arkadaslar kizimi sutten kesme istiyorum ve tualet aliskanligini nasil kazandiririm

Zeynepdilan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
4
1
1
31
Merhaba arkadaşlar 20. Ayının içinde olan bi kız çocuğum var kızımı sütten kesmek istiyorum ama annem hemen kesmememi söyledi hem sütüm daha çok diye hemde kızım emmeye çok düşkün hastalanir diye düşünüyor ne yapabilirim bide gece uykudan emmeye çok uyanıyor onun için emmeyi kestiginde biberonda istemiyorum yardım istiyorum bide kızıma nasıl tuvalet alışkanlığı verebilirim gecede gunduzde lütfen yardım istiyorum

En önemlisi iki konuyu birlikte düşünmemek. Çocuk dediğiniz götürü usulü olmaz. Her ikisi de zaman, sabır, sevgi ve ilgiyle yapılacak şeyler. Kişisel fikrim zor oldukları yönünde. Annenizden fikir ve yardım almanızda isabet var. Başarılar dilerim.

Bende ikisinin zor olacagi düşünüyorum ama tuvalet alışkanlığını bi deniyim diyorum baktım olmuyo onu bırakırım ama sütten kesmeyi kesin istiyorum yemekleri o kadar yemiyo emmeye guvendiginden tabi sütten kesmek duygusal anlamda ikimiz içinde zor olacak ama yapcak bişey yok şimdi olmasa en geç 4 ay sonra yine kesicem bu arada tavsiyen içinde teşekkür ederim

Bende 32 aylik oglumu tuvalete tum yaz ugrasmama ragmen alistiramadim.takipteyim

3 çocuk lu bir anne olarak söyluyorum ikiside en zor zamanlar. sütten kesecegin zaman bebegi sosyal ortamlara çok sokman gerekir. memeyi fazla aramasın diye. evde degilde parkta arkadaş çevresinde, oyalanıp memeyi istemesin. onun için bu dönem doğrumu. havalar soğuyor , götürüp getiririm ilgilenirim diyorsan sütten kesebilirsin. ama en az 10 gün ilk 5 günü şiddetli olacak şekilde sıkıntıya hazır ol. ben göğsum yara oldu dedim ve gögsüme bir tutam saç yapıştırdım. istedikçe açıp gösterdim. oda zamanla sogudu. tuvalete alıştıracagın zamanda, söylediklerini anlıyormu, biraz konuşuyormu ona bak. bezinden rahatsız oluyormu. oluyorsa ve alıştıracaksan en az 10 gün dışarı cıkma. sadece bebeginle ilgilen. çok sık götürme tuvalete. sonra usanıyolar. eger seni anlıyorsa,bebeğinle konuş. artık bezini bağlamıcam, sen büyüdün sende bizim gibi tuvaletin geldığinde tuvalete gideceksin filan tarzında söyle ve bezini çöpe at. ama öncesinde seninle birlikte tuvalete gitmesine izin ver ve tuvalette afedersiniz (ç.ş, k.a.k.a. )yaptıgınızı söyleyin. ara sıra altına yapacaktır. zaten yaparak öğrenecek. sakin olun ve saakın kızmayın. ben ilk çocuguma çok kızmıştım. yavrum şimdi içine kapanık ve hep kendimi suçluyorum. allah yardımcınız olsun.

Merhaba arkadaşlar 20. Ayının içinde olan bi kız çocuğum var kızımı sütten kesmek istiyorum ama annem hemen kesmememi söyledi hem sütüm daha çok diye hemde kızım emmeye çok düşkün hastalanir diye düşünüyor ne yapabilirim bide gece uykudan emmeye çok uyanıyor onun için emmeyi kestiginde biberonda istemiyorum yardım istiyorum bide kızıma nasıl tuvalet alışkanlığı verebilirim gecede gunduzde lütfen yardım istiyorum
Annem bu yaz kardeşimin oğluna tuvalet eğitimi verdi.sık sık götürüp klozete oturttu Anlattı oyunlar oynayarak 1 haftada alıştı.mesela tuvaletini yapınca sifonu çekip bye bye diye bağırıp alkışlıyorlardı ama işe yaradı:KK45:

İkisi de dönüm noktosı çocuğun hayatında bunu unutmayın. Eğer bi eğitime başlayacaksanız yarım da bırakmayın kararlı olun ve her çocuk farklıdır çocuğunuz hazır mı tuvalley eğitimine buna iyi karar verin derim ben.

3 çocuk lu bir anne olarak söyluyorum ikiside en zor zamanlar. sütten kesecegin zaman bebegi sosyal ortamlara çok sokman gerekir. memeyi fazla aramasın diye. evde degilde parkta arkadaş çevresinde, oyalanıp memeyi istemesin. onun için bu dönem doğrumu. havalar soğuyor , götürüp getiririm ilgilenirim diyorsan sütten kesebilirsin. ama en az 10 gün ilk 5 günü şiddetli olacak şekilde sıkıntıya hazır ol. ben göğsum yara oldu dedim ve gögsüme bir tutam saç yapıştırdım. istedikçe açıp gösterdim. oda zamanla sogudu. tuvalete alıştıracagın zamanda, söylediklerini anlıyormu, biraz konuşuyormu ona bak. bezinden rahatsız oluyormu. oluyorsa ve alıştıracaksan en az 10 gün dışarı cıkma. sadece bebeginle ilgilen. çok sık götürme tuvalete. sonra usanıyolar. eger seni anlıyorsa,bebeğinle konuş. artık bezini bağlamıcam, sen büyüdün sende bizim gibi tuvaletin geldığinde tuvalete gideceksin filan tarzında söyle ve bezini çöpe at. ama öncesinde seninle birlikte tuvalete gitmesine izin ver ve tuvalette afedersiniz (ç.ş, k.a.k.a. )yaptıgınızı söyleyin. ara sıra altına yapacaktır. zaten yaparak öğrenecek. sakin olun ve saakın kızmayın. ben ilk çocuguma çok kızmıştım. yavrum şimdi içine kapanık ve hep kendimi suçluyorum. allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ederim allah razı olsun yardıma çok ihtiyacım vardı çok güzel açıklayıcı anlatmissin çok teşekkür ederim sevgilerle

sütten kesmeye çalışmanızı anlarım ama 20 aylık çocuk için kış geliyor tuvalet egitimi doğru değil sütten keserkende genelde gündüzleri önce unutturmaya çalışın geceleri emsin ama gece uyumadan önce muhallebi gibi tok tutucu şeyler yedirirseniz acıkma hissi azalır

tuvalet eğitiminde aşırı zorlandım ve kızım 3 yaşını doldurduğunda ancak söyledi.
söyledi derken 10 aylıkken konuşmaya başlayan 1.5 yaşında tüm renk ve 1 den 10 a kadar sayıları bilen her konuştuğu anlaşılan ve en az üç yaşındaki gibi konuşan bir çocuktu üstelik bunuh konuşma ile ilgisi yok kaslarla ilgisi var. ben 27 aylıkken başladım alıştırmaya alıştıramadım üstelik biliyordu hatta ben uyandırıp anne kalk tata yaptım değiştir diyordu gidip köşelere falan yapmaya başlayınca alıp tuvalete götürdüm bazen hiç öğrenmeyecek gibi geliyordu

unuttuğum bişeyi hatırladım bir mesajdan sonra. geceleri uykusunun içinde, uyandırmadan emzirin. zaten zamanla uyanmıyor alışıyor çocuklar. benim kızım 15 gün sonra uyanmamaya başladı. ama gögsünüzü de günde önceleri 2,3 kez sonradan günde 1 kez sağın ki şişip ağrı veya iltihap olmasın. sağma diyenlere bakma. yaşınız gençse sütün kesilmesi biraz uzun sürebilir. ama sağmazsan çok ağrı olur. dr.larda bunu öneriyor.

Back
X