Unutamıyorum, içimdeki yaralar kapanmıyor. Biri bana yardım etsin ne olur..

hayat üzülmeye değmicek insanlara üzülmek için inan ki çok kısa... inşallah gün gelir çektiğin acıların iki katı kadar mutlu olursun bitanem... hani derler ya kimse için ağlamaya değmez ağlamaya değenler zaten ağlatmaz... bende çok zor günler geçirdim ama üstesinden geldim çok şükür, zaman zaman yine ağlıyorum ama bunu rahatlamak için yapıyorum kendimi harap etmek için değil... nolur sende kendini harap etme canım.. etrafında seni seven ve senin için üzülen insanlar var.. onlar için yüzün hep gülsün..

daha ne kısmetler ne arkadaşlar çıkar karşına hayat uzun. sen bu çocuk için bunları yaparken o senin için ne yaptı.. bunca sevgiyi hakettimi sence...

kendine ne çok zarar vermişsin değermi? bence en ksa zamanda aklını başına topla dik dur olanlar yüzünden daha fazla acı çektirme kendine..

insanlar evliyken en yakın arkadaşları kocalarını ayartıyor beterin beteri var.

sevgili hazan akşamı,özel mesajların da ziyaretçi mesajların da kapalı.sana birşey yazamıyorum :sm_confused: profil ayarlarından açabilirsin

canım ya yasadıklarına inan cok üzüldüm .ama bence kafanı cok fazla takmıssın.tamam arkadasın hemde en yakın canın cigerin ama zamn okadar kötüki insan dogurup büyüteni bile hayal kırıklıgına ugratabiliyor.yaprak dökümündeki olay mesela bunlar hep gercek hayatlardan bir alıntılar.bence hayata pozitif bakmaya bak.onlar zaten cezalarını bulmuslar.insallah yeni dostluklar edinirsin ve ömür boyu cok mutlu olabilecegin birisini allah cıkartır karsına

elbet senin kısmetin karşına çıktığında ona öyle bir kapılacaksın ki,maziye dönüp baktığında bu yaşadıkların belli belirsiz gözünde canlanacak.o zaman "hey be nasıl da boş şeyler için üzülmüşüm,deli dolu çağlarımmış herhalde" diyip hafifçe gülümseyeceksin a.s.

seni çok iyi anlıyorum canım...
çünkü bende aynı şekilde değil ama değişik tarzda bi kazık yemiştim en iyi arkadaşımdan...
o yüzden hayatta kimseye güvenmem kimsenin ağzına laf vermem...
çünkü insanlar çok bencil olmuş...
karşısındakinin yüzüne melek gibi davranıp arkasından kuyusunu kazıyolar...
bu yüzden kimseye derdimi anlatmam etrafımda..
benim üniversitede en iyi arkadaşım beni 4 yıl boyunca sömürüp arkamda neler çevirmiş anlatsam seninkinin yanında hiç kalır...
böyle insanları etrafına alma..
hayat sanada bi ders vermiş ve bundan sonra siperlerini takın, kimseye kendini ezdirme...
aslında şanslısın çünkü hayatın bu yüzünüde gördün ayakların artık daha sağlam basar umarım...
olanları unut ve başın dik yoluna devam et...
utanan onlar olsun..
yukarıda Allah var ve o herşeyi görüyo.....

Canimm sen o dostunu ve sevfdigin erkegi cok ciddiye almssin onlarda kendilerince havalara girmişler....sen onlarla ilgilenme hatta umursamaz davranmaya calis ki bu psikolojiden cabucak kurtulabil.....seni seven sana deger veren insanlarla birlilte ol.......ve etrafina söyle bir bak o nun disindada senin sevebilecegin insan mutlaka var.....

ne dıcemı ınan bılemedım okurken donup kaldım demekkı kımseye guvenmemk gerekıomus allahım ya nasıl ınsanlarla aynı dunyayyı paylasıoruz bılmıorum canım sen uzulme allah herseyın en ıyısını bılır sen ona sıgındıktan sora ozaten kıme ne gosterecegını cok ıyı bılır onlarıda allaha havale et gıtsın ıkısıde dogru duzgun ınsan deıllermıs zaten

Çok zor şeyler bunlar. Burdan biz sana atlat kurtul desek de bu senin elinde. 1 Yıl geçmiş üzerinden hala aynı acıyı yaşıyorsun. Başka şehirde okumuşsun başkasını hiç mi sevmedin.
Dostundan kazık yemen tabi en kötü yanı. İki ucu b..lu değnek miali bu seninki.

Bence 1 yıl geçmiş hala atlatamamışsın. Sana ilk olarak tavsiyem bi psikiyatriste gitmen olacak. Depresyon geçirmişsin ve bunu yalnız atlatmaya çalışmışsın resmen Belki doktorun vereceği ilaçlarla daha kolay atlatırsın. Bunu da ailene göstermeden kullanabilirsin.

Aynı mahalle kolay değil. Haberlerini alıyorsun. Umursamamak elde değil. Merak bile etmesen duyarsın. Ama onların ayrılmalarına bile üzülmen doğru değil. Şu durumda 1 sene geçmiş senin bu insanları silmiş olman lazımdı. Kolay değil biliyorum ama farkındaysan en çok acıyı sen çektin onlara ne kaldı..

Kimseye beddua etmemeni tavsiye ederim. Mutlu yada mutsuz. Allah herkese hakettiğini verir sen merak etme. Kimsenin yaptığı ne yanına kalır ne de öbür tarafa. Senin için rahat olsun.

Şimdi bak onlarda ayrıldı. Arkadaşın hem sevgilisinden oldu hem yakın arkadaşından. Sevdiğin çocuk için bi sorun yok tabi. O zaten umursamamış hiç seni. Onu da umursamaz belki.

Sen güçlü olmak zorundasın. Ailene yapmacık da davranma. Öyle ol. Güçlü kararlı ol. Daha yaşın kaç. Ömrünün baharındasın. Herşeyde vardır bi hayır. Demekki kimseye tam güvenmeyecekmişsin. Tabi güveneceksin ama bu kadar değil.

Bende çok kötü insanlar tanıdım. Eminim bu sitedeki herkes tanımıştır. Çok daha kötüsünü yaşamış olanlar bile vardır. Ama ben hep ne düşündüm. Benim böyle insanları tanımam bile bi lütuf bence. Böyle insanlar da varmış. Ve bu bir tecrübedir. Sen de yaşarayak öğrenenlerdensin. Hayata hoş geldin. Bu daha başlangıç canım. Allah başka sıkıntı vermesin.

Salla ya. Kim takar onları. Bir bakmışsın karşına beyaz atlı prensin çıkmış. Evlenirsin daha çocuğun olur. Yaşamak işte o senden olan parçanın gözleridir belki. O zaman da düşünürsün bunları. Belki ayrıntılarını bile hatırlamazsın. Aldığın dersi kar say. Allah yardımcın olsun.

Öncelikle kendimi kutluyorum
bütün yazdıklarını uzun olmasına rağmen okudum:)
eminim daha küçük bir yaştasın ve bu yaşadıkların sana hayattan vazgeçecek kadar zor geliyor.
oysa hayat bir erkek ve dostun sandığın birisi için vazgeçilmeyecek kadar güzel.
geçmişe dönük yaşadığın sürece bu kötü olayları unutamayacaksın,
boşvermesini öğrenmen lazım
onları yaşaman gerekiyormuş ve yaşamışsın
salla gitsin,
eğer ailen üzülüyor ise onlardan habersiz psikiatri yardımı alman lazım
evde durdukça daha da kötü olacaksın
beynini en kısa zamanda resetlemen dileğiyle
arkadaşının annesine ve ananesine üzüldüm geçmiş olsun,
senin yaşadıkların eminim onların şuanda yaşadıklarının yanında deve de pire bile değildir,
allah herkese sağlık sıhhat versin
bence her olayı Allaha havale etmek en güzeli,

ben çocuk tarafından değil arkadaşım tarafından kandırıldım..ben onların birlikte oldugunu daha bilmiyodum arkadasım beni okeye cagırdı neymiş benim için cocugu cağırmıs zor ikna etmiş ama o zaman onlar çıkıyolarmıs amacları neydi sence beni oraya cagırarak...ben çok seyler yaşadım kız heryerde bi sürü laflar söledi annesi babası hepsi konuştular yalan yanlış kendilerini haklı çıkarmaya uğraştılar..annesi hasta evet allah ceza olarak verdi çünkü sırf bana yapmadılar bu cezayı bulmak için hasta kaynanasını kendi evinden attı dövdü yani sırf benim ahım değil bu çıkan..inan bana bütün duygularım yok oldu ben benden gittim eski halimi özlüyorum ben eskiden sessiz sakin bi kızdım şimdi sinir hastası oldum hersey herkes batıyo kimseyi görmek hiç bi yere gitmek istemiyorum..bu olayın üstünden 1 sene geçti ama bendeki izler geçmedi bu 1 yılda çektiklerimin hesabını kim vercek o akan gözyaşlarımın bozulan ruh sağlığımın...ben ağlarken onlar bana nispet yapıyolardı ana kız ona bunu gidip yalan yanlış anlatıyolardı şimdi ben neden acıyım onlara acımam artık çünkü kimse bana acımadı..benim ailem onları arıyolar sürekli kadın hasta die onlar bizi aramıyolar bide suçlu bizmisiz gibi sitemler yapılıyo annemlerde kadın hasta die bişi demiyo insan suçunu bilir çenesini kapar oturur dimi ama onlarda yok öle bişi utanmadan konuşuyolar...annesi ananesi hasta kız konselerden geri gelmiyo hergün başka yerlerde geziyo..maddi durumları ii değil babası para yok die ağlıyo kız orda burda geziyo o kıza ben daha ne acıyım...
merhaba cnm ben diğer arkadaşların yazdıklarınıda okudum ve herkes sana o kadar morel vermiş ki bir kişi hariç sana benden abla tafsiyesi evde çıkmak istemiyorum diyorsun neden o hayırsız arkadaşını sevindirmek içinmi cnm kesinlikle öle davranma kendine kötülük ediyosun anladığım kadarıyla o kız (yanı hayırsız) senin mahallende oturuyor sıra sende güçlü olduğunu göster cnm kesinlikle değmez o sevdiğini sandığın o genç senin sevgine layık değilmiş buda baştan belli olmuş senden tek istediğim kendini sev ve eziyet etme ne demek intihar fılanda allah büyük bundan sonraki hayatında inşallah güzel huylu birileriyle karşılaştırsın rabbim kendine iyi bk sağlıkla kal ben yine yazıcam cnm zaman buldukça öpüyorum....

:teselli:

Rabbim kuluna yapilan hic bir hatayi kabul etmez. O Yüce Yarada'nin adaletine siginmis yardim dilemissin. Annesinin hastalanmasi tabiki üzücü, ama candostum dedigi kiz arkadasinin sevdigini ayarlayip evlilik planlari yapan bir kiz icin ayrilik tam yerinde olmus.
Ey Rabbim Sen nelere kadirsin..

Ilerde insallah hem cok sevecegin, hemde sevilecegin bir insan cikar karsina. Sonra agladigin bu günlerine oturur gülersin. Kaybeden tarafta arkadasin olur, o cocuk icin birsey söyleyemeyecegim, zorla güzellik olmaz sonucta.

Eger kendini kötü hissediyorsan psikologa görün derim. Ama kendini önce hayata yeniden hazirlamalisin, psikologada gitsen düzelmek senin elinde. Cik, gez dolas eglen, baska arkadaslarinla gecir vaktini. Kaybeden sen degilsin cünkü.

çok zor şeyler yaşamışsın ama temiz kalpliymişsin ki Allah dualarını kabul etmiş merak etme onlar senin ahını aldı tekrar barışslr bile mutlu olamazlar..

bence insan kendi kendisinin psikologo olmasi lazim gecmisle yasayamasinki bir omur boyu arkdasin tarafindan magruz birakilmisin ama burda suclu senin arkadasin guzelim cunku anladigim kadarisiyla cocunda gonlu yokmus sende onlarda ayrilmislar demekki gonul eglendirme pesinde bos ver canim biliyorum canin cok yaniyor ama beddua etme guzelim ( gidene bay bay gelene hay hay) allah yardimcin olsun

Yaşadıkların çok hem de çok zor dile kolay,yaşamayan bilemez,ben yaşadım diyemem ama zor olduğunu biliyorum,ölmek için dua etmek nsl bişidir ii biliyorum,ama sadece şunu bil geçecek emin ol hepsi geçecek,başkasını seveceksin mutlu olacaksın evleneceksin ve yaşananları unutmasan da bi bakmışsın artık aklına hiç gelmiyorlar

Kim ne söylesin işe yaramaz cunku depresyona girmişsin.Doktora gitmek zorundasın.Bu yaşadığın olay bir travma ve depresyona girmen gayet doğal.Ailen zaten uzulmustur durumuna uzulecekleri kadar.Onlar seni mutsuz gördükce daha cok üzülürler aslında.Bu cocugu ne kadar seversen sev gercek sevgilin olmamıs hiç bir zaman.sana karsı hiç bir şey de hissetmemiş hiç.Eger duyguları olsaydı bırak aynı mahalleyi aynı evde yaşasaydınız bile aldırmaz sensiz olmamak icin herseyi yapardı.Bu hikayede oğlumuzun bir sucu yok.Sana ümit vermemiş sonucta.Suclu senin arkadasın.Biraz agır olmus ama kimseye guvenmemen gerektigini öğretmiştir bu olay sana.Daha kötü şeyler yaşayabilirdin.Dostlugunuz devam etseydi bu hafifmeşrep varlık eşinle arana bile girebilirdi.Bu şekilde hayatından cıkmış gitmiş.Kendini heder etmeyi bırak iki luzumsuz insan icin.Doktora git.kendini sev lütfen.Bir gun bizlere ne kadar mutlu oldugunu yazdıgını okumayabilmek umuduyla...a.s.

canım Allah yardımcın olsun, okudum hepsını neye kızdıgını neye uzuldugunu de anlayabılcegım kadarı ıle anladım
benım sana tavsıytem spor yapmaya baslaman , bunun harıcınde bı hobı ıle daha ugrasman
sureklı kendını gelıstır canım
yenı arkadas ortamlarına gır
ve bı yandan terapılerın baslasın
ve en onemlısı Allah ' a çok dua etmeyı sakın bırakma bıtanem

yazdıklarınızın hepsi için çok teşekkür ederim hepinizden allah razı olsun...inanın bu safyayı her okuduğumda göz yaşlarımı tutamıyorum çünkü beni anlayan dinleyen insanların oldugunu görmek beni çok duygulandırıyo.hiç kimseyle konuşamıyorum konuşmak gelmiyo içimden vede artık kimseye güvenemiyorum güvenmek istiyorum ama olmuyo kim ne zaman nerden vurcak ne zaman bana darbe atcak diye bekliyorum..hayatım boyunca kimseyi kırmak istemedim kimse kırılmasın diye hep ben kırıldım.eskiden ben o kadar çok gülerdim ki çevremdekiler hep gülmemi severlerdi ama şimdi gülmeyi unuttum.yüz mimiklerim gülüyo belki ama içten gülemiyorum.bu hayatta bana yaşamak o kadar zor geliyoki yaşayamıyorum kaldıramıyorum artık yaşamak öle zorki.çok sinirli bi insan oldum herşeye herkese sinirleniyorum sonra pişman oluyorum ama iş işten geçiyo..geçen hafta mahallemizde düğün vardı o çocugun arkadaşının düğünü sırf o orda olcak diye gitmedim düğüne..arkadaşım aradı burda o diye bende ilgilenmiyorum dedim kapadım.annem gitti düğüne düğünden geldiğinde sordum naptın düğünde felan diye annemde niye soruyosun ki ögrenmişsin arkadasından orda oldugunu dedi.yani hala onu sordugumu düşünüyor herkes.ne yapıcam nasıl davrancam bilemiyorum.annem kızın annesi hasta diye arıyo hallerini hatırlarını soruyo onlarda havalara giriyolar sanki ortada hiç bir sey yok onların kızı hiç bişi yapmamış gibi davranıyolar.anneme neden gelmiyosunuz hayırsızsınız sanki aramızda ne var insan biraz maddi destek olur diyo.ben bu insanları anlayamadım ben olsam utanırım kızımın yaptıklarından ama onlarda utanma yok...hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim yorumlarınız o kadar ii geliyoki anlatamam kimseyle konuşamadıklarımı sizlerle konusuyorum allah razı olsun hepinizden...

yaşamak için kimseye ihtitacın yok tamam sevmişsin hemde çok sevmişsin ama hayatın bu sevgiden ibaret değilki ne güzel okuyosun üstelk kendi hayatını kur.. birini sevmek istiyorum diyede bekleme... sevgi tam umudunu kestiğin anda gelir sarar seni.. o kadar zor değil gülümsemek, hayatta neler olyor ama hemen bittim tükendim demek ne kadar doğru, senin yaşanmamış bir geleceğin var hadi kalk çık dışarı yeni kanlar seni bekliyokaydirigubbakcemile3

canım benim bak onlarda mutlu olmamıslar çünkü baskasının mutsuzlugunun üstüne mutluluk kurulamaz buna Rabbim müsaade etmez.
Kıyamam sana ne buhranlar yasamıssın bidaha yasamassın insallah ..
Ruh saglıgımız bazen bozulur ve kendimiz iyi edemiyorsak işte tehlike baslamıs demektir
muhakkak bi yardım almalısın bence bu olayın üstesinden tek basına gelemeyebilirsin ve illaki sende bi iz kalır gizli gizli git gerekirse ama mutlaka git yardım al canım.. yoksa acısı yıllar sonrada olsa çıkıyo.. gelecegini yakma.. Allah yar ve yardımcın olsun..

Back
X