• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaslar esim ne yapmaya calisiyor sizce...

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.

Şuan o kadar sinirliyim ki bi yandan kizimin ateşini dusurmeye çalışıyorum bir yandan da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Olayı anlatayım. 1 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Ve iki gün önce bir eve taksiye girdik aylık yüklü miktarda borcun altına girdik ben sürekli dusunuyorum isteyebilir miyiz odeyemezsek insanlara muhtaç oluruz ne yapariz ne ederiz diye dusunurken eşim aynı gün benden habersiz hac iiçin kayıt yaptırmış. Ben tesadüfen öğrendim aaslında bana söylemeyeçekmiş.
Kizdigim o kadar nokta var ki. Böyle bir konuda benim onayını almadan nasıl adım atar anlamıyorum. Hep konuşurduk hac konusunda ama ben kızım biraz daha bilinçlensin oraya gittiğini yaşadıklarını hatirlasin hem de küçükken daha zor olur ben de yapmam gerekenleri tam anlamıyla yapamam dedim. Sanki bunlar hiç konusulmamis gibi gitmiş yine kendi başınaiiş yapmış. Ben gitmek istiyorum o yüzden de başvurdum o kadar dedi. Çıkarsa parayı nerden bulacaksın diyorum halledicem diyor guvendigim yerler var diyor. Başka birşey deniyor. Ya ben burda essek basimiyim afedersiniz o ne derse arkasından gidicem. Ev için de onun ısrarıyla oldu ben bu kadar borcun altına girmeyelim biraz daha biriktirelim dedikce hallederiz oderizlerle beni ikna etti. Şimdi de bu. İnanın artık ne yapacağımi nasıl davranacagimi sasirdim. O böyle rahat davrandikca benden gizli kapaklı işler yaptıkça ben daha çok sinirleniyorum. Bilmiyorum belki bir çözüm bulamiycaz burda ama anlatmaya ihtiyacım vardı birilerine. Su an nöbette ve hala aynı sekilde hallederiz canını sıkma diye mesaj atıyor.
Durumunuz yokken ve size danışmadan başvurması hata da ,niyet iyi

en azından kredileri çekip içkide,kumarda yemiyor

sevap işleme derdinde

not(bardağın dolu tarafından bakayım dedim)

İşte onu bilmiyorum. Bütün birikimimizi eve yaptirdik. Gevendigim yerler var ne demek ya. Ben senin esinim yabancı miyim da saklıyorsun. Çıkmazsa da kesin beni suçlar heralde sen gönülden istemedin o yüzden çıkmadı diye.
Hac için kaç sene bekleyen var hemen çıkmıyor diye biliyorum. Bir de güvendiğim yer var diyor da borç mu alacakmış borçla hacca mı gidecekmiş?

Hac hemen çıkar mı ki? Senelerce bekleyenler var. Kısmet eğer çıkacaksa da zamanınız buymuş. Eşiniz sizinle kesinlikle paylaşmalı böyle şeyleri haklısınız ama altından kalkamayacak olsa girişir mi acaba böyle işlere?

Haca gitmek icin maddi durumunda iyi olmasi gerekmiyormu hatta cevrede durumu kotu olan varsa dahi ilk once onlara yardim etmek gerekir diye biliyorum ki sizin su durumda onceliginiz baska

Bir iki yıldır hac kaydı alınmıyordu sanırım, hazır açılmışken basvurmustur. Size söylemesi gerekirdi o konuda hata etmis.

Bir de borca girmekten korkmayın. Benim babam sizin gibiydi, annem zorladı ev almak icin. Yatırım olur dedi, borctan korkma sağlıklı oldukca biz öderiz dedi dedi aldırdı evi. Simdi borcu da bitti mis gibi evimiz de oldu. Babama kalsaydı daha hala alamamıştık.

Siz de esinize çok sert tepkiler vermeyin, tatlı tatlı anlatmaya çalışın. Kalbini çalarak anlatın, ise yarycaktır. :)

Ayrıca kızınız büyüynce de umreye gidersiniz nolucak. :)

Durumunuz yokken ve size danışmadan başvurması hata da ,niyet iyi

en azından kredileri çekip içkide,kumarda yemiyor

sevap işleme derdinde
Ben de bu sevabı işlemek istiyorum ama bu ssartlarda değil. O kadar kırdı ki beni ama bunun farkında değil.

Kocanız kendine güveniyo siz niye dert ediyorsunuz ?

Kendine özgüveni çok fazla ama sonrasında tokezledigi olmuştur. En basiti ev alırken pesinat için ayarladim fazla fazla var dedi. Tam imzaya gidicez eksik var nasıl yapalım dedi. Kardeşimden borç istedim hemen. Eşim herşeyi kâğıt üzerinde hallediyor ama evdeki hesap çarşıya uymuor her zaman. Hiç belli olmuyor bu kura durumu çıkmaz diyene çıktığına çok denk geldim
Hac hemen çıkar mı ki? Senelerce bekleyenler var. Kısmet eğer çıkacaksa da zamanınız buymuş. Eşiniz sizinle kesinlikle paylaşmalı böyle şeyleri haklısınız ama altından kalkamayacak olsa girişir mi acaba böyle işlere?

Kadın milletiyiz işte bizden gizli rusyayada gidilse olayy haccada yazılsa olayy :)) hiç üzülme canm yaa zor çıkar ilk yılda

Evet güveniyor ama kâğıt üzerinde. Ki bu hac parası için kendisine güvenecek durumu yok. Ya benim arabami satacak ya da borç isteyecek birilerinden. Borçla hacca da gidilmez benim bildiğim.
Kocanız kendine güveniyo siz niye dert ediyorsunuz ?

Aynı şeyi biz onlara yapsak ne düşünürler acaba. Benim ki okulda ne yaptigimla ilgili bile hergun rapor istiyor. Bir de kendi yaptığına bak
Kadın milletiyiz işte bizden gizli rusyayada gidilse olayy haccada yazılsa olayy :)) hiç üzülme canm yaa zor çıkar ilk yılda

Ev için zaten girdik borca kendimiz kirada oturuyor. Kiraydi bakıcı parasiydi geçindi derken ben onları inşallah kimseye muhtaç olmadan oderiz derken bu nasıl bir guvendir anlamadım. Sorun çıkıp çıkmaması da değil düşüncesiz ve hesapsız olmak.
Bir iki yıldır hac kaydı alınmıyordu sanırım, hazır açılmışken basvurmustur. Size söylemesi gerekirdi o konuda hata etmis.

Bir de borca girmekten korkmayın. Benim babam sizin gibiydi, annem zorladı ev almak icin. Yatırım olur dedi, borctan korkma sağlıklı oldukca biz öderiz dedi dedi aldırdı evi. Simdi borcu da bitti mis gibi evimiz de oldu. Babama kalsaydı daha hala alamamıştık.

Siz de esinize çok sert tepkiler vermeyin, tatlı tatlı anlatmaya çalışın. Kalbini çalarak anlatın, ise yarycaktır. :)

Ayrıca kızınız büyüynce de umreye gidersiniz nolucak. :)

Sormadan yapması hoş olmamış.

Ama ben de şimdiden yazılsak mı diye düşünüyorum, para yok borç çok üstelik hamileyim.

Annemlere bilmem kaç yıldır çıkmayınca anca olur gibi geliyor.

Belli olmaz tabii, hemen çıkabilir de.

Kardeeess dur bi bakalim biyerlerde biseylerde hayir hikmet sebep vardir bekle gor belkide yazilmadi seni denedi benim nabamlarin sekizinci hala cikmadi

Yaşadıklarınızı rencide etmek değil amacım ama, hacca gitmek isteyen Allah korkusu olan namazinda niyazinda olan bir koca nasıl böyle bencil olabiliyor? Boyle başına buyruk olabiliyor? Yani dışarıdan göstermelik geliyor ozaman bazı şeyler. Evinde eşini çocuğunu düşünmeyen ayağını yorganına göre uzatmayan, bencillik yapan adam; Hacca gitse beş vakit namaz kılsa ne yazar???

Belki niyeti çok iyiydi sürpriz yapmak istedi çok mutlu olacağını düşündü zaten hemen çıkmaz akışına bırakmayı dene üzülmek sinirlenmek seni yıpratır.

Back
X