inşallaaaahhhh :) akşamları geliyo kaçamak görüşüyoruz ne pişirdiysem hepsinden onada koyuyorum babam duysa yakar çıramıyemekten anladığım için çok sanslıyım diyo :) neyse yine çok konuştum bende her gün yazarım buraya pişirdiklerimi :)
Tesekkur ederim.valla öyle böyle çok şükür yapıyoruz bişeyler.
canım o kaçamak görüşmelei eşimle bizde çok yaptık ben adanadan gaziantebe şuanki eltim ozamanki arkadaşımla eşime pasta kurabiye dolma falan göndermiştim birde babamla annem evde yokken bize gelirdi sevdiği yemekleri yapardım ona şuanda evimizde yapıyorum çok şükür darısı başına inşallah
Bende çok severim yemek yapmayı,eşimde gelirdi eskiden nisanlıyken beraber evde yemek yapardık.:))
Bugunki menüm
Dünden karnıyarık var
Soslu makarna yapıcam
Patates kızartırım.
Çorba hala yapmadm düşünüyorum
Okudukçada acıktım burdaki menüleri :)
Benim menüm mısır çorbası mantar sote makarna ve yanına ya cacık yada yoğurtlu semiz otu birde sütlaç yaptım
burdan bi tarif aldım poğaça tarifi onu yaptım şimdi çok güzel mayalandı şu an fırında güzel olursa burda paylaşıcam fotoğtafıyla:)
Eşim biyerde yemişti ok beğendiğini söyledi baktım netten yapıyorum şimdi aradaoo maşallh menün çok güzel ellrine sağlık ama mısır çorbasını hiç yemedim görmedimde güzeldir eminm şimdiden afiyetolsun kardeşm
çok güzel görünüyor eline sağlık aldım tarififotoğraflar geldi mi bilmiyorum ama :) biraz fazla bekletmişim fırında fazla kızarmış ama altı beyazgerçekten yumuşacık olmuş yumuşaklığını göstermek içinde tekli fotoğraf attım zaten :) tarif şu ;
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı
süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 10 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))
çok güzel görünüyor eline sağlık aldım tarifi
teşekkr ederim deneyince memnun kalcağına eminim o kadr tarif yaptım bu kadar yumuşak olanı ilk :)
hamuru kulakmemesi kıvamımı olacak yoksa daha cıvıkmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?