Pogacalara bayıldım yalnız ellerine saglık canım harika görünüyor.Yarın bende yapım hatta :)
fotoğraflar geldi mi bilmiyorum ama :) biraz fazla bekletmişim fırında fazla kızarmış ama altı beyazgerçekten yumuşacık olmuş yumuşaklığını göstermek içinde tekli fotoğraf attım zaten :) tarif şu ;
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı
süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 10 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))
,bu resimleri nasıl yüklüyorsunuz eklentilerden değilmi benimki olmuyor küçuk oluyor nedenini çözemedim yaa normal yüklüyorm boyut büyük diyo kabuletmiyo porte yapıyorm küçük kalıyor analamdm
hazır yufka var diye uğraşmadım iki dkkda bu böreği yaptım :)
kuru olmuyormu böyle kaçkatbu
yok yok kuru olmadı zaten kuru olmasın diye sıvıyağ süt yumurta karışımı hazırlıyosun her kata bu karışımı sürüyosun yumuşak oluyo :) evdekiler beğendi yani bilmiyorum şöyle yaptım kat kat değilde aynı kol böreğindeki gibi tek yufkaya içi koyuyosun sarma gibi sarıyosun öyle düşün sonra onu tepsiye dizerken döne döne diziyosun biraz karışık anlattım ama :/
şuanda üşenmedim poğaça yaptım sahura biliyo musun çok seviyorum mutvakla uğraşmayı
tek kat yufkamı fotodaki iç harca ne koydun
negüzel eline sağlık bende seviyorm yemekle uğraşmayı eşimde bende kilo alıyorz diye yapmak istemyorm ama yapıyorum yinede
ahahhhh keşke bende sevgilimle evli olsamdaa tek derdim kilo almamız olsaydııızaten zayıfız daha iyi olurdu alssakk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?