arkadaslar doktora soramiyorum

zulalcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
131
0
96
Belçika
arkadaslar bu gun yedi gun olduk tedaviye baslayali 150 gonalf vuruyordum 250 ye cikti kac gun daha devam ederiz yaklasik birde bu donemlerde iliski serbestmi yani igne kullanirken iliski yardimci olursaniz cok sevinirim

bana yasak dedi canım yumurtalar çatlayabilir diye sormuştum ben
ve senin 7 gün olmuş büyüktürler şimdi yumurtalar çatlar valla

bana verilen kagıttada igne tedavisinin 5 gününden itibaren ilişki yasak deniliyorrr

ilişki serbest dedi bize ama 7 günden sonrası tehlike iyice büyüyorlar çatlayabilirler bende polikistikover tehlikesi vardı o yüzden gonal-f çok dikkatli kullandık 175 cc üstüne hiç çıkmadık en son 75cc ile bitirdi yanlış hatırlamıyorsam 11 gün sonra alındı ama herkezin bünyesi farklı yinede aşırı yumurtam oluştu 28 adet dün 2 tane transferim oldu 8 embiriyoda donduruldu evde yatarken sizlerle çene yapıyım dedim :) inş tedavin başarıyla sonuçlanır bebeciklerini seversin

tedavi süresince oluşan yumurtaların çatlama ihtimali olduğundan dolayı ilişki yasak hayırlı sonuçlar alırsın inşallah

zülal ilk msgı okuyup çıktıysa gece kötü olur sonra ya ((

gorusmeye ılk gıttıgımızde tedavıye karar verıldı ve ıgnelerı verırken asla ılıskıye gırmeyın yasak denıldı takı negatıfı aldım ondan sonra serbest oldu anı bencede kendını rıske atma gecıcı zevkler ıcın tedavı asamsında sıkıntı cekme esınde bıraz dayansın canım

bu benım ıkıncı denemem her ıkısındede dr kesınlıkle yasak dedi. cünkü rahimi ilaçlarla gereklı hale getiriyorlar. ve ilişkide kasıldıkları için istedikleri sonuc olmuyor az sık diişini :)) sıkıyoruz valla napalım.

Ben üzerine basa basa sormadım ama ne doktorum ne de hemşirem bana tedavinin başında yasak olduğunu söyledi. Yumurta takibi boyunca her ultrasondan sonra yapmamam gereken bir şey var mı diye sordum, yok dediler, sadece yumurta toplamadan ve transferden sonra yasak dendi ki o zaten normal. Bence herkes kendi doktorunun dediğine göre hareket etmeli, çünkü ultrasona bakıp durumu gören doktorun kendisi. Ben pek yumurta toplama öncesi genel bir yasak olduğunu sanmıyorum, yumurtalıklar ve üzerinde taşıdıkları foliküller o kadar da narin şeyler değil, fakat tabii karın altı o kadar şiş ve ağrılıyken doktorların özellikle tavsiye edeceğini de sanmıyorum. Bence doktorlar yumurtalıkların ve yumurtaların gidişatına göre buna karar veriyorlar.

ben 13 haftalık hamileyim halende ilişki yasak hem biz bu yasağı koyduk hemde doktorumuz artık doğuma kadar bekliycez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…