arkadaşlar erken doğumriskim varmış moralim bozuldu

tugyann

sehle84
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
258
3
96
41
Kocaeli
bugün doktora gittim bebeğimin başı aşağıdaymış erken doğum riski var dedi dikkat etmemi söyledi inşallah olmazda sağ sağlim doğururum hayırlısıyla....:Saruboceq:

Allah yardımcın olsun canım, inşallah sağlıkla gelir bebeğin.
Kaç haftalık hamilesin? Erken doğum riskinin bi sebebi varmı?

inşaallah vaktinde doğum yaparsın. risk demek dikkatli olmak demek, kendine haline hareketine özen göster arkadaşım

26 haftalık daha kafası aşağıda dedi doktor ama belirtim yok şuan kanamam falan ama kafasının aşağıda olması nedeniyle olabilir dedi inşallah zamanında doğururum zor böle olunca insan ister istemez takıyo artık nasibimde ne varsa

canim telas yapma korku riski arttirir..sakin ol ve doktorunun tavsiyesine uy..banada 33 haftalik erken dogum dedi ve suan 38 e girdim ve 41. haftayi bile bulabilir diyo..

tatlım rahat ol benımde erken dogum rıskım vardı daha 4aylıktı bası asaıdaydı düşük yada erken dogum riskin var dedıler ödüm kopuyordu ancak bellı olmuyor kı.ayrıca bende enfeksıyonda var. suanda 8ayın ıcerısındeyım erken dogum dıye bırsey kalmadı :)) gayette saglıklı cok şükür. 18 veya 19 martta dogum var:))
sana tavsıyem rahat ol önce düşünme kötü seyleri iyi düşün iyi olsun :) ayrıca fazla bacaklarını acarak yürüme,hızlı hareketler yapma,yatarken sol kolunun üstüne yat, egılıp kalkma çömelerek hareket et,ayrıca bana doktorumun dedıgı ve ogunden sonra duruldugum daha dıkkat ettıgım bı lafı vardı sana yazayım bunu.
herzaman bebegın sankı karnında uyuyormus gıbı dusun ve ona göre davran tatlım. ozaman sırf uyandırmıım dıye bıle dıkkat edıyorsun:) buarada gercekten anne karnında bebekler uyuyor,hıckırıyor fılan yalan degıl yanı:) tabı bu suanda senın ıcın gecerlı mı bılemıyorum daha ufak:) allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın.. tabı hepimizinde:)
birde unutmadan bebekler bı ters durur bı duzelır normal yanı bu durum endıselenme. son donemde ters olması sorun yaratır. suanda sadece dıkkatlı ol okadar...

Son düzenleme:
22 haftada bebeğim tersti artık değişmez derken ve bebeğin ters olması anne için avantajdır herzaman aklınızda bulunsun risk değildir ama doğum kanalaına inmişse onu bilemem
32. haftada bebeğim düz oldu yani kafa yukarı geçti tabi bu durum asıl sıkıntıydı tabi ben üzüle üzüle sezeryan olucam diye kendimi harab ederken 37. haftada yine doğum pozisyonunu aldı yani bebeklere takılmayın siz onlar bir yukarı bir aşşağı yaparlar sonunda 39+4 te doğum yapım normal doğum hayırlıyla aldım kucağıma sorunsuz sizlerde alın inş. hayırlı doüğumlarınız olsun

canım bendede çift rahimden dolayı erken doğum riskim olduğunu söledi hep doktorlar allahın izniyle 30. haftayı bitircem çok kafana takma bence hayırlısı olsun inş

sağolun hayırlısı artık doktor öle dedi ille başı aşağıda olucak diye erken doğum olmaz açılma varmı diye bakıcam dedi tabi dikkatli olmam gerek nasibimizde ne varsa

31. haftadayım..rahim kasılmaları başladı..ilaç kullanıcam 2 hafta..geçmezse hastaneye yatıcakmışım..serum verilecekmiş..hayırlısıyla 36_37. haftayı görebilsek..umarım erken gelmez..akşama kadar yatmak zorundayım evde..allah yardımcımız olsun..

canım cok gecmıs olsun.. bende senınle aynı haftada aynı sorunu yasadım.. 26 haftalıktı kontrole gıttık bası asagıda,erken dogum rıskın var dedı, dunya o an basıma yıkıldı.. hep yatıcaksın sadece tuvalete ve yemege kalkıcaksın dedı doktorum.. bebegın basının asagıda olmasının dısında hıc bır sıkayetım yoktu aynı senın gıbı, hatta premature bebeklerde konu bıle actım bununla ılgılı.. 26. haftadan 32 ye kadar hıc kalkmadan yattım, gecem gunduzume karıstı ama ınan yatmak cok onemlı, eger calısmıyorsan mumkun oldugunca yat, oturma bıle.. 32den sonra ıste 2 haftadır aksama kadar yatıyorum aksam tv ızlemek ıcın falan oturuyoırum. cok sukur 34. haftaya gırdık ama ınan kendımden cok fedakarlık ettım, ıyıkıde ettım bugunlere geldık. sende cok dıkkat et canım ve ınan gunler gecıcek bır bakmıssın 32lerdesın..

inşallah canım çalışmıyom evdeyim yatıncada sıkılıyom ama mecbur yatıcam insanın morali çok bozuluyo gerçekten hep birşey yaparken aklımdan çıkmıyo dikakat etmem lazım hayırlısıyla günler çabuk geçse daha çok ufak altı buçuk aylık.

bugün doktora gittim bebeğimin başı aşağıdaymış erken doğum riski var dedi dikkat etmemi söyledi inşallah olmazda sağ sağlim doğururum hayırlısıyla....:Saruboceq:

aynı şeyleride gecen hafta bna söyledi.korkmuyo değilim ama dediğin gibi nasibimizde ne varsa görücez..dinlen bol bol dedi.bebek aşağıda ama rahim ağzı normal dedi.bide kafası aşağıdaydı zaten.göbeğimdeki o dayadığı yer poposumuşopuyorumnanaktan
benim kasılmalarımda çoktu ama..taş gibi oluyorum geceleri.inşallah zamanını bekler yavrum.ama doktor amcamız 34-35 gibi geleceğe benziyo dedi.eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile off nolur 37yi bulalım bari..su an 31+3üz

canım 33 hafta sonra doğum olursa tehlikeli değilmiş görümcem 34 hafatlık doğurdu maşallah şimdi tosuncuk ben 34 35 haftada doğursam yeter hayırlısı artık nasibimizde ne varsa popomdan duyuyorum hareketlerini tekmelerini sizinde ölemi arkadaşlar bazen yukarıdada oluyoda genellikle aşağıda duyuyorum

korkmayin kizlar erken dogum önceden tespit edildimi bebis erken gelmiyor..tedaviler ise yariyor bendede 33 te cikti ama yarin 38 haftam bitiyo.39 giriyorum...darisi sizlere

kızlar bnde 32+3 teyim dün dr um erken doğum ihtimalin var dedi ciğer gelişimi için iğne verdi iğne 12 saatte 1 vuruluyo.sizde de aynı tür bir uygulama yapıldımı*birde doğuma kadar her hafta vurulacak bir iğne daha verdi.bebek biraz iri şekerden şüphelendi ve nst de söylemedi bana ama sancım çıkı.birde suyun fazla olabilir dedi böyle bi durum yaşayanınız oldumu*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…