3 çocuk lu bir anne olarak söyluyorum ikiside en zor zamanlar. sütten kesecegin zaman bebegi sosyal ortamlara çok sokman gerekir. memeyi fazla aramasın diye. evde degilde parkta arkadaş çevresinde, oyalanıp memeyi istemesin. onun için bu dönem doğrumu. havalar soğuyor , götürüp getiririm ilgilenirim diyorsan sütten kesebilirsin. ama en az 10 gün ilk 5 günü şiddetli olacak şekilde sıkıntıya hazır ol. ben göğsum yara oldu dedim ve gögsüme bir tutam saç yapıştırdım. istedikçe açıp gösterdim. oda zamanla sogudu. tuvalete alıştıracagın zamanda, söylediklerini anlıyormu, biraz konuşuyormu ona bak. bezinden rahatsız oluyormu. oluyorsa ve alıştıracaksan en az 10 gün dışarı cıkma. sadece bebeginle ilgilen. çok sık götürme tuvalete. sonra usanıyolar. eger seni anlıyorsa,bebeğinle konuş. artık bezini bağlamıcam, sen büyüdün sende bizim gibi tuvaletin geldığinde tuvalete gideceksin filan tarzında söyle ve bezini çöpe at. ama öncesinde seninle birlikte tuvalete gitmesine izin ver ve tuvalette afedersiniz (ç.ş, k.a.k.a. )yaptıgınızı söyleyin. ara sıra altına yapacaktır. zaten yaparak öğrenecek. sakin olun ve saakın kızmayın. ben ilk çocuguma çok kızmıştım. yavrum şimdi içine kapanık ve hep kendimi suçluyorum. allah yardımcınız olsun.