Sivilceli Ciltler Arkadaşlar isotrexin i piyasada bulamıyorum

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

masal88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
659
844
103
İstanbul
sivilcelerimi her krem geçirmiyor isotrexin cildime iyi geliyor ama eczacı piyasadan kaldırıldıgını söyledi siz nerden temin ediyorsunuz acaba

Son düzenleme:
Yaklaşık bir hafta önce kardeşim eczaneden almıştı. Böyle bir şey duymadım yeni mi kaldırılmış?

yok kaldırılmadı bende yeni aldım.. cildime iyi gelen tek ilaç sürekli kullanıyorum kaldırılcaksa stok yapayım

ben geçen yıl kullanıyordum ve eczacıda doktorda piyasada üretiminin durdurulduğunu söyledi o zaman tekrardan başladıysa bilemiyorum bana iyi gelmişti ama şu an sınav stresi mi yoksa başımın belası mı bilmiyorum hala var hep var hemde çok var

henuz ozel mesaj atamiyormusum 100 kadar konuya cevap yazmam gerekmis burada henuz yeniyim
ozel mesajimi buradan yaziyorum:)))

Merhaba,
mesajina seve seve cevap veririm.
Ben 27 yasindayim, adim Duygu.Bu yasa kadar sivilcelerim icin denemedigim ilac kalmadi.
Losyonlar, antibiyotikler, ozel cildiyecilerden tonikler, soyucu kremler ve en son dogum kontrol hapi benzeri diane 35 isimli ilaci kullandim.
Kimi fayda etti gercekten kimi etmedi.
Su anda blogta gordugun cildim diane 35 isimli hapi 5 ay kullandiktan sonraki halim ama ondan oncesinde de cok farkli degildi..20-21 yasimda basladi ve hic tam puruzsuz olmadi cildim...
En son dermatologa gittim ve bana roaccutane ile ayni icerikli haptan yani zoretanin verdi, 6 ay kullanacagim..
Gercekten guclu bir hap ve sivilce tedavisinde kesin etkili olan tek hap, surec zorlu olacak, yan etkileri var ama 6 ay sonunda ister butun yuzun sivilce dolu olsun ister az sivilcen olsun bebek gibi cilde kavusuyosun.Doktor kilona boyuna gore gunde kac mg hap alacagini ve kac aylik tedavi gorecegini anlatiyor, 2 ayda bir de kan tahlillerin var, vucudun normal mi tepki gosteriyor bir anormallik var mi diye..
Sana onerim eger bu dertten kurtulmak istersen ve sen de cok ilac deneyip yanit alamadiysan bir cildiyeciye git ve isotretonin tedavisi denemek istedigini soyle, benim yeni basladim ama yan etkilerine ragmen ( dudak kurulugu, bazen eklem agrilari, asiri kuruluk gibi) daha once baslayip b dertten kurtulmadigim icin pismanim..
umarim yardimci olabilmisimdir..
istedigin soruyu sorabilirsin eger ayni tedaviye baslarsan haber verirsen sevinirim, gelismeleri paylasiriz...
gorusmek uzere..

ayrica bu hap isotrexin jel'in hap formu, isotrexin isotretonin'in topikal formu hap ise icten etki ediyor, isotrexinden kat kat etkili ve kalici cozum..doktora danismani oneririm cidden, ozel mesaj atamiyorum bloga yorum yerine yazarsan ordan da direkt cevaplarim:)

zoretanin tedavi surecim

bu arada isotrexin soyucu ve kurutucu jel'i ben de 3-4 sene kullanmistim cok memnun kalmistim ama daha sonra yurtdisinda okudum 2 sene ve orada bulamadim..
umarim bulursunuz kizlar, denemeye deger, herkese gecmis olsun, stressiz mutlu gunler!!!
sevgiler,
duygu.

canım çok teşekkür ederim cevapladığın için:)yazmak için burayı tercih ettim görürsün umarım:)ben şu an kpssye hazırlanıyorum o yüzden bahsettiğin kadar zorlu bir tedaviye hazır değilim:)yeterince psikolojim kötü zaten sınavdan ötürü zaten sivilcelerde ondan çıkıyor diye düşünüyorum geçi stresten sivilce olmaz deniliyor ne kadar doğru bilmiyorum...peki bu tedaviyi her isteyene uyguluyorlar mı?yüzündeki belli bir sivilce oranına göre değişmiyor mu kullanıp kullanamama ne biliyim azdır sivilcen ama o tür tedavisonrasında daha da artar belki?ben geçen sene doktora gittiğimde çok yoktu mesela alnımda hele hiç yoktu ilaç kullanmaya başladıktan sonra alnımda pütür pütür çıkmaya başladı keşke hiç kullanmasaydım

oncelikle basarilar dilerim sinav hazirliginda da bol sanslar..
Ben de universiteye hazirlanirken lise son'da alnimda yogun sivilce problemi yasadim tamamen stres kaynakli hic bir sey kullanmadim o yogunlukta ve sinavi kazaninca eser kalmadi o yaz sivilcelerden, yani stres bence ana etken..eger senin sivilcelerin azsa ve bence stresten zaten, kullanmana gerek yok..
bu ilac, akneye kesin tedavi, kesin sonuc yani.sivilce tedavi edilemeyen bi durum degil.ama bu ilaci her seyi denedikten sonra ve yanit vermeyen sivilceler icin veriyor doktorlar cunku guclu bir ilac, yan etkileri ve kontrolleri fazla..belli bir sivilce oranina ya da senin istemene gore degil, tahlillere ve sivilce gecmisine gecmis tedavilere gore verip vermemeye karar veriyor doktor..
alinda cikan sivilceler tamamen stresten..
cene de yanaklar hormonal oluyor genelde..yani yuzumuzde cikan sivilcenin yeri sebebini de acikliyor aslinda..benim bildiklerim bu kadar.
gecmis olsun, kafana takma bence seninkiler gecerler..

gorusmek uzere, Duygu.

Yaklaşık bir hafta önce kardeşim eczaneden almıştı. Böyle bir şey duymadım yeni mi kaldırılmış?

yaklaşık 1-2 ay öncesine kadar bulamadım burda yorumları görünce tekrar piyasaya mı sürüldü acaba dedim sevindim bir ara kaldırılmıştı isotrexın ve muadilleri:) yarın sorıyım eczaneye:)

bu sınav özellikle kpss çok ayrı bir şey hamilelerde olan duygusal çöküntüleri ben kpssde yaşıyorum stres yapmamam mümkün değil ama eskisi gibi çok fazla yağlı,şekerli yememeye çalışıyorum bari bir yol kapansa kardır diye düşünereksana tedavinde başarılar diliyorum inşallah istediğin sonucu alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…