Arkadaşlar depremzede çocuklar ne olacak?

Şaşırdınız galiba
İyi değil dedim zaten,oğlumu 10 gün abimlere bırakmak zorunda kaldım tanıdığı sevdiği bir ortamdı İyi baktılar.sonuc oğlum bir sene boyunca etkisi altında tranva yaşadı,halada kalıntıları var. küçükken anneniz babanız kalmak her şekilde üzücü ama farkında olduğu yaşata deprem taranvasi anneniz babanız kanlari düşündükçe nasıl atlatacak kime istekleri dile getirecekler yaşantıları nasıl olacak bi sürü sırlanacak konular,yoksa bende göçük altında çıkarılan herkes için seviniyorum ama annesiz babasız kalan çocuklara kahroluyorum icinde canilik aramayın sadece kendi çocuklarımla olan ilişkilerim bakıyorum ihtiyaçları var anne babalarına,99 depremini yaşayan biri olarak bilncsizlik belkide böyle değildim, anne olunca değişiyor farklı düşüncelere kapılıyor insan, çok üzgünüm keşke böyle olmasaydı

Kafayı yemek üzereyim izledikçe ağladım şimdi bu başlığı görünce dahada kötü oldum iki çocuk annesiyim Allah'm yardım et,ne büyük acı küçücük daha onlar bazen kendi kendime diyorum annesi babası ölen çocuklarda ölse keşke bu çocuklar kim bakacak deprem tranvasi yanında bide anne baba yok küçücük çocuklar ne yapacak piskilojim bozuldu galiba hiç iyi değilim oradaki insanları düşündükçe...
Allah aşkına şu saçma dualarınızı kendinize saklayın.

Deprem bölgelerinde enkazdan çıkarılan çocuklar büyükşehirlere sosyalhizmetlere gönderilmeye başlandı.

Bu çocukların anneleri babaları belki hayatta, neden aileleri akrabaları beklenmiyor? Kimsesiz cesetlerde gömülecekmiş, belki bunlarında şehir dışında akrabaları var, henüz gelemediler. Dna testi yapılabilirdi, bu şansta gidecek. Çocuklar bulundukları şehirlerde kalsalar daha iyi olmaz mıydı? Nereden geldikleri belli değil, daha çok küçükler, isimsizler.

Konuyla ilgili bilgi sahibi birisi var mı?
Bulundukları şehirde sağlam bina kaldı mı ki?
Daha güvenli bölgelere gönderiyorlar çocukları, yaralı olan insanları...
Bir de vefat edilenler nerede, ne kadar bekletilebilir? Gömülmeden önce parmak izleri ve fotoğrafları alınıyor, olur da biri benim kaybım var derse nereye ne zaman gömüldüğü bilgisi verilebilsin diye...
Herşey keşke uzaktan göründüğü gibi olsaydı, durum göründüğünden çok daha vahim...

Toplu mezar diye bişey söz konusu değil. Kastettiğiniz bildiğimiz toplu mezarsa eğer. Bir sürü mezar kazılıp yan yana gömülürler evet mezar başlarına numaralandırma verilerek eşleştirme işlemi yapılır. Damar yolunu yakını da nasıl açacak ayrıca. Şehir efsanesi gibi kusura bakmayın bu dediğiniz şey. Belki bi kaç kişinin sağlıkçıdır yakını o açarken görmüşlerdir hiç bilmeyen bir insanın damar yolu açması mümkün mü. Bir sürü ilden de gassal gitti o cenazeler tek tek yıkanıp islami usullere göre gömülecektir.
Yakindan kastim o zaten, saglikci yakini olabilene damar yolu acilabiliyor yuzlerce insanin bir anda akin ettigi bir yer yeterli malzeme de yoktu o an suan durumu bilmiyorum. Keske efsane olsa. Kimse tecrübe ederek ögrenmek durumunda kalmaz umarim.

sosyal hizmetlerde geçici olarak güvenli bir şekilde profesyonel insanların yanında çocuklar barındırılmaktadır. Devlet güvencesinde öncelikle kimse çocuklara zarar vermesin diye. çocukların hepsi günümüz teknolojisi ile resimleri varsa kimlikleri ile kayıt altında olacaktır. Ayrıca kimsesizler mezarlığına gömülme olayını da nerden çıkardınız.
Sahipli cenazeler gömülmeye başladı . ne yazık ki kaybettigimiz bir aileden biliyorum. Teknoloji ile ikamet adreslerinde kimin nerde yaşadığı bilindiği için kimliklendirmenin daha kolay olmaktadır. kimliksiz cenazelerde tabi ki vardır. uygun koşulllarda tutulup adli tıplarda DNA analizi ile kimliklendirilecektir.

Kimsesizler mezarlığına gömüleceklerini dair bir şey yazmadım? Kimliği belirlenemeyen cesetlerin gömüleceği haberlerde de söylendi. Evet sahipli cenazeler de gömülüyor.
Rastgele derken açıklarmısınız , neye dayanarak bu cümleyi kurabiliyorsunuz

Tek bir şehir ya da iki şehir değil. 5ten fazla şehire çocuklar gönderildi. Ve bu şehirde de farklı kurumlara gönderiliyorlar. Belirli bir yaş aralığına göre şehirlere gönderilseler daha iyi olurdu.

Kimsesizler mezarlığına gömüleceklerini dair bir şey yazmadım? Kimliği belirlenemeyen cesetlerin gömüleceği haberlerde de söylendi. Evet sahipli cenazeler de gömülüyor.

Tek bir şehir ya da iki şehir değil. 5ten fazla şehire çocuklar gönderildi. Ve bu şehirde de farklı kurumlara gönderiliyorlar. Belirli bir yaş aralığına göre şehirlere gönderilseler daha iyi olurdu.
5 den fazla şehire gönderilseler ne gönderilmeseler ne ki ? Orada olan kaosu acıyı gözlerinizle gördünüz mü ? O anı yaşadınız mı ? Bunlar çok basit mevzular kusura bakmayın ama . Yeterki çocuklar soğuktan kurtulsun yemek yiyip tedavi görsünler birileri ilgilensin yani . Daha olayların yarısına bile gelmediğimize eminim ben . 99 depreminden daha kötü daha berbat herkes söylüyor zaten dünyada örneği yok gibi .

Maalesef büyükşehirlere getirilen çocuklar için bile bugün yardımlar istendi kurum çalışanları tarafından. Yeterli sayıda yatak, beşik olmadığına dair memurlar tarafından açıklama yapılmıştı gündüz. İnşallah bu eksikleri tamamlarlar. Kurumlarda çalışanlar yetersiz olduğu için gönüllü abla aradıklarına dair yardım istendi. Kimsesiz iyi durumda olan çocuklar ayrı birde hastanelere getirilen yaralı çocuklarımız var. 😔 Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Kızımın 2 beşigi var kullanılmış alırlar mı acaba nereyi aramam gerek

Deprem bölgelerinde enkazdan çıkarılan çocuklar büyükşehirlere sosyalhizmetlere gönderilmeye başlandı.

Bu çocukların anneleri babaları belki hayatta, neden aileleri akrabaları beklenmiyor? Kimsesiz cesetlerde gömülecekmiş, belki bunlarında şehir dışında akrabaları var, henüz gelemediler. Dna testi yapılabilirdi, bu şansta gidecek. Çocuklar bulundukları şehirlerde kalsalar daha iyi olmaz mıydı? Nereden geldikleri belli değil, daha çok küçükler, isimsizler.

elbette ailelerini bulmaya çalışırlar. malesef kışlalarda hasarlı. eşi asker olan arkadaşlarım konteynırlar da kalıyorlar. ısıtıcı vs yokmuş donuyoruz diyor. çocukların şimdilik oradan çıkarılması en mantıklısı. zamanla aile akraba vs bulunur

Manyık olarak cenazeleri saklayabilecek yer olmadığı için hepsinin fotoğrafı çekilip, fotoğraf üzerine bir parça saç koyulup arşivlense daha sonra yakınlarınınteşhis etmesi ve teyid edilebilmesi için faydalı olabilir.

Çocuklar da en kısa zamanda güvenli alana kabuşturılmuş. Aileleri, yakınları çabucak ulaşıp sıkı sıkı sarılırlar inşallah.

Şu an öncelik hayat kurtarmaya ve kurtarılanları güvenli tutmaya verilmiş durumda. Acil durumlarda da yapılması gereken bu değil mi zaten? Çok geniş alana yayılmış çok büyük bir yıkım var ve normal düzen içinde bütün bürokratik protokollere uyarak iş yapılması çok zor. Çünkü imkanlar buna el vermiyor. Enkaz çalışmalarında bile önce ses gelen binalara yoğunlaşılıyor, diğer binalar altında kaldırılması gereken cenazeler olmasına rağmen bekletiliyor mesela. Almak zorunda oldukları kararlar nedeniyle enkaz çalışması yapanların yerinde olma düşüncesi bile beynimi donduruyor.

Çocuklarla ilgili alınan karar da bir an önce güvenli bir yere gitmeleri için verilmiş bir karar büyük ihtimalle. İnşallah olmaz ancak gerçekçi olarak bakıldığında bu süreçte kayıplar olacağını söylemek mümkün. 99 depreminde de yıkım o kadar büyüktü ki hiç ulaşılamayan kişiler ve çocuklar oldu. Kimisi teşhis edilemedi ve mecburen defnedildiği için hiç bir zaman akıbetleri bilinemedi. Kimi çocuklar deprem alanında bulundu, evlat edinildi (daha kötü kaderler yaşayanlara değinmek bile istemiyorum) ama ailelerini hatırlayamayacakları kadar küçük oldukları için onları arayan olsa bile ulaşılamadılar. Şu an bölgenin durumu göz önüne alındığında DNA testi veya adres vs gibi önlemler ne kadar yapılabilir emin değilim açıkçası. Ve bu yüzden de 99 depremindeki gibi pek çok insan yakınlarının akibetinden hiçbir zaman haberdar olamayacak diye korkuyorum. Umarım herkes sevdiklerine kavuşur diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden ne yazık ki...

Bende koruyucu aile olmak için başvurdum bekliyorum ama kafam karişdi nasil olacak bilmiyorum
Öncelikle aile ve yakınlarının gelmesi beklenecek, eğer bulunamazsa hali hazırda koruyucu aile olmak için başvuran ailelere teslim edileceklermiş. En son olarak ihtiyaç olması durumunda yeni başvurular değerlendirilecek. Dilerim hepsi ailelerine kavuşur...

Çok acı da olsa doğru hamle devlet yurtlarında bekletilmeleri.
Kötü niyetli insanların eline düşmelerindense işim uzmanındalar.
Evlatlarını bulamayan aileler sosyal hizmetler, hastaneler ve çok acı da olsa vefat listelerine bakacaklar. Bu tablodaki en iyi durum sosyal hizmetlerden çıkmaları. Umarım yapayalnız kalmamışlardır bu dünyada.
En üzüldüğüm nokta o.
Belki çok acımasızca gelecek bir çok kişiye ama annesi babası ölen o bebekler de keşke onlarla birlikte olabilselermiş. Bu dünyada tek kalmak ne acı, ne zor.

Evlatlarını bulamayan aileler sosyal hizmetler, hastaneler ve çok acı da olsa vefat listelerine bakacaklar. Bu tablodaki en iyi durum sosyal hizmetlerden çıkmaları. Umarım yapayalnız kalmamışlardır bu dünyada.
En üzüldüğüm nokta o.
Belki çok acımasızca gelecek bir çok kişiye ama annesi babası ölen o bebekler de keşke onlarla birlikte olabilselermiş. Bu dünyada tek kalmak ne acı, ne zor.
Herseyin bilincinde olup ailesini kaybeden çocukların da travması çok büyük olacak

Düşününce annesının gece öperek uyuttuğu elinden tutup okula götürdüğü ,babasını kapıda karşılayan bir çocuk kimsesiz kalıyor
Belki yakınları da yok
Sıcacık güzel ailesinden sevgi evlerine düşüyor

Acılar çok büyük kimin yerine koysak kendimizi yüreğimiz paramparça oluyor
Delirmemek mümkün değil

Elden bişey gelmiyor

En üzüldüğüm nokta o.
Beni en çok yaralayan görüntülerden biri 20 günlük bebeğin enkaz altından çıkarılması ve elinde annesinin bir tutam saçı olması oldu... birde Suriye de enkaz altında doğan bebek var; ailesi ölmüş tek başına kalmış. Rabbim yardımcıları olsun...

bunu bende merak ediyorum koruyucu aile olunur mu

Kimliği olmayanların dna ları parmak izleri vs alınmış. Ordan anne babaları vefat edip etmediği araştırılacakmış😢

Back
X