• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar çok kötüyüm

Eşimle kumar bağımlılığı nedeniyle ayrılıyoruz. 1 tane kızımız var. Ona olan inancımi kaybettiğim için bu kararı aldım. Fakat o Antep'te ben İstanbul'da yaşıyorum. O benim İstanbul'da yasamami istemiyor çünkü kızına çok düşkün devamlı gelemeyeceği için. Dün beni ikna etmek için İstanbul'a geldi. Sabahtan akşama kadar yalvardı. Kızını beni çok özlediğini söyledi. Ben kesin bir dille yok diyince kızımi 3 gün antebe götürmek istedi. İtiraz ettim ama durumu çok kötüydü ağlayarak kabul ettim. Daha sonrasında kızı aldı çıktı. Fakat ağladığım için yarı yoldan geri getirmiş. Arkadaşlar kendimi babayı evladından ayırmış gibi hissediyorum. Canım çok yanıyor. Bu geçici bir şey mi. Nolur akıl verin.
Konunuzu hatırlıyorum.
Rica ederim yumuşamayın. Bebeğinizi de adamın eline verip yollamayın, bebek o daha. 16 aylık çocuk anneden ayrılmaz, sakın yapmayın bunu.
Babayı evladından ayırmıyorsunuz, evladınızı koruyorsunuz.
Büyüdüğünde size teşekkür edecek, güçlü durun onun iyiliği için.

Eşimle kumar bağımlılığı nedeniyle ayrılıyoruz. 1 tane kızımız var. Ona olan inancımi kaybettiğim için bu kararı aldım. Fakat o Antep'te ben İstanbul'da yaşıyorum. O benim İstanbul'da yasamami istemiyor çünkü kızına çok düşkün devamlı gelemeyeceği için. Dün beni ikna etmek için İstanbul'a geldi. Sabahtan akşama kadar yalvardı. Kızını beni çok özlediğini söyledi. Ben kesin bir dille yok diyince kızımi 3 gün antebe götürmek istedi. İtiraz ettim ama durumu çok kötüydü ağlayarak kabul ettim. Daha sonrasında kızı aldı çıktı. Fakat ağladığım için yarı yoldan geri getirmiş. Arkadaşlar kendimi babayı evladından ayırmış gibi hissediyorum. Canım çok yanıyor. Bu geçici bir şey mi. Nolur akıl verin.
Eşiniz evladını çok sevse, yuvasına değer verse sahip çıkardı. çocuğuyla geçirebileceği vakitleri kumar oynayarak harcamazdı. Kendinizi üzmeyin bu evliliği çıkmaza sürükleyen siz değilsiniz eşiniz. Bebeğinizi de böyle bir insana emanet etmeyin daha çok küçük.

Sonra o kızınız neden boyle bir adama bılerek gerı dondunuz dıye sizi suclayacak.Kımse bır bagımlı ıle yasamak ıstemez. Sız bu evlılıge devam edersenız kendınızı de kaybedersınız.. Kızınız ıcın ayrılacaksınız.. DEGIL BARISMAK..ASLA DUZELMEZ

16 aylik cocuga baba nasil bakacak.
istanbula gelsin sabahtan aksama görsun 3 gun ust uste.
cocugun 3 yasina kadar size ihtiyaci var kesintisiz.
kötü olmayin venus retro yapmasın sakin size yaptiklarini hatirlayin

16 aylık çocuğu mahkeme kararı olmadan kumar bagımlısı brı adama gonullu emanet etmede de sıkıntı var. Sız dayanamıyorsanız çocugunuzu bahane etmeyın.Buyudugunde de senın ıçkn katlandım dıyerek borç,kavga,sefalet dolu yasamın nedenını çocugunza yuklemeyin..

Şimdi aglamazsaniz; kızınız büyüyünce eşinizin maddi durumları yüzünden dershaneye gidemeyence, akranlari arasında parasızlık problemi yasayinca, kocanizin birikim yapamamasi nedeniyle hakettiği üniyi okuyamayinca daha çok ağlarsınız. 16 aylık çocuğu bakasina 3 günlüğüne vermek de ne demek... Gerçekten çocuk babasız kalıcak diye mi korkuyorsunuz, yoksa bunu bahane mi ediyorsunuz iyi karar verin. Kötü bir baba aksine zarardir çocuk için

16 aylık çocuğu mahkeme kararı olmadan kumar bagımlısı brı adama gonullu emanet etmede de sıkıntı var. Sız dayanamıyorsanız çocugunuzu bahane etmeyın.Buyudugunde de senın ıçkn katlandım dıyerek borç,kavga,sefalet dolu yasamın nedenını çocugunza yuklemeyi

Şimdi aglamazsaniz; kızınız büyüyünce eşinizin maddi durumları yüzünden dershaneye gidemeyence, akranlari arasında parasızlık problemi yasayinca, kocanizin birikim yapamamasi nedeniyle hakettiği üniyi okuyamayinca daha çok ağlarsınız. 16 aylık çocuğu bakasina 3 günlüğüne vermek de ne demek... Gerçekten çocuk babasız kalıcak diye mi korkuyorsunuz, yoksa bunu bahane mi ediyorsunuz iyi karar verin. Kötü bir baba aksine zarardir çocuk için
Asla dönmeyi düşünmüyorum. Zaten dava açıldı. Sadece bana haber vermeden gelmesi benim Yeni Yeni toplaya bildiğim psikolojimi dagitmaktan başka bişey yapmadı. Kesin kararlıyım.

16 aylık kızım. Böyle çok iyi anlaşıyorlardi. Sürekli oyunlar oynatırdi. Ama maalesef herkese borcu vardı. Tam ailesi borcunu üstlendi ama ben cooktan boşanma kararı vermiştim tekrar oynayacağını garantisi olmadığı için 😟😟
Bebeği yatılı alamaz. Benim kızım 14 aylıktı boşanırken. 2 haftada bir sabahtan akşama kadar verdi hakim sadece.
Neyse kumarbazlar düzelmiyor uyuşturucu bağımlıları düzelmiyor aldatanlar düzelmiyor. Boşuna zaman kaybı

İçiniz rahat olsun öyle bir adama 16 aylık bir bebek emanet edilmez. Mesele rızık meselesi değil, diyelim ki multi milyardersiniz kumarda kaybettiği para size çay parasi yine de olmaz. Çünkü kumar bir davranış bozukluğudur, alkol gibi yalan gibi. Doğru karar vermişsiniz ağladığı için vicdan yaptınız sanırım. Siz ve bebeğiniz ağlayacağına bırakın o ağlasın.
Yaşan da davranış bozukluğu mu? Tedavi olmadan geçmez mi? Ve birisi genetik geçişi olabilir demişti bana. Doğru mu acaba?

Bağımlılık seviyesinde mi? Tedavi oldu mu? Yani tedavi olması şartıyla bir şans daha mı verseniz diyeceğim ama bana göre kumar ve madde bağımlılığı evlilik ile aynı cümlede yer alabilecek kelimeler değil. Bir arkadaşım vardı. Babası vaktinde kumar batağına düşmüş. Borçlular kapıya dayanıp arkadaşımın annesine senin kocanın genç karısı, üç tane de kızı var nasıl kumar borcu olur demişler pis pis. Sonrasında kadın hemen boşanmış. Çok riskli bir durum. Üzülerek kızınızı ve kendinizi bu işten sıyırın ve suçluluk hissetmeyin diyorum.

Yaşan da davranış bozukluğu mu? Tedavi olmadan geçmez mi? Ve birisi genetik geçişi olabilir demişti bana. Doğru mu acaba?
Kumar bağımlılarında kişilik bozukluğu,dürtü bozukluğu gelişir. Genetik geçişden ziyade büyüdüğü ortam, sonrasında arkadaş çevresi, bağımlılığa genetik yatkınlık vs. Sizin için nedeni çok da önemli değil esasen. Sonuçta şu an olduğu kişi patolojik kumar bağımlısı mı? Senin muhattabın olan kişi bir bağımlı ve bu uğurda pek çok şeyi feda eder. Tedavinin başarı şansı sıfıra yakın..En azında tedavi olanı gören, bilen yok.. Kumar bağımlıları şizofren değil yada akıl hastası.. Kumar oynamaktan o kadar çok keyıf alıyor ki bırakmak istemiyor ve bu uğurda her şeyi yapıyor..Tabii bağımlılıkta kendini durduramama da eşlik ediyor..Kendini durduramama, aşırı keyif, kumarsız hayatın anlamsız oldugu kanısı, iki uçlu adrenalin. Sızde kumar oynasanız geleceğiniz nokta aynıdır..Bazıların da bağımlılık gelişmez ama bazılarında gelişir. Şu kişide gelişir bu kişide gelişmez diyemeyiz..Deneyip görmek lazım.Allah korusun..

Bi psikolog arkadaşım tedavisi en zor bağımlılık kumar demişti. Uyuşturucudan bile zormuş. Tabi tıp çok ilerledi belki yeni yeni ilaçlar çıkmıştır. Allah önce bebeğinize ve size, sonra da bu bağımlılığın pençesinde muhtemelen çok uzun bi süre belki bi ömür kıvranacak eşinize yardım etsin. 16 aylık bebek babayla başka şehre yollamak için çok küçük, travmalardan uzak tutup pamuklara sarmalısınız bence. zaten babasından dolayı dezavantajlı durumda.

Tedavinin başarı şansı sıfıra yakın..
Hepsine tamam ama bu soylediginize katılmıyorum. Kişi gerçekten isterse bırakmayı, psikolojik destek alarak ve finans yönetimini ailesinden birine devrederek ve ilaçların da desteği (dopamin seviyesi düzenlemesi) ile bırakabilir. Ama dediğim gibi tek şart kendi istemesi, baskasinin isteğiyle olacak şey degil

Hepsine tamam ama bu soylediginize katılmıyorum. Kişi gerçekten isterse bırakmayı, psikolojik destek alarak ve finans yönetimini ailesinden birine devrederek ve ilaçların da desteği (dopamin seviyesi düzenlemesi) ile bırakabilir. Ama dediğim gibi tek şart kendi istemesi, baskasinin isteğiyle olacak şey degil
İstisna elbetteki var ama istisnaya göre hayatınızı programlarsanız o da tabiki sizin seçiminiz. Uyuşturucu bağımlısı da uyuşturucuyu bırakabilir ..Yada alkol alıp sabahtan başlayan...Bu kişilerle hayatı geçirmek ve olabilecek istisnanın hayatınızda ki kişinin olacağını ummak size kalmış.

16 aylık kızım. Böyle çok iyi anlaşıyorlardi. Sürekli oyunlar oynatırdi. Ama maalesef herkese borcu vardı. Tam ailesi borcunu üstlendi ama ben cooktan boşanma kararı vermiştim tekrar oynayacağını garantisi olmadığı için 😟😟
Siz iyi misiniz? 16 aylık çocuğu İstanbul’dan yolladınız yani?? Yok uzun, çocuk arkada yalnız. Ağlasa adamın dikkati dağılacak. Konu şaka olsun lütfen

Kumar bağımlılarında kişilik bozukluğu,dürtü bozukluğu gelişir. Genetik geçişden ziyade büyüdüğü ortam, sonrasında arkadaş çevresi, bağımlılığa genetik yatkınlık vs. Sizin için nedeni çok da önemli değil esasen. Sonuçta şu an olduğu kişi patolojik kumar bağımlısı mı? Senin muhattabın olan kişi bir bağımlı ve bu uğurda pek çok şeyi feda eder. Tedavinin başarı şansı sıfıra yakın..En azında tedavi olanı gören, bilen yok.. Kumar bağımlıları şizofren değil yada akıl hastası.. Kumar oynamaktan o kadar çok keyıf alıyor ki bırakmak istemiyor ve bu uğurda her şeyi yapıyor..Tabii bağımlılıkta kendini durduramama da eşlik ediyor..Kendini durduramama, aşırı keyif, kumarsız hayatın anlamsız oldugu kanısı, iki uçlu adrenalin. Sızde kumar oynasanız geleceğiniz nokta aynıdır..Bazıların da bağımlılık gelişmez ama bazılarında gelişir. Şu kişide gelişir bu kişide gelişmez diyemeyiz..Deneyip görmek lazım.Allah korusun..
Patolojik kumar teşhisi kondu psikiyatri uzmanı tarafından 😟

Back
X