arkadaşlar fikir verin bana...

• Konu Sahibi Konu Sahibi llncaddy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

llncaddy

Ziyaretçi
Merhaba, benim eşimle ilgili bazı sorunlarım var. 7 yıllık evliyim eşimle olan cinsel ilişkimden pek bişey hissetmediğimden geçiştiririm dururum. Görevini yapan kadın misali onu asla reddetmem ama bu durum bana çok sıkıntı veriyor. Seks esnasında herhangi bir şey hissetmediğim için gecenin bir yarısı eşini memnun et kalk banyo yap bana çok zor geliyor. Bir dönem depresyon tedavisi görmüştüm. Doktorum da bana özellikle cinsel yaşantımızın nasıl olduğuna dair sorular soruyordu ve ben gereksiz birşey diye cevaplıyordum. Seks esnasında bişey hissetmeyişimin nedenini araştırmak adına hormonal bütün tahlillerimi yaptı. Bununla ilgili bir sorun çıkmadı.Daha sonra doktorum erkek bir doktorla konuşamadığım düşüncesiyle beni başka bir bayan psikiyatriste yönlendirdi ancak ben uğraşmak istemedim ve de gitmedim. Ama seksin belli bir fiziksel deşarjın yanında ruhsal deşarj da oluşturduğunu da öğrendim. Bunun hayatımda önemli bir eksiklik oluşturduğunu da farkettim. Bunu aşma çabasına düştüğüm şu sıralarda ise eşimden bana yardımcı olmasını istedim. Oda olur dedi ama kendi ihtiyaçlarının yanında bir de benimle uğraşmak sanki ona zor geliyor. Duygusallık yönünden beni pek doyurmuyor. Beklentilerimi pek karşılayamıyorum. Bende sırf sekse modlanarak hiçbişi yapamıyorum. Söylermisiniz ben bu sorunumu nasıl aşabilirim?. Yani duygusal olarak ona yakın olmadan seks hayatımı canlandırabilmem mümkünmü? Açıkçası ben buna pek inanmıyorum da .İnanın bunu evliliğimiz adına çok gerekli buluyorum ama bunun iki taraflı olması gerekmiyormu. Eşimi bu konuda nasıl yönlendirebilirim? Evliliğimi sürdürmek bana zor gelmeye başladı. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. :uhm: :uhm: :uhm: :çok üzgünüm:

Arkadaşlar uzun oldu ama bişey daha eklemek istiyorum. Evliliğimizin ilk zamanlarınada ona romantik ortamlar hazırlayarak, cinselliğimizi canlı tutmaya çalışıyordum. Örneğin müzik eşliğinde dans ediyoruz. Bana hadi çabuk ol ne yapacaksak yapalımda ben uyucam vs. gibi şeyler söyleyerek tüm isteğimi söndürürdü. Ve her gecede seks isterdi. Bende kendimi içime kapattım ve görevini yapan kadın rolünü üstlendim. Sizce ben bu adamla ben ne yapabilirim?

afedersin ama kocana sey olsun yeter sisme kadinda versen karanlikta birsey anliycani sanmam sende problem yok bence esinde var sana kolay gelsin cok bencil ve sexten birsey anlamiyor ve birazda vahsi (özürdilerim ) geldi bana ön sevisme arzulu yeri geldiginde romantik atesli bunlar senin herifte mevcut degil galiba tek düsündügü bacak arasi (tekrar özürdilerim)

Doktorun seni psikiyatriste göndermis, bence gitmelisiniz ikinizde bakalim ne der size. Bu konuda size esinizde yardim etmeli. Bence ilk doktora gidin...

bence eşiniz daha ilk dönemlerde sizin isteklrinizi söndürmüş.asıl psikiyatriste onun gitmesi lazım.

bu durumu yaşaman çok normal, tamamen psikolojik, bence bu durumu açıkca eşinle konuş....kendi kendine başarman zor gibi görünüyor...ya sen bana kendini zorlayarak duygusallık vereceksin ya da ben kendimi zorlayarak seninle ilişkiye girmeye devam edeceğim de......zor gelse de seninde ihtiyaçlarını düşünmeli..(aslında zor gelmemeli, sen onun eşisin ama neyse) yeri geldiğinde sadece sarılıp uyumalı..yoksa bu şekilde gider ya da bir yerde patlak verir....

sorun sende değilki tamamen eşinde ...bak sen ilk zamnlar nasıl arzuluymuşsun eğer o da sana karşılık vermiş olsaydı mutlu bi sex hayatınız olurdu eşler böyle durumlarda birbirlerini ateşlemeliler tek kişilik sex olmaz bnce bu sorunu acilen ortatan kaldırın yoksa bi mühtet sonra dahada çekilmez hale gelebilir allah korusun .....

baştan yanlış yapmışsınız...
bu önemli bir sorun ve çözmek için bu kadar beklememeliydiniz...
kadının erkeği memnun etme gibi bir görevi yoktur...
bir tarafa keyif veren şey diğer taraf için zorunluluk oluşturuyorsa sağlıklı bir ilişkiden söz edilemez...
seks bir güdüdür ama cinsellik bir paylaşımdır...
duygusal olarak sizi tatmin etmeyen cinsellik zamanla eziyete dönüşür ki öyle olmuş...
neden duygularınızı bu kadar yok saydınız yedi yıl boyunca...
konuşun eşinizle ciddi ciddi.
içinizden geçenleri duygularınızı korkmadan paylaşın...
bir süre de cinsel ilişki de bulunmayın, yaklaşımına bakın...
sizi anlayıp yardımcı olacaksa ne ala ama suçlayıp yargılayacaksa o zaman tekrar düşünün...

Bence en önemli nokta su "Görevini yapan Kadin" modunundan düsüncesinden cikman lazim...:delphin:

Keske tedavilerini yapsaydin arkadasim cünkü cinselik belki evliligin tek temeli degildir ama cok büyük bir parcasini kapliyor yani yatakta mutlu olmayan cift bir zaman sonra evliligindede mutlu olamiyor cogunlukla!!!:delphin:

Esinle konus tabiki mutlakada konusmusundur ona hisslerini anlat ve bu durumun seni cok rahatsiz ettigni ayricada cinselikten soguttugnuda söyle...a.s

Ayricada senin cinselik istemedigin dönemlerde zamanlarda sana yaklastigi zaman gayet dogal olarak reddetme hakkin var diye düsünüyorum, evli olmakla ne pahasina olursa olsun esini yatakta mutlu etmek degildir...şutarafagitti

Umarim bir cözüm bulursunuz canim :teselli:

Arkadaşlar teşekkür ederim. Beni anlayan birilerini duymak çok iyi geldi. Önerilerinizi değerlendiricem. :1hug:

Arkadaşım sorun sende değil eşinde,psikiyatriste onun gitmesi lazım,sen açık açık beni tam olarak tatmin etmiyorsun ,birazdaha çaba göstermen lazım deyip,onunda kendini çeki düzen vermeli,senin duygularınında olduğunun 7 yıldır tam tatmin edemediğini,artık bunaldığını bilmeli,birde onunla ayrıyken akşamı hayal edin,gün boyu o anı düşününce daha zevk alabilirsiniz belki.

Merhaba;

Bence ilk fırsatta Evlilik Terapiğstine gidin (mümkünse eğer eşinde olsun) Bunun inanılmaz faydasını göreceğinizden eminim. Ama eşin buna yanaşmıyorsa zorda olsa artık kendi imkanlarınla birşeyleri aşmaya çabalayacaksın. Bunda da seks perhizine girin. Yani yapmayın ama yapmadığınız sürede romantik aktivitelere zaman ayırın. Örneğin beraber tv izleyin sarılıp, romantik bir akşam yemeği ve dans gibi... bu tür aktiviteler, perhizin de etkisiyle sende de, eşinde de etki yapacaktır. Selamlar.

Canım sen bu iş için görevli değilsin. Sen evlisin ve evlilik sadece sex değil.
Arkadaşlara katılıyorum sorun sende değil sorun kocanda.
Kesinlikle psikolojisi bozuk eşinin.

Bence ilk olarak sexi bir görev değil de zevk olarak görmelisin. Sonra da şunu söyle kendine istemediğin görev diye yaptığın şey sana hiç bir zevk vermiyor.
Madem eşin bu sorununu seninle çözmek yerine geçiştiriyor, ilk olarak ona bu şekilde bir ilişkiden zevk almadağını söyle yada hissettir. Yani bu senin sorunun değil bu sizin sorununuz. Lütfen bu sorunu yüklenme, çünkü altından kalkman ağır olur. Benim düşüncem bir evlilikte cinsel hayat iyi gidiyorsa herşey yoluna girebilir.

Bence eşine istemediğini hissettir. Ve ne yap et onunla birlikte git bir psikoloğa. Çünkü eşinin buna gerçekten ihtiyacı var.

Ben en çok "gorevini yapan kadin rolune..." cumlesine takildim
boyle bir gorevin yok ki
oyle dusunuyorsan o zaman esinin de gorevi seni memnun etmektir
anlattiklarini okuyunca neden bu kadar isteksiz oldugunu anliyorum
senin yaklasimin ile esinin yaklasimi çok farkli
asil esinin bir yardima ihtiyaci var
seni bu duruma getiren kendisi
keske beraber gitseydiniz psikiyatriste
onunla konussan, ikna etsen....
sirf onu memnun etmek için iliskiye girdigini dusunuyorum da...psikolojini tahmin edebiliyorum
kendine yapma bunu

Canım ilk zamanlar güzelmiş ama senin adamda iş yokmuş (ne demek ne yapacaksak yapalım uyuyacam ben) severekmi evlendiniz eğer öğleyse bu durumlar neden olmuş çok üzüldüm valla. Evlilikte tamam ilişki önemli tabi ama sadecede o değildir. Bunı çiftler bilmeliki karşılıklı hoş görülü olunabilsin. Sen veya o problemli ama çözümü var doktora gidebilirsiniz. Bunun için sevdiği insan üzülürmü yaa. Canın ister istemez her zaman istiycek diye bir şey yok ayrıca. Sırf onu memnun etmek için bir görev gibi görme bence. Üzülen hep sen olursun, bence konuşun bu böğle nereye kadar giderki:1hug:

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Evet eşimle konuştum ve bu olaydan hiç zevk almadığımı ve bunun bana çok zor gelmeye başladığını anlattım. Bunun bizim ilişkimizi güçleştirdiğini de anlattım. Ama ona bana şöyle şöyle davran gibi isteklerdede bulunmadım. Açıkçası herşeye rağmen kocamı çok seviyorum. Bu tutumuyla evliliğimizin ilk zamanlarından beri seksten soğudum ama evdeki diğer tutumu ile ilgili pek bir şikayette bulunamam. Ancak özellikle seks konusunda epeyce bencil olduğunu söyleyebilirim. Tabi bazı başka şeylerde var ancak üzerinde fazla durmuyorum. Dün bizim evlilik yıldönümümüzdü ve bende onu şaşırtmak için o hadi ne yapacaksak yapalım dediği gecelerden birini tekrar hazırladım. Evin her tarafını mumlarla donatım harika bir sofra hazırladım. Kendimde gayet bakımlı bir şekilde onu karşıladım. Çok şaşırdı. Uzun zamandan sonra epeyce bie değişiklik oldu onun içinde. İpleri elimden bırakmadan geceyi istediğim şekilde yönlendirdim ve epeyce mutlu oldum. Tabi eşimde mutlu oldu. E ne yapacaksak yapalım da diyemedi tabii. Bakalım ileriki günler ne gösterecek. Kararlıyım. Ona bencil duygularla evliliğin yürümeyeceğini tavırlarımla anlatmaya. Bakalım neler başarabileceğim. Bu arada doktora tekrar gitmeyi planlıyorum. Eşimi bu konuda ikna edebilirmiyim bilmem ama oda doktara gitmektense bu konuda bana yardımcı olmayı tercih edeceğini hissediyorum. Benim tekrar doktora gitmek istememin sebebi ise seks konusundaki hislerimin duyarsızlığı. Tekrar kontrolden geçmek istiyorum. Fikirlerinizle bana moral verdiniz. Daha güçlü hissediyorum kendimi. İki tane çocuk büyütme telaşından sonra kadınlığımı hissetmek ucundan da olsa çok hoşuma gitti. :utangac: Bu işin ucunu kaçırmaya hiç niyetim yok. Fikir ve morallerinize hala ihtiyacım var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

Merhaba;

Bence ilk fırsatta Evlilik Terapiğstine gidin (mümkünse eğer eşinde olsun) Bunun inanılmaz faydasını göreceğinizden eminim. Ama eşin buna yanaşmıyorsa zorda olsa artık kendi imkanlarınla birşeyleri aşmaya çabalayacaksın. Bunda da seks perhizine girin. Yani yapmayın ama yapmadığınız sürede romantik aktivitelere zaman ayırın. Örneğin beraber tv izleyin sarılıp, romantik bir akşam yemeği ve dans gibi... bu tür aktiviteler, perhizin de etkisiyle sende de, eşinde de etki yapacaktır. Selamlar.

Bu arada melekçiğim sen sanırım Bursa'dasın ve de doktorsun.Bende bu dönemler Bursa'dayım. Tanıdığın veya bu konuda adını duyduğun bir doktor önerebilirmisin. Benim özellikle psikolog için bir bütçe ayırmam şu aşamada biraz zor, tıp fakültesi gibi hastanelere gidebilirim. Özeli mecbur kalırsam tercih edeceğim. Fikirlerini bekliyorum. Teşekkürler. :1hug:

Bence önce bunu aşacağına inanmakla başlasan daha iyi edersinnn

sadece kendin için bencil ol ve sekse odaklanmaya çalış canım...
buda bir ihtiyac..herkes zevk alırken sen neden almayasın yada almak ismeyesin...
ve görevi yapan kadın modundan çık..
sevgilerimle...

Merhaba, benim eşimle ilgili bazı sorunlarım var. 7 yıllık evliyim eşimle olan cinsel ilişkimden pek bişey hissetmediğimden geçiştiririm dururum. Görevini yapan kadın misali onu asla reddetmem ama bu durum bana çok sıkıntı veriyor. Seks esnasında herhangi bir şey hissetmediğim için gecenin bir yarısı eşini memnun et kalk banyo yap bana çok zor geliyor. Bir dönem depresyon tedavisi görmüştüm. Doktorum da bana özellikle cinsel yaşantımızın nasıl olduğuna dair sorular soruyordu ve ben gereksiz birşey diye cevaplıyordum. Seks esnasında bişey hissetmeyişimin nedenini araştırmak adına hormonal bütün tahlillerimi yaptı. Bununla ilgili bir sorun çıkmadı.Daha sonra doktorum erkek bir doktorla konuşamadığım düşüncesiyle beni başka bir bayan psikiyatriste yönlendirdi ancak ben uğraşmak istemedim ve de gitmedim. Ama seksin belli bir fiziksel deşarjın yanında ruhsal deşarj da oluşturduğunu da öğrendim. Bunun hayatımda önemli bir eksiklik oluşturduğunu da farkettim. Bunu aşma çabasına düştüğüm şu sıralarda ise eşimden bana yardımcı olmasını istedim. Oda olur dedi ama kendi ihtiyaçlarının yanında bir de benimle uğraşmak sanki ona zor geliyor. Duygusallık yönünden beni pek doyurmuyor. Beklentilerimi pek karşılayamıyorum. Bende sırf sekse modlanarak hiçbişi yapamıyorum. Söylermisiniz ben bu sorunumu nasıl aşabilirim?. Yani duygusal olarak ona yakın olmadan seks hayatımı canlandırabilmem mümkünmü? Açıkçası ben buna pek inanmıyorum da .İnanın bunu evliliğimiz adına çok gerekli buluyorum ama bunun iki taraflı olması gerekmiyormu. Eşimi bu konuda nasıl yönlendirebilirim? Evliliğimi sürdürmek bana zor gelmeye başladı. Lütfen fikirlerinizi bekliyorum. :uhm: :uhm: :uhm: :çok üzgünüm:
bence de bu sorunun altından tek başına kalkamazsın.eşinin desteği hatta gerekirse psikolojik tedavi bile görmesi lazım.cinsellil evlilikte önemli bi yer tutuyor biliyosun bunun için iki tarafta üztüne düşeni yapmalı.kendini onun isteklerini yapmaya programlamışsın ama sen mutlu olmuyosun.bu düşünceden kurtul önce.ALLAH yardımcın olsun güzelim..

Back
X