arkadaşlar hukukçuların dikkatine, acil zor durumdayım

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.623
498
benim beter bela bi abim var. çok kötü kavga ettik 6 aydır görüşmüyoruz annemi dövmüştü filan. kendisi evli başka şehirde yaşıyo. bu evlenmeden önce faturalı bi hat almış borcunu ödememiş bizim hiç haberimiz olmadı. şimdi gerekli kurum arıyor borcu ödeyin adresinize kadar elimizde var haciz göndeririz diyorlar. zaten kendisinin başka şehire gitmeden üstümüze yaptığı borcu ödüyoruz. şimdi ödeyecek durumumuz yok. bize haciz gelir mi onun hatasının bedelini ödemekten bıkıtım hep aynı şeyi yapıyor. sizce?

hat kendi üstüne ve 2 yıldır kullanmıyor 2010 da almış. alırken adrese bizim evin adresini yazdırmış. bize mi kaldı borç şimdi. şuan birsürü borcunu ödüyoruz onun zaten. çok kötü morelim bozuk ya. hep onun hatalarının bedeli bize kalıyo .s

hayır, borç niye size kalsın ki,
hat kendi üstünteymiş zaten

ya halam diyor ki ona ulaşamayınca size kalır borç annesi babası ödemek zorunda. sizin eve haciz gelir. eminsin dimi canm borç bize kalmaz

emin değilim ama büyük ihtimal borç size kalmaz diye biliyorum

sanırım kardeşinin sizin adreste oturmadığını bir an evvel belgelemeniz gerek.
muhtarlıkta ikamet değişikliği yapmışmıydı. yapmadıysa siz muhtarla bi konuşun durumu. mümkünse sildirin.
bildiğim kadarıyla ikamet adresine gelebiliyor haciz. emin değilim.
sonuçta o adreste oturmuyor. bunu ispatlayabilirsiniz.

adresi verdiği evden taşındık biz. ikamet değişikliği yapmadık. oda yapmamıştır uğraşmaz öyle. şimdi muhtarlığa gitmemiz mi gerek

ikamet adresine hacizin geleceğini zannetmiyorum açıkçası
bulunduğu yerdeki malların kendisine ait olduğuna emareler varsa haczedilebilir sadece (örneğin evdeki eşiyaların faturaları falan onun adına kesilmişse, diyer gider faturaları onun adına geliyosa vs)
ve öyle birşey söz konusu olamaz bence

Son düzenleme:
adresi verdiği evden taşındık biz. ikamet değişikliği yapmadık. oda yapmamıştır uğraşmaz öyle. şimdi muhtarlığa gitmemiz mi gerek

evet, muhtara gidip onun artık o adreste kalmadığını söyleyin silsin kaydını

siz de taşındıysanız sorun yok zaten. kendi değişikliğinizi yaptırın. o ne yaparsa yapsın. aynı adreste görünmeyeceksiniz.
emin değilim ama bir atnıdığın annesini yaşlandı diye yanına almıştı. bir süre sonra annenin kendi evinde birikmiş telefon borçları çıktı.
oğlunun yanında kaldığı için borç oğluna geldi ne yazık ki.
tabi kadının geliri yoktu.
kardeşinin geliri varsa öncelikle maaşından keserler. yoksa haciz eve gelir.

tşk ederim ilgi için. geliri var çalışıyormuş bir yerde.

ilgi için çok tşk ve hiçbir sorumluluğu almadığı için hiçbir fatura onun adına değil evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…