber vermemek istememin sebebide bunlar tazminatımı vermemk için her türlü çirkefliği yapabilirler. inannın 7 aydır etik olanı da olmayanıda her türlü şeyi düşündüm ama ben çalıştığım 5 senenin hatrına onlara yanlış bişy yapmamak için sabretsemde bu insanlar oğlu askerden geldikten sonra ve tazminat hakkım kaybolduktan sonra beni o şirkette bir gün dahi tutmazlar.ki işten çıkarmasalarda kendim çıkmam için ellerinden geleni ardlarına koymazlar.ve benim senelerce cektiğim bana kalır.malesef insan kıymetinin bilinmediği biryerdeyim ve artık buna dayanamıyorum.

inanın artık gözüm okadar karardıki ne başka bir iş nede başka bir şey düşünebiliyorum.haber vermemek istememin sebebide bunlar tazminatımı vermemk için her türlü çirkefliği yapabilirler. inannın 7 aydır etik olanı da olmayanıda her türlü şeyi düşündüm ama ben çalıştığım 5 senenin hatrına onlara yanlış bişy yapmamak için sabretsemde bu insanlar oğlu askerden geldikten sonra ve tazminat hakkım kaybolduktan sonra beni o şirkette bir gün dahi tutmazlar.ki işten çıkarmasalarda kendim çıkmam için ellerinden geleni ardlarına koymazlar.ve benim senelerce cektiğim bana kalır.malesef insan kıymetinin bilinmediği biryerdeyim ve artık buna dayanamıyorum.

Anlıyorum ama bence gene de geleceğinizi düşünmelisiniz. Eğer sizin sektörde patronlarınızın vereceği kötü referans sorun olmayacaksa bu yola gidin ama sorun olacaksa arkadaşın tavsiyesi yerinde. O size tazminatı olmayın ya da istifa etmeyin demiyor ki zaten. Ama istifa edin ve de daha sonra vermeyeceğiz falan derlerse noterden yazı yollarsınız diyor. Belki de hukukçu biriyle konuşmak daha mantıklı olabilir.

İş vereninle görüş ve eşinin çalışmanı istemediğini söyle. Ya da farklı bir şehre taşınacağınızı da söyleyebilirsin eşinin işi dolayısıyla. Bu biraz tehlikeli bir yalan olur gerçi. Diğeri daha iyi. Tatile gidip dönmezseniz hiçbir şey alamazsınız. Konuşmaktan çekinmeyin.

İş vereninle görüş ve eşinin çalışmanı istemediğini söyle. Ya da farklı bir şehre taşınacağınızı da söyleyebilirsin eşinin işi dolayısıyla. Bu biraz tehlikeli bir yalan olur gerçi. Diğeri daha iyi. Tatile gidip dönmezseniz hiçbir şey alamazsınız. Konuşmaktan çekinmeyin.

ikidir size yazıyorum ama bilgisayar siliyor valla bunun bile bana kastı var:)))

bunları yazdıktan sonra ALLAHa o kadar dua ettimki beni kurtar kimseyle yuz göz olamayayım ne kadar kötülük yapmış olsalarda yanlış yapmayım diye bugun pat diye çıkıp söyledim ne hissediyorsam açık yüreklilikle.oda anlayışla karşıladı eşim istemiyor deyince bir şey diyemedi.nasip olursa haziran sonunda artık son birdaha gitmeyeceğim oraya fakat ben yine bir şey başaramadım bu konuda da bir şey sormak istiyorum varsa bilgisi olan bana yardım edebilirmi.ben şimdi belirttim patronuma işten çıkacağımı evliliğimde huzurumun bozulduğunu kısacası evlilik sebebiyle işten çıkacağım dedim fakat tazminat meselesini hiç konuşmadım.yani hakkım ama yüzsüzlük olmasın diye ben bir şey demedim tabi oda tazminattan habersiz sanıp bir şey demedi bana birde bu hafta söylememiş olsaydım işten çıkacağımı hafta sonu izne çıkacaktım durumu söyledim rezervasyon yaptırdık iptal etme şansımda yok dedim kafam yine karıştı acaba bu durumu kullanabilme imkanı varmı çünkü bana onlara ay sonuna kadar idare etmemi istedi bende tamam ay sonuna kadar ederim dedim.kızlar bu durumda hakkımı alamama gibi bir şey söz konusu olurmu.ben tatildeyken beni sigortadan çıkarıp tazminatta istemedi gitti yapabilirmi:18::18::18::18:

Back
X