Arkadaşlar eltimin çingeneliklerinden bıktım,sizce haksızmıyım???

Nurten_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
42
0
86
40
Kocaeli
arkadaşlar merhaba hepimiz türlü türlü sıkıntılarla uğraşıyouz zaten kendi ailemiz eşimiz bide gereksiz insanlar yokmu çevremizde ne kadar aile olsakta elti bana hep komşudan arksız gelmez,hepsine evimi açıyorum kalbimi açıyorum ama bi yere kadar,kıskançlıklarına başka başka sorunlara girmek bile istemıyorum tipik eltilik, ama bu kadar çingenelik olmaz ya..bı kac gun sonra dogumun olcak allahın ıznıyle yavas yavas eksıklerımı bitirdim abartmadan,daha şimdiden başladı uşağımın poposu pişik olmus kremin varmı?diye,6 aylık bi bebeği var 6.çocugu,bakkal market heryer yakın burda,hayır mesele pişik kremı deil bı kremle gariban olcak deilimde ben bebegıme aldıgım seylerı ortak kullanım için almadım ki,alıştım diğer ısteklerıne yemek takımı,tencere,ütü,vs aklınıza gelecek herşey,ama bu devam etcek sımdıde bebek bezı,yok sampuan ya ben kımseden bı bardak su ıstemem,bu ne laubalilik,bi sınır yok onu demek ıstıyorum,ne yapabılırım arkadaslar hepımız aynı apartmandayız,bi şekilde hayır nasıl derim bi şekilde...

dırek market aŞagıda alamıosan eŞın ıŞten gelınce alsın ben bebeĞım dogmadan eŞyasını kullanmıcam ugursuzluktur deee

bence istersen sana ayrıca alabilirim. ama çoıcuğumun şeylerini ortak kullanmak istemiyorum uğursuzlıuk gelicek gibi geliyor huzursuz oluyorum. böyle tipik inançlarım var havasında konuş. belki yavaş yavaş ayağını kesersin. kesinlikle bebeğinin birşeyini verme hoşlanmadığını söyle. o da istiyorsan krem al ver ama belirt mutlaka

Gercekten zor bir durum.
Hemde ayni apartmanda oturuyorsunuz sürekli görüsme durumundasiniz
Allah yardimcin olsun canim ne diyelim

Bence hiç bahane bulmayın. Böyleleri anlamazlar. Direkt ben hoşlanmıyorum böyle paylaşımlar dan, bak ben senden şimdiye kadar hiç bir şey istedim mi deyin. Ama şuanda çok ihtiyacın var ve dışarı çıkamıyorsan parasını ver ben iki dakika alıp getireyim sana deyin.

kımadan koy tepkini yoksa hiç baş edemezsin ..
6.çocuğu hala bi pişik kremi yokmu değermi yani kaç paralık şey bi krem....
aaa öle yemk takımı ütü falan olmazki tamam olmaz başı sıkışır verilir ama oda iyice abartmış anlaşılan..
tepkinizi kırmadan göstermeniz gerek bence...

cnm aynısını bana arkadaşımın karısı yapıyordu ki benim bebeğim yokonn 8 aylık bbeği vardı ama evime gelir sütümü btirir kendi sigra paketini saklar benimkenden içer bide derdi sizin durumunuz iyi bebeğiniz olsa iyi bez alırsınız bende senden kullanırm evimde ki eşyayı beğenir sende var bende niye yok ee senin kocan sana para konusunda karışmaz benim ki niye karışır yani sürekli bir kıyaslama yapardı eşim üzerinden bir gün dedim istersen kocam beni boşasın seni alsın o gün bügündür bana gelemez...bir zaman sustum ama baktım bu kullanmak çektm kendimi bende insanlra böyl konularda üzülürüm yardımcı olmak isterim ama günümüz insanları bunu domuzdan ne koparsam kardır yapıyo...

canım sen de doğmamış bebeğinin kremlerini vs..kullandırma ama..

Gitsin alsın nerden alırsa..

Tamam 1 kere falan verir insan ama alışkanlık yaptı mı senin canın sıkılır..

Yok de, gösterme, bebek doğmadan eşyaları kullanılmaya başlandı de, ya da açıkca söyle: ben bazı şeyleri bebek doğmadan kullanmak istemiyorum hevesim kalmıyor sonra vs...de . de işte birşeyler

Karşındaki düşünemiyorsa ya da işine öyle geliyorsa hatırlatmak lazım..:)

arkadaşlar ben dogumuma az kaldığı ıcın odamı hazırladım aldıgım bıde park yatak başka hiç bişey almadım evimde müsait deil şuan zaten alt taraı park yatak diyoki senin durumun var alırsın,6 çocuk dogurmasaydın sende dedim,çok görgüsüz çok ben 3 senelik gelinim benden önce ne yaparlardı merak ediyorum,kapıma geleni boş çevirmem ama bence karşıdaki insanın anlayışlı olması,düşünceli olması gerekir,ben daha hiç kullanmadım siftah yapmamışım istemesi tuafıma gitti,yani çok ilginç,huyu böyle bunun evlendıgımden beri böyle,aklınıza gelebılıcek herşey istenir iç çamaşırım hariç,ya kendımede kızıyorum ayıpmı edıyorum böyle düşünerek ama çok garibime gidiyor inanın anlamıyorum,6 ay boyunca saglık ocagına kadar bebek kucagında gıttı,gelınlerı bebek arabası yolluycaktı ıstemedı dedıki sizin daha bı cocugunuz var yazık size bilmem ne,çizilir dedi,kıyamadı kardeşinin karılarına,yarın bendeki bebek arabasını görunce biliyorum istiycek,bunlar bitmezki,dua edıyorum bol bol allahtan bı umudum var 2 3 sene sonra taşınma ıhtımalim var,
hakkımızda hayrlısı olsun inanın cok zor rizeli hepsi bi ben içlerinde baska yerden,iç içeler,kalabalık,çoluk çocuk,inanın yabancı kültür çok zor oluyor,yoksa rizeli suralı buralı olayı deil hepsi bizim insanımız,ama bu kadar rahatlık olmaz,

Eltiniz sizi ortak kullanıma alıştırmak istiyor olabilir,

aranızda mesafe var ise korumaya devam eder, eltinizin isteklerini reddederseniz alıştırmak istemesi durabilir.

Anlayışsız kişi ile iletişmek gerçekten zor, haklısınız. Allah sabır versin arkadaşım..

chivas rumuzlu arkadaşım benim derdime tercuman oldun desem bu kadar benzerlik olmaz,söyledıgın tazda şeyler yaşıyorum,tam ifade edemedım ama keşke arkadasımın karısı olsa kıçına bi tekme atarsın gider,atsan atılmazlar satsan satılmazlar,öyle tuaf insanlarki elleri el deil pençe dokundukları yeri kurutuyolar,beni onlar dışında herkes begenır hep görunus kişilik olarak bana kendi dillerinde sürekli kuskut(kısa boylu demekmiş)kara şet(esmer)tuaf şeyler,bi begenmemezlik var sürekli kendılerı ılkokul mezunu bıle deıller,lise mezunuyum dıye alçak görmeler,esım unv.mezunu diye,bunun gibi işte,hem kıskançlık,hem yerme,moral bozma herşey var anlıycagınız

çok haklısın canım bi raddeye gelince zor oluyor.
Sende açık açık söyle pasif durma aman boşver..
Senin huzurun kaçıyor ki zaten sen kötü bir şey de düşünmüyorsun doğru olan bu.
Açıkca söyle bebeğimin eşyalarını kullandırtmak istemiyorum prensip meselesi falan havalarında söyle... yavaş yavaş yüzü bulamaz istemez bir şey çok taviz vermiyceksin öyle her şeye ortak gelenlere..

bence kullanmak istemediğinizi söyleyin sağlık açısından önemli paran yoksa sana da alayım bi tane ama ben bebğimin şeylerini vermek istemiyorum deyin başka çaresi yok ki

Mesele pişik kremi değil sadece besbelli...

Farklı insanlarla evlilik sebebi ile zoraki akrabalık!

Zor bu işler...Bu derece değilsede tecrübelerim, anlayabiliyorum.

En kısa zamanda farklı bir çevreye taşının ve bu gerçekleşene kadar da kendiniz olun.Hani onlar kalabalık siz tek diye grup psikolojisi ile onlara onların konuşmalarına davranışlarına benzemek gibi bir hataya düşmeyin.

Sadece krem verip vermeme meselesine cevap yazmadım çünkü mesele bundan hallice.
ıstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın ve bunlar için bir bahane uydurmayın.Zaten sizin bir yapmama sebebiniz var değil mi?işte bu ne ise onu söyleyin.

haklısın cnm dışardan biri olunca daha kolay..asıl cehalet karşındakinin olmayan bulnmayan kusurunu bulamaya çalışmak veya alay etmektir..bu fesatlıktır.okumak cehalet gidermez sadece okuduğun bölüm konu vs. hakknda bilgi sahibi olmanı sağlar..insanın kendi elindedir kendini geliştirmek..bende senin yaşadıklarının benzerini çook yaşadm eşimin ailesiyle boyum 1.73 ve bana kısa cüce dediler bunu diyenlerin boyu ise 1.50 kaydirigubbakcemile3 ki eşimle boyumuz eşit topuklu giyerim ve ondan uzun dururum:
çok uğraştım bende ağlardım ay onu dediler ay bunu dediler diye susardım hep ama artık beni delirttiler en sonunda artık kısasa kısas yapıorum resmen bana bir laf söyleyene 3 cevap veriyorum derler ya deli deliyi görünce sopasını saklarmış şimdi gör benimkileri kuzu gibiler...yani insanı zorla kötü yapıyolar...bence tavrını kırmadan koymaya çalış direk söyleyemezsen lafını başakası üzerinden konuş ayşe geçen gün bebeğimin bişeyini istedi vermedim veremem o benim bebeğimin eşyası kardeşim bile olsa palaşmaktan hoşlanmıyorum falan de o zaman anlar anlamazsa artık Allah yardımcın olsun sana bol sabır diliyorum

çok kolay tavrını koyacaksın..bebeğime aldığım şeyleri neden keyfii olarak başkasına verecekmişim..
Hemde daha kullanmadan..
bebek arabası falan isteyemez, her istediğinde ben dışarı çıkıcam de..yalandan çık..yada arızalı dersin..isterse anlasın doğru söylemediğini..boşver..

başka şeyler olsa verin gitsin derdim ama doğmamış bebeğe alınanları istemek..
nasıl bir iştir anlamadım.

net bir şekilde ifade edin ve bebeğinizin eşyalarını paylaşmayacağınızı,onların o bebeğe ait olduğunu, onun rızası olmadan kuzenıne dahi veremeyeceğini,onun da an itibariyle rıza gösterecek durumda olmadığını söyleyin.

ister arabası olsun, ister pişik kremi onlar size de ait değil ki.. bebeğe ait. bebek de paylaşmak zorunda değil.

bu arada eltinizin maddi gücü mü yok yoksa pintilikten mi böyle yapıyor?
eğer sorunu maddi güç ise; sizin durumunuz varsa gönlünüzden de geliyorsa yardım edebilirsiniz ama bebeğinizin eşyalarını vererek değil elbet,neticede mağdur bir bebek söz konusu ..
ama pintilik ve sömürgenlikse tavrı hiç alakadar olmayın kendisiyle.. varsın soğuk gelin,ukala gelin olsun adınız.. hiç takmayınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…