- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
Ofiscim bende ilk kez sana katılamıyorum, konum aynı olabilir ama ilişkiler farklıdır, özellikle Catharsis arkadaş çok üzerine alındı, burada arkadaşa karşı verdiğiniz örneklerle bu arkadaşın görümcesi arasında farklar görüyorum, bir kere burada sürekli verme durumu söz konusu, üstelik mecbur koşmada var, burada suistimal var, o yüzden kimsenin "görümceyim bende abimden kardeşimden para aldım" diye üzerine alınmasına gerek yok...
Bende görümce adayıyım üzerime alınmadım, hatta burada yaptığınız genellemelerle benim kardeşime kardeş dememem lazım, üzerimde hiç bir maddi emeği yoktur, ihtiyacım olduğunda bile, teklif bile etmemiştir ama manevi anlamda yanımda olması yeter bana, hiç bir zaman da niye bana maddi destek çıkmadı diye düşünmedim, buradaki genellemeleri gördükten sonra da düşünecek değilim.. dedim ya herkesin aile ilişkisi farklıdır...
polyannacığım; burada da arkadaşın eşi ile kardeşi arasındaki ilişkiyi bilmiyoruz ki.. arkadaşın eşi belli ki bunu suistimal olarak görmüyor.. hem arkadaş durumlarının çok kötü olduğunu belirtmiş. yardım etmesinden daha doğal ne olabilir? ha görümcesinin tavrı kendi terbiyesizliğidir. ben olsam güler geçerim..
üstelik mesela benim takıldığım bir yer oldu. konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın ama "paran yoksa 2. neden doğuruyorsun" gibilerinden bir cümle sarfetmiş. merak ettim acaba eşi, kardeşine yardım ettiği için mi kendinde böyle bir müdahale hakkı gördü?? veya kardeşinden bebek arabası isteyince yüzsüz damgası vurmak bu kadar kolay mı?
evet, elbette herkesin aile ilişkileri- yetiştirilme tarzı farklıdır.. ama hala fikrimin arkasındayım.. evin-çocuğun rızkını kazanıp, birşeylerini eksik etmiyorsa, kardeşe yapılan yardım bu kadar kötü etkilememeli arkadaşı.. nitekim kendisi de biraz da görümcesinin tavrından dolayı herşeyin dokunduğunu söylemiş..
neyse hakkında hayırlısı canım yerimseniben