- 17 Ocak 2016
- 556
- 364
- 18
Haccida ve bes vakit namazida kabul edip etmeyecek Rabbimizdir adamin bi yanlisi oldu diye inancini sorgulamak bize dusmez evet esinin mutlaka haberi olmaliydi buna katiliuorumYaşadıklarınızı rencide etmek adamii amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???
Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.
Sormadan yapması hoş olmamış.
Ama ben de şimdiden yazılsak mı diye düşünüyorum, para yok borç çok üstelik hamileyim.
Annemlere bilmem kaç yıldır çıkmayınca anca olur gibi geliyor.
Belli olmaz tabii, hemen çıkabilir de.
Kardeeess dur bi bakalim biyerlerde biseylerde hayir hikmet sebep vardir bekle gor belkide yazilmadi seni denedi benim nabamlarin sekizinci hala cikmadi
Yaşadıklarınızı rencide etmek değil amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???
Yaşadıklarınızı rencide etmek değil amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???
Belki niyeti çok iyiydi sürpriz yapmak istedi çok mutlu olacağını düşündü zaten hemen çıkmaz akışına bırakmayı dene üzülmek sinirlenmek seni yıpratır.
kurada çıkmaz çıkarsa da ipleri elinize alın evin taksitlerini kontrol edin kalanı kendi halletisn tabii güvendiği yerler tefeciyse o zman işler değişir.... bu arada borç laılnarak ya da taksitle hacca gidilmez borcu olana da hac farz değildir yani yaptığı hac kabul olmaz diye bilirim ben konu dini bir noktaya gidiyor sustum
Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.
Canım o zaman çıkmazsa sana yüklenirse sen gönlünü hoş tut birde bu yüzden aranız açılmasın durduk yereİşte onu bilmiyorum. Bütün birikimimizi eve yaptirdik. Gevendigim yerler var ne demek ya. Ben senin esinim yabancı miyim da saklıyorsun. Çıkmazsa da kesin beni suçlar heralde sen gönülden istemedin o yüzden çıkmadı diye.
Çok haklısın maddi ve manevi olarak budenli büyük bi kararı sana sormadan vermemeliydii para konusunu halledebileceğini düşünmüş ama siz kızınızla ilgili düşüncelerinizii söylemişken böyle yapması anlamsızz bence kendininde bi anda verdiği bi karar olmuş..Aynı şeyi biz onlara yapsak ne düşünürler acaba. Benim ki okulda ne yaptigimla ilgili bile hergun rapor istiyor. Bir de kendi yaptığına bak
Çok haklısın maddi ve manevi olarak budenli büyük bi kararı sana sormadan vermemeliydii para konusunu halledebileceğini düşünmüş ama siz kızınızla ilgili düşüncelerinizii söylemişken böyle yapması anlamsızz bence kendininde bi anda verdiği bi karar olmuş..
sizin ki gibi bir eş lazım bana da. hallederiz diyen.güven veren biri. benimki ev borcuna girdik diye bana yapmadığını bırakmıyor bu arada borcun yarısını ben ödüyorum ama sanki kumarda paraları yiyorum gibi davranıyor. adamı mal sahibi yapıyorum diye kızıyor.
bu arada hac da hemen çıkmaz zaten. belki bu yüzden başvurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?