Arkadaşlar Bugün Ne Pişirdik Paylaşalım

canım o kaçamak görüşmelei eşimle bizde çok yaptık ben adanadan gaziantebe şuanki eltim ozamanki arkadaşımla eşime pasta kurabiye dolma falan göndermiştim birde babamla annem evde yokken bize gelirdi sevdiği yemekleri yapardım ona şuanda evimizde yapıyorum çok şükür darısı başına inşallah

Tesekkur ederim.valla öyle böyle çok şükür yapıyoruz bişeyler.

mütevazilik yapma döktürmüşsün daha neyapcan maşllh bende çok severim yemek yapmayı hatta üniverste okuyorum klaldıgım derslerm var onlara çalışacağıma değişik yemekler deniyorum bazen eşimde kızıyor otur dersini çalış diyo ama yemekleride götürüyor maşllh

amin inşallah :) ben henüz eve alamıyorum da onlara gidip yemek yapıyorum birlikte balkonda yyiyoruz çok güzel oluyo ay gidesim geldiii

Bende çok severim yemek yapmayı,eşimde gelirdi eskiden nisanlıyken beraber evde yemek yapardık.:))
Bugunki menüm

Dünden karnıyarık var
Soslu makarna yapıcam
Patates kızartırım.
Çorba hala yapmadm düşünüyorum

hıımm acıktım valla afiyet olsun şimdiden ellerine sağlıkk

türk usulü rus salatası ( bolmayonezli yoğurtlu hımmmmmm :)) nohutlu yeşilmercimekli salçalı bulgur pilavı yemeğin ismide destan gibi oldu semizotlu yeşil salata belki tavuklu şehriye çorbada yaprım akşam resimlerin iftardan sonra atarım fotoları inş birazdan pişirmeye başlıyacm

Okudukçada acıktım burdaki menüleri :)
Benim menüm mısır çorbası mantar sote makarna ve yanına ya cacık yada yoğurtlu semiz otu birde sütlaç yaptım

burdan bi tarif aldım poğaça tarifi onu yaptım şimdi çok güzel mayalandı şu an fırında güzel olursa burda paylaşıcam fotoğtafıyla:)

Okudukçada acıktım burdaki menüleri :)
Benim menüm mısır çorbası mantar sote makarna ve yanına ya cacık yada yoğurtlu semiz otu birde sütlaç yaptım

oo maşallh menün çok güzel ellrine sağlık ama mısır çorbasını hiç yemedim görmedimde güzeldir eminm şimdiden afiyetolsun kardeşm

burdan bi tarif aldım poğaça tarifi onu yaptım şimdi çok güzel mayalandı şu an fırında güzel olursa burda paylaşıcam fotoğtafıyla:)

eminm güzel olur güzel olursa tarifi ve resmi at bizde yaparız eline sağlık hamarat kız

oo maşallh menün çok güzel ellrine sağlık ama mısır çorbasını hiç yemedim görmedimde güzeldir eminm şimdiden afiyetolsun kardeşm
Eşim biyerde yemişti ok beğendiğini söyledi baktım netten yapıyorum şimdi arada
2,3 kaşık unu yağda kavuruyorum üzerine 5.6 bardak su ve iki bardak kadar süt koyup kaynatıyorum kaynayınca içine konserve mısırı ekleyim onunlada kaynatmaya devam ediyorum sonra blendrdan geçirip üzerine maydanoz serpiyorum

fotoğraflar geldi mi bilmiyorum ama :) biraz fazla bekletmişim fırında fazla kızarmış ama altı beyaz gerçekten yumuşacık olmuş yumuşaklığını göstermek içinde tekli fotoğraf attım zaten :) tarif şu ;

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı

süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 10 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))

Eklentiler

• $IMG-20130723-WA0000.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 68
  • $IMG-20130723-WA0001.webp
    49,6 KB · Görüntüleme: 75
  • $IMG-20130723-WA0002.webp
    16 KB · Görüntüleme: 80
çok güzel görünüyor eline sağlık aldım tarifi

bide tavsiyem 220 derece de yapıcaksan 15 dkk olduğunda kapat fırını 15dkkyı geçtiği an böyle çok kızarıyo

Pogacalara bayıldım yalnız ellerine saglık canım harika görünüyor.Yarın bende yapım hatta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…