arkadaşlar,çocuklarınızın zeka gelişimi için neler yapıyorsunuz?

pouradeline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
7
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
2006 ocak doğumlu bir oğlum var,sizlere sormak istediğim çocuklarınızın yetenek,zeka gelişimi için neler yapıyorsunuz?3-7 yaş arası eğitimin çocuklarımızın gelecek başarılarıyla ne kadar ilgili olduğunu anlatan bir yazı okudum ve açıkçası biraz panikledim.şimdiye kadar oğlumun zeka ve yetenek gelişimi için pek de bir şey yapmadığımı farkettim.nette bir sürü ürün var.ama insan hangisini alması gerektiğini bilemiyor.tavsiyelerinizi bekliyorum...

kendimi bugünlerde sabiha paktuna'nın reklamcısı gibi hissetmeye başladım:) ama hakverirseniz yaptığı çalışmalar gerçektende olumlu sonuçlar veriyor... oğlum 32, ayın içinde... ama size gördüğüm ürünü araştırın derim,,,,,anaokulu dergisi.... yine sabiha paktuna danışmanlığında hazırlanmış 3-6 yaş anne çocuk eğitimi....

bol bol çocuk şarkısı söyleyin söyletin dinletin
, hikaye masal, parmak oyunu. inter aktif cdler den faydalanın. artık kitap yaşı gelmiş resimlli hikayeler alıp resimleri hakkında konuşun.

tv çocuğu olmasın gezsin arastırsın dokunsun hissetsin duygularını açıklarken farklı kelimelerinolduğunu hissetttrini zıt kavramları deneyerek görsüün soru sorun. soru sormasına izin verin.

evde ufak deneyler yapın neden sonuç ilişkisi kursun. tad deneyi bitki yeteiştirme vs

çok oyuncak ii bir şey değildir. evdekki farklı şeylerlede oynamasına izin verin

kendi çoraplarını eşleştrsin çamaşır mandallarını çay kaşıklarını vs

büyük küçük aynı farklı vs bu gibi kavramların üzerinde durun.

papatya35 bahsettiğin dergiyi araştırıcam.tabii ki bir konuda tecrübemiz ve tavsiyemiz varsa paylaşmak için bu güzel forum.smile sana da tavsiyelerin için teşekkürler.esasında bu gibi aktiviteleri zaman zaman yapıyoruz birlikte.acaba ingilizce gibi yabancı dil eğitimine de başlamak gerekli mi bu yaşta???

ben ogluma altı ayından beri hikaye kitabı okuyorum şimdi iki bucuk yasında bütün kitaplarını biliyo seçiyo geliyo onun istedigini okuyoruz ve yasına uygun oyuncaklar aldım hep bu ara da rulo dan süngerden kuklalar filan yapıyoruz yaşına uygun puzzl lar legolar tavsiye ederim ben ogluma en son ayaklı mikrofonlu çocuk ork u aldım şimdi canı isteyince açıyo ögrettigim şarkıları söylüyo

merhaba arkadaşlar,
PALKAN seni çok iyi anlıyorum.4 yaşında bir oğlum var ve bende özellikle "7 çok geç" gibi kampanyaları görünce bu konuda çok araştırma yaptım.daha sonra çocuk psikoloğu olan bir aile dostumuza danıştım.bana "endişelenme, bak oğlun daha yolun başında sayılır"deyip bir öneride bulundu.Bir internet sitesi akillibaslangic.comOkul Öncesi Çocuklar için Gelişime Destek, Eğitim ve Eğlence Sistemi[/url] çocuklar eğleniyorda öğreniyor da.hemde çocuklarının diğer yaşıtları arasındaki durumunu da sana istatistikle anlatıyorlar.
anlaşılacağı gibi ben bizim afacanı üye yaptım.şimdilik o da bende mutluyuz:))
bir bakmanızı tavsiye ederim.

rpsamut bu bahsettiğin internet sitesi çocuğun oyun oynaması için mi?
bir de çocuğu bilgisayarda zaman harcamaya alıştırıp önünü alamamaktan korkuyorum biraz.

evet bir internet sitesi.hatta kendilerine çocuğunuzun ilk web adresi diyorlar.bana tavsiye eden psikolog arkadaşımın anlattığına göre amerikada bunun benzeri bir site çok popülermiş.ama türkiyede daha ilk'miş.oyunlar var oğlum oynuyor sıkılırsa masal ve çizgi film de var.sonra ayın sonunda bana veli olarak oynadığı oyunların sonuçlarına göre değerlendirme geliyor.
mesela bizim oğluşumuzun dikkat gerektiren oyunlarda zayıf olduğunu söylediler,bir de tavsiyelerde bulunmuşlar.bakalım bu ay daha iyi olur inşallah.
bilgisayara alışmasına gelince adamlar onu da düşünmüş.günde sadece 1 saat oynayabiliyor.bu biraz işimize geldi,oğlum bilgisayarın bir saat sonunda kendiliğinden kapanan bir şey olduğunu sanıyor:))))))
başka sormak istediğin bir şey varsa beklerim sonuçta birbirimize tecrübelerimizi anlatmak için burdayız.

mrb okudum ve ilgimi çekti hemen kızımı üye ettim ama diğer oyunları oynayamıyor yavrucak altın uyelikden bahsediyor yardımcı olursan sevinirim çok tşkler.

normal üyelikte maalesef öyle oluyor.ben oğlumu altın üye yaptım.tabi ilk başta paralı bir site olduğu için düşündüm biraz.ama sonra baktım fiyatlar cazip.(yani en basit oyuncağa verdiğimiz bir para)birde promosyon vardı biz üye olduğumuzda.şimdide galiba unnado.com diye bir indirim sitesinde satılıyormuş promosyonla.bir arkadaşım kızına oradan üye oldu.

kitap olarak; ya-pa, morpa gibi yayınları ya da prof. dr. belma tuğrul'un kitaplarını alabilirsiniz. çocuğunuzla beraber deneyler yapabilirsiniz, puzzlelar, dominolar, kavram kartları, ahşap bloklar.. illa para harcayarak birşeyler yapmanıza gerek yok. oyun hamuru almak yerine evde beraber hazırlayın mesela. hamuru hazırlarken bir bardak su koyalım, üç bardak un koyalım gibi matematiksel zekayı destekleyebilirsiniz. birde gardner'ın çoklu zeka kuramını araştırmanızı tavsiye ederim, çocuğunuzun hangi zeka alanının daha gelişmiş olduğunu bulabilirsiniz. buna göre etkinlikler araştırabilirsiniz.

daha önce rpsamut'un bahsettiği siteye (akıllı başlangıç) oğluşumu üye yaptım.şimdilik çok memnunuz ikimizde!birlikte oyunları oynayıp çizgi flimleri seyrediyoruz.oyunlarda çok eğlendirici benim bile oynayasım geliyor:))))ilk ayki istatikleri çok merak ediyorum.sizlerle paylaşırım sonuçları

arkadaşlar, çocukların beyin gelişimi için aslolan uyarıdır..beynini nekadar sık uyarırsanız o kadar gelişim olur, bu oyun, müzik ve ya tv harici başka birşey olabilir ancak insan beyninde sentezlenemeyen Omega Yağ Asitleri çok önemlidir...Ama her balık yağı Omega içermez piyasadakilerin %90'ı Omega içermeyen balıkyağıdır..ve barok tarzı müzikler...çocuğunuzu çok zeki bir çocuk yapabilirsiniz ama hayyat başarı tabi ki zakadan çok dengeli ve özgüvenli bir kişilikle sağlanır..

arkadaşlar, çocukların beyin gelişimi için aslolan uyarıdır..beynini nekadar sık uyarırsanız o kadar gelişim olur, bu oyun, müzik ve ya tv harici başka birşey olabilir ancak insan beyninde sentezlenemeyen Omega Yağ Asitleri çok önemlidir...Ama her balık yağı Omega içermez piyasadakilerin %90'ı Omega içermeyen balıkyağıdır..ve barok tarzı müzikler...çocuğunuzu çok zeki bir çocuk yapabilirsiniz ama hayyat başarı tabi ki zakadan çok dengeli ve özgüvenli bir kişilikle sağlanır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…