arkadaşlar eşiniz evli olan görümcenizin tel faturasını ödese ne tepki verirdiniz?

Ofiscim bende ilk kez sana katılamıyorum, konum aynı olabilir ama ilişkiler farklıdır, özellikle Catharsis arkadaş çok üzerine alındı, burada arkadaşa karşı verdiğiniz örneklerle bu arkadaşın görümcesi arasında farklar görüyorum, bir kere burada sürekli verme durumu söz konusu, üstelik mecbur koşmada var, burada suistimal var, o yüzden kimsenin "görümceyim bende abimden kardeşimden para aldım" diye üzerine alınmasına gerek yok...

Bende görümce adayıyım üzerime alınmadım, hatta burada yaptığınız genellemelerle benim kardeşime kardeş dememem lazım, üzerimde hiç bir maddi emeği yoktur, ihtiyacım olduğunda bile, teklif bile etmemiştir ama manevi anlamda yanımda olması yeter bana, hiç bir zaman da niye bana maddi destek çıkmadı diye düşünmedim, buradaki genellemeleri gördükten sonra da düşünecek değilim.. dedim ya herkesin aile ilişkisi farklıdır...

polyannacığım; burada da arkadaşın eşi ile kardeşi arasındaki ilişkiyi bilmiyoruz ki.. arkadaşın eşi belli ki bunu suistimal olarak görmüyor.. hem arkadaş durumlarının çok kötü olduğunu belirtmiş. yardım etmesinden daha doğal ne olabilir? ha görümcesinin tavrı kendi terbiyesizliğidir. ben olsam güler geçerim..
üstelik mesela benim takıldığım bir yer oldu. konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın ama "paran yoksa 2. neden doğuruyorsun" gibilerinden bir cümle sarfetmiş. merak ettim acaba eşi, kardeşine yardım ettiği için mi kendinde böyle bir müdahale hakkı gördü?? veya kardeşinden bebek arabası isteyince yüzsüz damgası vurmak bu kadar kolay mı?

evet, elbette herkesin aile ilişkileri- yetiştirilme tarzı farklıdır.. ama hala fikrimin arkasındayım.. evin-çocuğun rızkını kazanıp, birşeylerini eksik etmiyorsa, kardeşe yapılan yardım bu kadar kötü etkilememeli arkadaşı.. nitekim kendisi de biraz da görümcesinin tavrından dolayı herşeyin dokunduğunu söylemiş..

neyse hakkında hayırlısı canım yerimseniben

Ofiscim bende ilk kez sana katılamıyorum, konum aynı olabilir ama ilişkiler farklıdır, özellikle Catharsis arkadaş çok üzerine alındı, burada arkadaşa karşı verdiğiniz örneklerle bu arkadaşın görümcesi arasında farklar görüyorum, bir kere burada sürekli verme durumu söz konusu, üstelik mecbur koşmada var, burada suistimal var, o yüzden kimsenin "görümceyim bende abimden kardeşimden para aldım" diye üzerine alınmasına gerek yok...

Bende görümce adayıyım üzerime alınmadım, hatta burada yaptığınız genellemelerle benim kardeşime kardeş dememem lazım, üzerimde hiç bir maddi emeği yoktur, ihtiyacım olduğunda bile, teklif bile etmemiştir ama manevi anlamda yanımda olması yeter bana, hiç bir zaman da niye bana maddi destek çıkmadı diye düşünmedim, buradaki genellemeleri gördükten sonra da düşünecek değilim.. dedim ya herkesin aile ilişkisi farklıdır...

ben konu ile ilgili yorumumu net olarak konu sahibinin eşini suçlayarak yapmıştım.(eğer konu sahibiin dediği gibi karısı ve kardeşi arasındaki dayanışmayı sağlayamıyor,karısını ezdiriyorsa..)geçmiş sayfalarda boyut kardeşlerin arasında kuruşun hesabı yapılıra çekildiğinde ve de yengelerin görümceleri ile eşleri arasındaki maddi hesaba kuruşu kuruşuna karışma hakkı olduguna gelince ben de benim abim benim tel faturamı ödüyor. yarın kimle evleneceği belli olmaz. ecrin bu konuyu actıgın iyi oldu. evlenınce ödetmeyeyim faturamı dedim. demez olaydım. 1kaç kişi üstüme geldi.. izah ettim. anladılar ama concealed kullanıcı adlı üye git faturanı kendin öde,ya da ailene ödet , abine ödetme deyince haliyle detaylı açıklama yapmak zorunda kaldım. konunun ecrinin konusundan uzaklaştığının farkındayım ama insanlar başkalarının hayatları üzerinde düşünmeden , pata küte konuştukça daha çok sapar..
inanmama durumunuz varsa geçmişe detaylı göz atabilirsiniz..
yalan söylüyorsam sizden özür diliycem..

Son düzenleme:
polyannacığım; burada da arkadaşın eşi ile kardeşi arasındaki ilişkiyi bilmiyoruz ki.. arkadaşın eşi belli ki bunu suistimal olarak görmüyor.. hem arkadaş durumlarının çok kötü olduğunu belirtmiş. yardım etmesinden daha doğal ne olabilir? ha görümcesinin tavrı kendi terbiyesizliğidir. ben olsam güler geçerim..
üstelik mesela benim takıldığım bir yer oldu. konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın ama "paran yoksa 2. neden doğuruyorsun" gibilerinden bir cümle sarfetmiş. merak ettim acaba eşi, kardeşine yardım ettiği için mi kendinde böyle bir müdahale hakkı gördü?? veya kardeşinden bebek arabası isteyince yüzsüz damgası vurmak bu kadar kolay mı?

evet, elbette herkesin aile ilişkileri- yetiştirilme tarzı farklıdır.. ama hala fikrimin arkasındayım.. evin-çocuğun rızkını kazanıp, birşeylerini eksik etmiyorsa, kardeşe yapılan yardım bu kadar kötü etkilememeli arkadaşı.. nitekim kendisi de biraz da görümcesinin tavrından dolayı herşeyin dokunduğunu söylemiş..

aslında konu sahibinin derdi maddi durum değil, konu sahibinin sorunu haklıdır ve ya haksızdır bilemem; eşinin ailesiyle..
ecrin onları sevmediği herşeyleri batıyor..
kabak da bana patladı...

iyi de kendimizden örnek vermeyeceğiz de kimden vereceğiz ki Gülsümcüğüm.. sonuçta o görümcesinden dert yanıyor, örnek verenler de görümce ya da abla.. konum aynı yani..
üstelik hiç kimse "tabi kardeş, gerekirse bebekleri aç kalır, o kuaföre gider" demedi ki.. biz "maddi imkanı varsa" diyoruz zaten.. bence sapla saman burada karışmış biraz birbirine yerimseniben

hem dediğim gibi eğer benim gıcığıma evimin rızkına göz koyan bir görümcem varsa tabiri caizse onu parçalayamayacağıma göre, bu tamamen eşimin sorunudur. gerekirse her hafta ondan, o kuaför parası kadar para alır ben biriktiririm. nitekim arkadaşın görümcesiyle konuşması hiçbir işe yaramamış. bu durumda birikimini yapacak olan da arkadaşın eşidir...
benim lugatımda da kardeş, kardeşi aç bırakmaz sevgili Gülsüm.. ilk kez katılamayacağım size maalesef yerimseniben

Vallaha ben burda acindan kivranan bir kardes göremedim hayatim.

Zira öyle bir durumda konu sahibi arkadasimiz, esim muhtac olan kardesine maddi yardimda bulunuyor bende istemiyorum deseydi tabiri caizse onu burda en cok yerden yere vuranda ben olurdum.....tabikide az bucuk vicdani olan bir insan sicacik evinde, karni tokken kardesinin ac ve acikta olmasina dayanamaz....bunu bir kenara birakalim, cünkü konumuz bu degil.

Bende kardeslerimden hicbirsey esirgemem, elimden gelen herseyi yaparim, ama kardeslerimin benden böyle bir beklentisi olmaz, bunu bir mecburiyet gibi görmezler, benim icimden geldigi icin veya o an kardesimin ihtiyaci oldugnu hissettigim icin yaparim.

Ayni sekilde onlarda bana karsi öyledir....Beklenti, hatta emirvaki, mecburiyet gibi dayatmalar olmaz bizim aramizda....cünkü Anlayis diye birsey vardir....Bugün durumum cok iyi olabilir, ama yarin ne olacagimiz belli degil, o yüzden bence kimse kimseye kardesde olsa bir beklentide bulunmasin.....heleki evli ve coluk cocuga karismis ise.

Maddi imkanlari cok iyide olsa bu kadin bu durumu hos görmek zorunda degil.....fazla parasini görümcesinin kuaförüne cep telefonu masraflarina yatirmak zorundada degil!

Bu devirde gecinmenin ne kadar zor bir sanat oldugnu sende biliyorsundur, hepimiz bir sekilde yuvarlanip gidiyoruz, ben ordan burdan SIKIP, keyfi masraflarima dikkat ediyorken esimin kardesine bol keseden harcamasina sessiz kalamazdim....acik acik bunu esimle konusur bu durumdan rahatsiz oldugmu söylerdim...boshayallersmile

Dikkatini cekiyorum....Burda söz konusu arada bir yapilan hediyeler, jestler degil, sürekli karsi tarafin talep ettigi, mecburiyet gibi bekledigi keyfi harcamalar....ha birde görümcenin senin esinin parasi ile sana hava attignida hesaba katarsak, bilmem ne kadar anlayisli kalabilirdin.....:1no2:

Kardeslik bu degildir, aksine kardes dedigin ac gezer yinede kardesine yük olmak istemez. Kardes dedigin bu sifati kullanmaz....

ben o örneği konu sahibi arkadaş için değil, bu cümlen için verdim Gülsümcüğüm.. kaldı ki evet, arkadaşın kendisinin de söylediği gibi ortada maddi durumu olmayan bir görümce, "benim paramla geçinirken, bana hava yapamaz" diyen bir gelin ve arada sıkışmış bir eş bulunuyor..

esim muhtac olan kardesine maddi yardimda bulunuyor bende istemiyorum

kaç senedir bu foruma üyeyiz, sence böyle söyleyebilir mi? elbette ki hayır.. o zaman herkes kendisine tepki gösterirdi. kim bile bile böyle bir konu açar ki...

arkadaşın sıkıntısının maddi olduğuna asla katılmıyorum. kendisi görümcesine karşı tabiri caizse "gıcık" olduğu için eşinin para vermesine tahammül edemiyor.. sorunu eşinin ailesiyle..
hatta abisinden bebek arabası istediği için insanları yüzsüz diye etiketleyebiliyor..
neyse.. :delphin:

gulsum sultan bicok yazdigina katiliyorum ozellikle suna '....Beklenti, hatta emirvaki, mecburiyet gibi dayatmalar' evet bunlar olmamali..ve buna ekleme yapiyorum nankorlukte olmamali.

ben o örneği konu sahibi arkadaş için değil, bu cümlen için verdim Gülsümcüğüm.. kaldı ki evet, arkadaşın kendisinin de söylediği gibi ortada maddi durumu olmayan bir görümce, "benim paramla geçinirken, bana hava yapamaz" diyen bir gelin ve arada sıkışmış bir eş bulunuyor..

kaç senedir bu foruma üyeyiz, sence böyle söyleyebilir mi? elbette ki hayır.. o zaman herkes kendisine tepki gösterirdi. kim bile bile böyle bir konu açar ki...

arkadaşın sıkıntısının maddi olduğuna asla katılmıyorum. kendisi görümcesine karşı tabiri caizse "gıcık" olduğu için eşinin para vermesine tahammül edemiyor.. sorunu eşinin ailesiyle..
hatta abisinden bebek arabası istediği için insanları yüzsüz diye etiketleyebiliyor..
neyse.. :delphin:

Ben onu bunu anlamam güzelim....maddi durumu yoksa ayagini yorganina göre uzatacak, kuaföründen, cep telefonundan vazgecmeyecek kadarda lüksüne rahatina düskün ama....bunu nicin hesaba katmiyorsun?

Inanki aylar oldu kuaför yüzü görmedim, aylar oldu üstüme basima birsey almiyorum.....neden? Cünkü suan durumum müsayit degil, ama olsun diyorum, calisiyoruz bugün gitmesem yarin giderim, bugün alamasam yarin alirim...ne olacak?

Gidip ablamdan kardeslerimden böyle bir talepte bulunmayada utanirim.....benim icin baska seyler daha önemli.

Ayrica nerden biliyoruzki konu sahibinin esinin kardesine her defasinda güle oynaya para verdigni, bu durumdan cok hosnut oldugnu??? Belki adamda bikti usandi ama kardesi diye kiramiyor?

Insan kendinden sorumludur....kos koca evli barkli kadina böyle anlayissiz tavirlar yakismiyor....
Tabikide gicik olur insan, senin paranla sana hava atana sende gicik olursun bende....bu gayet insani....

Her neyse.....ben sadece görümcenin tarafindan bakilmasini dogru bulmuyorum....bu kadinda hakli. Bana göre

Ofiscim, durumları o kadar kötü değil, eşi çalışıyormuş geliri var yani, ayrıca suistimal olarak görmüyor değil, eşi çekinirim söyleyemem demiş, yani annesinin ve ablasının tepkisinden korkuyor, işte bu da mecbur koşulduğunu gösteriyor, bizim toplulumuzda bu dayatmalar çok fazla arkadaşın görümcesi ile olan ilişkisini detaylarını bilemem, ama benim durumdan anladığım bu. Bu arkadaşın niyetini de bilemem ama buraya yansıttığından bu çıkarımı yapıyorum belkide yanılıyorum ama buraya yazılanlar bağlıyor bizi değil mi?

Sonra sen sorun etmezsin güler geçersin ama bende bana eşimin verdiği yardımlarla terbiyesizlik eden birine hiçte yardım etmek istemem, içimden gelmez arkadaşta belirtti zaten, haklı tepkisinde. Eşinin aldığı parada öncelikle bu arkadaşın ve çocuğunun hakkı olduğuna göre bunun hesabını yapmak ona düşer. Doğacak çocuğunu herkesten önce düşünmesi öncelik sırasın koymak hakkı...

ben konu ile ilgili yorumumu net olarak konu sahibinin eşini suçlayarak yapmıştım.geçmiş sayfalarda boyut kardeşlerin arasında kuruşun hesabı yapılıra çekildiğinde ve de yengelerin görümceleri ile eşleri arasındaki maddi hesaba kuruşu kuruşuna karışma hakkı olduguna gelince ben de benim abim benim tel faturamı ödüyor. yarın kimle evleneceği belli olmaz. ecrin bu konuyu actıgın iyi oldu. evlenınce ödetmeyeyim faturamı dedim. demez olaydım. 1kaç kişi üstüme geldi.. izah ettim. anladılar ama concealed kullanıcı adlı üye git faturanı kendin öde,ya da ailene ödet , abine ödetme deyince haliyle detaylı açıklama yapmak zorunda kaldım. konunun ecrinin konusundan uzaklaştığının farkındayım ama insanlar başkalarının hayatları üzerinde düşünmeden , pata küte konuştukça daha çok sapar..
inanmama durumunuz varsa geçmişe detaylı göz atabilirsiniz..
yalan söylüyorsam sizden özür diliycem..

Sonuna "biz görümceler ayağımızı denk alalım" dokundururvari bir cümle ekledin ya sanırım ondan böyle üzerine geldiler, ama haklısın, çünkü senin durumun farklı sen bekarsın abin bekar evli olsa da belki ödemeye devam eder. Hem bende abime yardımcı olurum dedin, bu durumdan çok farklısın, suistimal söz konusu değil, niyet belli, zaten sizin durumunuzda kimse şikayetçi değil, kimsenin haddine olmamalı sana akıl vermek...
Ama açıklamalarını yaparken bu konuyu da üzerine alarak konuşuyormuşsun gibi gelmişti, ama konu bu boyuta gelmeden önce yaptığın yorumu atlamışım yerimseniben

Ben onu bunu anlamam güzelim....maddi durumu yoksa ayagini yorganina göre uzatacak, kuaföründen, cep telefonundan vazgecmeyecek kadarda lüksüne rahatina düskün ama....bunu nicin hesaba katmiyorsun?

Inanki aylar oldu kuaför yüzü görmedim, aylar oldu üstüme basima birsey almiyorum.....neden? Cünkü suan durumum müsayit degil, ama olsun diyorum, calisiyoruz bugün gitmesem yarin giderim, bugün alamasam yarin alirim...ne olacak?

Gidip ablamdan kardeslerimden böyle bir talepte bulunmayada utanirim.....benim icin baska seyler daha önemli.

Ayrica nerden biliyoruzki konu sahibinin esinin kardesine her defasinda güle oynaya para verdigni, bu durumdan cok hosnut oldugnu??? Belki adamda bikti usandi ama kardesi diye kiramiyor?

Insan kendinden sorumludur....kos koca evli barkli kadina böyle anlayissiz tavirlar yakismiyor....
Tabikide gicik olur insan, senin paranla sana hava atana sende gicik olursun bende....bu gayet insani....

Her neyse.....ben sadece görümcenin tarafindan bakilmasini dogru bulmuyorum....bu kadinda hakli. Bana göre

ben gıcık olmam Gülsümcüğüm.. Acırım, üzülürüm ama gıcık olmam. ya da benden yardım alan insana "yüzsüz" demem.. yapısal farklılık diyelim..
hatta sana samimi olarak bir örnek vereyim;
Birkaç sene önce özel bir kurumda çalışırken Ramazan yardımı yapılıyordu fakirlere. orada 3 çocuklu bir bayan vardı. yanına gittim "Teyze birşeye ihtiyacın var mı?" dedim.. yanımdaki arkadaş çekti kolumdan "o seninle yaşıt dedi" inanamadım. (ben o zaman 20 yaşındaydım)..
herneyse bu kıza para vermişler, kız ertesi gün geldi ki saçlar röfleli.. herkes sinirlendi "sen parasızsın nasıl saçını boyarsın" diye.. ne bileyim ben kızamadım.. yaşı 20, evet yaptığı doğru değil ama içimden birşey koptu.. kız da "fakirim ama çok uzun zamandır içimdeydi, dayanamdım" dedi... Neden bilmiyorum ben acıdım görümceye..

ben arkadaşın "her hafta kuaförde" diyerek mübalağa ettiğini düşünüyorum. ben de bayanım, kuaföre giderim ama kuaförde her hafta yapılacak bir işlem yok.. cep telefonu deseniz zaten lüx değil artık..

elbette ki arkadaşa "sen suçlusun" demiyorum.. ama görümcesini hakir görürcesine "senin 2. çocuk neyine?" ya da "bir de araba istiyor yüzsüz" tarzı yaklaşımlarını hoş karşılamadım kendimce...

Ofiscim, durumları o kadar kötü değil, eşi çalışıyormuş geliri var yani, ayrıca suistimal olarak görmüyor değil, eşi çekinirim söyleyemem demiş, yani annesinin ve ablasının tepkisinden korkuyor, işte bu da mecbur koşulduğunu gösteriyor, bizim toplulumuzda bu dayatmalar çok fazla arkadaşın görümcesi ile olan ilişkisini detaylarını bilemem, ama benim durumdan anladığım bu. Bu arkadaşın niyetini de bilemem ama buraya yansıttığından bu çıkarımı yapıyorum belkide yanılıyorum ama buraya yazılanlar bağlıyor bizi değil mi?

Sonra sen sorun etmezsin güler geçersin ama bende bana eşimin verdiği yardımlarla terbiyesizlik eden birine hiçte yardım etmek istemem, içimden gelmez arkadaşta belirtti zaten, haklı tepkisinde. Eşinin aldığı parada öncelikle bu arkadaşın ve çocuğunun hakkı olduğuna göre bunun hesabını yapmak ona düşer. Doğacak çocuğunu herkesten önce düşünmesi öncelik sırasın koymak hakkı...

ben tabiki kendimi o görümceyle aynı kefeye koymadım,çünkü niyetini tam olarak bilmiyorum. konu sahibi bir çıktı bizi sömürüyorlar dedi;bir çıktı kayınvalidemle görümcem bana şunu yaptı,bunu yaptı dedi.. maddi olarak sömürüldüğünü düşündüğünden mi gıcık, yoksa eşinin ailesini sevmedğinden maddi yardım yapılmasına mı gıcık.. sanki ne olduğu belirsiz bir hal aldı durum.

Sonuna "biz görümceler ayağımızı denk alalım" dokundururvari bir cümle ekledin ya sanırım ondan böyle üzerine geldiler, ama haklısın, çünkü senin durumun farklı sen bekarsın abin bekar evli olsa da belki ödemeye devam eder. Hem bende abime yardımcı olurum dedin, bu durumdan çok farklısın, suistimal söz konusu değil, niyet belli, zaten sizin durumunuzda kimse şikayetçi değil, kimsenin haddine olmamalı sana akıl vermek...
Ama açıklamalarını yaparken bu konuyu da üzerine alarak konuşuyormuşsun gibi gelmişti, ama konu bu boyuta gelmeden önce yaptığın yorumu atlamışım yerimseniben
ben tabiki kendimi o görümceyle aynı kefeye koymadım,çünkü niyetini tam olarak bilmiyorum. konu sahibi bir çıktı bizi sömürüyorlar dedi;bir çıktı kayınvalidemle görümcem bana şunu yaptı,bunu yaptı dedi.. maddi olarak sömürüldüğünü düşündüğünden mi gıcık, yoksa eşinin ailesini sevmedğinden maddi yardım yapılmasına mı gıcık.. sanki ne olduğu belirsiz bir hal aldı durum.
ben de yalan değil azıcık üstüme alındım ve biraz kendi kulağıma küpe maksatlı( çünkü abim ve eşi arasında asla tartışmaya sebep olmak istemem), biraz da sitem ederek tırnak içine aldığınız cümleyi yazdım . okların bu denli bana çevrileceğini, konunun bu denli sapacağını bilseydim demezdim valla..
neyse siz beni anladınız sanırım...

tabiki tepki veririm.bu devirde para kolay kazanilmiyo.sabahin körlerinde ise cikiyoruz.cocuklarla ser sefil oluyorum.bir de görümcenin harcligina yardimci olucamm..kendisi cok pintii.ne esyasina dokundurur,ne tek kurusunu görmüsümdür.yemege cikariz .esime hesap.bir yere gideriz hep esim karsilarr. bana ne faydasi varki cenesinden baskaa

sanki biz kardeşlik nedir bilmiyoruz.
biz babasız büyüdük benim annemden ve kardeşimden başka kimsem yok .
kardeşim için canımı veririm.bütün masraflarını da karşılarım çalışmadığı için.
eşimde karşılayabilir kardeşinin masraflarını ama beni adam yerine koymayan aile düzenimi bozmaya çalışan bi görümceye de zırnık koklatmam hiç kusura bakmasın

arkadaşlar benim açtığım konuyu bazı arkadaşlar yanlış anlamış ben eşime bu güne kadar ödeme ona para verme hediye alma demedim hiç bir zaman çünkü benimde kardeşlerim var ben bekarken abimde benim tel faturamı ödedi zaten hatlarımız hep polis hattı ben parada pulda değilim ama onun benim yuvama yaptığını benim kardeşlerim yapmıor ben buna sinirleniorum niye bana kötülük düşünen birine iilikleri hep ben yapmak düşünmek zorundayım benim eşime boşanın diorlar onu dolduruorlar analı kızlı diorum gelinde size batmasın bir iğne dahi verse batar bana batıorda insan olsun canımı yesin demi ama

benım faturam dağlar taşlar gelmez.. evliyken de ona yük bir fatura olmaz ama maksat eşiyle arası benim yüzümden bozulmasın.belki konu sahibi gibi biri olacak..
kendime de laf söylettirmeyeyim 3 kuruştan ötürü..

pardon konu sahibinin neyi varmış canım, ama görüyorumki sizde benim görümcem gibi bir düşünceye sahipsiniz.:dilcikar:

ecrin0144 ben bu konudaki tepkilerini haklı görüyorum, üstelik hamilesin hassassın insan daha ince düşünüyor bu zamanlarında. Ama eşinle konuştuğun halde bu durum devam ediyorsa yapacak bir şeyin de yok, çok ısrar edersen hakikaten sen kötü olmuş olursun, verdiği paranın hesabını yapıyor, daha dün geldi kardeşimin parasına karışıyor diye düşüneceklerdir kesin, görümceni de takma, şu an çocuğun öncelikli Allah her şeyi herkesi görüyor. Sanırım bu para seni ekonomik anlamda zorlamıyor zaten, ama manevi anlamda gördüklerin yıpratıyor. boşver sen doğacak çocuğunu düşün bunlara fazla takıp üzülme, karnındaki bebeği de etkilemesinyerimseniben

arkadaşlar benim açtığım konuyu bazı arkadaşlar yanlış anlamış ben eşime bu güne kadar ödeme ona para verme hediye alma demedim hiç bir zaman çünkü benimde kardeşlerim var ben bekarken abimde benim tel faturamı ödedi zaten hatlarımız hep polis hattı ben parada pulda değilim ama onun benim yuvama yaptığını benim kardeşlerim yapmıor ben buna sinirleniorum niye bana kötülük düşünen birine iilikleri hep ben yapmak düşünmek zorundayım benim eşime boşanın diorlar onu dolduruorlar analı kızlı diorum gelinde size batmasın bir iğne dahi verse batar bana batıorda insan olsun canımı yesin demi ama

pardon konu sahibinin neyi varmış canım, ama görüyorumki sizde benim görümcem gibi bir düşünceye sahipsiniz.:dilcikar:

benim kastettiğim sizin görümcenize yapılan 3 kuruş yardıma dil uzatmanızdı. (altında yatan sebepleri geç izah ettiğiniz için ve çıkıp tanımadığınız birini görümcenizle kıyasladığınız için sadece ilk ve son mesajınızı dikkate alarak yazıyorum) Mazallah sizin gibi bir yengem olursa bir bardak çayın dahi hesabını yapmak icap edecek laf duymamak için..

benim görümcemde bayramlarda çocuk gibi kocamdan para istiodu utanmaz 40 yaşındaki karı herbişe para kocamı görünce aklına direk para gelio uyuzz şeyy
görümceye ne parası yhaa evli barklı bidee kocasından istesin biss abimizden mi istiyelim kocamız varken

benim kastettiğim sizin görümcenize yapılan 3 kuruş yardıma dil uzatmanızdı. (altında yatan sebepleri geç izah ettiğiniz için ve çıkıp tanımadığınız birini görümcenizle kıyasladığınız için sadece ilk ve son mesajınızı dikkate alarak yazıyorum) Mazallah sizin gibi bir yengem olursa bir bardak çayın dahi hesabını yapmak icap edecek laf duymamak için..

konu sahibi arkadaş taa en başta görümcesinin fena bir bayan olduğunu söylemiş.ama size bu yetmemiş suçlamaya devam etmişsiniz.
boşatmaya çalışıyor.abisinin yuvasını yıkmaya çalışıyor kadın hamile olduğu halde ve siz hala böyle bir görümceye yardım etmek istememesini şiddetle yadırgıyorsunuz çok şaşırdım.
kardeş kardeşe tabiki yardım edecek.o adamcağız kardeşinin iyiliğini düşünüp
yardım ediyor ama o nasıl bir kardeştir ki abisinin yuvasını yıkmaya çalışıyor.böyle bir insan değil görümcem en yaınım olsa yardım etmem.

sizde konu sahibi arkadaşın görümcesi gibi olmayın gelinde size 3 kuruş un lafını etmesin
ayrıca evlendiğinizde karşınıza böyle bir görümce çıksa hala onun iyiliğini düşünebilirmisiniz bu denli..merak ettim

konu sahibi arkadaş taa en başta görümcesinin fena bir bayan olduğunu söylemiş.ama size bu yetmemiş suçlamaya devam etmişsiniz.
boşatmaya çalışıyor.abisinin yuvasını yıkmaya çalışıyor kadın hamile olduğu halde ve siz hala böyle bir görümceye yardım etmek istememesini şiddetle yadırgıyorsunuz çok şaşırdım.
kardeş kardeşe tabiki yardım edecek.o adamcağız kardeşinin iyiliğini düşünüp
yardım ediyor ama o nasıl bir kardeştir ki abisinin yuvasını yıkmaya çalışıyor.böyle bir insan değil görümcem en yaınım olsa yardım etmem.

sizde konu sahibi arkadaşın görümcesi gibi olmayın gelinde size 3 kuruş un lafını etmesin
ayrıca evlendiğinizde karşınıza böyle bir görümce çıksa hala onun iyiliğini düşünebilirmisiniz bu denli..merak ettim

baydınız artık ya..
1050 kez izah ettim kime neden böyle cevap verdiğimi..
anlamak isteyen pek ala anladı..
dönüp dolaşıp aynı şeyleri tekrar tekrar yazmıycam burda zira 1000 kez açıklama yaptım. ben klavyemden eskidim..pes..hala tek bir mesaj nereden nereye gittiği belirsiz bir şekilde seçiliyor..şunu dedın bunu dedin diye..
merak ediyorsan geçmişe döner okursun,kime niye böyle dediğimi.. sorularının cevapları geçmişte 1000kez verildi..
yok okuyamam diyorsan keyfin bilir..
beni karıştıran mesajlar yazma bir daha..

not:bu kadar izahtan sonra hala kalın kalın sorular soran olursa yapabilceğim bir şey.. zira elimden daha fazlası gelmiyor. o yüzden bu sayfaya göz atmayacağım bir daha,boşuna zahmet edip şu bu diye sormayın..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaş sen konunda sonuna kadar haklısın eşinin üstüne vazife değil ablasının faturasını ödemek !

Ablasının durumu olsun olmasın ona mı kalmış canım babası en önemlisi eşi varken :delphin:

Madem kendi ödemicek ti ne diye almış hattı dengesiz işte :1closedeyes:

Back
X