Sorum şu eşimin işi dolayısıyla doğudayız,ben 2 üniv mezunuyum kpss ye defalarca girdim kazanamadım,bir bankanın sınavı için eşim tanıdık bulmuş,girmek isityorsan işe girebilirin yardımcı olacaklar sana dedi ama burda değil kendi memleketinde 3 sene kadar ayrı kalacaz ve kv yanında kalcam şimdi hem bu fırsatı tepmek istemiyorum ama bir taraftan kv kp yanıda işkence gibi geliyor..çok kararsız kaldım..çocuk yok,burda asosyal bir hayat içinde psikolojimde yıprandı aslında ama oraya gidersem de pişman olurum diye korkuyorum malum hiçbir rahatlığım olamıcak kendi evim değil sonuçta ama ayaklarım üstünde durmam içinde iyi bir fırsat ne dersiniz??
Tuhaf... Eşinizin ailesiyle aranızda mesafe olmasına rağmen sürekli sorun yaşıyorken nasıl böyle bir girişimde bulunmayı düşünebiliyorsunuz? Şaşırdım doğrusu. Eğer eşini bırakıp oralara gidersen evliliğinde ciddi sorunlar olur diye düşünüyorum bu insanlara tahammülün yok çünkü sevmiyorsun bir kere. Bence oturup ne istediğine karar vermelisin evliliğinle ilgili olarak. Tamam mı devam mı? Bu durum ancak bu karara göre şekillenebilir...
torpil diyenleri boşver bankalar adliyeler tanıdık vasıtasıyla giren cok zaten..bence hayatının fırsatı bu evde oturup pineklemek can sıkıntısı parasızlık güçsüzlük de getiriyor bence hiç düşünme bu fırsat için ilerde üzülürsün git ve bi süre idare et baktın olmuyor bir yıl sonra ayrı eve cık kaynana yakın tut eşine ev üstüne ev olmadı de bence önce iş sonra eş önce kendini düşüneceksin bu hayatta en sevdiklerin bile bi gün sana darbe vurabilir sen kendini saglama al tabi parası iyiyse 800 tl ye calıştıran bankalar da var malum
tam ustune bastin, kaldir ayagini..Yani ben de seni anlamakta gucluk cekiyorum excada. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Daha dune kadar kultur farkindan, esinin ailesine olan duskunlugunden bahsederken simdi de esini yalniz birakip ailesinin yanina yerlesmekten bahsediyorsun
anlayamadığım şekilde herkese normal gelmiş ama "tanıdık" vasıtasıyla bir bankaya gireceksin, belki de o banka sınava aylarca emek veren senden daha başarılı birinin ekmeğine mani olacaksın, ordan kazandığın parayla da ayaklarının üzerinde duracaksın...
Bana kalırsa kimseyi araya koymadan gir sınava hakkınla kazan , o zaman işin de rast gider inşallah ,tayin işin en kısa sürede hallolur..başka türlü olunca zaten işlerin rast gitmez gibi geliyor bana...
şimdi burda artık düzen böyle herkes tanıdıkla işe giriyor demesin kimse bana..ben de defalarca kpss ye girdim ..kpss puanımla defalarca mülakata girdim ..o mülakatlarda mutlaka "tanıdığı" olanlardan bnm hakkımı yiyen olmuştur ama en sonunda 2 farklı yeri kazandım allah a şükür şu an maddi manevi hayal ettiğimden bile iyi bi işim var..en önemlisi vicdanım rahat..çocuklarımın boğazından geçen her lokma helal...
iş için eşini bırakmaya değer mi bence değmez
kv ve kp le yaşamak çok zordur burda okuyup görüyoruz birde eşin olmayacak yanında
3 yıl çok uzun bir süre belki daha iyi fırsatlar çıkar önünüze sonrasında bence eşinizi bırakıp gitmeyin derim en azından ben öyle yapardım
Anlayamadığım şekilde herkese normal gelmiş ama "tanıdık" vasıtasıyla bir bankaya gireceksin, belki de o banka sınava aylarca emek veren senden daha başarılı birinin ekmeğine mani olacaksın, ordan kazandığın parayla da ayaklarının üzerinde duracaksın...
bana kalırsa kimseyi araya koymadan gir sınava hakkınla kazan , o zaman işin de rast gider inşallah ,Tayin işin en kısa sürede hallolur..Başka türlü olunca zaten işlerin rast gitmez gibi geliyor bana...
Şimdi burda artık düzen böyle herkes tanıdıkla işe giriyor demesin kimse bana..ben de defalarca kpss ye girdim ..kpss puanımla defalarca mülakata girdim ..o mülakatlarda mutlaka "tanıdığı" olanlardan bnm hakkımı yiyen olmuştur ama en sonunda 2 farklı yeri kazandım Allah a şükür şu an maddi manevi hayal ettiğimden bile iyi bi işim var..en önemlisi vicdanım rahat..çocuklarımın boğazından geçen her lokma helal...
Önce iş demek için geç değil mi? Arkadaş önce eş demiş ki, işten önce evlenmiş. Yani yazdıklarınız güzel, doğru ama sanki bekar birine yazılmış gibi.Unutmayın bir de farklı bir bakış açısı vardır ki, birlikte harcayabileceğin insanlar, ailen yoksa paranın bile önemi kalmıyor.Arkadaş bence vereceği kararın pek ciddiyetinin farkında değil henüz.Sanki aslında neyi seçmiş olacağını daha iyi düşünmeli.Kaybedebileceklerini...torpil diyenleri boşver bankalar adliyeler tanıdık vasıtasıyla giren cok zaten..bence hayatının fırsatı bu evde oturup pineklemek can sıkıntısı parasızlık güçsüzlük de getiriyor bence hiç düşünme bu fırsat için ilerde üzülürsün git ve bi süre idare et baktın olmuyor bir yıl sonra ayrı eve cık kaynana yakın tut eşine ev üstüne ev olmadı de bence önce iş sonra eş önce kendini düşüneceksin bu hayatta en sevdiklerin bile bi gün sana darbe vurabilir sen kendini saglama al tabi parası iyiyse 800 tl ye calıştıran bankalar da var malum
helal haram karşılaştırmalı,yargılamalar,iğnelemeler.....bu nasıl yorum anlam veremedim,bence birinin ekmeğiyle ilgili haram yada helal derken en büyük günah senin oluyor...haramı içinde yaşıyorsun haberin yok...nerden biliyosun ne koşulda nasıl bir yaşamım olduğunu ve nasıl kazanacağimı??arkadaşlar bu kk çoğu zaman bana gerçekten yardımcı oluyor,iyi insanlarda var ama densizlikte gereğinden fazla...herkez yorum yapmak zorunda değil yapmasında yapanda küfür eder gibi yazmasın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?